Vi sparkar igång helgen med en V65 från Romme. Jag spelar med en spik i omgången, Kia Ora i V65-1.
Nedan följer min lösning på omgången.

V65 Romme Fredag 4/2
V65-1 5 Kia Ora
V65-2 1.2.5.7.11
V65-3 1.3.5.7.9
V65-4 1.2
V65-5 1.5.6.9.10.11
V65-6 6.9

600 rader x 1kr = 600kr (spelar för endast 6 rätt)

Lunch Dubbel Romme Fredag 4/2
LD-1 1.5.6.9.10.11
LD-2 6 Jaguar Hill

6 rader x 40 kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V65-1 2140m Volt
5 Kia Ora har startat på V75 tre gånger på raken och vann för tre starter sedan. Hon har varit betrodd av spelarna varje gång och mött klart tuffare hästar än vad hon möter nu och den här uppgiften tycker jag att hon ska lösa.
Jag tror att Oskar Kylin Blom är offensiv och söker sig fram tidigt och dessa hästar tycker jag att hon ska slå även utvändigt.

Motbud
4 Cala Mayor DE B är helt klart värst emot min spik. Senast hamnade hon invändigt och satt fast med gott om krafter kvar över mål och gången innan dess vann hon på ett bra sätt från ledningen. Formen är det inget fel på och nu är det läge för ledning igen och hon kommer säkert att bita ifrån bra från den positionen. Jag tror ändå inte hon har hårdheten att hålla undan för Kia Ora.

7 Marble Arch kan en del i grunden men hon är ojämn i sina prestationer och har varit ifrån inför det här. Hon tävlar dessutom som allra bäst utan skor och en felfri Kia Ora tror jag inte att hon kan utmana.

Min Vinnare: 5 Kia Ora
Spets efter 500m: Cala Mayor DE B
Skrällen: 7 Marble Arch
Rankingen A:5 B:4.7.8 C:1.6.9.3.2

V65-2 2140m Auto
11 Xerava C.D är ett treårigt sto efter Uncle Lasse som är under utveckling. Hon gjorde två starter som tvååring och vann båda i fin stil från ledningen och det ser ut som en häst som kan ta ytterligare kliv under året. Nu har hon varit ifrån ett par månader och ska göra årsdebut från ett bakspår mot äldre hästar och att begära att ett treårigt sto bara ska kliva runt dom är väl tufft. Samtidigt är det inget motstånd som skrämmer och hon får mitt tips i loppet.

2 Ohh Tooma såg inte alls bra ut i slutet av fjolåret och fick startförbud efter sin start i november. Hon har annars visat fart som borde räcka långt i den här typen av lopp och var fin när hon vann från ledningen i september i fin stil. Hon har årsdebuten avklarad och gjorde ett bra lopp som tvåa och med den genomköraren borde hon vara redo för än ännu bättre prestation. Det är ingen raket från start men om hon bara öppnar Snabbare än 7 Mr Courvoisier ligger vägen öppen för ledningen.

7 Mr Courvoisier tillhör de bättre i fältet och har gjort tre lopp för Jörgen Westholm. Nu blir det bike för första gången i karriären vilket förhoppningsvis kan ge en bra effekt. Han har inte direkt glänst i sina två senaste lopp men i debuten för Westholm visade han att det finns fart som borde räcka långt i den här typen av lopp.

5 Onion San Tooma jagar karriärens första seger och imponerande inte senast men hon har varit ute i rätt tuffa sällskap. Jag vet att man talat gott om den här hästen från stallet och att det finns en del att hämta framöver när det väl lossnar för henne.

Min Vinnare: 11 Xerava C.D
Spets efter 500m: 2 Ohh Tooma
Skrällen: 5 Onion San Tooma
Rankingen A:11.2.7 B:5.1.4.8.10 C:6.3.12

V65-3 2140m Volt
5 Tverdals Odin är den som har visat mest i loppet och har presterat bra mot tuffare hästar än så här. Han har vunnit på svensk mark tidigare och gick bra som trea i ett tuffare sällskap när han besökte Rommetravet tidigare i vinter. Motståndet ser överkomligt ut och att Jorma Kontio sitter upp känns som ett stort plus.

1 Sundbo Hero startar ensam på den främre volten och det borde underlätta rejält för att han ska gå iväg felfritt från start. Det är en osäker häst som har väldigt lätt till galopp men han var rejäl vid segern i Örebro näst senast och om han får aktionen att stämma kan han bli svår att nå.

9 Dellenit gillade jag intrycket på senast när han vann från ledningen och med ett springspår på tillägg är det absolut ingen omöjlighet att han kan nå den positionen igen om Sundbo Hero skulle göra bort sig från start. Från ledningen känns han väldigt intressant men oavsett borde han kunna hitta en bra position och ska räknas oavsett.

3 Gulltina är stallkamrat med favoriten och har visat en hel del fart och hon har gått bra i sverige tidigare. Hon kan stoltsera med tre segrar och två andraplatser på sex försök på svensk mark och även om det är tufft mot hingstar och valacker känns hon inte alls avsågad.

Jag vill även betala för 7 Matteus W.J. Han är lite ojämn men är fartfylld och blixtrar till med riktigt bra prestationer ibland.

Min Vinnare: 5 Tverdals Odin
Spets efter 500m: 1 Sundbo Hero / 9 Dellenit
Skrällen: 7 Matteus W.J
Rankingen A:5.1.9 B:3.7.14.11.4 12 C:8.10.6.13.2

V65-4 2640m Volt
2 Episode Nine blev snackis vid sin senaste start på V86 och jag spikade här i tipsen. Han vann tyvärr inte loppet men var ändå klart bra som tvåa och fick endast se sig slagen av Hankypanky Redbank. Nu har han fått ett passande utgångsläge och om han kommer till ledningen borde det vara en toppchans att leda det här från start till mål.

Jag är ändå lite spänd på 1 Strong Vacation och vad Jorma Kontio hittar på från start.
Han var väldigt blek vid starten på Bollnäs i oktober men har fått pusta ut sedan dess och är han väl förberedd inför årsdebuten är det en spännande utmanare.
Det är möjligt att Jorma Kontio överlåter ledningen till 2 Episode Nine men det hade varit intressant om han tog emot favoriten från start och körde i ledningen. Han kan klart mer än han visade i oktober och har vunnit 4/10 lopp i karriären.

Jag låser på hästarna på den främre volten men om man även plockar med 8 M.T Orlando som gynnas av distansen och gick bra i ett tufft sällskap senast samt 9 On Track Frenesie som var bra vid segern för tre starter sedan borde man kunna vara hyfsat trygg att överleva.

Min Vinnare: 2 Episode Nine
Spets efter 500m: 1 Strong Vacation / 2 Episode Nine
Skrällen: 9 On Track Frenesie
Rankingen A:2.1 B:8.9 C:3.5.6.4.7

V65-5 2140m Auto
1 Ivar Pace tog karriärens första seger senast efter att ha fått överta ledningen efter ett par hundra meter och han såg fortsatt formstark ut. Om han kan öppna tillräckligt snabbt från start för att hålla upp ledningen ska det vara en bra chans att upprepa den bedriften men innerspåret skulle kunna bli en fälla.

9 Midleton går ner i klass till den här starten och håller bra form. Han har svarat för starka insatser varje gång sedan han började starta på svensk mark och senast var han trea bakom Strong Heartbeat och Wagger Zacker. Utan strul borde det vara en bra chans att kliva runt det här motståndet,men läget drar ner chanserna.

5 Barbaris agerade knepigt under slutet av fjolåret och ägnade sig mest åt galopp då. Men han har visat att det finns mycket inombords tidigare- Om han är väl förberedd inför årsdebuten ska han räknas tidigt.

6 C.Neway var fin vid två raka segrar i höstas och har fått en välbehövlig paus efter några sämre insatser.

11 Loveyouecus är bättre än vad man kan utläsa av raden och han vann tre lopp under fjolåret. Han har fått ett lopp i kroppen nu och bör vara förbättrad till den här starten.

Jag betalar även för 10 Conrad Launcher som sällan gör ett dåligt lopp. Skor på hovarna och årsdebut är inga plus såklart men med rätt resa bör han duga långt ändå.

Min Vinnare: 1 Ivar Pace
Spets efter 500m: 1 Ivar Pace
Skrällen: 5 Barbaris
Rankingen A:1.9.5 B:6.11.10 C:7.3.8.2.4

V65-6 1640m Auto
6 Jaguar Hill ser ut att ha en bra uppgift på pappret. Han är snabb ut bakom bilen och jag tror inte att någon kan ta emot honom från start och från ledningen är det hästen att besegra. Han satt fast med krafter kvar över mål senast och även om han är som allra bäst när han får trava barfota tycker jag han startar med högst segerchans i loppet.

Jag måste ändå betala för 9 Double Formula som har matchats i tuffa sällskap och håller bra form för dagen. Senast orkade han inte riktigt från ledningen men det var i tuff V75 konkurrens och näst senast slog han en så pass bra häst som Reven Dejavu. Distansen och läget är inte till hans fördel men biken åker på igen och motståndet ser klart överkomligt ut.

Min Vinnare: 6 Jaguar Hill
Spets efter 500m: 6 Jaguar Hill
Skrällen:
Rankingen A:6.9 B:1.7.5.3.10 C:4.2.8

Lycka till