V65 körs denna fredag på Kalmartravet och jag spelar med två stycken spikar i V65-3 där 7 Global Eminent är en talangfull travare och i V65-5 där 4 Modo Di Quattro gör en spännande debut på svensk mark och ska ses med bra chans. 


V65-Förslag Kalmar 19/4

V65-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V65-1 2140m Auto

3 Ett Under är en fin tävlingshäst som kommit igång bra i år då han på fyra starter tagit två segrar. Den senaste segern kom i den senaste starten då han från ledningen fick bestämma tempot under loppets gång efter eget behag och höll ändå ett jämnt tempo hela vägen och kunde vinna enkelt till slut. Det var femåringens första lopp på nästan två månader och han kommer säkert att gå framåt med det loppet i kroppen, och från ett fint utgångsläge här så lär det bli en offensiv styrning från kusken Stefan Persson som vill till ledningen. Väl i den positionen så blir Ett Under mycket svårfångad och jag tror att ekipaget leder det här loppet från start till mål. 

8 San Sebastian är en bra häst för klassen när han väl får till det men är också lite ojämn i sina prestationer. I senaste starten i början av april så satt han långt bak nere i kön innan han gick med i ryggar ute i tredjespår 700 meter före mål och efter en bra avslutning så knep han tredjeplatsen. Känslan är att formen pekar uppåt för sexåringen som här startar från ett lurigt utgångsläge, men om kusken och tränaren Johan Untersteiner kan droppa ner i ett andraspår med sin adept så ska San Sebastian räknas mycket tidigt i ett lopp som detta.  

Min Vinnare: 3 Ett Under

Spets efter 500m: 3 Ett Under 

Skrällen: 4 Springdayfree

Rankingen: A: 3,8 B: 1,10,4,7 C: 2,6,5,9


V65-2 2140m Volt

1 Nelo Di Quattro har visat upp ett rätt så fint grundkunnande hittills i karriären som gett en seger och en tredjeplats på fem starter. I senaste starten så blev det en tredjeplats efter att fyraåringen startat med 20 meters tillägg och kördes då offensivt via tredjespår till ledningen efter 600 meter och väl därifrån så höll han sedan klart godkänt efter att han var besegrad redan 150 meter före mål. Denna gång så startar han med lite bättre förutsättningar där han inte kommer att behöva offra så mycket från start för att nå ledningen och intressant blir det att se vilken sorts taktik som kusken och tränaren Anders Zackrisson väljer här. Med en resa i den främre träffen så trivs Nelo Di Quattro bra och här tycker jag att det ser ut som en mycket fin uppgift. 

3 Bearra har inlett karriären bra med två raka andraplatser där han avslutat loppen bra. Nu står han bättre till den här gången med ett fint utgångsläge där man vill försöka ta sig till ledningen den första biten. Intressant hade det varit förstås att få se treåringen i just tät, men det kommer att bli svar invändigt den första biten. Oavsett ledning eller ej så kommer det att bli en fin resa för Bearra som här i ett öppet lopp ska räknas med rätt så hyfsad segerchans. 

4 Bravo Victorio inledde sin karriär förra året som fyraåring med en seger och en tredjeplats på sex starter och var rätt så duktig då. Här gör han årsdebut efter mer än ett halvårs frånvaro från tävlingsbanan så därför är formen en aning svårbedömd samtidigt som det snäva startspåret inte är det roligaste. Han får däremot kusken Jörgen Sjunnesson upp bakom sig och han brukar lösa de flesta luriga uppgifterna och om bara Bravo Victorio kliver iväg här från start så kommer han att vara med långt fram och även i segerstriden. 


Min Vinnare: 1 Nelo Di Quattro

Spets efter 500m: 1 Nelo Di Quattro

Skrällen: 8 Silver Kornell 

Rankingen: A: 1,3,4 B: 8,10,6,7 C: 2,9,5,11,12


V65-3 2140m Volt

7 Global Eminent är en intressant herre som inlett sin karriär i år som fyraåring med två segrar och två tredjeplatser på fyra starter. Han var fin i två raka segrar under mars månad för att i den senaste starten vara lite sämre från ledningen då han inte hade något svar sista 500 meterna och fick nöja sig med en tredjeplats bakom en väldigt fin häst. Här har man hittat en på förhand väldigt intressant uppgift och dessutom lottats till ett optimalt startspår då han är kvick ut den första biten. Sikter är inställt på ledningen från kusken och tränaren Johan Untersteiner och väl i den positionen så finns det ingen i det här loppet som kan besegra Global Eminent tror jag och spikar utan att tveka. 

2 Amazing Haze är stallkamrat till min vinnare av loppet och har även han gjort det klart bra hittills i karriären med fyra andraplatser och en tredjeplats på sju starter. Vid tredjeplatsen senast som han tog under förra veckan så var fyraåringen ute över kort distans och fick då ett tufft lopp i tredjespår första 600 meterna och sedan fick han göra jobbet utvändigt ledaren under sista varvet, men höll trots det klart bra hela vägen in i mål. Denna gång bör han få en klart bättre resa från ett fint utgångsläge och om min vinnare av loppet skulle komma bort så tror jag att Amazing Haze ska ha en rätt så bra chans att ta karriärens första seger här. 


Min Vinnare: 7 Global Eminent 

Spets efter 500m: 7 Global Eminent 

Skrällen: 8 Ka Boom Mearas 

Rankingen: A: 7 B: 2,8,1,3,6,10 C: 9,4,5


V65-4 2140m Volt

3 Make A Mil har gjort två starter i år för sin nya tränare Johan Untersteiner och har gjort det klart godkänt med en tredjeplats som bäst och känslan är att formen nu ska vara rätt så bra med dessa loppen i kroppen. Förutsättningarna den här gången sett till startspår och motstånd ser rätt så passande ut tycker jag då hon öppnar bra den första biten och kommer att få en fin resa här. Dessutom till den här starten så blir det barfota runt om vilket är optimalt och om bara det löser sig hyggligt här för Make A Mil där hon antingen springer i ledningen eller får en fin ryggresa och spurtar till slut så tycker jag att hon är en rolig vinnare av loppet. 

4 Vanessa Southwind inledde sin karriär under sommaren förra året och hann med att göra åtta starter under sin debutsäsong och tog på dessa tre pallplaceringar varav en seger. Hon gjorde årsdebut förra veckan på hemmabanan Jägersro och fick då en snäll resa invändigt och fick därifrån aldrig fritt spurtutrymme och gick i mål med gott om krafter kvar. Med det loppet innanför västen så kommer nu Vanessa Southwind att vara framflyttad i form inför den här starten, och om hon bara klarar det snäva fjärdespåret här i volten och trampar iväg felfritt så ska hon räcka långt i ett rätt så ojämnt lopp. 


Min Vinnare: 3 Make A Mil

Spets efter 500m: 3 Make A Mil

Skrällen: 7 Backseatdriver

Rankingen: A: 3,4 B: 7,6,11,2,1,5 C: 14,8,12,13,9


V65-5 2140m Auto

4 Modo Di Quattro är en välstammad herre som här gör en spännande debut på svensk mark och första starten för sin nya tränare Johan Untersteiner. Under sin debutsäsong förra året som fyraåring så gjorde han femton starter i sitt tidigare hemland Holland och tog då sex pallplaceringar varav tre stycken segrar. Han står väldigt billigt inne i den klassen han befinner sig i och är startsnabb vilket gör att han från det här utgångsläget kommer att hamna bra på det och från ledningen dit jag tror att Modo Di Quattro kommer är han hästen att slå för övriga. Jag spikar! 

12 Dear Wise As är en italienskfödd herre som efter lång frånvaro började starta igen under sensommaren förra året och på fem starter blev det tre segrar. I år har femåringen gjort fyra starter, men på dessa har det endast blivit två tredjeplatser och han har inte riktigt fått till det i år. Startspåret här är dåligt och prio i första hand för kusken Stefan Persson blir att komma iväg felfritt här då han har två raka galopper och om det lyckas så är Dear Wise As tillräckligt bra för att segerstrida här med lite tur under loppets gång. 


Min Vinnare: 4 Modo Di Quattro

Spets efter 500m: 4 Modo Di Quattro

Skrällen: 8 Faetter Filur 

Rankingen: A: 4 B: 12,5,8,9,7,2,3 C: 11,6,10,1,13


V65-6 1640m Auto 

4 Laban Lagö är en flyfotad herre som har hög kapacitet när han väl får det att stämma. Förra året blev det på fjorton starter sex stycken pallplaceringar varav två stycken segrar och över 278 tusen kronor intjänat. Han gör här årsdebut efter att inte ha startat sedan i slutet av november och kommer nog behöva något lopp i kroppen innan den rätta formen sitter där. Stallet brukar dock ha sina hästar väl förberedda och från ett optimalt startspår här så finns det bara en taktik från kusken Markus Waldmüller som vill till ledningen här och väl i den positionen så leder Laban Lagö det här loppet från start till mål. 

1 Global Delayed är en fin tävlingshäst med åtta segrar på sina tjugo starter i karriären. Han årsdebuterade i början av april och gick då direkt ut på V75 där han inte fick någonting med sig. Det loppet bör ha fört fram honom en bit i form till den här starten och från ett bra utgångsläge här så kommer femåringen iväg bra och om det bara skulle lösa sig en aning här för Global Delayed så är han tillräckligt bra för att segerstrida och ska räknas mycket tidigt. 


Min Vinnare: 4 Laban Lagö 

Spets efter 500m: 4 Laban Lagö 

Skrällen: 5 Playit Flax 

Rankingen: A: 4 B: 1,10,3,5,9,7,6,11 C: 2,12Lycka till!

Christoffer