Vi sparkar igång helgen med en V65 från Solvalla. Samtliga lopp är en så kallad spårtrappa, vilket gör att de hästar som har tjänat mest pengar, startar med sämst utgångslägen. Jag spelar med två spikar i omgången, 5 Mercenary i V65-4 samt 9 Love No Pain i V65-6.

Nedan följer min lösning på omgången.

V65 Solvalla 13/4
V65-1 4.5.7.8.9.10.11
V65-2 4.7.8.9.11.12
V65-3 6.7.8.9.10.11.12
V65-4 5 Mercenary
V65-5 7.8
V65-6 9 Love No Pain (spelar för endast 6 rätt)

588 rader x 1 kr = 588kr

Lunch Dubbel Solvalla 13/4
LD-1 7.8
LD-2 9 Love No Pain

2 rader x 100 kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V65-1 2140m Auto
11 Bank Blow har jag blivit positivt överraskad av och det är en klart bättre häst än jag trodde från början. Hon fick återigen vinna senast efter att ha haft lite oflyt dessförinnan och blev diskad för trängning i en V75-final för tre starter sedan och näst senast på V75 galopperade hon bort en bra placering. Inget tyder på att formen skulle var sämre nu och hon räknas tidigt igen, trots utgångsläget.

8 Modern Times har fått två lopp i kroppen efter uppehåll och är anmäld barfot runt om samt med bike nu. Hon var med i en Breeders Crown-final för fyraåriga ston under fjolåret och slutade fyra och det här motståndet är inte av samma kaliber. Läget är såklart inte bra men det brukar vara lättare att komma till från svåra utgångslägen i en spårtrappa och hon har tjänat klart mest pengar i loppet.

10 Losch Boko har varit ute på för djupt vatten i sina senaste två starter, dels i ett uttagningslopp till Drottning Silvias pokal och dels ett tufft stolopp i Margaretas tidiga unghästserie. Hon har visat bra form innan dess vid två raka segrar och går ner i klass nu.

4 Solar Wind har inte visat något extra på slutet men har samtidigt varit ute i tuffa sällskap. Nu åker den amerikanska sulkyn på och hon är snabb från start. Vi får se om Roni Paldan vill köra henne i ledningen men hon borde få en bra resa i den främre träffen.

7 Ninja’s Kiss söker efter formen men ska räknas om hon tävlar på topp och 9 Al Starlicious som är hopplöst osäker får Magnus A Djuse i sulkyn för första gången.

5 Xanthis Fantasy vinner inte speciellt ofta men kommer från ett stall som har bra form för dagen.

Min Vinnare: 11 Bank Blow
Spets efter 500m: 4 Solar Wind / 7 Ninja’s Kiss / 8 Modern Times
Skrällen: 4 Solar Wind
Rankingen A:11.8.10 B:4.7.9.5 C:1.6.2.3

V65-2 2140m Auto
4 J.J Brilliant Boy galopperade tidigt senast och fick inte den genomkörare som behövdes efter uppehåll och formen kanske inte är på topp än. Han är annars snabb iväg bakom bilen och kommer han till ledningen bör han duga långt, trots avsaknad av lopp.

8 Pay Me hade varit struken inför senast och borde gå framåt med det loppet. Han var då fyra i ett V75-lopp som Gocciadoro-tränade Cobra vann och det är klart lättare emot den här gången.

12 Narragansett fick äntligen sätta nosen först över mållinjen senast när han vann sitt första lopp efter att ha gått bra en längre tid. Utgångsläget är tufft men han visade att han kan göra jobb på egen hand senast och ska räknas igen.

11 Suns Ambition är väldigt osäker men det finns mycket fart i honom. Han gick bra efter galopp senast och nu är han anmäld barfota runt om och med bike för första gången.

7 Nero Zon är väldigt snabb från start och kan nå ledningen trots ett spår långt ut på vingen. Han vann från den positionen för två starter sedan och kan vara en potentiell skräll.

9 Riser Ås gör comeback efter lång frånvaro. Han kan behöva loppet men kapacitet finns.

Min Vinnare: 4 J.J Brilliant Boy
Spets efter 500m: 4 J.J Brilliant Boy / 7 Nero Zon
Skrällen: 11 Sun’s Ambition / 7 Nero Zon
Rankingen A:4.8.12 B:11.7.9 C:5.2.3.1.6.10

V65-3 2140m Auto
6 Born To Run kommer är en Gocciadoro-tränad häst som gör debut på svensk mark och som får Magnus A Djuse i sulkyn. Jag har svårt att sätta in honom i loppet men det är möjligt att det här är en häst som har för lite pengar på sig och har en bra chans i det här loppet. Jag tycker dock att Gocciadoro’s hästar har blandat och gett och det är ingen häst som får mitt fulla förtroende.

9 Kinky Boots är väldigt kapabel i grund och botten och har vunnit över hälften av sina starter. Nu har han inte tävlat sedan februari i fjol men han har genomfört ett kvallopp på ett bra sätt och ska bli spännande att följa i sin nya regi.

8 Vicar får återigen Örjan Kihlström i sulkyn och senast han körde hästen slutade det med seger. Det är en stark och rejäl häst som inte räds att göra jobb under vägen och med ett lopp i kroppen är han tidig på min kupong.

12 Musett Af Djupmyra blandar och ger i sina prestationer men hon är härdad inom V75 och nu är hon anmäld barfota runt om för första gången i karriärens tjugonde start.

Jag betalar även för 7 Will I Am, 10 Matamoros samt 11 Optimum Terminator.

Min Vinnare: 6 Born To Run
Spets efter 500m: 6 Born To Run
Skrällen: 12 Musett Af Djupmyra
Rankingen A:6.9.8 B:12.11.7.10 C:.3.2.1.4.5

V65-4 2140m Auto
5 Mercenary blir förmodligen omgångens största favorit och det tycker jag är befogat. Han verkar vara under rejäl utveckling och han har höjt sig ytterligare ett par snäpp sen man började tävla med den amerikanska sulkyn. Intrycket senast när han vann på 1.12.8 var läckert och är han lika bra igen så vinner han detta. Spik.

4 Robthebank kan en del men är inte alls att lita på. När han har gått felfritt har han aldrig varit sämre än tvåa och skulle favoriten komma bort av någon anledning är han tidig bakom för mig, även om det är lite långt mellan starterna.

2 Tremendously är ett amerikansk nyförvärv från Christer Otterström som har vunnit 2/4 lopp på amerikansk mark. Han har gått bra tider i U.S.A men det är årsdebut nu och det är andra förutsättningar att tävla i Sverige. Svårbedömd.

12 Chabeol har årsdebuten avklarad. Han gjorde några riktigt bra insatser under fjolåret och vann två lopp. Favoriten borde han inte kunna hota från det här utgångsläget men en framskjuten placering är inom räckhåll.

Min Vinnare: 5 Mercenary
Spets efter 500m: 5 Mercenary
Skrällen:
Rankingen A:5 B:4.2.12.6.1.3.10.7 C:9.8.11

V65-5 2140m Auto
8 That’s So Clever gör en mycket intressant årsdebut. Han visade prov på höga toppar under fjolåret och var bland annat med i Svenskt Travkriterium. Jag hoppas att Markus B Svedberg laddar iväg honom från start för då tror jag att han kan nå ledningen trots sitt spår och därifrån blir han svårslagen om han är väl förberedd. Det är årsdebut och skor på hovarna och det är såklart två frågetecken, men han får ändå mitt tips i loppet.

7 Izor Sisu fick det äntligen att stämma fullt ut senast och vann på ett mycket bra sätt. Jag har väntat på att det ska lossna på allvar för den här hästen och förhoppningsvis var det “proppen ur “ senast.

Jag har har varit frikostig med strecken i tidigare avdelningar och provar att chansa bort såväl 6 Reshevsky som 10 Brasco Brodde. 6 Reshevsky verkar ha tagit ytterligare kliv till i år och skulle han komma till ledningen igen ökar hans chanser markant.
Brasco Brodde kommer från en V75 seger och visade bra form men han har gått som allra bäst i ledningen och man växlar ner till skor och vanlig vagn igen.

Min Vinnare: 8 That’s So Clever
Spets efter 500m: 8 That’s So Clever / 6 Reshevsky
Skrällen:
Rankingen A:8.7 B:10.6.9.12.3 C: 11.1.2.4.5

V65-6 2140m Auto
9 Love No Pain blir min andra spik i omgången. Senast blev styrningen helt fel från Janne Soronen och hon satt fast tredje invändigt med mycket krafter sparade. Nu sitter Jorma Kontio upp vilket såklart är en förstärkning och det är dessutom anmält barfota runt om samt med bike. Jag tror att Love No Pain är redo för en riktigt bra insats och det är en häst som har sin bästa bit till slut och en rejäl avslutning som sitt främsta vapen. Bara det inte strular med positioner och hon har ett hyggligt slagläge i sista sväng så tror jag hon speedar ner sina konkurrenter till slut. En spelvärd spik som förmodligen inte kommer att bli favorit i loppet.

5 Omega Superstar gick en 1.12.9 över distansen näst senast och det är starka papper. Det är ingen omöjlighet att Kim Eriksson kan köra fram och överta ledningen efter en bit och springer hon en liknande tid igen blir hon förstås svårslagen. Jag tycker dock att hon är ojämn i sina prestationer och hon är svår att räkna på.

10 Your Dreamlove vann loppet där Love No Pain satt fast invändigt 10/4. Hon har gjort en start därefter och då avslutade hon återigen rappt efter att ha fått fritt sent över upploppet. Formen är således intakt och man återgår till barfota runt om som vid segern näst senast. Att Örjan Kihlström sitter upp är knappast något minus heller.

Min Vinnare:9 Love No Pain
Spets efter 500m:2 Global Benefit / 3 Global Celebrity / 5 Omega Superstar
Skrällen:
Rankingen A:9 B:5.10.3.2.6.4.8.C: 1.11.7

Lycka till 
DrTrav