Vi sparkar igång helgen med en V65-omgång och denna vecka är det Bergsåker som står som värd för tävlingarna. Jag spelar med en spik i omgången, Flying Bolt i V65-2.

Nedan följer min lösning på omgången.

V65 Bergsåker 25/3
V65-1 2.6.7.9.11
V65-2 6 Flying Bolt
V65-3 3.7.8
V65-4 1.3.10.12
V65-5 1.9
V65-6 1.2.4.8.12

600 rader x 1 kr = 600kr (spelar för endast 6 rätt)

Lunch Dubbel Bergsåker 25/3
LD-1 1 S.T.C.C Bror
LD-2 1.2.4.8.12

5 rader x 50kr = 250kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V65-1 2140m Volt
7 Impala Am matchades stentufft under fjolåret och är härdad mot de bästa hästarna i kullen. Hon var med i såväl korta och långa E-3 finalerna och det är klart att det här motståndet är klart mer överkomligt. Det här är inte det viktigaste loppet i livet och när det är årsdebut är det trots allt ingen jag vill hålla i handen.

9 Navona är kapabel men oberäknelig. Det kan bli problem med spår fyra i volten men om hon kommer iväg felfritt och får trava in sig ska hon räknas mycket tidigt. Hon har vunnit närmare var tredje start i karriären och även om det har gått lite tyngre i år så är kunnandet högt.

2 Queen Tresher känns spännande med tanke på utgångsläget. Hon startar med tjugo meters tillägg men det är bara en häst på den främre volten och känslan är att hon borde ha en bra chans att sitta i ledningen relativt tidigt. Det är anmält barfota nu och när det kanske saknas lite form hos de mer betrodda borde det kunna räcka en bit.

Min Vinnare: 7 Impala Am
Spets efter 500m: 2 Queen Tresher
Skrällen: 2 Queen Tresher
Rankingen A:7.9.2 B:6.11.10.12 C:4.3.1.8.5

V65-2 2140m Volt
6 Flying Bolt har inte vunnit lopp sedan sommaren 2020 men nu tror jag att det äntligen dags att besöka vinnarcirkeln igen. Han har årsdebuten avklarad och såg jättefin ut när han spurtade sylvasst till en andraplats bakom Comand. Att han inte har vunnit lopp på länge är mest för att han har matchats mot tuffare hästar och nu tycker jag han är i en helt annan omgivning. Med senaste insatsen på näthinnan tror jag att vi kommer att få se en offensiv styrning av Wäjersten och en sådan häst som Francesco Star tycker jag att han ska slå utvändigt.

Motbud
4 Francesco Star vann tre lopp under fjolåret men intrycket i årets starter är inget jag har tagit till mig. Nu rycker man skorna och det skulle kanske kunna få honom att tända till och vägen mot ledningen borde ligga öppen. Det är klart att han skulle kunna rinna undan där framme om han får bestämma lite men känslan är ändå att det blir tufft att stå emot Flying Bolt till slut.

12 Made By Vitsand skulle kunna vara en potentiell skräll i loppet om det klaffar lite men han känns ur form för dagen och insatsen senast lämnade mycket övrigt att önska. Om han tävlat på topp tycker jag ändå att det är en häst som borde kunna vara med där framme.

Min Vinnare: 6 Flying Bolt
Spets efter 500m: 4 Francesco Star
Skrällen: 12 Made By Witsand
Rankingen A:6 B:4.12.8..13.11 9.7.1 C:5.3.2.10.14

V65-3 2640m Auto
8 Daisy Up är mitt förstaval i loppet även om det såklart är risk att hon hamnar på vingel från det här läget. Jag tycker utvecklingskurvan går åt rätt håll för henne och jag tycker att hon har höjt sig markant de senaste två starterna. För två starter sedan var hon ute mot tuffare hästar än vad hon möter nu och var tapper som trea trots att hon fick gå en stor del av loppet ute i tredjespår. Senast stack hon undan på lätta ben från ledningen och formen verkar vara på sin plats. Hittar hon bara ner någonstans från start blir hon att räkna med igen.

3 Timeless Sunset vann från ledningen över aktuell distans i höstas och jag tycker att det ser ut som att han borde kunna nå den positionen nu också. Han har årsdebuten avklarad och ska ha gått framåt med det loppet i kroppen och även om han inte är helt att lita på så finns styrkan för att vinna loppet.

7 Young Hope var tvåa bakom Daisy Up näst senast och hon visade fortsatt form senast som tvåa bakom kapabla L.A Boko. Formen är således på plats och nu kan det vara dags att sätta nosen först över mållinjen.

Min Vinnare: 8 Daisy Up
Spets efter 500m: 3 Timeless Sunset
Skrällen: 7 Young Hope
Rankingen A:8.3.7 B:.2.12.5.6 C:9.10.11.1.4

V65-4 2140m Auto
1 Marlon Boko har varit på pallen vid 8/9 starter i karriären och gör alltid ett gott dagsverke och det ser ut som att han ställs mot ett lämpligt motstånd nu. Innerspåret skulle dock kunna bli en fara för han är ingen blixt från start och då måste det ändå lösa sig med positioner under vägen. Hittar han bara ut någonstans är det en bra chans men som stor favorit är det inget jag vill förlita mig på.

3 Otto Håleryd är en spännande Readly Express-avkomma som är anmäld barfota och med den balansen var han tvåa på V75 i ett tuffare sällskap än vad han ställs emot nu. Att han är anmäld barfota tyder på att man kommer väl förberedda direkt i årsdebuten och utgångsläget blev dessutom bra.

12 Gone Fishing är inte helt enkel att räkna på och har varit lite svajig i sina prestationer men det finns fina fartresurser i honom och hästar som har tävlat i de mer södra delarna i landet är van tuffare konkurrens och brukar duga bättre uppe i Norr.

10 Oryx Håleryd behövde genomköraren senast och kommer att vara bättre nu. Det är en stark och rejäl häst som tål att göra jobbet på egen hand och nu lättar man honom dessutom i balansen.

Min Vinnare:1 Marlon Boko*
Spets efter 500m: 3 Otto Håleryd / 1 Marlon Boko / 6 L.G Boko
Skrällen: 3 Otto Håleryd
Rankingen A:1 B:3.12.10.6.4.8.9 C:2.7.11.5

V65-5 1640m Volt
9 B.W Bille har normalt en bra chans att vinna det här loppet. Det är en häst som var med i svenskt kallblodsderby under fjolåret och kunnandet är stort. Han är dessutom kvick iväg från start och med ett passande springspår kommer han att sitta bra på det direkt och eventuellt vara ikapp den främre volten tidigt. Felfri tror jag att han vinner det här loppet men han är inte alls att lita på och jag kommer att ta med ytterligare en häst på mitt system.

1 S.T.C.C Bror kan också öppna snabbt och han startar tjugo meter framför favoriten. Att han sitter i ledningen tidigt är väl ingen vågad gissning och det blir barfota runt om för blott andra gången i karriären vilket förhoppningsvis gör honom mogen att sänka sitt rekord en aning. Normalt sätt blir det svårt att stå emot B.W Bille men om det skulle strula för favoriten tror jag att han kan rinna undan från ledningen. Jag gör en liten chansning och spikar inom LD-spelet.

Min Vinnare: 9 B.W Bille
Spets efter 500m: 1 S.T.C.C Bror
Skrällen:
Rankingen A:9.1 B: 7.6.3.8.13.11 C:2.10.15.5.14.4

V65-6 1640m Auto
4 Underbarosåfin är favorit i loppet i skrivande stund. Han är lite speciell av sig och sliter med aktionen ibland men när han fungerar är han riktigt bra och jag tror inte vi har sett botten i honom än. Kommer han till ledningen är det en bra chans men det finns startsnabba ekipage invändigt och jag är inte övertygad om att han kan nå den positionen nu.

1 Baby Boy vann på ett bra sätt i årsdebuten från ledningen och jag gillade intrycket. Han är snabb från start och jag tror att det är hyggliga möjligheter att hålla ut favoriten från start och då blir han inte lätt att besegra över kort distans.

8 Clandestine tycker jag var blek senast men det här är ju en V75-häst som kan betydligt mer än det hon visade i föregående start. Hon är snabb från start och lär laddas framåt för att hitta en bra position och normalt ska hon hävda sig väl i det här sällskapet.

12 Exklusiva Liss vann fyra lopp i fjol och det ska bli intressant att följa henne under året. Nu är hon kanske lite bortlottad från spår 12 i en årsdebut men det skulle kunna gå fort där framme och då har hon en pollett till slut om hon är väl förberedd.

2 Take It Easy On Tour var fin på barfotabalans senast när han vann i ett enklare gäng. Det är tuffare emot nu men läget blev bra och med lite klaff är han inte avsågad.

Min Vinnare: 4 Underbarosåfin
Spets efter 500m: 4 Underbarosåfin / 1 Baby Boy
Skrällen: 8 Clandestine
Rankingen A:4.1 B:8.12.2 C:6.10.7.5.9.3.11

Lycka till 
DrTrav