V65 körs denna fredag på Rommetravet i Borlänge. Jag spelar med två stycken spikar och det i V65-2 där 10 La Yuca ser ut att vara en lovande sort och i V64-4 där 8 Kite Runner står på tur för seger. 


V65-Förslag Romme 31/5

V65-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V65-1 2140m Auto

8 Ruger är i grunden en mycket fin tävlingshäst som blandar och ger lite i sina prestationer men visade i senaste starten fin form då han på V75 spurtade bra till fjärdeplatsen. Här startar han från ett väldigt tufft utgångsläge, men möter samtidigt ett rätt så billigt motstånd och med de värsta konkurrenterna från bakspår så är jag inne på att kusken och tränaren Erik Lindegren kan köra sig till ledningen här efter en bit och isåfall skulle mycket vara vunnet, men även från andra positioner ska detta vara en bra uppgift för Ruger. 

12 Västerbo Exciting hade en fin treåringssäsong förra året med två segrar och en tredjeplats på tio starter samt över 556 tusen kronor intjänat. I år har han fortsatt matchats mot tufft motstånd och väntar fortsatt efter sex starter på årets första seger. I senaste starten så tog han hand om ledningen kort efter start i en snabb öppning innan han släppte över den efter 600 meter och sedan hakade på han på helt okej till en femteplats och i den här starten så går han ner rätt så rejält i klass sett till motståndet. Utgångsläget hade dock kunnat vara bättre, men det blir barfota runt om och om det bara klaffar en aning här för Västerbo Exciting så ska detta vara en bra segerchans. 

Min Vinnare: 8 Ruger 

Spets efter 500m: 8 Ruger 

Skrällen: 9 Bang Boomerang 

Rankingen: A: 8,12 B: 10,9,7,5,11,4 C: 2,3,6,1


V65-2 2140m Auto

10 La Yuca är en spännande dam som på karriärens inledande två starter tagit en seger och en andraplats. Efter att ha debuterat genom en andraplats så var hon senast redo för en häftig prestation då hon kördes till ledningen efter 600 meter för att sedan stanna där hela vägen in i mål och hon landade på fina segertiden 1.14.9 över full distans i karriärens andra start. Känslan är att hon med dessa två loppen innanför västen kommer vara än bättre till den här starten och även om hon startar från ett jobbigt utgångsläge här så måste det vara en toppchans på nytt för La Yuca sett till det hon har visat hittills och jag spikar. 

11 Fiammetta Jet gjorde en misslyckad start under fjolåret som tvååring men har inlett det här året klart bättre då det på tre starter blivit en seger och en andraplats. I senaste starten så fick hon en fin resa i tredje par utvändigt och kunde på den sista bortre långsidan fortsätta där och komma fram mellan hästar in mot upploppet och fick sedan luckan 200 meter före mål och avslutade då vasst till andraplatsen. Det var ett rejält formintryck och känslan är att hon har gått framåt ytterligare i sin utveckling till den här starten, men från ett hopplöst utgångsläge så är uppgiften lite lurig och det kommer att behövas lite tur för Fiammetta Jet men om hon har det här så tycker jag att hon är en given andrahäst bakom min vinnare. 


Min Vinnare: 10 La Yuca 

Spets efter 500m: 4 Ajlexes Gourmand 

Skrällen: 1 Sign Of Times 

Rankingen: A: 10 B: 11,1,8,2,6,9,7 C: 4,5,3


V65-3 1640m Auto

7 See My Muscles har inlett sin karriär i år som fyraåring och har på fem starter hittills tagit tre segrar och två andraplatser. Vid segern i senaste starten så fick han visa prov på fin styrka då han gjorde jobbet utvändigt ledaren hela vägen och stred på bra hela vägen in i mål och kunde då vinna enkelt efter att ledaren galopperat. Även denna gång är det kort distans vilket såg ut att passa bra senast och från det här utgångsläget så lär det bli laddning den första biten från kusken Jorma Kontio för att komma ner i ett andraspår så tidigt som möjligt. Sedan räds inte See My Muscles att göra grovjobbet även denna gång och jag tycker att det i ett öppet lopp ser ut som en bra segerchans. 

4 Pellegrino Pellini är en rätt så trevlig häst när han väl får det att fungera och tog under fjolårets debutsäsong två segrar och en andraplats på nio starter. I år har fyraåringen gjort tre starter och han vann direkt i årsdebuten från ledningen efter att ha fått bestämma tempot efter eget behag och efter det så hamnade han helt fel på det i näst senaste starten då han aldrig kom in i loppet och i senaste starten så galopperade han innan start. Den här gången har Pellegrino Pellini lottats till ett fint utgångsläge över en passande kort distans, och om kusken och tränaren Jörgen Westholm kan få iväg sin adept till ledningen här så ska de andra vara bra för att fånga in honom. 


Min Vinnare: 7 See My Muscles 

Spets efter 500m:4 Pellegrino Pellini 

Skrällen: 4 Pellegrino Pellini 

Rankingen: A: 7,4 B: 5,3,11,10,9,6 C: 1,8,2,12


V65-4 2140m Volt

8 Kite Runner har kommit igång bra i år och levererat jämna och fina prestationer mot tufft motstånd då det på sex starter blivit tre pallplaceringar varav en seger. Vid andraplatsen senast i mitten av maj så startade han med 20 meters tillägg och kom då fram i tredje par utvändigt innan han gick på ute i tredjespår 800 meter före mål och efter att ha landat utvändigt ledaren kort därefter så höll han sedan starkt hela vägen in i mål. Det var ett fint formintryck och jag tycker lite att han står på tur för seger igen efter flera starka prestationer. Även denna gång så startar han med 20 meters tillägg men från ett bra startspår så bör han kunna kliva iväg rätt så fint och om kusken Örjan Kihlström kan bjuda Kite Runner på en hyggligt fin resa här så tycker jag att han möter ett rätt så passande motstånd den här gången och ska ses med toppchans. Jag spikar! 

4 Global Everlasting är en tjej som stallet har haft vissa förhoppningar på men som inte alls hittat rätt hittills under sin karriär då det på tolv starter blivit två andraplatser som bäst. Hon återkommer här efter mer än fyra månaders tävlingsfrånvaro så visst finns det en aning om att hon ska kunna vara redo för en vettig prestation här mot ett motstånd som inte skrämmer då hon under förra året mötte rätt så tuffa hästar. Från det här lite vingliga utgångsläget blir det prio på att kliva iväg felfritt och om sedan Global Everlasting kan få en snäll resa här invändigt och få luckan till slut så kommer hon att spurta bra och ska ses med skrällchans om min vinnare kommer bort. 


Min Vinnare: 8 Kite Runner 

Spets efter 500m: 2 Sun`s Nougat 

Skrällen: 4 Global Everlasting 

Rankingen: A: 8 B: 4,2,12,10,11,1,5,13,9 C: 3,7,6,14


V65-5 2640m Volt

1 L.D.Odin är en segervan herre som på karriärens tolv starter tagit sju segrar. Under förra året blev det endast fyra starter och tre segrar på dessa medans han i år gjorde årsdebut i slutet av mars men tappade då travet lite över upploppet och föll tillbaka. Nu är han tillbaka igen på tävlingsbanan efter lite mer än två månaders tävlingsfrånvaro och man får ana att han är redo för en rätt så fin prestation denna gång. Startspåret går inte att klaga på och en felfri L.D.Odin den här gången lär ta hand om ledningen från start och sedan är han hästen att slå för övriga här.

8 Vinn Tabac har verkligen hittat stilen i år då det på tio starter blivit fem segrar. Vid senaste segern som kom i näst senaste starten så kom han fram i andra par utvändigt efter ett halvvarv innan han styrde på framåt ute i tredjespår men slog då på en galopp kort därefter och kom fram först 1700 meter före mål. Efter att han kommit fram utvändigt ledaren så satte han sedan press på denne och kördes till ledningen ett par hundra meter senare och under slutvarvet så var det sedan uppvisning från sexåringen. I senaste starten så var han återigen bra efter att han slagit på en galopp med varvet kvar till mål och sedan avslutat bra fram till tredjeplatsen efter en invändig resa så formen sitter där den ska för dagen. Denna gången så startar han med 20 meters tillägg i voltstart, men det är inte startmomentet som oroar utan det gäller för Vinn Tabac att trava hela vägen den här gången så bör segerchansen vara god.


Min Vinnare: 1 L.D.Odin

Spets efter 500m: 1 L.D.Odin 

Skrällen: 2 Kökkien 

Rankingen: A: 1,8 B: 7,2,4,6,3,14,11 C: 12,5,13,15,9


V65-6 2640m Auto 

6 My Honky Tonk Man hade ett lite tuffare år förra året då han matchades mot tufft motstånd och fick inte med sig mer än en andra och en tredjeplats på tretton starter. I år har det börjat något bättre då han redan har spräckt segernollan och även tagit en tredjeplats på sju starter och det även i år mot tuffa hästar. I näst senaste starten på Solvalla så gjorde han ett storstilat lopp som trea efter att han fått springa på ute i tredjespår sista 900 meterna och höll då farten fint hela vägen in i mål och senast gjorde han det bra igen då som femma efter vida spår under slutvarvet. Formen är bra på femåringen som här får kusken Örjan Kihlström upp bakom sig vilket är ett plus och om han kan komma ner i ett andraspår här relativt långt fram så är My Honky Tonk Man i tillräckligt bra form för att segerstrida här och jag rankar han överst.

9 Hot Dansk Dynamite är en herre som utvecklades väldigt fint under fjolåret då det på tjugo starter blev elva pallplaceringar varav fem stycken segrar. Även i år har han varit bra då det på åtta starter blivit fyra segrar och två andraplatser men dessa framgångarna kom i tidigare regi då han numera återfinns hos sin nya tränare Rikard S Jansson. För denne gjorde femåringen debut för senast och var då hårt betrodd men galopperade då dubbla gånger först kort efter start och sedan med som det såg ut gott om krafter kvar runt slutsvängen. Denna gången har han lottats till ett lite mer passande utgångsläge som bör göra att han kliver iväg felfritt och om han sedan håller den nivån han hade i tidigare regi så ska Hot Dansk Dynamite även räknas tidigt i ett lopp som detta.


Min Vinnare: 6 My Honky Tonk Man 

Spets efter 500m: 1 En Garde 

Skrällen: 11 Global Embargo 

Rankingen: A: 6,9 B: 11,5,10,2,1,8 C: 4,12,7,3Lycka Till!

Christoffer