V65 körs denna fredagslunch på Axevalla i Skara. I en svårlöst omgång så väljer jag att spela utan spikar. 


V65-Förslag Axevalla 1/3

V65-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V65-1 2640m Auto

5 Global Billboard hade ett klart bra fjolår med fyra segrar på tolv starter. Här gör han årsdebut efter mer än tre månaders frånvaro och kommer säkert att behöva något lopp i kroppen innan den riktiga formen sitter där, men han brukar gå bra efter vila och har här lottats till ett optimalt startspår då han är kvick ut den första biten. Kusken och tränaren Magnus Jakobsson kommer ha siktet inställt på ledningen med sin adept och sedan köra där. Om det inte blir ett alltför uppskruvat tempo så tycker jag att Global Billboard ska ses med en bra chans att leda det här loppet från start till mål. 


7 Kadabra Dream har gjort tre starter i år med en andra samt tredjeplats som bäst. I senaste starten så spände man bågen och provade på V75 där han startade från ett hopplöst utgångsläge men gjorde det ändå bra som sexa i mål efter en rejäl avslutning. Lite enklare sällskap emot den här gången samtidigt som åttaåringen återigen får springa barfota runt om igen vilket är ett plus och med en bra resa här i ett litet fält så ska Kadabra Dream som som en het segerkandidat. 


8 Emilion är en tyskfödd herre som alltid lovat gott men också haft lite skadeproblematik som höll han borta från tävlingsbanan ett bra tag. Han gjorde årsdebut i början av februari och var då klart godkänd som tvåa och kommer nu att ha gått framåt med det loppet i kroppen. Startspåret är sådär här, men han gillar den långa distansen som nu väntar och i ett litet fält så bör Emilion kunna sitta rätt så bra på det och över det långa upploppet här så kan hans avslutning visa sig vara starkast till slut. Loppets skräll! 


Min Vinnare: 5 Global Billboard 

Spets efter 500m: 5 Global Billboard 

Skrällen: 8 Emilion 

Rankingen: A: 5,7 B: 8,1,6 C: 2,4,3


V65-2 2140m Volt

12 Bear Expectation är en häst som jag gillar och han visade fint kunnande i fjolårets fyra starter då han var bland de tre främsta i alla fyra och tog en seger. Här gör han årsdebut efter tre månaders frånvaro och kommer väl förberedd till den här starten vilket gör att det ska bli spännande att se hans prestation här. 20 meters tillägg är alltid tufft att starta ifrån, men om han bara kommer iväg hyggligt från start så räcker Bear Expectation långt i ett rätt så svagt lopp. 

11 Red Pond’s Luna har i årets två starter visat en fin utveckling och bra form genom två raka segrar. I senaste starten så tog hon hand om ledningen direkt från start och sedan efter att ha fått bestämma i ett rätt så lågt tempo så gick hon enkelt undan över upploppet i en snabb avslutning. Nu är förutsättningarna annorlunda med 20 meters tillägg här och hon får springa bakifrån istället, men det har hon klarat innan och ska inte vara några problem här och då hon visar form i ett lopp som inte kryllar av stjärnor så måste Red Pond`s Luna räknas med chans här. 

6 Wilma Express har gjort ett par hyfsade prestationer under inledningen av karriären. I senaste starten så fick hon ett snällt lopp i mestadels rygg på ledaren och efter det fick hon aldrig luckan och blev fast med gott om krafter kvar som fyra. Nu är det ett öppet startspår återigen och ledningen lär hon ta hand om och sedan tror jag att kusken Stefan Persson väljer att köra i den positionen. Om man sedan kan få dämpa tempot en bit så leder Wilma Express det här loppet länge. 

Min Vinnare: 12 Bear Excpectation

Spets efter 500m: 6 Wilma Express 

Skrällen: 9 Carlos Moneyman

Rankingen: A: 12,11,6 B: 9,7,8,1,3,2,13 C: 4,5,15


V65-3 2640 Auto

6 Sultan Of Sand visade rätt så fint kunnande förra året som fyraåring och visade i årsdebuten senast att det fortsatt finns fin utveckling i honom. Han fick då en resa en bit bak i kön och kom fram utan rygg med ett halvvarv kvar till mål och höll sedan farten bra hela vägen in i mål till ett andrapris utan att vara nära segern. Med det loppet i kroppen lär formen vara uppåt och taktiken från kusken Dwight Pieters mer offensiv. Här laddar man framåt för att förhoppningsvis kunna komma till ledningen vilket jag tror blir svårt, men Sultan Of Sand bör få en fin resa långt fram och det är hästen att slå för övriga. 

4 King Of Sand är storebror till min vinnare av loppet och han har under vintern gjort ett par starter med fina resultat. I senaste starten som var på Åbytravet så fick han göra grovjobbet själv först ute i tredjespår under slutvarvet och kopplade greppet om ledaren in mot upploppet men fick sedan ge sig till slut och nöja sig med andraplatsen. Det var en rejäl prestation och sexåringen har bra form för dagen. Därför gör han återigen en spännande start här från ett passande utgångsläge och den långa distansen som nu väntar är bara en fördel för King Of Sand som är den givna utmanaren om segern här.

3 La Crosta har utvecklats fint på slutet och har på årets tre starter tagit två segrar och en andraplats. I senaste starten mot ett lite billigare motstånd så kördes han till ledningen efter ett par hundra meter där han sedan fick dämpa tempot och via 1.14 sista 800 meterna gick han ifrån sina konkurrenter till en enkel seger. Lite tuffare motstånd väntar den här gången, men från ett passande utgångsläge så kan det mycket väl bli ledningen på nytt för La Crosta som från den positionen biter ifrån sig bra och ska ses med skrällchans. 

Min Vinnare: 6 Sultan Of Sand

Spets efter 500m: 3 La Crosta

Skrällen: 2 Ready For Take Off 

Rankingen: A: 6,4,3 B: 2,7,9,1 C: 5,8,10


V65-4 1640m Auto

7 Win Together är en flyfotad dam som hade ett bra fjolår med tio pallplaceringar på arton starter och 273 tusen kronor intjänat. I år har det blivit tre starter med en seger som bäst och den kom i näst senaste starten då hon tog hand om ledningen in mot den första svängen och sedan vann hon mycket enkelt. Senast så provade man Montè för första gången, men då fick man det inte att stämma alls och den starten är bara att glömma. Nu laddar man om i Sulky igen och förutsättningarna är passande med kort distans samtidigt som man har lottats till ett framspår här. Visserligen startar femåringen från ett spår lite väl långt ut, men det ska vara god chans på att man når ledningen här och om det inte kostar alltför mycket så tycker jag Win Together ska ses med bra chans från ledningen och hon är en rolig förstahäst. 

4 Dats Tore hade sin debutsäsong i fjol och visade då bra kapacitet när han på tolv starter var bland de tre främsta i hälften av starterna och tog tre segrar. Han matchades mot rätt så tuffa hästar där han hävdade sig bra och han gör här en spännande årsdebut efter att han inte har startat sedan i mitten av december. Startspåret går inte att klaga på då han är hyfsat snabb ut den första biten och med en fin resa i den främre träffen här så är Dats Tore att räkna med för en fin avslutning kommer han bjuda på sin vana trogen. 

9 Önas Spartacus är en rätt så rejäl herre som visat sig vara i fint slag i årets tre starter som det blivit två segrar på. I senaste starten så kördes han offensivt till ledningen efter 600 meter och väl i den positionen var han sedan ohotad efter att ha lämnat sina konkurrenter sista 300 meterna. Nu gör han sin första start över korta distansen 1640 meter vilket kanske inte är en fördel då han främst är stark, men om det blir lite tempo på loppet så kommer han in i det och över Axevallas långa upplopp så kommer han att hålla farten. Given på kupongen! 

Min Vinnare: 7 Win Together 

Spets efter 500m: 7 Win Together 

Skrällen: 10 Liza Bore 

Rankingen: A: 7,4,9 B: 10,5,1,8,6,2 C: 3 


V65-5 2140m Auto

10 Sabasi har verkligen hittat stilen i år då det har blivit tre raka segrar på tre starter. Dessa har tagits efter ett långt uppehåll och känslan är att femåringen utvecklas för varje lopp som hon gör nu. Hon har visat sig vara väldigt allround och därför är bakspåret hon startar ifrån den här gången inget som oroar och i ett rätt så ojämnt fält så lär kusken Carl Johan Jepson vara rätt så aktiv då hon tål att göra en hel del grovjobb själv om det skulle behövas och då Sabasi har tre raka segrar så är det svårt att gå emot henne här. 

6 By Credit Hanover är en rätt så snygg häst som började starta som fyraåring för två år sedan men utmärkte sig då inte något särskilt. Hon fick sedan en längre paus från tävlandet innan hon gjorde comeback under hösten och har sedan dess utvecklats riktigt fint. I år har det blivit två starter där första segern för året kom i den senaste starten då hon fick en fin resa i rygg fram tills 600 meter före mål då hon satte in slutattacken och det blev sedan en enkel seger. Här tror jag dock att det kommer att väljas en annan taktik då hon också är rätt kvick ut den första biten, och kusken Andrè Eklundh har siktet inställt på ledningen här för att sedan köra där och då blir By Credit Hanover svårfångad. 


Min Vinnare: 10 Sabasi

Spets efter 500m: 6 By Credit Hanover 

Skrällen: 3 Nolby Palema 

Rankingen: A: 10,6 B: 3,4,7,9 C: 8,1,2,5,11


V65-6 2140m Volt

1 Flight To Paris är en klart bra tävlingshäst som ofta körts rätt så offensivt då han gillar att vara med där framme i loppen. Här står han därför till med väldigt passande förutsättningar och kusken Stefan Persson kommer göra allt han kan för att nå ledningen tillsammans med fyraåringen för att sedan köra i den positionen. Om det lyckas vilket jag tror det gör så leder Flight To Paris detta loppet väldigt länge och han är en given förstahäst i ett öppet lopp. 

7 New Frisiana inledde sin karriär i Holland innan han kom till Sverige. Här har han funnits i Hans Crebas stall hela tiden och visat sig vara rätt så duglig för den klassen han befinner sig i. Han har dock strulat till det för sig en del under loppen och galopperat en del, men när han väl travar så är han ofta med och hugger långt fram som i näst senaste starten då han slutade tvåa efter att ha gjort jobbet utvändigt ledaren. Här står han intressant till med ett bra startspår som bör innebära en felfri avgång, men då man gärna vill köra felfritt här så blir det nog ingen snabbstart utan istället får man försöka hitta ner i banan och om det blir en fin resa här så räcker New Frisiana långt. 

3 Simb Lone Star får agera skräll i det här loppet då han ofta är med en bit fram i loppen och alltid gör sitt. Här startar femåringen från ett fint startspår som bör innebära att kusken Jonathan Bardun kan finna en fin position långt fram och över det långa upploppet som är så kan Simb Lone Star vara en överraskning att ta med om luckan kommer. 

Min Vinnare: 1 Flight To Paris

Spets efter 500m: 1 Flight To Paris

Skrällen: 3 Simb Lone Star

Rankingen: A: 1,7,3 B: 12,6,5,2,11,4,13 C: 8,10,9


Lycka till!

Christoffer