Hej alla travälskare,
Mitt namn är Christoffer Svensson och jag är en 31-årig travfantast som verkat inom travet i mer än halva mitt liv främst som hästägare, men jag har även kört ett par travlopp och jobbat utomlands som trader. Från och med 12/2 kommer ni kunna få ta del av mina tips här på rekatochklart och jag hoppas kunna bjuda er läsare på en och annan vinnare.


V65 körs denna fredagslunch på Axevalla i Skara. Jag väljer att spela med tre spikar i V65-1 nummer 1 Gibraltar, i V65-2 nummer 1 Victory Poseidon och i V65-5 nummer 2 Gloire D`Empire. 


V65-Förslag Axevalla 23/2

V65-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V65-1 2140m Auto

1 Gibraltar har gjort det riktigt bra inledningsvis av karriären med två segrar och två andraplatser på fyra starter. Han kommer närmast från två raka segrar där båda har tagits från ledningen och sedan gått undan i smått överlägsen stil. Nu väntar lite tuffare motstånd här samtidigt som han startar från ett innerspår bakom startbilen, men det ska inte vara några problem då det rör sig om en förnuftig herre som är snabb i benen. Carl Johan Jepson får fortsatt förtroende i sulkyn och taktiken är given här och det är spets och slut. Jag spikar! 

4 Bearnard är en rätt så rejäl herre som är rätt så kapabel men haft lite svårt att få travet att flyta helt och då har det blivit ett par galopper. Senaste felfria loppet kom för tre starter sedan och det var med just Andrè Eklundh som även får förtroendet nu och från ett vettigt startspår bör man finna en hygglig position och om Bearnard travar hela vägen så räcker han långt. 2 Run Run Lilleman gör sitt i loppen och årsdebuterade senast med en fjärdeplats efter att ha hängt med rätt så bra från rygg på ledaren. Nu har han ett bra startspår igen och kommer att få en fin resa i den främre träffen och med lite bättre form än senast samtidigt som Run Run Lilleman får luckan till slut så kan det bli en framskjuten placering här och han är loppets skräll för er som vill gardera. 

Min Vinnare: 1 Gibraltar 

Spets efter 500m: 1 Gibraltar 

Skrällen: 2 Run Run Lilleman 

Rankingen: A: 1 B: 4,2,9,3,12,7,11,6 C: 8,10


V65-2 2140m Auto

1 Victory Poseidon är en välstammad herre som endast gjort fem starter i karriären trots sin ålder på fem år. Senaste starten var i början av september då han från rygg ledaren hade det tufft och efter det har han fått träna på. Enligt stallet så rör det sig om en fin häst och här har man verkligen hittat ett passande lopp för comeback och med ett bra startspår ligger vägen öppen för ledningen här och väl där är Victory Poseidon tillsammans med sin tränare och kusk Björn Goop ekipaget att slå för övriga. Min andra spik! 

2 Cente har stått för två hyggliga prestationer i år med en tredjeplats som bäst. Han hängde med bra senast från rygg på ledaren och bör säkert gå framåt ytterligare med det loppet i kroppen. Startspåret är fint här och lär kunna finna en fin position långt fram och om min vinnare av loppet kommer bort så kan Cente vara en skräll att se upp med här tillsammans med kusken Andrè Eklundh. 


Min Vinnare: 1 Victory Poseidon

Spets efter 500m: 1 Victory Poseidon

Skrällen: 2 Cente

Rankingen: A: 1 B: 2,7,9,10,4,3,6,5 C:8,12,11


V65-3 1640m Auto

3 Flying Fortress har fått ett lopp i kroppen efter lång vila och det var i årsdebuten som hon var tvåa i. Hon tog då hand om ledningen kort efter start och höll sedan väldigt bra hela vägen in i mål men fick se sig besegrad precis innan mållinjen. Med det loppet i kroppen bör hon nu vara ytterligare förbättrad och då hon även kan röra på sig från start så lär ledningen ligga nära till hands här för fyraåringen. Om hon sedan kan få dämpa tempot en bit så tror jag att Flying Fortress leder det här loppet hela vägen mot ett ojämnt motstånd. 

2 Goddess Nike har en seger och en tredjeplats på sina fem inledande starter och varit klart bra. I senaste starten så slutade hon trea efter att ha avslutat sista varvet via 1.16.2 och känslan är att hon går framåt för varje lopp som hon gör. Startspåret här är fint och med en ryggresa här så kan Goddess Nike avsluta bra och jag ser henne som det givna motbudet här sett till vad hon presterat hittills. 

9 Jula Lovely har varit bland de tre främsta i tre av fyra starter hittills i karriären. Hon gjorde tre starter under fjolåret som treåring och årsdebuterade i år i början av februari på Solvalla då hon var duktig som tvåa efter att ha körts i ledningen och sprungit på i ett jämnt tempo men fick se sig besegrad 50 meter före mål. Med det loppet i kroppen bör nu formen vara än bättre  och från ett passande smygläge här så kan Jula Lovely få en fin resa i ryggar och spara speeden till slut. 

7 Kaffeåchampagne är ofta med långt fram i loppen och har på sju starter tagit tre andraplatser och en tredjeplats. Hon kommer närmast från en andraplats som hon tog i början av januari imponerade efter att ha galopperat från start och sedan efter att ha sprungit ikapp fältet avslutat sista varvet via 1.14.3. Nu har hon fått lite vila efter det på över 1.5 månad och det kan behövas ett lopp i kroppen här, men det är ett öppet lopp och om man bara har lite tur under loppets gång med positioner så kan Kaffeåchampagne ta karriärens första seger här. 


Min Vinnare: 3 Flying Fortress

Spets efter 500m: 3 Flying Fortress 

Skrällen: 7 Kaffeåchampagne

Rankingen: A: 3,2,9,7 B: 12,5,10,11,1,8 C: 6,4


V65-4 2140m Auto

5 Hands Down har visat sig vara en klart duglig montèhäst där han på fyra starter inom genren varit bland de tre främsta tre gånger och tagit en seger. Till den här starten så får han dessutom Jonathan Carre upp i sadeln för första gången vilket givetvis är väldigt intressant och i ett ihåligt lopp så ska Hands Down ses med toppchans här och jag tycker det nästan kan vara ett spikförslag. 

1 Longines har gjort ett par starter för sadel tidigare under karriären men det var först i senaste starten som han fick lite utdelning som tvåa. Han startade då med 20 meters tillägg och fann till slut en position i andra par utvändigt och efter att ha gått på via tredjespår 500 meter före mål så höll han sedan farten bra in i mål även om det var långt fram till segraren. Det loppet var även hans årsdebut efter närmare två månaders vila och det loppet bör ha fört fram honom ytterligare inför den här starten. Ett passande smygläge här gör att han kommer att få en fin invändig resa och om min vinnare av loppet kommer bort så är Longines ett givet motbud. 

Min Vinnare: 5 Hands Down 

Spets efter 500m: 6 Romo 

Skrällen: 1 Longines 

Rankingen: A: 5,1 B: 6,9,7,11,10 C: 4,2,8,3


V64-5 2640 Auto

2 Gloire D’Empire matchades mot tufft motstånd ifjol som treåring och gjorde det klart bra med tre segrar på sex starter. I år har det blivit två starter där han årsdebuterade i ett liknande lopp som detta i början av januari och vann då enkelt från ledningen. I senaste starten en månad därefter så provade man lyckan på V75 och från ett hopplöst utgångsläge gjorde han det klart bra som fyra. Tätare starter nu borde vara ett plus och från ett fint utgångsläge så kommer fyraåringen att hamna bra på det och mot ett enklare motstånd den här gången så ska Gloire D`Empire ses med bra chans oavsett löpningsförlopp. 


8 Hard Center är en klart bra tävlingshäst som även han matchades mot tufft motstånd i fjol och var långt framme på V75. Nu gör han årsdebut samtidigt som han startar från ett svårt utgångsläge och det lär bli ett rätt så försikigt upplägg här för att Hard Center ska få ett lopp i kroppen och då kan det bli för långt fram. Men om min vinnare av loppet kommer bort så tycker jag att han höjer sig över de andra hästarna och ska ses som ett givet motbud. 


Min Vinnare: 2 Gloire D’Empire

Spets efter 500m: 2 Gloire D’Empire

Skrällen: 8 Hard Center 

Rankingen: A: 2 B: 8,10,1,9,5,11,6,7 C: 3,4


V65-6 2140m Volt

3 Zmarta Tim bytte under hösten regi till David Persson som hon har gjort sex starter för och har på dessa tagit tre segrar. Hon kommer närmast från två raka segrar och känslan är att det finns en del utveckling kvar i sexåringen. Här startar hon med passande förutsättningar från ett bra startspår och kommer att få en fin resa i den främre träffen, och även om motståndet är lite tuffare den här gången så gillar jag det formintrycket som Zmarta Tim ger för dagen och ska ses med rätt så skaplig chans på att ta tredje raka segern här. 

4 Juicy gjorde det bra förra året då hon på elva starter var bland de tre främsta totalt fem gånger och tog två segrar. Här gör hon årsdebut efter 2.5 månads tävlingsfrånvaro och kommer säkerligen att behöva några lopp i kroppen innan formen sitter där. Jag tycker dock den här uppgiften ändå är lite halvspännande då det är ojämn kvalitet på motståndet och om bara hon kan få en resa i ryggar här en bit fram så har hon en bra avslutning att tillgå och då är Juicy en av flera som kan vinna. 

13 Feline Burgerheide är kanske den i loppet som härdats mot det tuffaste motståndet och då gjort det väldigt bra. Tre starter har det blivit i år med två pallplaceringar och i den senaste starten var hon ute på V75 och avslutade då bra en bit bak till en sjundeplats. Lättare motstånd väntar den här gången och även om hon startar med 20 meters tillägg så bör chansen finnas till att hon rundar det här motståndet då formen är god men också att hon har tillräckligt med styrka i sig. Loppets skräll! 


Min Vinnare: 3 Zmarta Tim

Spets efter 500m: 7 Mint Brodda 

Skrällen: 13 Feline Burgerheide

Rankingen: A: 3,4 B: 13,12,7,8,5,1,11 C: 6,9,10,2