V65 körs denna fredag på Åbytravet i Mölndal. Jag väljer att spela med en spik och den kommer i V65-4 där jag tror att 3 Dear P.G.Gar leder loppet från start till mål. 


V65-Förslag Åby 15/3

V65-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V65-1 2140m Auto

4 Sweet Day är en rätt så lovande tjej som inlett karriären på ett fint sätt med med två segrar och en andraplats på fyra starter. I senaste starten som var andra starten för året så stack hon direkt till ledningen och stannade sedan där hela vägen in i mål efter att ha fått bestämma tempot. Hon går framåt för varje start som hon gör och man kan inte klaga på förutsättningarna den här gången heller då hon startar från ett perfekt startspår mitt bakom startbilen och då hon är kvick i benen den första biten så kommer siktet att vara inställt på ledningen här och därifrån är Sweet Day hästen att slå för övriga. 

6 Norris tog årets första seger senast i den andra starten för året då hon kördes till ledningen kort efter start och väl i den positionen så dirigerade hon loppet hela vägen och vann säkert. Bra startspår även den här gången innebär att kusken och tränaren Hans Crebas lär söka sig framåt med sin adept som visat bra form under en längre tid och visst ska Norris ses med rätt så bra chans till andra raka segern här.


Min Vinnare: 4 Sweet Day 

Spets efter 500m: 4 Sweet Day

Skrällen: 5 Executive Xit

Rankingen: A: 4,6 B: 1,5 C: 8,7,10,3,2,11,9


V65-2 2140m Volt

5 Mr Brilliant är i grunden en rätt så fin häst som ifjol endast gjorde tre starter och återkommer här efter närmare ett års frånvaro. Inför den här comebacken så har sjuåringen dessutom bytt regi till Johan Untersteiners stall och det blir givetvis spännande att följa om han kan hålla sig fräsch. Han kommer givetvis att behöva något lopp i kroppen innan formen sitter där, men från ett bra utgångsläge här samtidigt som det blir barfota runt om så måste ändå Mr Brilliant ses med bra chans i ett svagt lopp. 

1 Prutti Di Mare gör det helt okej på tävlingsbanan utan att glänsa, men visade fin form i senaste starten för två veckor sedan då han efter en fin resa avslutade bra till tredjeplatsen. Här står sexåringen intressant till med bra förutsättningar och med ett passande smyglopp här i ett rätt så klent lopp så tycker jag att Prutti Di Mare ändå ska ses som ett motbud i det här loppet. 


Min Vinnare: 5 Mr Brilliant

Spets efter 500m: 1 Prutti Di Mare

Skrällen: 7 Cash Bore 

Rankingen: A: 5,1 B: 7,6,2,3,8


V65-3 2140m Auto

2 Hometown är i grunden en rätt så vettig häst som gjorde årsdebut senast efter närmare två månaders tävlingsfrånvaro och hakade då på klart godkänt efter en invändig resa. Med det loppet i kroppen så kommer formen nog att vara rejält framflyttad och från ett fint startspår här så kan kusken Stefan Persson finna en fin position åt femåringen i den främre träffen. I ett öppet lopp så tycker jag att Hometown är en rolig vinnare. 

6 Handsome Man är en välstammad herre som inlett i år med en seger och en tredjeplats på sina två första starter. Här gör han första starten bakom en startbil samtidigt som han möter ett par mer rutinerade hästar, men då han är rätt så kvick i benen som det ser ut så bör autostart inte vara något problem för fyraåringen. Jag tror att kusken Johanna Lind tidigt kan köra till ledningen här med Handsome Man och väl i den positionen så leder han det här loppet mycket länge. 

1 Lucky Day började starta under hösten i fjol som tvååring och visade då rätt så bra fart med två tredjeplatser som bäst. Här gör hon årsdebut efter vinterträning och det ska bli intressant att se vilken utveckling hon har i sig. Utgångsläget här är optimalt och med en fin smygresa i den främre träffen så kommer Lucky Day att spurta bra till slut om hon har någorlunda form och då kan det räcka långt här till fint skrällodds. 

9 Caleb Zack L.G. började starta sent i fjol som femåring och har gjort det bra på sina tre starter hittills som gett två andraplatser som bäst. Utgångsläget här behöver inte vara så dumt då han har startsnabba ryggar och då det även blir barfota bak den här gången så kan avslutningen från Caleb Zack L.G. räcka långt. 

Min Vinnare: 2 Hometown

Spets efter 500m: 6 Handsome Man

Skrällen: 1 Lucky Day

Rankingen: A: 2,6,1,9 B: 8,4,7,3,10,5 C: 11,12


V65-4 2140m Auto

3 Dear P.G.Gar är en spännande italienare som på karriärens sju starter tagit fem segrar och en andraplats. Han köptes under förra året in till Sverige och Linda Perssons stall som han debuterade för i mitten av september men var då en stor besvikelse när han från ledningen var slagen tidigt. Nu har han fått ladda om i ett halvår och har lottats till ett perfekt utgångsläge här då han är kvick ut den första biten och siktet kommer att vara inställt på ledningen från kusken Stefan Persson. Väl i den positionen så är mycket vunnet för Dear P.G.Gar som har visat att han är en riktigt fin häst i sitt hemland och segerchansen här ska vara god. Jag spikar! 

11 Nasdaq Newport gjorde fyra starter under sin debutsäsong i fjol och tog då en seger och två andraplatser på dessa och visade fin fart. Här gör han årsdebut efter vinterträning och det ska bli spännande att se vad den här säsongen har att bjuda på för fyraåringen. Lite tråkigt utgångsläge här, men med en startsnabb rygg så bör ändå kusken och tränaren Rick Ebbinge hitta igenom rätt så bra med Nasdaq Newport som med lite tur här under loppets gång kommer att dyka upp långt fram. 


Min Vinnare: 3 Dear P.G.Gar

Spets efter 500m: 3 Dear P.G.Gar

Skrällen: 6 Västerbo Kismet 

Rankingen: A: 3 B: 11,6,10,9,7 C: 5,4,2,12,1,8V65-5 2140m Volt

10 Nyras Lars R. är en fin tävlingshäst som förra året tog fyra segrar och en andraplats på elva starter samt härdades en hel del på V75. Han avslutade fjolårssäsongen i slutet av juli redan och har sedan dess fått en paus från tävlandet vilket gör att det säkert kommer att behövas lopp i kroppen för att få igång honom igen. Kapaciteten är det dock inget fel på och från ett bra utgångsläge på 20 meters tillägg så kommer Nyras Lars R. att få en fin position om man prickar starten här och då jag tycker att han är fältets bästa häst så tycker jag att detta ska vara en bra segerchans redan i årsdebuten. 

8 Luv Lois Schermer är en kapabel holländare som sedan i slutet av förra året är tillbaka på svensk mark igen efter att ha återvänt till Holland. Han årsdebuterade i början av januari men var då rätt svag och har efter det fått en tävlingspaus på två månader vilket nog har gjort honom gott. Här startar han i ett rätt så passande lopp sett till motståndet och om bara sexåringen kliver iväg här från start så tycker jag att en barfotaspringandes Luv Lois Schermer ska ses med chans. 

3 Dexter Morgan är rätt så bra i grunden men har haft otur i sina två senaste starter. I näst senaste starten så såg han segerfarlig ut när han galopperade med 300 meter kvar till mål och i senaste starten så blev han fast med gott om krafter kvar och såg formstark ut. Denna gången är läget perfekt och här kommer kusken Victor Rosleff att tidigt sätta Dexter Morgan i en tätposition för att sedan köra i den positionen så länge den berömda lampan lyser. Om man sedan kan få dämpa tempot en bit så kan lampan mycket väl lysa hela vägen här. 


Min Vinnare: 10 Nyras Lars R. 

Spets efter 500m: 3 Dexter Morgan

Skrällen: 5 Uncle Silvio

Rankingen: A: 10,8,3 B: 5,4,6,2,7,9,11 C: 12,1


V65-6 1640m Auto 

4 Ulla Rols är en snabbfotad dam som under sin första tävlingssäsong förra året var bland de tre främsta i nio av elva starter och tog fem stycken segrar. Hon gjorde en start i början av januari men var då inte som bäst och har fått en paus efter det fram tills nu. Startspåret är optimalt samtidigt som distansen passar fint och härifrån kommer det att laddas vad som går från start för att nå ledningen och om man gör det så är mycket vunnet för femåringen. Hon är dock bra nog att vinna även från andra positioner och med en resa i den främre träffen så ska Ulla Rols ses med bra segerchans. 

6 Kontiki Evolution visade fin form i senaste starten då han stack till ledningen direkt från start och väl i den positionen vann han mycket enkelt. Återigen har sjuåringen lottats till ett fint utgångsläge här och då han trivs i ledningen så kommer det göras ett allvarligt försök på att nå dit, men oavsett om man gör det eller inte så kommer Kontiki Evolution att få en fin resa långt fram och ska ses som ett hett motbud. 


Min Vinnare: 4 Ulla Rols 

Spets efter 500m: 4 Ulla Rols 

Skrällen: 11 All The Way Cal

Rankingen: A: 4,6 B: 11,2,10,8,1,9 C: 3,5,7


Lycka till!

Christoffer