V65 körs denna fredag på Bergsåker och jag spelar med två stycken spikar. I V65-1 så har 10 Eld Prinsen en mycket fin uppgift och i V65-3 så tar 2 Macao Keeper sin tredje raka seger. 


V65-Förslag Bergsåker 14/6

V65-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V65-1 2140m Auto

10 Eld Prinsen är en segervan herre med sju segrar på karriärens elva starter och har i år kommit igång bra då det på två starter blivit en seger och en andraplats. I senaste starten i mitten av maj gjorde femåringen första starten på fyra månader och kördes då direkt till ledningen där han sedan fick bestämma tempot efter eget behag och efter att ha blivit utmanad sista 500 meterna så höll han undan till en knapp seger. Med det loppet i kroppen så bör han nu vara ytterligare förbättrad till den här starten och trots att han har lottats till ett bakspår här så bör han kunna komma igenom fin från start och dessutom åker en amerikansk sulky på den här gången vilket har fungerat fint tidigare och med det Eld Prinsen har visat tidigare så tycker jag att han ska räcka långt även denna gång och segerchansen ska vara bra och jag spikar! 

3 Andarnas Patron är en stallkamrat till min vinnare och gör det bra och är ofta med långt fram i loppen. Han kommer närmast från en andraplats i början av juni då han främst fick en resa i rygg ledaren innan han gick ut ett spår med ett halvvarv kvar till mål och höll sedan farten bra hela vägen in i mål. Utgångsläget här passar sjuåringen fint då han är rätt så kvick ut den första biten och kusken Filip Lindholm bör kunna bjuda Andarnas Patron på en fin resa här i den främre träffen och om det sedan löser sig hyfsat så ska han räknas tidigt. Min Vinnare: 10 Eld Prinsen 

Spets efter 500m: 6 Sohlbusan 

Skrällen: 2 Kökkien 

Rankingen: A: 10 B: 3,11,2,5,7,12,1 C: 6,8,4,9 


V65-2 2140m Auto

1 Danville är en välstammad herre som efter att ha tränats upp i Holland och även kvalat där som tvååring under fjolåret nu finns på svensk mark hos sin tränare Daniel Wäjersten. Han gjorde debut på tävlingsbanan i början av maj och fick då en fin resa i rygg på ledaren och gick med bra fart över mål som tvåa efter att ha tappat någon längd i slutsvängen. Det loppet bör ha fört fram treåringen rätt så rejäl som här har lottats till ett fint utgångsläge som jag även tror att han kan utnyttja och ta hand om ledningen här och väl i den positionen så blir Danville väldigt svårslagen och uppgiften ser bra ut på förhand. 

3 Esquire Kronos är stallkamrat till min vinnare och fanns även han tidigare i ett annat land då han under fjolåret inledde karriären på dansk mark där det på tre starter blev en seger och en tredjeplats. Han har inför den här säsongen flyttat till Sverige och gör här debut för sin nya tränare Daniel Wäjersten och det blir klart intressant att se hur den välstammade fyraåringen kan utvecklas på svensk mark. Utgångsläget här passar fint och det kommer att bli en fin resa här i den främre träffen för Esquire Kronos som dock säkert kommer att behöva något lopp i kroppen innan den rätta formen sitter där, men om det stämmer lite här så kan han ändå dyka upp i segerstriden. 


Min Vinnare: 1 Danville 

Spets efter 500m: 1 Danville 

Skrällen: 12 Grand Eagle 

Rankingen: A: 1 B: 3,2,8,12,6,11,5,7 C: 4,10,9


V65-3 1640m Auto

2 Macao Keeper har verkligen hittat rätt på slutet och kommer med två raka segrar inför den här starten. Vid segern i näst senaste starten vilket var karriärens första seger så kördes han till ledningen kort efter start och höll där sedan ett eget tempo då han drog på och det blev till slut en enkel seger vilket det även blev senast då han från tredje par utvändigt svepte till ledningen på den sista bortre långsidan och sedan gick han lätt undan. Nu visar han sin fina kapacitet för dagen och från ett fint utgångsläge här så kommer Macao Keeper att få en fin resa på nytt och med liknande insats som i de senaste starterna så ska han räknas med mycket bra segerchans här. Jag spikar! 

1 Emelie är en kvickfotad dam som gjort det klart bra i år då det på nio starter blivit fyra pallplaceringar varav en seger på nio starter. Vid andraplatsen i näst senaste starten så hade hon samma förutsättningar som nu med ett innerspår bakom startbilen över kort distans och hon höll då upp ledningen efter en snabb öppning och kämpade sedan riktigt bra hela vägen in i mål till en andraplats. I senaste starten gjorde man resan till Åland och Mariehamn där hon fick en tuff resa utvändigt ledaren vilket inte är hennes melodi och hon fick se sig besegrad tidigt då. Här kommer det att laddas på nytt från kusken och tränaren Peter Eriksson som vill till ledningen med sin adept och om man lyckas nå dit så leder Emelie det här loppet mycket länge. 


Min Vinnare: 2 Macao Keeper 

Spets efter 500m: 1 Emelie 

Skrällen: 1 Emelie 

Rankingen: A: 2 B: 1,3,4,9,11,10,12 C: 7,8,6,5 


V65-4 2140m Volt 

6 Ajlexes Hans är en riktigt fin tävlingshäst som i år på åtta starter tagit fyra segrar och två andraplatser. Han var i senaste starten ute på V75 och var då väldigt bra då han kördes till ledningen och drog sedan på i ett rejält tempo och vann väldigt enkelt. Nu är det andra förutsättningar då han startar med 20 meters tillägg, men samtidigt så går han ner i klass och bör från ett öppet startspår kliva iväg rätt så bra ändå och kunna finna en fin position. Han trivs förstås extra bra i ledningen men enligt stallet så går han även bra bakifrån och om Ajlexes Hans fortsatt håller den fina formen han har haft ett tag så ska detta vara en mycket bra segerchans även denna gång.

2 Katrine Hill är ett intressant sto som visade fint kunnande som tre och fyraåring innan hon tvingades till ett längre uppehåll på nästan två år och var i senaste starten i början av juni tillbaka på tävlingsbanan. Hon startade då med 20 meters tillägg men fann en position i tredje par utvändigt och gick sedan på som förstahäst ute i tredjespår 800 meter före mål där hon sedan blev kvar resten av loppet, men hon kunde trots det avgöra kort före mål och det var en rejäl insats. Hon bör normalt sett gå framåt rätt så rejält med det loppet i kroppen och här kommer Katrine Hill att få en fin resa i den främre träffen och ska med lite klaff här räknas tidigt på nytt. 


Min Vinnare: 6 Ajlexes Hans 

Spets efter 500m: 1 Danilo S.H. 

Skrällen: 9 Bounced 

Rankingen: A: 6,2 B: 1,9,11,13,3,8,12 C: 10,4,7,5 


V65-5 2140m Auto

10 Kingdom Cone är en rätt så hygglig tävlingshäst som under sin debutsäsong förra året tog tre segrar och en tredjeplats på femton starter samt sprang in 274 tusen kronor. I år har det på sex starter blivit en seger och en andraplats där han i senaste starten vann mot ett lite enklare sällskap, men han imponerade stort då han efter en stor startgalopp kom ikapp fältet med varvet kvar till mål där han fick gå med i ryggar fram tills upploppet och bjöd sedan på en fin avslutning till en enkel seger. Det var ett fint formintryck och formen ser ut att sitta där för fyraåringen som i ett felfritt lopp här bör hamna rätt så bra på det då han har en startsnabb rygg från start och normalt ska Kingdom Cone ha en fin chans här. 

9 Knockout Keeper har alltid lovat rätt så gott men också varit rätt så ojämn i sina prestationer. Han gjorde senast i slutet av maj årsdebut och träningsrapporterna var inför den starten väldigt positiva och visst gjorde han ett bra lopp då han fick gå ute i tredjespår hela sista varvet och höll trots det bra till en femteplats. Med det loppet innanför västen så bör nu formen vara klart uppåt på sexåringen som här startar från ett bakspår och det kommer att krävas lite tur härifrån för han, men om kusken och tränaren Per Linderoth kan bjuda sin adept på ett fint lopp här så kan man nog förvänta sig en bra insats från Knockout Keeper som ska räknas tidigt i ett ojämnt lopp. 


Min Vinnare: 10 Kingdom Cone 

Spets efter 500m: 1 Guvernör Godiva 

Skrällen: 7 Västerbo Maharani 

Rankingen: A: 10,9 B: 12,1,6,7,4,2 C: 3,5,11 


V65-6 2140m Auto 

6 Grude Trygve är en segervan herre som vunnit mer än hälften av sina starter i karriären och har i år på elva starter varit på prispallen åtta gånger varav tre stycken har slutat med seger. Senaste segern kom i senaste starten då han först fick en resa i andra par utvändigt innan han med 600 meter kvar till mål kom ner i rygg på ledaren och när han sedan gick ut i ett andraspår igen så blev segern säker till slut och det var ett fint formintryck. Utgångsläget här passar femåringen fint då han är rätt så kvick ut den första biten och jag tror att kusken och tränaren Öystein Tjomsland tidigt kör till ledningen här med Grude Trygve som är hästen att slå för övriga här. 

1 Holms Pegasus är ofta med långt fram i loppen men vinner sällan vilket man fick se förra året då det på femton starter blev sju pallplaceringar men ingen seger. Därför var det en efterlängtad seger i senaste starten vilken var hans andra för året och han kom då fram perfekt invändigt efter att ha startat med 40 meters tillägg och efter att ha körts till ledningen med varvet kvar till mål så drog han på i täten och vann mycket enkelt. Det var ett fint formintryck och här startar han från ett passande smygläge igen och om Holms Pegasus kan bjuda på en liknande insats även denna gång så ska han räknas tidigt. 


Min Vinnare: 6 Grude Trygve 

Spets efter 500m: 6 Grude Trygve 

Skrällen: 11 Haga Modde 

Rankingen: A: 6,1 B: 10,11,2,8,3,5 C: 4,7,9Lycka till!

Christoffer