Det är Jackpot på V65 som denna fredag körs på Färjestadtravet i Karlstad. I en svårlöst omgång så väljer jag att spela utan någon spik. 


V65-Förslag Färjestad 17/5

V65-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V65-1 2140m Auto

2 Holger D.K. är en danskfödd herre som under fjolåret tog rätt så fina kliv i sin utveckling genom tre segrar på tio starter. Han årsdebuterar här och har inför den här säsongen flyttat till Norge och sin nya tränare Kim Pedersen som han gör regidebut för här och det ska bli intressant att se vilka steg femåringen kan ta i år. Jag gissar på att stallet har han rätt så bra i ordning här direkt och från ett fint utgångsläge så bör kusken Per Oleg Midtfjeld kunna köra till ledningen efter en bit och väl i den positionen så bör Holger D.K. blir rätt så svårslagen. 

3 Bordeaux Face har inte kunnat leva upp till de förväntningar som tidigare varit på han men har inför den här säsongen bytt tränare till Daniel Redèn och i senaste starten vilken var hans andra för året så kom karriärens första seger. Han fick då en tung resa utvändigt ledaren vilket inte bekom honom alls och efter att ha körts till ledningen med ett halvvarv kvar till mål så blev segern mycket enkel och man fick se vilket fint kunnande femåringen har. Man hade inför den starten balanserat om han en aning vilket föll väl ut och från det här utgångsläget så kommer Bordeaux Face på nytt att få springa med i den främre träffen och om han bara travar så ska segerchansen även denna gång vara god. 


Min Vinnare: 2 Holger D.K. 

Spets efter 500m: 2 Holger D.K. 

Skrällen: 4 Handsome Man 

Rankingen: A: 2,3 B: 4,5,1,7,8,6 C: 10,9


V65-2 2140m Auto

10 Ramos har sex segrar på karriärens tretton starter och har en hel del kapacitet i sig de dagar han fungerar. I år har det blivit en seger på fyra starter men han har i sina tre senaste starter galopperat vilket förstås oroar en aning. Galopperna har samtliga varit i samband med startögonblicket och därför är det nog bra för femåringen nu att få starta från ett bakspår den här gången vilket bör göra att han håller sig lite lugnare dessutom. Kusken Märt Pello är rutinerad och om han lyckas få iväg Ramos felfritt från start här så bör det bli en rätt så fin resa och därmed även en bra segerchans. 

4 Back To Work gjorde i senaste starten som var i slutet av april comeback efter 17 månaders tävlingsfrånvaro och var då riktigt positiv som trea efter en resa i rygg på ledaren där han blev fast med gott om krafter kvar. En perfekt comeback med andra ord och med det loppet i kroppen så bör han nu vara rejält framflyttad i form till den här starten där han har lottats till ett fint utgångsläge igen. Kusken Jakob Smith lär säkerligen ha en tanke om att komma iväg snabbt här från start och ge Back To Work en fin resa i den främre träffen på nytt och om det bara löser sig hyggligt här så så ska han räknas tidigt. 


Min Vinnare: 10 Ramos 

Spets efter 500m: 6 Muscle Will

Skrällen: 8 Whirlwindz 

Rankingen: A: 10,4 B: 6,1,8,3,12,9,7 C: 2,5,11


V65-3 1640m Volt

2 J.J.Dragon är en kvickfotad herre som börjat hitta formen på allvar efter flertalet starka prestationer på slutet. I näst senaste starten så kom han iväg bra och hamnade i rygg på ledaren där han sedan blev kvar hela vägen in i mål och gick i mål som tvåa med sparade krafter. Dessa krafter hade han nytta av i senaste starten hamnade i andra par utvändigt från ett bakspår och sedan efter att ha fått göra jobbet utvändigt ledaren sista 800 meterna så hade han full kontroll på loppet och vann enkelt. Även denna gång så ser uppgiften på förhand intressant ut då han är kvick ut ur volten och med hjälp av kusken Jorma Kontio så bör J.J.Dragon kunna komma till ledningen här och sedan är han hästen att slå för övriga. 

5 Koriander Sisu har bra kunnande i grunden och har i år på fyra starter tagit tre pallplaceringar varav en seger. I senaste starten så kördes han offensivt från start till ledningen efter ett halvvarv för att sedan släppa och få en fin resa i rygg på ledaren, men väl där så fick han aldrig luckan till slut och det var med sparade krafter han gick i mål som trea. Nu är det andra förutsättningar med voltstart den här gången samtidigt som han har lottats till ett lite snävt spår som kan orsaka vissa problem från start, men han känns som en rätt så förnuftig häst som bör klara av startmomentet bra. Då Koriander Sisu även är kvick i benen den första biten så bör kusken och tränaren Andrè Eklundh kunna ge sin adept en fin resa här och med lite tur den här gången så ska man räknas. 


Min Vinnare: 2 J.J.Dragon

Spets efter 500m: 2 J.J.Dragon

Skrällen: 3 Maxihill Trot 

Rankingen: A:2,5 B: 3,10,8,9 C: 1,6,7,4


V65-4 2140m Volt

5 Elskerinna är en fin tävlingshäst som ofta är med långt fram i loppen och har på karriärens tolv starter tagit sju pallplaceringar varav två stycken segrar. Hon kommer närmast från två fina prestationer där hon näst senast vann efter en fin resa i ryggar och via en rejäl avslutning så blev segern enkel till slut. Hon följde upp det med en ny fin insats senast som tvåa efter att ha hamnat sist i fältet och sedan gått på via tredjespår sista 500 meterna och gick då bra hela vägen in i mål som tvåa. Nu gör man resan till Sverige den här gången och får dessutom Björn Goop upp i sulkyn vilket är intressant och om han från 20 meters tillägg kan ge Elskerinna en fin resa här så kommer hennes rejäla avslutning att räcka långt. 

3 Hå Iris är en till norsk gäst som inlett sin karriär i år och har då på sex starter hittills tagit två segrar och en andraplats. Vid andraplatsen i senaste starten så startade hon med 20 meters tillägg och hamnade då en bit bak i invändigt läge för att med 650 meter kvar till mål kunna lyftas ut i ett andraspår, och när hon sedan fick fritt spurtutrymme runt slutsvängen så avslutade hon mycket bra fram till andraplatsen. Det var ett fint formintryck och den här gången så startar hon från startvolten och bör då kunna få en fin resa igen men denna gång längre fram i fältet och om det bara klaffar en aning här för Hå Iris så ska hon ses med segerchans.


Min Vinnare: 5 Elskerinna

Spets efter 500m: 2 Mastriks Merkules 

Skrällen: 6 Pegasus 

Rankingen: A: 5 B: 3,2,12,6,1,8,7,11 C: 4,10,9


V65-5 2140m Volt

4 Elin Avant är jämn och säker i sina prestationer vilket tio pallplaceringar på tolv starter hittills i karriären indikerar. Fyraåringen har i år gjort tre starter och på dessa tagit en seger och två tredjeplatser och detta på huvudstadsbanan Solvalla. Här tycker jag att hon går ner lite i klass sett till motståndet och hon står verkligen intressant till här med ett fint utgångsläge som bör göra att kusken Ulf Ohlsson kan ge Elin Avant en fin resa här och normalt sett så ska detta vara en bra segerchans och hon får min förstaröst här. 

8 Global Cutthecrap har i grunden rätt så fin kapacitet de dagar hon får det att stämma fullt ut och var duktig senast då hon tog årets första seger mot ett lite enklare sällskap. Hon hamnade då rätt så långt bak i kön innan hon gick med ute i tredjespår 700 meter före mål och fick då en bra rygg att gå med i och när slutattacken sattes in så avslutade hon vasst över upploppet och vann enkelt. Den segern visade att formen ändå är på väg uppåt och hon står intressant till här med ett bra utgångsläge samtidigt som hon får kusken Björn Goop upp bakom sig och om han kan se till att bjuda Global Cutthecrap på en fin ryggresa här så biter hennes avslutning bra och det ska vara lite skrällchans här. 


Min Vinnare: 4 Elin Avant

Spets efter 500m: 4 Elin Avant

Skrällen: 8 Global Cutthecrap 

Rankingen: A: 4,8 B: 3,2,10,1,5,7 C: 6,11,9


V65-6 2640m Auto 

4 Nordetia är en välstammad herre som har startat sporadiskt då han under fjolårets höst endast gjorde två starter och i år har det blivit en start då han årsdebuterade i början av april. Han hamnade då långt bak i fältet och skulle attackera ute i spåren med 500 meter kvar till mål men galopperade då och det med gott om krafter kvar. Nu har han fått ladda om i lite mer än en månad inför detta och har lottats till ett fint utgångsläge som jag tror att kusken och tränaren Daniel Redèn kan utnyttja här från start genom att placera sin adept tidigt i ledningen. Huvudsaken här är dock att Nordetia går felfritt denna gång och om det lyckas så är han fältets bästa häst i min bok och rankas först. 

1 Börtas Ankare hade en häftig utveckling under hösten och vintern ifjol och visade då ett flertalet gånger sin fina kapacitet. I år har det inte riktigt stämt fullt ut för sexåringen som på sex starter har tagit en seger och en andraplats men han visade väldigt fin form i näst senaste starten då han efter en rejäl avslutning fick se sig besegrad med en nos för att i senaste starten galoppera efter ett halvvarv och detta är inte en helt enkel herre. Här startar han från ett lite opassande innerspår bakom startbilen vilket han inte kan utnyttja från start, men om kusken Saga Laursen lyckas med ett hitta ut i ett andraspår här så trivs Börtas Ankare över den långa distansen och ska om han kommer upp i nivå ändå räknas tidigt här. 


Min Vinnare: 4 Nordetia 

Spets efter 500m: 4 Nordetia 

Skrällen: 8 Jackie Jaam 

Rankingen: A: 4,1 B: 8,5,9,11 C: 2,6,3,10Lycka till!

Christoffer