Vi sparkar igång helgen med en V65-omgång från Solvalla och värt att tänka på är att utöver montéloppet är samtliga lopp spårtrappor, vilket innebär att de hästar som har tjänat mest pengar startar från de sämsta spåren.
 
Jag spelar med två spikar i omgången, 4 Floyside Am i V65-3 samt 5 Kinky Boots i V65-6.

V65 Solvalla 28/10
V65-1 2.3.4.5.8.10.12
V65-2 1.5.6.10.12
V65-3 4 Floyside Am
V65-4 1.2.5.6.8.10.12
V65-5 2.5.7
V65-6 5 Kinky Boots

735 rader x 1 kr = 735kr (spelar för endast 6 rätt)

Lunch Dubbel Solvalla 28/10
DD-1 2.5.7
DD-2 5 Kinky Boots

3 rader x 80kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V65-1 2140m Auto
10 Izor Sisu och 12 Feel The Benefit har jag mest känsla för i den inledande avdelningen. Båda trivs med ett högt tempo på loppen, vilket jag tror att det kan bli här och då kommer dom att avsluta starkt. Den förstnämnda behövde loppet senast och trivs med täta starter och Feel The Benefit visade form på V75 och går ner i klass.

8 Icouldbetheone har svarat för några riktigt starka prestationer under året men jag tycker han tävlar som bäst med barfotabalans och även om han är tidig på kupongen kan han hamna på vingel från spår 8 bakom bilen.

Jag vill varna för 2 Kalle Taxam som förmodligen blir lite bortglömd nu med tre raka galopper i raden. Visst, det är tufft emot men han har ett perfekt spår bakom bilen och trivs när han får gå med i den främre träffen.

Min Vinnare: 10 Izor Sisu
Spets efter 500m: 3 Mercedes Hall / 2 Kalle Taxam
Skrällen: 2 Kalle Taxam
Rankingen A:10.12 B:8.2.5.4.3 C:6.1.9.7.11

V65-2 2140m Auto
6 Domenik Jet ser ut att ha en passande uppgift nu. Han stod för en klart bra prestation senast och lämnade övriga fältet tillsammans med E3-finalisten Jax Journey över upploppet, men kunde aldrig riktigt utmana vinnaren. Jag tycker det lättare emot och även om jag inte tror att han är aktuell för någon ledning borde det vara en bra chans.

12 Beau Levallo har tjänat mest pengar i fältet och brottas därmed men att han är anmäld med bike igen är väldigt intressant. Han presterade väldigt bra med den vagnen senast när han vann från ett liknande utgångsläge och nu ser det dessutom ut som att man rycker samtliga skor.

5 Arvid Tilly var rejäl vid segern senast när han kopplade greppet från positionen utvändigt om ledaren över upploppet. Han är trög ut från start och kommer förmodligen tappa initialt men han är stark och tål jobb under vägen.

10 Le Boheme som får Örjan Kihlström i sulkyn kan också vara ett intressant skrällbud om det blir tempo på loppet.

1 Diego möter några tuffa hästar men han är snabb från start och borde kunna försvara sitt innerspår. Han står tufft inne i loppet men ledningen är kortaste vägen till mål och får han fuska borta lite av loppet, kan han rinna undan.

Min Vinnare: 6 Domenik Jet
Spets efter 500m: 1 Diego
Skrällen: 12 Beau Levallo
Rankingen A:6.12.5 B:10.1.8.3.2 C:11.9.7.4

V65-3 1640m Monté
Här väljer jag att ta ställning för 4 Floyside Am som har fått ett par lopp i disciplinen nu. Han har fått tuffa lopp varje gång och höll klart bra senast efter att ha fått göra grovjobbet i hård konkurrens.Det är lättare emot nu och nu får han återigen Sveriges i särklass bästa ryttare. Jonathan Carré är enormt skicklig på att få ut det bästa av sina uppsittningar och jag tror han löser den här uppgiften.

Motbud
12 Lexington Zon är kvick från start och det är ingen omöjlighet att han kan ta sig hela vägen till ledningen, trots ett spår långt ut på vingen. Han har bara gjort två starter i disciplinen och har haft lite problem med aktionen, även om han vann sin montédebut.

9 Zack Bris kan också öppna fort från start och när han har gått felfritt har han också presterat bra i monté. Han mötte min spik nyligen och då var han spelad till knappa tjugo pengarna jämfört med Floyside Am som var spelad till knappa fyra gånger och det säger kanske något. Kort distans känns ändå som ett plus.

3 Iron Creek har aldrig varit sämre än tvåa i monté om man räknar bort starten i Tyskland där han galopperade. Han gör comeback nu efter litet uppehåll och han kan behöva loppet.

Min Vinnare: 4 Floyside Am
Spets efter 500m: 12 Lexington Zon / 9 Zack Bris
Skrällen: 9 Zack Bris
Rankingen A:4 B:12.9.3.10.11.5.1 C:2.6.8.7

V65-4 2140m Auto
10 Kentucky Derby har bra form för dagen och får återigen Magnus A Djuse i sulkyn och det var ett framgångsrikt recept när han vann näst senast. Ett rejält sto som provade att kvala ín till Diamantstoet tidigare i år men det är ändå en tuff uppgift från det här läget mot äldre hingstar och valacker.

12 M.T Rick Nash blev det fel för senast efter en inledande galopp och trafikproblem under vägen och den starten är bara att glömma. Förhoppningsvis löser det sig bättre med positioner nu och kapacitetsmässigt tillhör han de bättre i fältet.

6 Galliano Brick mötte bra hästar senast och går ner lite i klass igen. Han vann på 1.13.6 över distansen gången innan dess och med rätt resa blir han att räkna med här också om Peter G Norman kan hitta ner någonstans från start. Skulle Jean P.Hill bli över från innerspåret är ledningen ingen utopi.

1 Jean P. Hill är kvick iväg bakom bilen och även om jag tror det blir svårt att hålla ut 2 Märta B.J den första biten kan han få överta i ett andra skede om Jorma Kontio är vaken.

Min Vinnare: 10 Kentucky Derby
Spets efter 500m: 1 Jean P.Hill / 6 Galliano Brick
Skrällen: 6 Galliano Brick
Rankingen A:10.12.6.1 B:8.5.2.7.4.11 C:9.3

V65-5 2140m Auto
2 Abbys Wise As imponerade stort senast när han vann trots en del grovjobb under vägen och han visade prov på en härlig inställning över upploppet när han lyckades freda sig mot Gerben som fick ett klart bättre lopp. Han är hygglig ut från start och kommer han till ledningen får dom andra leta men jag är långt ifrån övertygad om att man når den positionen.

5 Strong Heartbeat är anmäld barfota runt om nu och han har haft en historik med många galopper när han gått utan skor på hovarna. Det är hur som helst en väldigt kapabel häst för klassen som har galopperat bort mycket pengar och skulle han fungera bättre barfota nu kan han mycket väl bara vara bäst här.

Intressanta ändringar ser det även ut att göras på 7 Beckham som är anmäld barfota runt om samt med bike. Jorma Kontio sitter dessutom upp för första gången och det brukar vara ett vinnande koncept på hästar som är lite tröga av sig.

Min Vinnare: 2 Abbys Wise As
Spets efter 500m: 2 Abbys Wise As
Skrällen:
Rankingen A:2.5.7 B:3.9.6.1.10 C:12.8.11.4

V65-6 2140m Auto
5 Kinky Boots hade varit struken inför senast och behövde loppet men han såg väldigt fin ut och avslutade fort längst ut i banan efter att ha suttit långt ner på innerspåret när man svängde in på upploppet. Nu har han ett framspår bakom bilen samtidigt som sina värsta konkurrenter startar med ett bakspår. Som jag läser loppet kan Troels Andersen avancera fram till ledningen efter en bit och i den positionen tror jag att det är en toppchans. Jag väljer att avsluta omgången med en spik.

Motbud
11 Parker tycker jag egentligen är en bättre häst och skulle han fungera blir han inte lätt att stå emot till slut. Nu har han dock inte alls fått det att stämma på ett tag och de sex senaste starterna har resulterat i fem galopper.

9 Laredo Boko har gått från klarhet till klarhet under året och han har sprungit i en halv miljon det senaste halvåret. Han kan inte utnyttja sin startsnabbhet härifrån men Robert Bergh brukar vara offensiv och tar säkert ett tidigt initiativ framåt för att utmana Kinky Boots.

Letar man skräll vill jag ändå nämna 6 Nika som jag lyfte fram i mina V86-tips senast. Hon gjorde en kanoninsats som tvåa då och har toppform för dagen.

Min Vinnare: 5 Kinky Boots
Spets efter 500m: 5 Kinky Boots
Skrällen:
Rankingen A:5 B:11.9.6.4.2.7 C:3.1.10.12.8

Lycka till 
DrTrav