V65 körs denna fredagslunch på Jägersro i Malmö. Jag väljer att spela med två stycken spikar i V65-3 där fina 5 Azzuro ska ses med toppchans och i V65-4 där 1 Stens Rebell gör en spännande årsdebut och ska från ledningen ses med bra vinstchans. 


V65-Förslag Jägersro 22/3

V65-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V65-1 2140m Auto

2 Eton Degato har gjort det bra på slutet och tog en lätt seger i näst senaste starten från ledningen för att i den senaste göra det bra som fyra efter en rätt tuff resa. Här står femåringen intressant till med ett optimalt startspår då han är kvick ut den första biten och siktet kommer att vara inställt på ledningen från kusken Adrian Kolgjini och väl i den positionen så ska Eton Degato har en mycket bra segerchans.

 5 Victoria L.L. är en fin tävlingshäst som i år har gjort fyra starter och på dessa tagit två segrar och en andraplats. I senaste starten så var hon hårt betrodd på V75 och kom då till ledningen, men hon var sedan tidigt slagen och galopperade i slutsvängen. Nu har man fått ladda om inför den här starten och från ett fint startspår så kommer hon att öppna snabbt och få en fin resa i den främre träffen och om Victoria L.L. kan hitta tillbaka till den formen hon hade innan den senaste starten så ska hon ses som ett givet motbud. 

6 Nalanji Boko har fått två lopp i kroppen i år och visade fin form senast vid tredjeplatsen då hon fick springa utvändigt ledaren och höll farten bra. Formen börjar sitta där allt mer för fyraåringen som är bra och från ett klart bra utgångsläge här så bör kusken Thomas Uhrberg kunna finna en rätt hygglig position åt Nalanji Boko som med lite tur här och en fin resa bör kunna segerstrida. 

Min Vinnare: 2 Eton Degato

Spets efter 500m: 2 Eton Degato

Skrällen: 12 San Sebastian

Rankingen: A: 2,5,6 B: 12,11,7,1,4 C: 9,3,10,8


V65-2 2140m Auto

3 Cooper T.M. var riktigt fin i årsdebuten senast som även var hans debut för nya tränaren Gustav Johansson och efter en perfekt resa i rygg på ledaren så sköt han till bra när luckan kom och tog en enkel seger med krafter kvar över mål. Med det loppet i kroppen så bör nu formen vara klart uppåt och man kan inte heller klaga på det utgångsläget man har fått här då femåringen är kvick ut den första biten. Siktet kommer att vara inställt på ledningen från kusken och tränaren Gustav Johansson och sedan vill man köra i den positionen och jag tycker detta ser ut som en mycket bra chans för Cooper T.M. om han är lika fin som vid segern senast. 

2 Röde Orm visade fin kapacitet tidigt i fjol som treåring men fick det inte alls att stämma under sommaren och hösten. Nu har han inför den här säsongen bytt regi till Adrian Kolgjinis stall som han här gör första starten för i samband med sin årsdebut. Från ett bra utgångsläge så kommer fyraåringen att sitta bra på det direkt från start och med en fin ryggresa här så är Röde Orm tillräckligt bra att segerstida i ett sådant här lopp och ska ses som ett givet motbud. 


Min Vinnare: 3 Cooper T.M. 

Spets efter 500m: 3 Cooper T.M. 

Skrällen: 7 Rubin Diablo

Rankingen: A: 3,2 B: 7,1,4,12,9,5,10,6 C: 11,8 


V65-3 2140m Auto

5 Azzuro är en läcker häst som inlett det här året riktigt bra med två segrar på tre starter. Vid segern i senaste starten så kördes han offensivt och övertog ledningen efter 900 meter och sedan från den positionen så blev det en enkel seger. Femåringen är kvick ut den första biten och därför så är detta startspåret optimalt för han och siktet från kusken och tränaren Joakim Lövgren kommer att vara inställt på ledningen. Väl i front så biter Azzuro ifrån sig bra och jag tror inte att någon tar sig förbi honom här och väljer att spika. 

8 Harald Derm är en dansk gäst som hade en väldigt fin utveckling förra året då han på tretton starter tog sju stycken segrar. Han gör här årsdebut efter närmare tre månaders frånvaro och startar här från ett jobbigt utgångsläge, men är snabb ut den första biten och han borde ändå komma iväg tillräckligt bra för att finna en fin position. Han har tidigare visat att han duger på svensk mark då han här har tagit två segrar på tre försök och med lite klaff här samtidigt som min vinnare av loppet kommer bort så ska Harald Derm ses som det främsta motbudet. 

Min Vinnare: 5 Azzuro

Spets efter 500m: 5 Azzuro

Skrällen: 6 Hotliner 

Rankingen: A: 5 B: 8,6,9,3,4,12,10,11 C: 7,2,1


V65-4 2140m Auto

1 Stens Rebell är en herre som visade väldigt fin kapacitet när han började starta förra året och det blev totalt sex starter där det blev två segrar och en andraplats. Här gör han en spännande årsdebut efter närmare fem månaders tävlingsfrånvaro och utgångsläget går inte att klaga på då fyraåringen är kvick ut den första biten. Det kommer att köras från start för att nå just ledningen och om det lyckas är mycket vunnet, men då jag tycker att Stens Rebell är den bästa hästen i fältet så ska detta vara en mycket bra segerchans för Stens Rebell oavsett position. 

4 Global Everytime är en välstammad herre med i grunden en rätt bra kapacitet, men som strulat till det för sig en hel del och inte fungerat fullt ut. I senaste starten flöt det på riktigt bra för fyraåringen då han i ett billigt lopp kördes till ledningen direkt från start och sedan stannade han där hela vägen in i mål och vann enkelt. Här startar från ett bra utgångsläge igen och med sin startsnabbhet så kommer Global Everytime att få en fin resa långt fram i fältet och om det bara stämmer lite under loppet här för han så ska han kunna utmana om segern. 

Min Vinnare: 1 Stens Rebell

Spets efter 500m:1 Stens Rebell

Skrällen: 12 Jakiro Mearas

Rankingen: A: 1 B: 4,12,2,11,3,9 C: 8,10,7,5,6


V65-5 2140m Auto

8 Digital Dominance har visat fin form i årets två starter där han i årsdebuten näst senast avslutade riktigt bra fram till andraplatsen bakom en överlägsen vinnare och i senaste starten på V75 så avslutade han på nytt bra och visade form. Denna gång startar han från ett tufft utgångsläge, men samtidigt så är distansen längre än de senaste starterna vilket nog är ett plus för åttaåringen. Han tål att göra en hel del jobb själv om så krävs och jag tror nog på ett rätt så offensivt upplägg här ifrån kusken Ken Ecce och om sedan Digital Dominance fortsatt stiger i formkurvan inför den här starten så ska detta vara en rätt så bra uppgift på förhand. 

7 Digital Summit har kommit igång hyggligt i år då han på tre starter tagit en seger och en tredjeplats. Segern kom i näst senaste starten då han från 40 meters tillägg kom fram rätt så bra och med varvet kvar till mål satt åttaåringen i andra par utvändigt. Där kunde han sedan sitta fram tills 300 meter före mål och då sattes slutattacken in och han kunde avgöra loppet enkelt till sin fördel den sista biten. I senaste starten så galopperade han från start och kördes sedan runt och såg formstark ut. Utgångsläget här är dåligt och han har lite hyss för sig ibland då han kan galoppera, men om man bara kan finna en hygglig position här så är Digital Summit bra nog att segerstrida och ska ses som en av flera med vinstchans. 

9 Boli You S.M. hade en riktigt fin utveckling i sig förra året då det på nitton starter blev elva pallplaceringar varav fem stycken segrar och över 828 tusen kronor intjänat. Han matchades främst på V75 där han tog kliv upp genom klasserna där senaste starten var på annandagen förra året. Efter det har han fått en träningsperiod och han gör här en spännande årsdebut från ett passande smygläge. Lopp i kroppen kommer säkert att sjuåringen behöva innan formen sitter där igen, men sett till hans fina grundkapacitet och med en fin resa här så ska man inte nonchalera Boli You S.M. 

Min Vinnare: 8 Digital Dominance

Spets efter 500m: 5 Without A Doubt

Skrällen: 6 Stenson

Rankingen: A: 8,7,9  B: 5,6,10,11,4 C: 3,1,12


V65-6 2140m Auto

6 Luca Barosso har hög kapacitet vilket han har visat med sex segrar på tolv starter hittills i karriären, men han är också lite känslig av sig och tar titt som tätt till galopp. Just galopp tog han till i sin senaste start som var i mitten av januari då han på V75 fick göra grovjobbet utvändigt ledaren. Efter det har han fått en tävlingspaus på två månader och fått träna på och det ska bli intressant att se i vilken form man har satt han i här. Utgångsläget kommer troligtvis att innebära lite vingel från start och det kan bli en rätt dryg resa här. Han är dock stark av sig och räds inte ett offensivt upplägg och då Luca Barosso tävlar lite mot sig själv om han travar eller inte så behöver man inte fokusera så mycket på motståndet här utan om han travar hela vägen så är han fältets bästa häst och ska ses som given förstahäst. 

2 Hipster D.K. är en dansk gäst som har bra form och gjort det bra under inledningen av det här året då han på fyra starter tagit två segrar och en andraplats. Vid segern i senaste starten så kördes han fram utvändigt ledaren med varvet kvar till mål och kopplade efter det greppet om ledaren redan med ett halvvarv kvar till mål och försvann sedan till en enkel seger. Från detta startspåret så är valen kring det taktiska flera för kusken och tränare Steen Juul som jag tror vill försöka köra till ledningen den här gången efter ett par hundra meter vilket jag också tror man kan lyckas med. Väl i ledningen så är mycket vunnet för Hipster D.K. som dock tål att göra en hel del jobb själv under loppets gång och ska räknas även från andra positioner. 

7 Global Difference visade fin form på V75 senast då han avslutade riktigt vasst fram till fjärdeplatsen efter att ha avslutat sista 800 meterna via 1.11.3. Här är utgångsläget lite bättre även om det är en bit ut bakom startbilen, men han kan öppna rätt så bra om man vill det och bör ändå kunna finna en rätt bra position här. Med en bättre resa denna gång så blir det intressant att se Global Difference här då hans form är bra och med en rejäl avslutning på nytt så kan första årssegern mycket väl komma här. 


Min Vinnare: 6 Luca Barosso

Spets efter 500m: 2 Hipster D.K. 

Skrällen: 1 Mister K.O.Z. 

Rankingen: A: 6,2,7 B: 3,5,1,8,4,12,9,11 C: 10


Lycka till!

Christoffer