Kvällens V64 tävlingar hämtar vi från Färjestad. Vi bjuds på en fin omgång rent sportsligt, Breeders' Crown försök står för dörren och nedan följer min lösning av omgången.

Jag spelar med en spik. 6 Rihanna W.I. i den avslutande avdelningen.

V64 Tips Färjestad Måndag 10/10
V64-1 3,4,7
V64-2 7,8
V64-3 1,4,6,7,8,10
V64-4 10,12,13,15
V64-5 3,5,7,8
V64-6 6 Rihanna W.I.

720 rader x 1 = 720 kr (spelar utdelning endast på 6 rätt)

DD Tips Färjestad Måndag 10/10
DD1: 3,5,7,8
DD2: 6 Rihanna W.I.

4 rader x 50 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m auto
4 Condior har tagit sju av sina nio segrar i karriären från ledningen och har visat att han kan öppna bra. Ikväll kommer det dock väntas svar innanför och det är inte säkert man kan ta en längd på invändiga 3 Stepping Moneyboy. Men detta är en individ som är van att möta tufft motstånd och senast stod man för en bra insats trots ett svårt utgångsläge. Nu är förutsättningarna bättre och trots att det kan väntas en del jobb här så är Condior mitt förstaval.

3 Stepping Moneyboy var vann på överlägset sätt senast från ledningen. Han tog då över ledningen efter 500m och dikterar tempot sen på egen hand resten av loppet. Stepping Moneyboy lämnade konkurrenter över upploppet. Det blev sparade krafter imål och nu med en formkurva som är på topp och från ett bra utgångsläge är man hästen att slå om man lyckas hitta till spets pånytt.

Skrällen är 7 Georgia Am som även han kan öppna bra och skulle han hitta ner i ett vettigt slagläge kommer han speed betala sig bra om de två ovan nämnda kör lite för hårt mot varandra.

Min Vinnare: 4 Condior
Spets efter 500m: 3 Stepping Moneyboy / 4 Condior
Skrällen: 7 Georgia Am
Ranking: A 4,3 B 7,5,11,12,9,8 C 6,1,2,10

V64-2 2140m auto
Att det är 7 Queen Belina och 8 Aurelia Express som sticker ut här råder der ingen tvekan om. De båda drabbades senast och slutade då tvåa och tre i Svenskt Trav-Oaks. 8 Aurelia Express höll starkt från från ledningen medans 7 Queen Belina aldrig fick chansen och gick i mål med sparade krafter. Ikväll har ingen av de något perfekt utgångsläge men i min bok är det trots allt dessa två som gör upp om segern här i uttagningarna till Breeders' Crown för treåriga Ston. Jag plockar med båda på systemet och nöjer mig så.

Ska jag nämna något där bakom är det skrällen ​​9 Maryke Schermer som fortsatt är obesegrad efter fyra starter. Visserligen har segrarna kommit i enklare samanhang och ikväll är motståndet tuffare. Men Maryke Schermer är speedig och får hon följa med i draget här kommer hennes avslutning bita bra.

Min Vinnare: 7 Queen Belina / 8 Aurelia Express
Spets efter 500m:
Skrällen: 9 Maryke Schermer
Ranking: A 7,8 B 9,10,3,6,4,5 C 1,2,11,12

V64-3 2140m auto
1 Roll Control är härdad i tuffa sammanhang och kommer nu med två finas segrar på de tre senaste framträdanden. Senast vann han enkelt från ledningen via 10,8 sista 800m. Roll Control trivs i spets och har tagit samtliga fem segrar i karriären från just spets. Roll Control har aldrig haft innerspåret bakom bilen tidigare, och även om det inte är helt optimalt med innerspåret på just Färjestad så är man tillräckligt kvick i benen för att blanda sig i spetsstriden från början. Lyckas Roll Control hålla upp ledningen från start är han också hästen att slå i loppet för övriga. Men på förhand är han en favorit jag kommer gardera ikväll.

10 Indy Rock har lottats till bakspår. Men detta är en individ med hög kapacitet för klassen och senast visade han upp hela sitt register. Då blev det en överlägsen seger i Grosser Preis von Deutschland. Nu är det Erik Adielsson i vagnen för första gången vilket är spännande och kommer bara Indy Rock in i matchen här ska han ses som en given utmanare till favoriten ikväll.

Nämner även kioskvältaren 6 Eagle Rock som även han kan öppna kvickt från start. Han har dessutom aldrig förlorat från ledningen på tre försök. Skulle Eagle Rock lyckas ta sig förbi Roll Control från start är mycket vunnet och på spetsbanan Färjestad känns 2% brutalt lite. Han är även vass på speed och kan inte nonchaleras även om han inte skulle nå ledningen.

Min Vinnare: 1 Roll Control
Spets efter 500m: 1 Roll Contro / 6 Eagle Rock
Skrällen: 6 Eagle Rock
Ranking: A 1,10 B 6,7,8,4,9,5,3 C 2,11,12

V64-4 2140m auto
12 Bluehill’s Wind startar med bricka tolv i denna spårtrappa vilket inte behöver vara helt fel då flera hästar med framspår förväntas köra på innerspår från start. Oavsett så är detta en individ som kommer med toppform. Senast vann hon enkelt via 10,6 sista 800m. Visst får det inte strula för mycket härifrån med med tanke på form och kunnande blir Bluehill’s Wind mitt förstaval trots allt.

Nämner även 10 Elvira Damgård är är en rejäl häst som senast vann trots en hel del grovjobb på egen hand. Hon fick trava sista 700m ute i tredjespår men hade inga problem att brotta ner konkurrenterna över upploppet. Elvira Damgård har segrat i elva av sina 43 starter och när man ikväll gör resan till Färjestad så kan vi räkna med att hästen är iordning.

Skrällen är 15 Curie som varit ute i väldigt tuffa sammanhang på slutet men som nu mot enklare konkurrenter i en spårtrappa inte får nonchaleras trots bricka 15. Curie har sett formstark ut på slutet och nu på hemmaplan kan det vara dags att sätta nosen först över linjen. 5% är lite och hon är en tidig skräll för mig.

Min Vinnare: 12 Bluehill’s Wind
Spets efter 500m:
Skrällen: 15 Curie
Ranking: A 12,10,15 B 1,13,3,4,2,8,7 C 9,14,5,11,6

V64-5 2140m auto
7 Greensboro Zet har visat prov på mycket talang och har segrat i fyra av sina åtta starter i livet. Det som dock är anmärkningsvärt är Greensboro Zet är obesegrad felfri. För två starter sedan vann man sitt uttagningslopp till Svenskt Trav-Kriterium genom att leda varje meter av loppet. I finalen senast slutade det dock med galopp 750m från mål. Greensboro Zet tål att göra grovjobb på egen hand om det skulle behövas och men som ni förstår är han inte helt enkel att räkna på. Talang och kunnande finns men han är samtidigt given att gardera.

8 Following var hårt betrodd i finalen av Svenskt Trav-Kriterium senast men dagen förstördes av dubbla galopper. Men att kapaciteten är skyhög för sammanhanget råder det inget tvivel om. Nu är utgångsläget dock chansartat men sett till vad Following visat upp på tävlingsbanan tidigare måste han räknas tidigt ikväll trots allt.

Framhåller även tidigt 2 Monastery Boko som även han var ute i Svenskt Trav-Kriterium senast. Monastery Boko stod då för ett rappt slutvarv. Formen ska fortsatt vara bra och från ett bra utgångsläge är man garanterad ett bra lopp. Jorma Kontio i vagnen för första gången känns spännande och ekipaget är ett tidigt streck på kupongen.

Min Vinnare: 7 Greensboro Zet
Spets efter 500m: 5 Drake Kronos
Skrällen:
Ranking: A 7,8,2 B 5,3,9,4,6 C 11,10,12,1

V64-6 2140m auto
Vi avslutar omgången med att ta ställning för 6 Rihanna W.I. Detta är en blivande topphäst som har visat fin utveckling den senaste tiden. Rihanna W.I. har visat prov på både den rätta inställningen samt styrkan som krävs för att göra en hel del jobb på egen hand. Hon har under året både kvalat in till Derbystoet och Stochampionatet. Jag räknar med att hon kommer behöva göra en hel del jobb på egen hand ikväll men med Jorma Kontio i vagnen bör man kunna glida fram till en lugn dödens och därifrån sen dra musten ut konkurrenterna. Som knapp favorit i loppet är Rihanna W.I. en spelvärd spik som jag tar ställning för i avslutningen.

Motbud
4 Deborah S.H. är härdad mot de bästa stona i kullen under året. Man kvalade in till Stochampionatet tidigare i somras och även detta är en rejäl individ som tål att göra en hel del jobb på egen hand. Deborah S.H. går alltid hela vägen in i mål och ska tidigt streckas vid gardering ikväll.
1 Glorious Rain har segrat i två av sina fyra lopp för Flemming Jensen. Senast fullföljde hon bra som trea i Derbystoet och även om innerspåret är lurigt ikväll så ska hon inte nonchaleras vid gardering.

2 Readyforwine hade imponerande sex raka segrar på kontot inför Norges Derby Sto senast. Readyforwine var tyvärr inte som bäst den dagen och fick ge sig efter att fått en tuff resa. Nu har man laddat om batterierna och har fått ett bra utgångsläge i detta Breeders' Crown försök. Kunnandet är högt och till låg procent är detta en tidig skräll i loppet.

Min Vinnare: 6 Rihanna W.I.
Spets efter 500m: 2 Readyforwine
Skrällen: 2 Readyforwine
Ranking: A 6 B 4,1,2,12,3,9,5 C 8,7,10,11

Lycka till
DrTrav