V65 körs denna fredag på Årjängstravet. Jag spelar med en spik och det är i V65-1 där 2 Heartbeart Julie har en mycket passande uppgift. 


V65-Förslag Årjäng 10/5

V65-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V65-1 2140m Auto

2 Heartbeat Julie är en fin tävlingshäst som vunnit mer än var fjärde start i karriären hittills. Hon matchades under hösten ifjol en hel del på V75 och härdades då mot tufft motstånd och återkommer här efter 3.5 månaders tävlingsfrånvaro. Stallet har här hittat en rätt så lämplig uppgift åt sexåringen som har lottats till ett perfekt startspår för hennes del då hon är kvick ut den första biten, och kusken och tränaren Ville Karhulahti kommer att ha siktet inställt på ledningen här. Väl i den positionen så trivs hon bra och mot ett passande motstånd så måste detta vara en toppchans för Heartbeat Julie trots avsaknaden av lopp i kroppen. Jag spikar!

9 In Love d’Ecajeul är en franskfödd herre som besitter en hel del kapacitet men som också kan vara lite ojämn i sina prestationer. I år har han hunnit med att göra fyra starter och har inför detta fått två lopp i kroppen efter ett par månaders vila med fina resultat då han vann i sin näst senaste start och slutade trea senast efter en rätt så tuff resa mestadels utvändigt ledaren. Här står han på nytt intressant till och bör kunna komma igenom rätt så hyggligt här med hjälp av en startsnabb rygg och om sedan In Love d`Ecajeul fortsätter att kliva uppåt på formskalan samtidigt som min vinnare av loppet kommer bort här så ska han räknas tidigt.


Min Vinnare: 2 Heartbeat Julie
Spets efter 500m: 2 Heartbeat Julie
Skrällen: 3 Bitols Spritz
Rankingen: A: 2 B: 9,4,3,6,5 C: 8,7,1


V65-2 2140m Volt

1 Ils Can hade en fin utveckling under förra året då det på åtta starter blev sex pallplaceringar varav tre stycken segrar. Han gjorde sedan årsdebut så sent som i lördags på Gävletravet och var då klart bra som tvåa efter en rejäl avslutning. Med det loppet i kroppen så bör formen nu vara än bättre till den här starten som ser intressant ut då han har lottats till ett fint utgångsläge och kusken Kenneth Gorski har givetvis siktet inställt på ledningen. Väl i ledningen så är detta en toppchans för sjuåringen men han är allround och går från alla positioner, och något som är säkert är att Ils Can kommer att få en fin position här och han är den givna förstahästen i loppet.

2 Lakafanten är en norsk gäst som hade ett fint fjolår då det på fjorton starter blev åtta pallplaceringar varav tre stycken segrar. I år har femåringen inte varit lika framgångsrik då han på åtta starter endast tagit en tredjeplats som bäst och den kom i näst senaste starten då han efter en tung resa utvändigt ledaren just på Årjängstravet höll farten fint hela vägen in i mål och visade ändå lite form. Här har stallet hittat en spännande uppgift på förhand och från detta spåret så bör han kliva iväg rätt så bra och få en fin resa i den främre träffen och om det bara klaffar lite för Lakafanten här så kommer han att dyka upp i segerstriden till ett bra odds.


Min Vinnare: 1 Ils Can
Spets efter 500m: 1 Ils Can
Skrällen: 2 Lakafanten
Rankingen: A: 1,2 B: 13,11,5,9,10,8,4,7 C: 3,14,6,12


V65-3 2140m Auto

4 Indiana Downs har inlett sin karriär på ett riktigt bra sätt då han på fyra starter inte varit utanför prispallen än. I år har det blivit två starter där han i årsdebuten näst senast tog hand om ledningen kort efter start och höll sedan därifrån riktigt bra hela vägen in i mål som tvåa och i senaste starten avslutade han bra till tredjeplatsen efter en resa mestadels i rygg på ledaren. Utvecklingen går åt rätt håll för varje lopp som han gör och här väljer man att göra två intressanta ändringar i att låta fyraåringen få springa barfota runt om samt att man sätter på en amerikansk sulky vilket bör ge rätt så bra effekt. Från det här utgångsläget så kommer kusken och tränaren Kristian Lindberg att försöka placera sin adept tidigt i ledningen och väl i den positionen dit jag tror att man når så är Indiana Downs hästen att slå för övriga.

6 Broker Artist gör resan från Norge och har på sin hemmaplan inlett karriären fint med en seger och två tredjeplatser på fyra starter. I senaste starten som han gjorde på Bjerkebanan i Oslo så satt han en bit bak i kön innan han gick ut via tredjespår på den sista bortre långsidan och det var en rejäl långspurt från han som gjorde att han slutade trea och det var ett fint intryck. Dessvärre för treåringen så kan han inte öppna särskilt snabbt den första biten och därför är det prio på att försöka hitta ner i en så vettig position som möjligt här för kusken och tränaren Anders Wolden Lundström och om det lyckas samtidigt som Broker Artist fortsatt utvecklas så ska han räknas tidigt här.


Min Vinnare: 4 Indiana Downs
Spets efter 500m: 4 Indiana Downs
Skrällen: 3 Noah Schermer
Rankingen: A: 4,6 B: 3,8,10,11,12 C: 7,2,9,1,5


V65-4 2140m Volt

10 Björnemyr Best är en segervan norsk herre som efter ett fint fjolår med fyra segrar på elva starter nu årsdebuterar. Stallet har som det ser ut på förhand hittat en väldigt lämplig uppgift här för sexåringen som trots att han startar med 20 meters tillägg bör kunna sitta rätt så bra på det från start då han har lottats till ett bra startspår. Noterbart är också att kusken Adrian Solberg Akselsen gör resan till Sverige för att köra en häst under hela tävlingsdagen och det är just Björnemyr Best som har visat klart bäst kapacitet i fältet och om det inte strular här så ska detta vara en mycket bra segerchans.

7 Tyri Leo har bra fart i grunden men har inte alls fått det att stämma under en längre tid och har på tre starter i år tagit till galopp två gånger. Utgångsläget den här gången är intressant och normalt sett så är det enklare motstånd för norrmännen när dom gör resan till Sverige för att möta våra kallblod och om kusken och tränaren Geir Flåten kan få iväg sin adept hyggligt från start här och finner en lämplig position så ska Tyri Leo tas med tidigt då som bekant fart finns hos sexåringen.


Min Vinnare: 10 Björnenyr Best
Spets efter 500m: 6 Fröyde
Skrällen: 7 Tyri Leo 
Rankingen: A: 10,7 B: 11,12,1,6,8,3,9 C: 4,14,13,2,5


V65-5 2140m Volt

1 Nowhere Fast har visat rätt så gott kunnande hittills i karriären då det på nio starter blivit två segrar och en tredjeplats. Han har i år hunnit med att göra tre starter där han visade fin form senast när han på Åmål fick gå den tunga vägen utvändigt ledaren under större delen av loppet men kunde trots det koppla greppet tidigt och vinna enkelt. Denna gång är motståndet något tuffare men samtidigt så startar fyraåringen 20 meter före sina konkurrenter och det ligger upplagt för att han ska få springa i ledningen den här gången vilket blir intressant att se. Känslan är att kusken Ole Johan Östre vill hålla ett rätt så jämnt tempo här för att inte låta de som jagar bakifrån få komma ikapp så enkelt och visst så ska detta vara en rätt så bra segerchans för Nowhere Fast.

12 Light In hade en helt okej första säsong på tävlingsbanan under fjolåret som innehöll elva starter och på dessa blev det sex pallplaceringar varav en seger. Efter att ha startat på rätt så kontinuerligt under vintern också så hann han med att göra tre starter i januari och början av februari där han fick med sig två tredjeplatser och en av dessa var på V75 i näst senaste starten. Det gjorde att han även tog sig till en V75-Final på Solvalla vilket var hans senaste start men där räckte han inte alls till. Nu har fyraåringen fått ladda om i tre månader och kommer ut här mot ett mer passande motstånd och om det bara löser sig hyfsat här för Light In från ett bakspår på 20 meters tillägg så tycker jag att han är bra nog för att hävda sig här och ska ses med skrällchans.


Min Vinnare: 1 Nowhere Fast
Spets efter 500m: 1 Nowhere Fast
Skrällen: 12 Light In
Rankingen: A: 1,12 B: 3,6,4,13,10,9,14 C: 2,8,5,7


V65-6 2140m Auto

8 Cash Forever är en mycket högkapabel herre men som är lika strulig som han kan springa fort. Efter att ha inlett sin karriär hos Solvallatränaren Mattias Djuse så återfinns han inför den här säsongen hos sin nya tränare Per Henriksen och för honom har det blivit två segrar på fem starter. Den senaste segern kom i den senaste starten för en månad sedan just på Årjängstravet då han efter en resa i fjärde par utvändigt gick på ute i tredjespår 600 meter före mål och efter en fin avslutning så blev segern säker till slut. Efter det var tanken att han skulle starta i slutet av april, men efter att ha varit oregerlig den gången så kom han aldrig till start och istället tvingades han till ett kvallopp vilket han klarade galant. Nu är han redo för att starta igen och har lottats till ett mycket dåligt utgångsläge som dock kan vara bra för sexåringen så han kan hålla sig någorlunda lugn från start och om sedan kusken Carl Johan Jepson kan få runt Cash Forever felfritt så ska det vara bra chans på att dom dyker upp i segerstriden.

7 Gandhi D.K. är en danskfödd herre som inför den här säsongen gjort flytten från Danmark till Norge och sin nya tränare Per Oleg Midtfjeld. I sitt nya hemland har det i år blivit sju starter och på dessa har sexåringen tagit två segrar och en tredjeplats där han vid segern i näst senaste starten bjöd på en rejäl långspurt och vann enkelt och var i senaste starten på väg mot andra raka segern men galopperade då precis före mållinjen. Nu gör man resan till Sverige med bevisad fin form och från det här utgångsläget så behöver man givetvis lite tur men om det bara löser sig hyfsat här för Gandhi D.K. så är han bra nog för att segerstrida även på svensk mark.


Min Vinnare: 8 Cash Forever
Spets efter 500m: 2 Wilhelm Tell
Skrällen: 7 Gandhi D.K. 
Rankingen: A: 8,7 B: 6,1,5,9,2,3,4 C: 12,11,10Lycka till!

Christoffer