V65 körs denna fredagslunch på Färjestadstravet i Karlstad. Jag väljer att spela med en spik då jag tror att 3 Bring Me The News leder V65-2 från start till mål. 


V65-Förslag Färjestad 8/3

V65-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V65-1 1640m Auto

7 Sjöli Fryd hade ett fint fjolår då hon var bland de tre främsta i hälften av sina sexton starter varav fem stycken var segrar. Hon matchades dessutom mot rätt så tuffa hästar under stora delar av säsongen och sett till motståndet så går hon här ner i klass. Det är årsdebut här och någon toppform är det nog inte direkt, men hon har enligt stallet tränat på bra under vintern och ska ändå vara redo för en stabil prestation och sett till just att hon möter enklare hästar den här gången så ska detta vara en rätt så bra uppgift för Sjöli Fryd. 

11 Fröyu Jerken har endast en seger i karriären, men har tio andraplatser och fem tredjeplatser så hon är ofta med långt fram i loppen. Hon har startat på under vintern med ett par framskjutna placeringar och mötte hårt motstånd senast hemma i Norge där hon inte riktigt räckte till. Klart enklare emot nu och om det inte strular allt för mycket från det här utgångsläget så tycker jag att det ser ut som en lite småspännande uppgift för Fröyu Jerken som ska ses med hygglig segerchans här. 

8 Järvsö Karin är jämn och säker i sina prestationer och har i år på två starter tagit en andraplats som bäst. Utgångsläget här är lite tråkigt, men då hon är rätt så kvick i benen från start så bör ändå kusken Malin Johansson kunna finna en rätt så bra position åt femåringen. Om sedan Järvsö Karin kan få ett passande lopp i ryggar här så kommer hennes avslutning att bita bra och ska ses med chans här i ett öppet lopp. 

Min Vinnare: 7 Sjöli Fryd 

Spets efter 500m: 8 Järvsö Karin 

Skrällen: 8 Järvsö Karin 

Rankingen: A: 7,11,8 B: 1,4,5,2,6,10 C: 9,12,3


V65-2 2140m Volt

3 Bring Me The News inledde sin karriär som treåring för två år sedan och gjorde då två starter där han tidigt visade fint kunnande när han i andra starten i karriären vann på fina segertiden 1.16.6 från ledningen. Efter det så blev han skadad och comebacken dröjde i 17 månader fram till i höstas då han gjorde comeback och efter det så har han gjort ytterligare en start i januari då han satt fast med gott om krafter kvar över mål. Nu har det gått ytterligare 1.5 månad sedan senaste starten, men han bör vara rätt så bra förberedd här och står intressant till med ett utgångsläge som bör innebära tidig ledning. Väl i den positionen så vill nog kusken och tränaren Jonas Moberg köra med sin adept så länge lampan lyser och jag tror den lyser hela vägen och spikar! 

5 Trotting Mon har hyfsad fart för klassen och gjorde det okej senast som femma efter lite vila. Med det loppet i kroppen kommer nu femåringen att vara framflyttad i form och även om han startar med 20 meters tillägg här så bör man kunna finna en bra position och i ett svagt lopp ska Trotting Mon ses som ett motbud här till min vinnare. 

Min Vinnare: 3 Bring Me The News 

Spets efter 500m: 3 Bring Me The News 

Skrällen: 5 Trotting Mon 

Rankingen: A: 3  B: 5,8,4,7,1,10 C: 9,6


V65-3 2640 Auto

7 Mac Idzarda är en tyskfödd herre som främst startat i Holland under inledningen av sin karriär innan han under vintern har kommit till Sverige och sin nya tränare Per Henriksen. På svensk mark har det blivit fem starter som gett två andraplatser och en tredjeplats och varit klart bra. I senaste starten så fick han en resa i andra par utvändigt innan slutattacken sattes in med ett halvvarv kvar till mål och det var en bra avslutning då fram till andraplatsen bakom en fin vinnare. Nu är det anmält barfota runt om till den här starten vilket jag tycker ska bli väldigt intressant och då han är snabb ut från start lär det säkert bli laddning här från kusken Magnus Jakobsson och sedan bör man köra i den positionen för då blir Mac Idzarda svårslagen. 

6 Earnest var med i samma lopp som min vinnare senast och slutade trea i samma lopp efter en fin avslutning från en position lite längre ner i kön. Det var även hans årsdebut vilket bör ha fört fram honom rätt så mycket i form. Från ett bra utgångsläge här så kan kusken Carl Johan Jepson köra sig till en fin position och om Earnest kan få spara på sin speed lite mer här än i senaste starten så bör han vara en het segerkandidat och fyraåringen är det givna motbudet. 

9 Zantanaz har hittat toppform för dagen och tog under februari två raka segrar i enkel stil vid båda tillfällena. Här startar sjuåringen med ett passande smygläge och han bör komma igenom rätt så bra från start för att finna en fin position. Med lite tempo på loppet sedan så ökar chanserna för Zantanaz som är svår att blunda för här med tanke på den fina form han har och ska ses med chans även här. 

Min Vinnare: 7 Mac Idzarda

Spets efter 500m: 7 Mac Idzarda

Skrällen: 12 Speedy Vici 

Rankingen: A: 7,6,9 B: 12,3,1,11,5 C: 4,10,2,8


V65-4 2140m Auto

8 Adthemission hade ett skapligt fjolår med tre segrar på nitton starter. I år har det blivit tre starter där han i näst senaste starten vann enkelt via en rejäl avslutning från andra par utvändigt och sista 700 meterna gick via 1.11.5. I senaste starten var man ute på V75 men var då inte som bäst för dagen och galopperade som slagen 350 meter före mål. Ett mer lämpligt motstånd väntar den här gången och dessutom så ska han få springa barfota runt om vilket är optimalt, men från ett jobbigt utgångsläge så kommer det att behövas lite tur, men om det löser sig härifrån så tycker jag att Adthemission är en rolig vinnare. 

1 Ain’t Gonna Lose har verkligen tänt till under vintern och visat strålande form. I senaste starten så kördes han till ledningen direkt från start och efter att ha fått bestämma tempot efter eget behag så gick sexåringen undan till en enkel seger till slut. Även denna gång har han lottats till ett optimalt startspår där taktiken från kusken Saga Laursen är given, och det är att försöka svara upp ledningen från start för att sedan köra i den positionen och väl därifrån och med den fina formen som Ain`t Gonna Lose har för dagen så ska detta var en bra chans. 

12 Ben Hogan är en fin tävlingshäst som ofta är med långt framme i loppen. I år har det blivit tre starter med två andraplatser som bäst, och i senaste starten så provade man V75 och han gjorde det väl då helt okej som sexa i mål. Nu är det ett klart mer passande motstånd igen, men från ett tufft utgångsläge så krävs det lite tur men om man har det så räcker Ben Hogan långt i ett sådant här lopp och ska vara med på kupongen. 

Min Vinnare: 8 Adthemission

Spets efter 500m: 1 Ain`t Gonna Lose 

Skrällen: 2 M.T.Ramos 

Rankingen: A: 8,1,12 B: 2,9,7,6,11,4 C: 3,10,5


V65-5 2140m Auto

9 Global Billboard är en fin häst som ifjol tog fyra segrar på tolv starter. Han gjorde årsdebut senast då han fick en resa en bit bak i kön och avslutade då bra fram till andraplatsen efter en rejäl repa sista 700 meterna som han sprang ute i spåren. Med det loppet i kroppen så kommer formen vara rejält framflyttad är min känsla och om det inte strular allt för mycket för Global Billboard från det här utgångsläget så blir det svårt att stå emot honom i hans normalt sett rejäla avslutning. Min vinnare! 

4 Babsans Bankir gör alltid sitt bästa i loppen och är en nyttig tävlingshäst. I år har det blivit fyra starter med en tredjeplats som bäst och den kom på V75 i årsdebuten i början av januari. I senaste starten så fick han göra grovjobbet utvändigt ledaren vilket kanske inte är hans melodi, men han kämpade på klart bra hela vägen in och slutade fyra. Nu blir det barfota runt om vilket sexåringen trivs allra bäst på och från ett fint startspår så kan nog kusken Petter Karlsson hitta en fin position här och med en ryggresa så brukar Babsans Bankir avsluta loppen starkt och så även denna gång tror jag. Mot ett blandat motstånd så tycker jag att han ska räknas som ett givet motbud. 

Min Vinnare: 9 Global Billboard 

Spets efter 500m: 2 VästerboImTheMan 

Skrällen: 1 R.K.Queen 

Rankingen: A: 9,4 B: 1,2,8,6 C: 10,7,5,3 


V65-6 1640m Auto 

6 Stepping Moneygirl får förstarösten av mig i ett lite svårlöst lopp. Förutsättningarna här är passande för fyraåringen som förra året hade en klart bra treåringssäsong då hon var bland de tre främsta i hälften av sina sexton starter varav tre stycken segrar. Hon har i år gjort en start och det i mitten av januari då hon fick ett tufft lopp vilket inte passade henne. Här startar hon från ett fint startspår då hon är snabb ut den första biten och tillsammans med en startsnabb kusk i Carl Johan Jepson så tror jag ekipaget kommer till ledningen här rätt så tidigt och väl i den positionen blir det intressant att se Stepping Moneygirl i som är anmäld att springa barfota runt om här och det är optimalt. 

7 Ace Of Marke visade fin form i sin senaste start då hon tog första segern för året då hon kom till ledningen efter ett par hundra meter och sedan var hon överlägsen sitt motstånd. Här startar hon från ett spår lite väl långt ut bakom startbilen och det kan nog bli tufft att nå just ledningen, men en fin position bör kusken Christel Berntsson kunna köra sig till och med lite tur under loppets gång så är Ace Of Marke tillräckligt bra för att vinna även det här loppet. Givet motbud! 

1 Executive Xit är en rätt så käck häst som visat fin fart för den klassen som hon befinner sig i. I årsdebuten senast så fick hon det inte alls att stämma då hon galopperade två gånger om och visst är det något som kan oroa även här. Från ett bra startspår ser detta dock riktigt spännande ut då hon är snabb ut den första biten och den korta distansen passar fint. Om Executive Xit travar iväg här så kommer hon att få en fin resa i den främre träffen och om det löser sig så ska hon ses med chans här. 

Min Vinnare: 6 Stepping Moneygirl 

Spets efter 500m: 6 Stepping Moneygirl 

Skrällen: 5 Mint Brodda 

Rankingen: A: 6,7,1 B: 2,5,11,8,4,10 C: 9,3


Lycka till!

Christoffer