Hej alla travälskare,
Mitt namn är Christoffer Svensson och jag är en 31-årig travfantast som verkat inom travet i mer än halva mitt liv främst som hästägare, men jag har även kört ett par travlopp och jobbat utomlands som trader. Från och med 12/2 kommer ni kunna få ta del av mina tips här på rekatochklart och jag hoppas kunna bjuda er läsare på en och annan vinnare.


V65 denna fredagslunch hämtar vi från Åbytravet i Mölndal och jag spelar med en spik som vi hittar i V65-2 där nummer 6 Tour De Valley ska ha toppchans. 


V65-Förslag Åby 16/2

V65-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15V65-1 2140m Auto


5 Best Time Ever är en herre som jag vet stallet har en hel del tro på, men som har haft en hel del stolpe ut i loppen. Det lät väldigt uppåt på han inför senaste starten som var i lördags, men han fick då chansen först 150 meter före mål och sköt till bra till en fjärdeplats och det var ett mycket fint formintryck han gav då. Nu är det lite bättre förutsättningar med ett bättre startspår och det kommer att bli en offensiv styrning från kusken och tränaren Robert Bergh och jag tror att ekipaget tidigt sitter i ledningen här och sedan stannar där hela vägen in i mål. 


2 San Sebastian har gjort två starter i år där han i årsdebuten näst senast gav ett fint formintryck då han spurtade till en enkel seger efter en fin resa i rygg på ledaren, och han var därför betrodd i sin senaste start men var då tidigt slagen efter att ha fått springa på i ett rätt så tufft tempo i ledningen. Förutsättningarna är bra även den här gången då man startar från ett optimalt startspår och sexåringen kommer vara den som tar hand om ledningen här initialt, men sedan tror jag att kusken och tränaren Johan Untersteiner släpper över kommandot för att kunna spurta via open stretch till slut. San Sebastian står sig väldigt bra i det här loppet och räcker långt. 


1 Apollo Prophet Cal hade ett klart godkänt fjolår där han stod för gedigna insatser och är en nyttig tävlingshäst. Han återkommer här efter två månaders vila och har fått ett passande startspår som innebär att han kan få en vilsam passande resa, och med lite tempo på loppet samtidigt som Apollo Prophet Cal kan få en ryggresa så kommer han att avsluta snabbt och ska räknas här. 


3 Victory H.H. hade en fin utveckling förra året då han tog sex segrar på nitton starter och sprang in över 290 tusen kronor. Han gjorde årsdebut i början av februari, men galopperade då kort efter start och då var den dagen förstörd. Han fick dock ett lopp i kroppen efteråt då man körde runt och det bör flytta fram honom formmässigt samtidigt som han startar från ett bra startspår här. Kusken Stefan Persson känner hästen väl och om han kan bjuda Victory H.H. på en fin resa här så kommer han att spurta bra till slut och för mig är han loppets givna skräll då kapaciteten är hög. 


Min Vinnare: 5 Best Time Ever


Spets efter 500m: 5 Best Time Ever 


Skrällen: 3 Victory H.H. 


Rankingen: A: 5,2,1,3 B: 6,8 C: 9,11,10,7,4V65-2 2140m Auto


6 Tour De Valley är en rätt så trevlig häst som gjort det bra i upptakten av karriären då han på sju starter varit bland de tre främsta fyra gånger och tagit en seger. Han fick sig ett längre uppehåll efter ett par starter förra sommaren och gjorde comeback i början av det här året och nu fått tre lopp i kroppen. I senaste starten så hamnade han en bit bak i kön och gick sedan med i ryggar ute i tredjespår 700 meter före mål och efter ett bra upplopp blev det en fjärdeplats. Nu ställs han mot ett rätt så svagt motstånd denna gång och från ett helt okej startspår så lär det bli laddning från start från kusken och tränaren Andrè Eklundh som dessutom hänger på en amerikansk sulky för första gången på sin adept och vad den kan ge för effekt ska bli spännande att se. Jag tror på en god effekt och Tour De Valley är min spik i omgången. 


1 My Darling Frasse är en rätt så käck häst som trots sin ålder på sex år bara gjort sex starter i karriären. På dessa har det blivit en seger och en andraplats som bäst. I senaste starten så öppnade han snabbt till ledningen för att sedan släppa ifrån sig den och på en rätt så tung bana för dagen så höll han sedan farten klart godkänt till en andraplats. Bra startspår även den här gången innebär en fin resa i den främre träffen och om min vinnare av loppet skulle komma bort så är My Darling Frasse en av flera som kan vinna loppet.

4 Kudu Star Quick visade under hösten väldigt fint kunnande då han sprang fina tider och var långt framme i loppen. Han fick sedan en liten pust på 1.5 månad innan han gjorde årsdebut i mitten av januari och var då duktig tvåa efter att ha startat från ett svårt utgångsläge. I senaste starten så galopperade han dubbelt och den starten är bara att glömma. Han är mer stark än snabb och kan inte utnyttja startspåret här, men man bör hitta ner i en rätt så vettig position och om det bara blir lite tempo på loppet så kommer Kudu Star Quick vara med och tampas om segern. 


Min Vinnare: 6 Tour De Valley


Spets efter 500m: 6 Tour De Valley


Skrällen: 4 Kudu Star Quick 


Rankingen: A: 6 B: 1,4,7,2 C: 3,5,8,11,10,9


V65-3 2140m Auto


2 Rubin Diablo gör alltid sitt bästa i loppen och är en hygglig tävlingshäst som står sig bra i denna typen av lopp. Han har hunnit med två starter i år där han vann årsdebuten näst senast från ledningen och senast fick han en resa i rygg på ledaren där han hakade på till en andraplats men det var långt fram till segraren. Startspåret denna gången är identiskt som senast vilket passar bra då han är kvick ut den första biten och med värsta konkurrenten som startar från ett bakspår så tror jag att kusken och tränaren Johan Untersteiner väljer att köra i ledningen med sin adept den här gången och därifrån är Rubin Diablo hästen att slå för övriga. 


9 Slave To Love Call visade väldigt fin form i slutet av förra året och avrundade med en seger på nyårsafton då han från ledningen vann mycket enkelt. Någon ledning lär det inte bli den här gången då han startar från ett bakspår, men han går även bra bakifrån och har dessutom rygg på min vinnare från start som är snabb ut och därför bör sexåringen få en fin position. Är som bäst på speed och kanske inte tål att göra så mycket grovjobb själv under loppen, men om han får lite tur med sig kring tempo och löpningsförlopp så kommer Slave To Love Call att avsluta vasst och då bör det räcka långt. 


Min Vinnare: 2 Rubin Diablo 


Spets efter 500m: 2 Rubin Diablo


Skrällen: 9 Slave To Love Call 


Rankingen: A: 2,9 B: 3,6,10 C: 4,1,11,5,8,7


V65-4 2140m Auto


5 Sabani kommer med formen på topp då han i år har gjort tre starter och vunnit samtliga. Senaste segern tog han mot tufft motstånd på V75 då han öppnade bra från start och kördes till ledningen efter 150 meter och väl i den positionen fick han diktera tempot helt efter egen vilja och det var inga större problem att gå undan till en säker seger över upploppet. Förutsättningarna denna gång går inte att klaga på med ett perfekt startspår och kommer högst troligt vara den som anför loppet efter ett halvvarv och väl i den positionen så blir Sabani väldigt svårslagen. 


10 Jameson K.W. tycker jag är en rätt så klassig häst som gjort det väldigt bra hittills i år då han på fyra starter tagit två segrar och en andraplats. Han kommer närmast från seger då han vann på fina segertiden 1.12.7 över distansen 1640 meter efter att ha fått en fin resa serverad av Andrè Eklundh som både tränar och kör femåringen, och han avgjorde då kort före mål och visade att han även kan gå bra bakifrån. För just det kommer han att behöva göra även den här gången, men med rygg på en startsnabb häst så bör han kunna komma igenom rätt så hyggligt och med den formen som Jameson K.W. visat på slutet så är han given att dubbla med här. 


Skrällen i loppet om man skulle gardera ytterligare är 3 Eddie Shadow som är snabb ut den första biten och kommer att få ett fint lopp här i den främre träffen. Med dubbla open stretch som det finns på Åbytravet så kommer han dessutom att få chansen till slut och med den formen han var visat på slutet så kommer han spurta bra över upploppet. 


Min Vinnare: 5 Sabani 


Spets efter 500m: 5 Sabani


Skrällen: 3 Eddie Shadow 


Rankingen: A: 5,10 B: 3,6,1,7,2 C: 4,11,8,9


V65-5 2140m Auto


6 Allan Zonett är en välstammad herre med Maharajah som pappa och Hilda Zonett som mamma. Han har på karriärens tretton starter tagit fem segrar, så visst finns det viss kapacitet även i honom. Han är dock väldigt trög av sig och springer ofta och sover lite i loppen samtidigt som han mest lever på sin styrka då han inte riktigt har den rätta snabbheten ännu. Man provade lyckan på V75 så sent som i lördags och det var just över korta distansen 1640 meter för att få igång benen och det loppet borde gjort honom gott. Klart bättre förutsättningar väntar den här gången sett till motstånd och startspår och här kommer Robert Bergh som både tränar och kör femåringen att vara aktiv från start och köra sig till ledningen och väl i den positionen så blir han inte lätt att besegra för övriga och Allan Zonett är min givna förstahäst. 


3 Kaviaren är en kapabel men också väldigt skör herre som trots sin ålder på sex år endast gjort nio starter i karriären och på dessa har det blivit fyra segrar. I början av oktober förra året så gjorde han comeback på tävlingsbanan efter åtta månaders frånvaro och vann då direkt efter att ha körts till ledningen och sedan stannat där hela vägen in i mål. I starten efter det gjorde han det bra som sexa efter att ha galopperat efter ett par hundra meter. Han tvingades sedan till vila igen och gjorde årsdebut i början av februari då han kördes snäll invändigt hela vägen och höll farten bra som fyra. Med det senaste loppet i kroppen lär han nu vara rejält framflyttad formmässigt och från ett bra startspår så öppnar han bra och med en fin resa i den främre träffen är Kaviaren att räkna med. 


4 Min Billy blandar och ger lite i sina prestationer men är en rätt så fin tävlingshäst. I år har det blivit tre starter där han i den senaste spurtade bra som tvåa efter att ha fått en snäll invändig resa och sedan luckan in mot upploppet. Bättre startspår den här gången och om kusken Carl Johan Jepson kan finna en position längre fram den här gången så är Min Billy att räkna med över upploppet. 


9 Caton har verkligen hittat formen på slutet då han på sina tre senaste starter tagit två segrar och en andraplats. I senaste starten var han verkligen överlägsen sitt motstånd då han tog hand om ledningen kort efter start och drog sedan ifrån fältet med 50 meter och höll sedan tempot hela vägen och vann i överlägsen stil. Någon ledning blir det inte den här gången för Caton, men med det formintrycket som han gav senast så ska man inte nonchalera honom här. 


Min Vinnare: 6 Allan Zonett 


Spets efter 500m: 6 Allan Zonett 


Skrällen: 3 Kaviaren 


Rankingen: A: 6,3,4,9 B: 5,7,8 C: 1,2,10,11


V65-6 2140m Auto


10 Mateo Di Quattro har styrkan som sitt främsta vapen och matchats mot tufft motstånd på slutet som han varit riktigt bra emot. Han kommer närmast från en seger på huvudstadsbanan Solvalla då han togs lugnt från start och hamnade i fjärde par utvändigt innan han med varvet kvar avancerade framåt via tredjespår, och där blev han kvar hela vägen men kunde trots det avgöra enkelt över upploppet. Nu går han ner i klass och att han startar från ett bakspår spelar mindre roll då han inte är snabb ut och här räknar jag med att man tidigt väljer ett avancemang framåt och då får de övriga konkurrenterna svårt att stå emot honom. 


4 Jo Black kommer med god form till den här starten då han i senaste starten som var på Åbytravet vann efter en resa i rygg på ledaren och sedan han hann fram till något som blev delad seger. Här startar han från ett fint spår igen och då han är startsnabb lär kusken Malte Handfast vara angelägen om att nå till ledningen och sedan köra i den positionen. Väl där biter åttaåringen ifrån sig bra och Jo Black ses som motbudet till min vinnare. 


2 Estreet Simoni gör rätt så jämna och bra prestationer och har i årets två starter gjort det okej utan att glänsa. Han har kommit upp i en ålder av åtta år nu och behöver då ha de lite mer serverat vilken han kan få nu genom en fin invändig resa från ett bra startspår. Han får svårt att slå ovan nämnda hästar, men om dessa skulle komma bort på något vis så är Estreet Simoni skrällen i loppet. 


Min Vinnare: 10 Mateo Di Quattro

Spets efter 500m: 4 Jo Black 

Skrällen: 2 Estreet Simoni

Rankingen: A: 10 B: 4,2,9,8,3 C: 6,11,1,7,5


Lycka till!

Christoffer