Vi sparkar igång helgen med en V65 från Solvalla. Jag spelar med två spikar i omgången, 9 Southwind Boko i den andra avdelningen samt 2 Radetzky i V65-5.

Nedan följer min lösning på omgången.

V65 Solvalla 6/5
V65-1 2.3.5.9
V65-2 9 Southwind Boko
V65-3 2.9.10.11.12
V65-4 1.2.4.5.8
V65-5 2 Radetzky
V65-6 1.2.4.5.6.9.12

700 rader x 1 kr = 700kr (spelar för endast 6 rätt)

Lunch Dubbel Solvalla 6/5
LD-1 2 Radetzky
LD-2 2.4.9.12

4 rader x 50 kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V65-1 1640m Auto
2 Eldorado får mitt tips när han för första gången i karriären är anmäld barfota runt om. Han var jättefin i debuten för Troels Andersen i februari och han fick stort förtroende av spelarna i en V86-start därefter men då var han direkt blek från ledningen och kastade in handduken tidigt. Han kan mycket mer än så och med tanke på att man inte brukar vilja köra 5 Cena i ledningen är det ingen omöjlighet att han sitter i ledningen tidigt. Distansen passar honom väl och om han löper upp till sitt kunnande tror jag på en bra chans.

3 Honey Adore var bland annat med i en Breeders Crown-final under fjolåret och är van att tävla i tuff konkurrens. Nu är det en lämplig omgivning för henne men det är anmärkningsvärt att hon än så länge inte har inkasserat någon seger på tjugo starter.

5 Cena följer bilen och har bra chans att nå ledningen initialt. Det är inte omöjligt att man vill testa honom i ledning men man brukar ha ett rygglopp med den här hästen. Hur som helst kommer han att få en passande resa på innerspåret och ska räknas tidigt.

9 Holy Ground har kapacitet för att runda samtliga ekipage och han har en stark avslutning. Det måste såklart klaffa lite med positioner men det är en häst som är van att tävla på V75 och kommer han igenom vettigt från start kommer han vara med på fotot.

12 Claw har tjänat mest pengar i fältet och kan såklart vinna loppet men jag tycker han gör sig bäst i den främre träffen och jag står över den här gången.

Min Vinnare: 2 Eldorado
Spets efter 500m: 2 Eldorado / 5 Cena
Skrällen:
Rankingen A:2.3.5.9 B:12.11.1.8 C:4.10.7.6

V65-2 2140m Auto
9 Southwind Boko fick se sig besegrad från positionen utvändigt om ledaren senast mot en formtoppad Conrads Anette som fick en klart bättre resa i draget. Det insatsen ska hon absolut inte skämmas för och för en häst som jag tror kommer tjäna mycket pengar framöver så är den här spårtrappan än mycket lämplig uppgift. Nu har hon dessutom två lopp i kroppen och formen borde vara ännu bättr. Jag tror att hon bara är bäst, Spik.

Motbud
4 Bird Lane gick 1.12.4 över distansen i fjol och det är mycket starka papper för det här loppet. Hon har inte glänst i årets två starter och det är ett frågetecken för vart hon står för dagen men om hon kan nå upp till topparna hon visade som treåring är det definitivt en utmanare från ledningen.

8 Bentley Gar är svårbedömd men Timo Nurmos nyförvärv som har vunnit 9/24 lopp i Italien skulle kunna vara en obehaglig överraskning för min spik. Det är en spännande debut men jag vill gärna se hästen på svensk mark innan hon får mitt fulla förtroende.

Jag tycker det är öppet bakom favoriten och vid gardering krävs många markeringar på kupongen.

Min Vinnare: 9 Southwind Boko
Spets efter 500m: 4 Bird Lane
Skrällen: 8 Bentley Gar
Rankingen A:9 B:4.8.11.7.3.10.6 C:1.5.2

V65-3 2140m Auto Monté
9 Jack Is Back har det varit en del surr om sedan han kom till sverige och efter två väldigt vilsamma resor fick han en rejäl genomkörare senast. Han orkade inte hela vägen efter en tuff öppning men det var ett bra lopp han var ute i och var klart godkänd. Nu är det montédebut med skickliga Carré på ryggen och fungerar han i disciplinen bör chanserna vara goda.

10 Imakemyjokes har betydligt mer rutin när det kommer till monté. Det är årsdebut nu men det blir barfota runt om direkt och med den balansen vann han tre lopp i fjol och totalt vann han fem lopp under föregående säsong.

11 Fajm Composite mötte en för bra häst senast i Bara Du Chene men hon var tapper som trea efter att ha dragit på i ett bra tempo i ledningen. Distansen är kanske lite lång nu men han är snabb från start och borde få en bra position.

12 Metallica I.R galopperade i sin montédebut men i starten därefter stod han för en mycket bra insats som tvåa bakom Bara Du Chene. Det ser ut som en häst som trivs bra i monté och insatsen senast vittnar om en bra insats nu också.

2 She’s My Secret kommer från en seger och även om det är tuffare konkurrens nu så får även hon plats på kupongen.

Min Vinnare: 9 Jack Is Black
Spets efter 500m: 9 Jack Is Back / 10 Imakemyjokes / 11 Fajm Composite
Skrällen:
Rankingen A:9.10 B:11.12.2.3.4. C:7.1.6.8.5

V65-4 1640m Auto
1 Go For Manny är snabb iväg bakom bilen och når han ledningen blir han inte lätt att besegra över kort distans. Det finns fler som kan öppna och han skulle kunna bli överflyglad från start och då är han mer sårbar.

5 King Kong var mycket bra vid segrarna i fjol men fick det inte att stämma lika bra därefter. Han gjorde comeback i vintras efter att ha varit ifrån tävlandet ett par månader men var direkt dålig då och gav tidigt upp från ledningen och han fick återigen gå på vila. Han glänste inte i årsdebuten senast men han fick ett snällt upplägg och kommer vara bättre nu med ett lopp i kroppen.

2 Lefty Gun har två raka galopper i raden och söker efter formen men han är snabb från start och skulle kunna snuva favoriten på ledningen. Lyckas han med det känns han väldigt spännande om han sköter sig och han gick en låg 12-tid på distansen i fjol.

8 Florence Ima var med i en klass 1- final under fjolåret och besitter ett högt kunnande. Nu är det årsdebut från spår åtta över kort distans och hon är lite utlämnad från det läget men på kapacitet ska hon räknas med chans direkt.

4 Lukaku Di Quattro vinner inte speciellt ofta men det blir barfota runt om nu och med den balansen har han gått bra tidigare.

Min Vinnare: 1 Go For Manny
Spets efter 500m: 1 Go For Manny / 2 Lefty Gun
Skrällen: 2 Lefty Gun
Rankingen A:1.5.2.8 B:4.3.6.10.12 C:9.11.7

V65-5 1640m Auto
2 Radetzky blir min andra spik i omgången. Han är anmäld barfota runt om i skrivande stund och det är det jag får förhålla mig till och skulle han tävla med skor är det ingen spik för mig.
Senast tävlade han med skor och gjorde det okej efter att ha gått stora delar av loppet i tredjespår men innan dess har han varit otroligt fin när han har tävlat barfota och han verkar höja sig rejält utan skor på hovarna. Det är många startsnabba ekipage i loppet och jag tror det blir körning från start vilket kommer passa Radetzky perfekt som inte behöver vara med i någon körning från början och sedan får övriga var mycket bra om de ska stå emot honom över upploppet.

Motbud
1 Powerbank tycker jag är värst emot min spik, speciellt om han lyckas försvara sitt innerspår utan att det kostar för mycket. Men jag tror det blir laddning från flera håll och det kan komma att gå undan från start.

5 Mojo Express är kvick från start och han gör sina klart bästa lopp i ledningen och därför lär Kim Eriksson vara angelägen om att nå den positionen. Han har två raka galopper i raden och formen är lite tveksam men når han ledningen säljer han sig normalt dyrt över kort distans.

Det här ett lopp som håller bra klass och skulle det bli skor på hovarna för Radetzky kommer jag att gardera brett och med många startsnabba där framme kan hästarna med bakspår också komma in i matchen och en sån som 9 Le Crack Sox är spännande när man testar att rycka skorna.

Min Vinnare: 2 Radetzky
Spets efter 500m: 1 Powerbank / 5 Mojo Express (4.6.7)
Skrällen: 9 Le Crack Sox
Rankingen A:2 B:1.5.9.10.11.7.3.4.8.6.12

V64-6 2140m Auto
2 Afrodite Face har hög kapacitet men fick det inte alls att stämma i sina sista starter i fjol och nu har hon lämnat Stall Kolgjini och gör regidebut för Håkan K Persson. Miljöombytet har förhoppningsvis gjort henne gott och hon ska bli spännande att följa framöver.

9 Macy är kapabel för klassen och tillhör de bättre i fältet men hon har gjort sina bästa lopp i den främre träffen och jag är inte övertygad om att hon är lika bra i ryggar.

12 Belle Up var ute mot tufft motstånd på V75 senast och gjorde det bra. Hon har visat toppform och hade tre raka segrar dessförinnan och om formen är intakt är hon tidig trots sitt utgångsläge.

4 Precious Thing fungerade inte på barfotabalans senast och nu sätter man på ett par framskor. Hon vann tre raka lopp från ledningen tidigare i vinter och når hon den positionen igen borde hon kunna göra sig gällande.

Min Vinnare:2 Afrodite Face
Spets efter 500m:4 Precious Thing / 6 Waka Waka
Skrällen: 4 Precious Thing
Rankingen A:2.9.12 B:4.1.6.5 C:8.10.7.11.3

Lycka till