Det är Jackpot på V65 som denna fredag körs på Lycksele. Jag spelar med två stycken spikar i V65-1 där 4 Debonair Mary har en mycket bra uppgift och i V65-4 så står 5 Engine Kronos för klassen i gänget. 


V65-Förslag Lycksele 5/7

V65-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15V65-1 2140m Auto

4 Debonair Mary har verkligen tänt till på slutet då han på sina fyra senaste starter tagit tre segrar. I senaste starten var han ute på hemmabanan Boden och hittade då ner i rygg på ledaren efter 600 meter och kunde sitta kvar där ut på den sista bortre långsidan då han lyftes ut ett spår igen och via en snabb avslutning så blev segern enkel och det var ett riktigt fint intryck. Här har tränaren Roger Nilsson som själv kör den här gången hittat en på förhand väldigt fin uppgift åt sexåringen som går ner kraftigt i klass och från ett fint startspår så sitter Debonair Mary i ledningen här efter en bit och sedan så är han hästen att slå för övriga och jag spikar! 

2 Ove Palema är rätt så fin i grunden när han väl får det att stämma men har varit lite ojämn i sina prestationer och även mött tuffa hästar nere i väst. Nu finns han uppe i Norrland hos duktige amatören Thule Jonsson sedan en tid tillbaka och för honom har det blivit två starter med en femteplats som bäst. Nu med två lopp i kroppen så bör formen vara uppåt på Ove Palema här som från ett fint startspår kommer ges en fin resa i den främre träffen och om min vinnare av loppet kommer bort så ska han räknas tidigt. 


Min Vinnare: 4 Debonair Mary 

Spets efter 500m: 4 Debonair Mary 

Skrällen: 2 Ove Palema 

Rankingen: A: 4 B: 2,9,6,5,3 C: 7,1,8 


V65-2 2140m Volt

13 M.P.Flora har inlett sin karriär på ett trevligt sätt då hon på sina tre inledande starter tagit två segrar och en andraplats. I senaste starten som var i mitten av maj så startade hon med 40 meters tillägg men i ett litet fält så kom hon fram fint invändigt hela vägen fram tills 500 meter före mål, då hon kunde lyftas ut i ett andraspår och på bara några steg sedan så satt hon i ledningen och vann sedan överlägset. Här är det möjligtvis en lite tuffare uppgift i ett större fält samtidigt som hon startar med 20 meters tillägg, men från ett bra utgångsläge så kommer hon att kliva iväg bra och kusken John Östman lär säkert vara rätt så offensiv bakom M.P.Flora som ändå jag håller som fältets bästa häst sett till det hon har visat hittills och får min förstaröst här. 

3 Björlifart är fyra år och gjorde två starter under hösten förra året utan någon större framgång och har i år kommit igång bättre då han i sin senaste start tog karriärens första seger i sin fjärde start. Han kom då iväg bra från start från ett lite snävt startspår och satt i ledningen innan han bröt ut ett spår och hamnade utvändigt ledaren. Väl där kördes han sedan till igen 1100 meter före mål till ledningen och sedan blev det en rätt så säker seger. Här är det lite tuffare emot den här gången och det krävs nog en rekordsänkning för seger och från ett fint startspår så tror jag att kusken och tränaren Roger Nilsson tidigt kan sätta sin adept i ledningen och sedan leder Björlifart det här loppet länge. 

Min Vinnare: 13 M.P.Flora 

Spets efter 500m: 3 Björlifart 

Skrällen: 1 Orrgårns Tycko 

Rankingen: A: 13,3 B: 1,6,8,10,11,12,9 C: 2,7,5,4 


V65-3 1640m Auto

4 From The Mine är en hedersherre som nu hunnit bli tolv år gammal och klivit över tre miljoner kronor i intjänade prispengar under karriären. Detta året har börjat bra då han på två starter tagit en seger och den kom direkt i årsdebuten näst senast då han från ledningen höll ett rätt så jämnt tempo och vann enkelt. I senaste starten så tog han sin vana trogen återigen hand om ledningen men tvingades då att släppa efter ett halvvarv och han hängde sedan bra med till fjärdeplatsen. Den här gången så tycker jag att uppgiften ser väldigt tilltalande ut över kort distans och från ett fint startspår så lär kusken Stefan Johansson köra det som går för att nå ledningen och väl därifrån så blir sedan From The Mine hästen att slå här. 

3 Marciano är en annan äldre häst som gör det bra och har i år på fem starter tagit en seger och en andraplats. I senaste starten så gjorde man resan till Norge och från samma utgångsläge som nu så öppnade han snabbt och satt i ledningen efter en bit och efter en tuff öppning så höll han bra till andraplatsen. Från detta startspåret så kommer elvaåringen återigen att öppna bra och om Marciano kan få en lite snällare resa denna gången i rygg på ledaren förslagsvis så kommer han med fritt spurtutrymme till slut att vara segerfarlig. 

Min Vinnare: 4 From The Mine 

Spets efter 500m: 4 From The Mine 

Skrällen: 1 Rossi Palema 

Rankingen: A: 4 B: 3,1,6,5 C: 7,2 


V65-4 2140m Auto

5 Engine Kronos är en välstammad fyraåring som ägs av Daniel Redén men är tränad i Norrbotten av Roger Nilsson. Han debuterade först i år och har på sina tre starter visat fin uppfattning då han har tagit två segrar. Just segrarna har kommit på rad på slutet där han näst senast fick en resa i rygg på ledaren och avslutade vasst när luckan kom i mitten av upploppet och senast var det ledningen hela vägen som var segermelodin. Det ser ut som en häst som har en hel del att hämta på banan framöver och från ett fint utgångsläge här så lär han kliva iväg bra och mot ett väldigt blandat motstånd så ska det vara en god möjlighet till att Engine Kronos tar sin tredje raka seger här. Given spik! 

1 Orlando Boko har gjort fyra starter hittills i upptakten av sin karriär och lagt beslag på två tredjeplatser som bäst. På slutet har han dock galopperat i två lopp på rad och gjorde en stark upphämtning som fyra näst senast och galopperade bort sina chanser kort efter start senast. Här har treåringen lottats till ett innerspår bakom startbilen som inte behöver vara helt fel och som kan ge han ett fint smyglopp invändigt. Om det sedan stämmer lite för Orlando Boko här med löpningsförloppet samtidigt som min vinnare kommer bort så tror jag att han är bra nog för att segerstrida. 


Min Vinnare: 5 Engine Kronos 

Spets efter 500m: 5 Engine Kronos 

Skrällen: 1 Orlando Boko 

Rankingen: A: 5 B: 1,2,6,3,4 C: 9,7,8 


V65-5 2140m Auto

10 Maroon Five är en herre med gott kunnande de dagar han är fräsch och har trots sin ålder på fem år endast gjort nitton starter hittills i karriären men på dessa varit bland de tre främsta nio gånger vara fyra stycken har slutat med seger. På slutet har han blandat och gett lite då han näst senast visade fin form som trea efter att ha avslutat vasst efter en fin resa för att i senaste starten vara trött redan 350 meter före mål. På förhand inför den här starten så tycker jag att uppgiften är väldigt fin då han möter ett väldigt svagt motstånd och om kusken och tränaren Roger Nilsson kan få till sin styrning här och ge Maroon Five en resa i ryggar så har han en vass avslutning att tillgå och bör då kunna spurta ner det här motståndet. 

8 Sing Lloyd har efter en lite trög start på året kommit igång bättre på slutet då han i sin näst senaste start tog årets första seger efter att han från tredje par utvändigt rundat motståndet som förstahäst ute i tredjespår sista 800 meterna och senast avslutade han bra nerifrån kön fram till en fjärdeplats. Känslan är att formen kommer allt mer och även om utgångsläget är dåligt här så bör Sing Lloyd sitta bra på det och om han sedan gör en liknande prestation här som i sina senaste starter så måste han räknas tidigt denna gång i ett lite halvöppet lopp. 


Min Vinnare: 10 Maroon Five 

Spets efter 500m: 8 Song Lloyd 

Skrällen: 1 Fiddlers Bitch 

Rankingen: A: 10 B: 8,11,1,4,3,7 C: 5,2,9,12,6 


V65-6 2140m Volt

5 Vännfors Borken hade en klart bra första säsong på tävlingsbanan förra året då det på nio starter blev åtta pallplaceringar varav fyra stycken segrar samt 258 tusen kronor intjänat. I år så har han gjort två lopp hittills där det blev en fjärdeplats i årsdebuten näst senast och i senaste starten förra veckan så blev det galopp från start och sen var den dagen förstörd. Fyraåringen fick dock en fin genomkörare och bör ha gått framåt med det loppet i kroppen och om bara Vönnfors Borken klara av att komma iväg från det lite snäva startspåret här så är han normalt sett huvudet högre än sina konkurrenter här och ska ses med fin segerchans. 

2 Lia Lykke är ofta jämn och säker i sina prestationer och har i år på två starter tagit en seger och en tredjeplats. Segern kom i senaste starten just på Lycksele förra veckan mot samma motstånd som nu då hon fick en tuff resa utvändigt ledaren hela vägen men kunde trots det vinna enkelt. Här startar hon från samma startspår igen och kliver därifrån iväg bra den första biten och om Lia Lykke sedan står för en liknande prestation så ska hon räknas med fin segerchans även här. 


Min Vinnare: 5 Vännfors Borken 

Spets efter 500m: 5 Vännfors Borken 

Skrällen: 3 Orion Kiro 

Rankingen: A: 5,2 B: 1,9,10,3 C: 6,4,11,12,8,7 Lycka till!
Christoffer