Denna fredag så körs V65 på Kalmartravet och jag spelar med en spik i V65-5 där 9 Cascabella ser ut att ha en mycket bra uppgift på förhand. 


V65-Förslag Kalmar 28/6

V65-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V65-1 2640m Auto

7 Nalanji Boko är en helt okej tävlingshäst som var igång och startade redan som tvååring och som under fjolåret som treåring utvecklades klart bra då det på sju starter blev tre pallplaceringar varav en seger. I år väntar han fortsatt på årets första seger efter fem försök, men han visade fin form i sin senaste start då han efter en fin ryggresa höll farten bra som tvåa. Här möter han ett rätt så blekt motstånd på förhand och från ett framspår så bör kusken Stefan Persson kunna finna en rätt så fin position åt Nalanji Boko som jag tycker har en passande uppgift här. 

5 Move It är en hedersherre som nu kommit upp i en ålder av 12 år men som inte visade några ålderskrämpor då han vann direkt i sin årsdebut senast i början av juni. Han kördes då till ledningen från samma startspår som nu och vann sedan i väldigt enkel stil och han bör med det loppet i kroppen vara än bättre den här gången. Det kommer återigen att bli en resa i den främre träffen för Move It som jag tycker i ett öppet lopp är ett tidigt motbud med tanke på det han visade senast. 


Min Vinnare: 7 Nalanji Boko 
Spets efter 500m: 3 Zola Love 
Skrällen: 3 Zola Love
Rankingen: A: 7,5 B: 6,3,1,10,8 C: 4,9,2


V65-2 1640m Auto

10 Modo Di Quattro är i grunden en väldigt kapabel herre som inför denna säsongen bytte hemland från Holland till Sverige. På svensk mark så har femåringen hunnit med att göra två starter och det såg bra ut i årsdebuten näst senast men han galopperade då bort en framskjuten placering 350 meter före mål. I starten senast så drog han på en startgalopp för att sedan så för en stark upphämtning till en femteplats och han visade då att det finns väldigt mycket fart i han. Här startar han från ett bakspår vilket jag tror är till hans fördel då han bör hålla sig lugn den första biten och om sedan kusken Peter Untersteiner får runt Modo Di Quattro felfritt här så tycker jag att han är fältets bästa häst och ska då räknas med fin segerchans. 

1 Beart har utvecklats fint i år då han på nio starter tagit två segrar och två andraplatser. Han kommer närmast från två raka andraplatser där han senast fick en resa i tredje par utvändigt och efter att han satte in slutattacken in mot upploppet så avslutade han vasst. Denna gång så har femåringen lottats till ett klart bättre utgångsläge då han är kvick ut den första biten och den givna taktiken från kusken Johanna Lind är att hålla upp ledningen. Sedan vill man köra i den positionen och det ska det vara bra chans till att man lyckas med och då leder Beart det här loppet länge. 

Min Vinnare: 10 Modo Di Quattro 
Spets efter 500m: 1 Beart 
Skrällen:3 Nelo Di Quattro
Rankingen: A: 10 B: 1,5,3,6,12,4,9,7 C: 2,8,11


V65-3 2140m Auto

12 Ekolod är en klart bra herre som på sina åtta starter i år varit bland de tre främsta fem gånger varav två stycken har slutat med seger. Efter att han näst senast gjorde ett helt okej lopp som tvåa från ledningen så provade man i senaste starten V75 där det tyvärr blev startgalopp. Nu blir det tighta starter här och formen för dagen ska det inte vara några större fel på. Här har man däremot lottats till ett tufft startspår och det kommer att krävas lite tur, men om kusken Stefan Persson kan finna de rätta vägarna här så har Ekolod en vass avslutning att tillgå och i ett lite klurigt lopp så är han en rolig vinnare. 

4 Foolish Pleasure har gjort det bra i år då han på fem starter tagit två segrar och en andraplats. Vid senaste segern som kom i näst senaste starten i slutet av maj så fick han en invändig resa under inledningsvarvet innan han med varvet kvar till mål satt bra på det i andra par utvändigt. Där kunde han sedan sitta kvar tills 400 meter återstod av loppet och via en rapp avslutning så blev segern enkel till slut. I senaste starten så provade man ett väldigt mycket tuffare motstånd och han räckte då inte till trots en fin invändig resa. Denna gången så möter sexåringen ett lite mer passande motstånd igen och från ett fint startspår här så har kusken Victor Rosleff siktet inställt på ledningen och väl därifrån leder Foolish Pleasure det här loppet länge. 


Min Vinnare: 12 Ekolod 
Spets efter 500m: 4 Foolish Pleasure 
Skrällen: 6 Handmade Love
Rankingen: A: 12,4 B: 3,8,6,5,1,11,2,7,9,10 


V65-4 2140m Auto

2 J.F.K. är en tyskfödd herre som efter närmare ett års tävlingsuppehåll kommit igång bra i år då det på fem starter blivit två andraplatser. I senaste starten kom senaste andraplatsen då han efter en passande ryggresa sköt till bra över upploppet fram till andraplatsen och det var ett klart bra formintryck. Här har åttaåringen lottats till ett fint startspår och han står lite på tur för seger tycker jag och om kusken och tränaren Markus Waldmüller kan få till sin styrning här och ge J.F.K. en ryggresa på nytt och sen spela ut sin speed över upploppet så tror jag att han tar sig förbi samtliga här och är en rolig vinnare i ett öppet lopp. 

3 Amoa Bengt är bra när han väl får det att stämma och har i år efter ett lite sämre år förra året fått till det lite bättre då det på sju starter blivit två segrar och en tredjeplats. I sina senaste starter så har han varit ute mot rätt så tufft motstånd och slutade näst senast femma efter en tung resa under slutvarvet och senast så galopperade han efter ett varv i en rätt så fin position. Formen är bättre än vad raden antyder och till den här starten så återgår man till skor vilket bör vara till hans fördel som gör att han travar hela vägen den här gången och isåfall så tycker jag att Amoa Bengt ska räknas tidigt här. 

Min Vinnare: 2 J.F.K. 
Spets efter 500m: 6 Nehemiah Boko 
Skrällen: 9 O.M.Joffrey
Rankingen: A: 2,3 B: 1,6,9,11,8,5,12 C: 10,4,7 


V65-5 2140m Volt

9 Cascabella visar fin form för dagen och har matchats mot tufft motstånd mest hela tiden. Hon tog årets första seger i näst senaste starten då hon fick en perfekt resa i rygg på ledaren och tackade för det genom att spurta till en mycket enkel seger via open stretch och gjorde det senast bra som femma efter att ha suttit en bit bak i fältet. Här så går sexåringen ner rejält i klass sett till motståndet och trots att han startar med 20 meters tillägg så bör hon från ett fint startspår hamna rätt så bra på det och Cascabella blir mycket svårslagen här och jag spikar. 

8 Ess Expression lovade en hel del under inledningen av sin karriär innan hon förra året inte riktigt fick till det. I år har hon däremot haft en fin utveckling då det på åtta starter blivit två segrar och en andraplats. I näst senaste starten så blev det en andraplats efter att hon släppt ledningen efter ett halvvarv och sedan hakat på bra hela vägen in i mål och i senaste starten så blev det ett lite för tufft förstavarv över lång distans efter att hon forcerats till ledningen efter ett par hundra meter och det blev då istället en femteplats. Här startar hon från ett passande smygläge och med rygg på en startsnabb häst så bör det bli en fin resa i den främre träffen för Ess Expression som är en skräll i ett öppet lopp bakom min vinnare. 

Min Vinnare: 9 Cascabella 
Spets efter 500m: 1 R.K.Jonna 
Skrällen: 8 Ess Expression
Rankingen: A: 9 B: 8,10,11,2,6,7,1,13,4 C: 12,5,3 


V65-6 2140m Auto 

6 Neo Turbo är en mycket fin tävlingshäst som under karriären varit bland de tre främsta i mer än hälften av sina starter. Efter ett klart bra fjolår så har sjuåringen gjort två starter i år där han efter att ha galopperat i årsdebuten näst senast provade lyckan på V75 i den senaste starten och där gjorde han väl det godkänt utan att räcka till. Här står han mer intressant till med ett öppet startspår bakom startbilen och det blir dessutom barfota runt om för andra starten i rad vilket är positivt. Någon ledning lär det inte bli, men han är tillräckligt startsnabb för att kunna droppa ner i en fin position där bakom och om sedan Neo Turbo kommer upp i den nivån vi är vana vid att se han i så är han min givna förstahäst här. 

10 Kron Vici Star har på fyra starter i år tagit två segrar och varit bra. Efter att han gjorde ett par starter tidigare under året så fick han inför senaste starten i mitten av juni en tävlingspaus på 2.5 månad. Med tanke på det så gjorde han en klart bra insats och kommer med det loppet i kroppen gå framåt i form. Att starta från ett bakspår som han gör här är alltid tufft, men det ser ut att kunna bli rätt så bra tempo på det här loppet och om kusken Peter Untersteiner kan komma igenom hyggligt här tillsammans med Kron Vici Star och finna en vettig position så kommer hans avslutning att räcka långt denna gång. 

Min Vinnare: 6 Neo Turbo 
Spets efter 500m: 2 Laban Lagö 
Skrällen: 5 Dontloosememate
Rankingen: A: 6,10 B: 2,5,9,4,1 C: 8,12,3,7 Lycka till!
Christoffer