Det är jackpot på V65 denna fredag som körs på Årjängstravet. Jag spelar med två stycken spikar och det i V65-1 där 2 Aske Balder leder loppet från start till mål och i V65-5 så tar 9 Petite Papillon sin femte raka seger. 


V65-Förslag Årjäng 7/6

V65-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V65-1 2140m Volt

2 Aske Balder är en norsk gäst med fin kapacitet som på karriärens tio första starter tagit sex segrar och två andraplatser. I år har det på fyra starter blivit två segrar där den senaste kom i senaste starten då han mot ett liknande motstånd som nu vann väldigt enkelt från ledningen. Det är nästintill lika förutsättningar den här gången då det är samma distans samt att han startar från ett fint utgångsläge och med siktet inställt på ledningen från kusken Robert Kruse så tycker jag att det här ser ut som en mycket bra uppgift för Aske Balder och jag väljer att inleda med en spik. 

8 Remlov är en mycket bra häst som segrat i åtta av karriärens tolv starter och har i år kommit igång med tre lopp som gett en seger som bäst. I senaste starten så fick han nöja sig med en andraplats efter att ha startat med 20 meters tillägg och efter att han gått ett rejält slutvarv så blev det en framskjuten placering på avstånd bakom min vinnare av det här loppet. Nu startar han med samma förutsättningar som då och det lär återigen bli svårt att nå fram till ledaren, men om min vinnare av loppet gör bort sig så ska Remlov ses som det främsta motbudet. 

Min Vinnare: 2 Aske Balder 

Spets efter 500m: 2 Aske Balder 

Skrällen: 1 Teaknekten 

Rankingen: A: 2 B: 8,5,1,7 C: 3,6,4


V65-2 2140m Volt 

4 Ness Tjo Mode är en norsk herre som har inlett sin karriär på ett riktigt bra sätt då det på tre starter blivit två segrar. Vid segern i näst senaste starten så kördes han fram utvändigt ledaren med 1000 meter kvar till mål och satte sedan rejäl press på ledaren under slutvarvet och kunde in mot slutsvängen överta ledningen och sedan blev segern mycket enkel. I senaste starten var han riktigt duktig som fyra efter att han inte riktigt fått med sig travet och fick då även springa ute i tredjespår sista 1500 meterna men höll trots det fint till fjärdeplatsen. Efter det så har fyraåringen fått ta igen sig i två månader och lär nu vara redo för en fin prestation igen och det är en intressant första start som han gör i Sverige och om det bara löser sig hyggligt här för Ness Tjo Mode så ska han ses med klart bra segerchans. 

12 Skeie Tor är en annan norsk gäst som visat sig vara en fin tävlingshäst och missade inte prispallen under fjolåret på fem starter varav tre stycken slutade med seger. Här gör han årsdebut efter lite mer än sju månaders tävlingsfrånvaro och det är första starten på svensk mark dessutom. Sexåringen startar här med 40 meters tillägg vilket alltid är tufft, men fart finns det i överflöd och om bara kusken och tränaren Knut Arne Ödegaard kan bjuda Skeie Tor här på en fin resa så tycker jag att han ska räknas tidigt. 


Min Vinnare: 4 Ness Tjo Mode 

Spets efter 500m: 3 Sundprins 

Skrällen: 2 Solör Hanna 

Rankingen: A: 4,12 B: 3,2,7,9,8,10,1 C: 6,11,5,13 


V65-3 2140m Auto

2 Fusion Eagra är en herre som matchats i väldigt tuffa sällskap och var under fjolåret duktig då det blev sju pallplaceringar på sexton starter varav två stycken segrar samt att han även slutade femma i Kriteriet. I år har han fortsatt matchats mot tufft motstånd och på fem starter hittills har det inte blivit något mer än en fjärdeplats och den kom i senaste starten då han var ute i ett Breeders Crown-Försök. Till denna starten så går han ner i klass sett till motståndet och då han dessutom har lottats till ett fint utgångsläge här så kommer Fusion Eagra att få en fin resa och med en normal insats så bör han kunna spurta ner det här motståndet och jag rankar han överst. 

11 Alunita är en fin märr som hade en fin debutsäsong som treåring under fjolåret då det blev fyra segrar och två andraplatser på åtta starter samt över 713 tusen kronor intjänat och visade att hon tillhör de bättre stona i sin kull i Norge. I år har det blivit två starter hemma i Norge med en femteplats som bäst då hon höll klart bra och i senaste starten så blev det galopp. Här startar hon från ett lite tufft utgångsläge, men har rygg på en startsnabb häst vilket bör kunna göra att kusken och tränaren Åsbjörn Tengsareid kan ge sin adept en hygglig resa här och om sedan Alunita kommer lite upp i den nivån vi fick se av henne ifjol så ska hon räknas mycket tidigt. 

Min Vinnare: 2 Fusion Eagra 

Spets efter 500m: 4 Mr Chocolate

Skrällen: 11 Alunita 

Rankingen: A: 2 B: 11,7,5,3,4,8 C: 6,10,1,9 


V65-4 2140m Volt

11 Earnest är en fin fyraåring som kommit igång bra i år och utvecklats fint då det på sju starter blivit tre segrar och två tredjeplatser. Han har varit ute en hel del på V75 där han vann i början av april och i senaste starten så startade han under Elitloppshelgen i en V75-Final men galopperade då från start. Till den här starten så går han ner rätt så kraftigt i klass sett till motståndet och startar även med 20 meters tillägg men ska trots det kunna hamna rätt så bra på det och om Earnest är i närheten av de prestationerna han har stått för tidigare i år så tycker jag att han ska räknas med bra segerchans i detta loppet. 

12 Cecena Tomali är en norsk herre som är en fin tävlingshäst då han ofta är med långt framme i loppen. Han kommer till den här starten med fin form då han har tre raka segrar bakom sig och i senaste starten så imponerade han då han från andra par utvändigt kördes fram utvändigt ledaren 700 meter före mål och sedan var det full kontroll hela vägen in i mål till en enkel seger. Formen är verkligen på topp och trots att han startar med 20 meters tillägg här så tycker jag att Cecena Tomali står rätt så fint till i det här loppet och ska om det inte strular allt för mycket ses med hyfsad segerchans. 

Min Vinnare: 11 Earnest 

Spets efter 500m: 4 Zurigo D.V.S. 

Skrällen: 5 Outlander 

Rankingen: A: 11 B: 12,5,9,7 C: 4,2,3,6,10,8,1


V65-5 2640m Volt 

9 Petite Papillon är en norsk segerstaplare som sedan han inledde karriären tidigare i år tagit sex segrar och en andraplats på sju starter. I senaste starten hemma i Norge så satt han en bit bak i kön och såg då väldigt oinspirerad ut innan han fick gå på ute i tredjespår och då svepte han fältet enkelt och kunde sedan gå ifrån till en mycket enkel seger. Här gör han en spännande första start på svensk mark vilket jag tror är positivt då kusken kan använda pisk på han för första gången och om han bara kliver iväg från start här så ska Petite Papillon ses med toppchans även denna gång och jag väljer att spika. 

8 Kim Peek är en rätt så skaplig häst som kommit igång fint på slutet och visar bra form. I näst senaste starten just på Årjängstravet så kom årets första seger då han fick en rätt så fin ryggresa innan han gick på ute i tredjespår med ett halvvarv kvar till mål och efter att ha landat utvändigt ledaren in mot upploppet så blev segern säker till slut. Fyraåringen följde upp den segern med en ny fin prestation senast då han från andra par utvändigt höll farten fint som trea i en snabb avslutning. Här står han lite tuffare till sett till att han startar med 20 meters tillägg, men från ett fint startspår så kommer han att kliva iväg bra och om sedan Kim Peek kan få gå med i ryggar så kommer hans avslutning att räcka långt även här och han är det givna motbudet till min vinnare av loppet. 

Min Vinnare: 9 Petite Papillon 

Spets efter 500m: 7 R.K.Beagle 

Skrällen: 8 Kim Peek 

Rankingen: A: 9 B: 8,7,4,5,6,1,12,10,3 C: 2,11,13,14,15 


V65-6 1640m Auto 

4 Florio gjorde det bra under sin debutsäsong i fjol då det på sju starter blev tre segrar och han visade upp ett rätt fint kunnande. I år har han inte riktigt rosat marknaden på samma sätt då han efter lika många starter i år som på hela förra året fortsatt står utan seger då det som bäst blivit två andraplatser och en tredjeplats. Inför senaste starten i slutet av maj så var det rätt så goda rapporter inför men han fick det då inte alls att stämma aktionsmässigt och det blev galopp kort efter start. Eftersom man provar att starta nästan direkt så lär det inte vara några större fel på fyraåringen som här har lottats till ett fint utgångsläge på nytt och normalt sett så sitter Florio i ledningen här kort efter start och sedan är han hästen att slå för övriga. 

10 Take Your Time har visat upp ett gott kunnande de dagar som han får det att stämma och har under vintern matchats en hel del på V75 där han även vann på Nyårsafton. I år har det på fyra starter inte riktigt stämt för fyraåringen som i senaste starten i mitten av mars inte alls fick till det. Nu har han fått en liten pust från tävlandet i närmare tre månader och möter här ett lite enklare motstånd än vad han har stött på tidigare och med en startsnabb rygg så bör kusken Carl Johan Jepson kunna komm igenom rätt så bra tillsammans med Take Your Time här som med en normal insats duger gott i ett öppet lopp. 

Min Vinnare: 4 Florio 

Spets efter 500m: 4 Florio 

Skrällen: 3 Sharp Looking 

Rankingen: A: 4,10 B: 2,1,3,9,5,12 C: 11,8,7,6 Lycka till!

Christoffer