En extra V75 körs denna torsdag på Halmstadtravet då det är Sprintermästaren. Jag spelar med två stycken spikar och det i V75-2 där 4 Crown jagar sin första seger på svensk mark och i V75-7 så tycker jag att 12 Admiral As står för klassen i gänget. 


V75-Förslag Halmstad 4/7

V75-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-7
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15V75-1 1609m Auto

1 D’Apper är en mycket välstammad amerikanare som i sitt tidigare hemland visade att han hade en hög nivå när han väl tävlade på topp men var också lite ojämn i sina prestationer. Inför den här säsongen så bytte fyraåringen hemland till Sverige och här har han hittills hunnit med att göra två starter där han i årsdebuten näst senast var riktigt fin efter att han kördes till ledningen kort efter start och sedan stannade han där hela vägen in i mål. I senaste starten så blev det däremot lite fel för han när han fick en dålig rygg från start vilket gjorde att kusken var tvungen att ta i honom lite vilket han inte gillade och galopperade då. Här är förutsättningarna optimala för fyraåringen med ett innerspår bakom startbilen som han även kan utnyttja då han är kvick ut den första biten och det blir dessutom barfota runt om vilket ska fungera bra. Jag gillar dessutom att kusken Magnus Djuse får hoppa upp den här gången och med siktet inställt på ledningen så tror jag att D’Apper leder det här loppet från start till mål. 

2 Holcombe Zet visade redan ifjol som treåring att han är strax under den absoluta kulltoppen och har även i år varit bra då han på fyra starter tagit en seger och två tredjeplatser. Han var favorit till segern i Kungapokalen i början av maj men galopperade då bort en framskjuten placering 150 meter före mål. I starten efter det som var i fyraåringseliten under Elitloppshelgen så kördes han till ledningen i ett stenhårt tempo och höll därefter väldigt bra till tredjeplatsen. Nu har man laddat mot den här uppgiften där det även kan bli ett finallopp senare samma kväll och från ett fint utgångsläge här så ska Holcombe Zet givetvis ha toppchans till att gå till final men han ska även räknas redan i försöket. 


Min Vinnare: 1 D’Apper 
Spets efter 500m: 1 D’Apper 
Skrällen: 5 Boscha Diablo
Rankingen: A: 1,2 B: 5,4,3,6 C: 8,7 


V75-2 1609m Auto 

4 Crown är ytterligare en amerikanare som inför den här säsongen kommit in till Daniel Redéns stall. Han gjorde det klart bra som två och treåring i USA med över 3.4 miljoner kronor intjänat och kom som hårt betrodd i försöket till Kungapokalen i mitten av april men var då en besvikelse som fyra från ledningen. Efter det så har han verkligen kommit tillbaka starkt då han var tvåa i fyraåringseliten under Elitloppshelgen i näst senaste starten efter en vass avslutning och han var bra även senast som tvåa efter att ha hamnat i en trött rygg och kommit loss sent. Här är utgångsläget optimalt för honom och det blir troligtvis ledningen här för Crown i det här försöket och väl därifrån finns det nog ingen som kan besegra han. Given spik! 

1 Pantocrator är en herre med höga toppar när han får det att fungera fullt ut och kvalade under fjolåret in till Kriteriet och i år så var han med i finalen av Kungapokalen men utan någon större lycka i dessa två loppen. Han har dock spräckt segernollan i år och det gjorde han i sin näst senaste start då han vann mycket enkelt mot ett lite enklare sällskap och i senaste starten så var han ute mot stenhårda kullkamrater på Solvalla och kom då aldrig in i matchen riktigt efter en resa en bit bak i kön. Nu provar man årets höjdpunkt på hemmaplan och utgångsläget här kan ge en passande smygresa för Pantocrator som är ett tidigt bud här om min vinnare kommer bort. 

Min Vinnare: 4 Crown 
Spets efter 500m: 4 Crown 
Skrällen: 1 Pantocrator
Rankingen: A: 4 B: 1,8,6 C: 3,7 


V75-3 1609m Auto

6 Herakles Zet var med och stångades mot den absoluta kulltoppen förra året och slutade bland annat fyra i Kriteriet. I år har han hunnit med att göra fem starter och var med i finalen av Kungapokalen där han galopperade bort en rätt så fin placering. Efter det så tog han årets första seger på ett enkelt sätt för tre starter sedan och höll därefter bra efter en tuff utvändig resa och avslutade senast bra som fyra efter en invändig resa mot stenhårt motstånd. Formen ska vara fin för dagen enligt stallet och från det här utgångsläget så ser det väl ut som att han kommer att få göra en hel del jobb själv om så krävs vilket han klarar av och då jag tycker Herakles Zet är det här loppets bästa häst så ska han räknas med bra vinstchans redan i försöket. 

1 Kuiper har väldigt bra fart i benen och även kapacitet vilket han visade stundtals redan ifjol då han var i final i Kriteriet och tidigare i år blev det en fjärdeplats i Kungapokalen. I senaste starten som var i början av juni så fick han en perfekt resa i andra par utvändigt hela vägen och fick därifrån fritt spurtutrymme in mot upploppet och avslutade då mycket vasst och var nära segern men fick nöja sig med en andraplats. Efter det så har han varit struken inför en tilltänkt start men tappade inte så mycket av det och har kunnat förberedas på ett önskvärt sätt inför det här och från ett perfekt innerspår bakom startbilen så försöker man hålla upp ledningen från start och sedan blir Kuiper om han håller sig lugn i den positionen svårfångad. 


Min Vinnare: 6 Herakles Zet 
Spets efter 500m: 1 Kuiper 
Skrällen: 3 Nelson Greenwood
Rankingen: A: 6 B: 1,3,4,2,5,8 C: 7 


V75-4 2140m Volt

7 Famous Scotch är en fin dam som är riktigt bra när hon får det att stämma fullt ut. Hon avrundade fjolårets debutsäsong med två raka segrar och har i år kommit igång med tre starter där hon i senaste starten visade väldigt fin form då hon bjöd på en rejäl avslutning ute i spåren fram till andraplatsen. Den här gången står hon klart bättre till sett till utgångsläge och tanken från kusken och tränaren André Eklundh är nog att försöka nå ledningen här vilket det bör vara bra chans till då hon är snabbfotad. Väl i den positionen så blir Famous Scotch svår att nå för övriga och hon är en rolig vinnare i ett öppet lopp. 

13 Eva’s Yankee har efter ett mellanår förra året verkligen tänt till i år då hon på fem starter tagit tre segrar och en andraplats. Hon var tapper som tvåa i näst senaste starten efter en rätt så tuff resa och studsade tillbaka fint i senaste starten då hon från ledningen vann i väldigt enkel stil. Denna gången är det lite annorlunda förutsättningar då hon startar med 20 meters tillägg och från ett lite snävt femtespår, men hon känns rätt så förnuftig och bör ändå klara av startmomentet här och om sedan Eva’s Yankee inte hamnar allt för långt bak i fältet så måste ändå segerchansen vara god då toppformen sitter där. 

Min Vinnare: 7 Famous Scotch 
Spets efter 500m: 7 Famous Scotch 
Skrällen: 2 Nilla Lane
Rankingen: A: 7,13 B: 1,10,2,6,9,12,14 C: 3,15,4,8,11,5 


V75-5 2140m Auto

6 Nasha är en talangfull dam som inlett karriären lovande då hon på sina sex starter hittills tagit tre segrar och två tredjeplatser. Inför den här säsongen så bytte hon stall till Joakim Lövgren och årsdebuterade för denne i början av juni då hon avslutade riktigt bra fram till tredjeplatsen efter en resa en bit bak ner i kön och första årssegern kom sedan i senaste starten då hon tog hand om ledningen direkt från start och sedan fick hon diktera villkoren vilket gjorde att hon kunde gå undan till en mycket enkel seger. Med dessa två loppen i kroppen så bör nu formen vara klart uppåt och hon har visat att hon även går från alla positioner, men här tror jag nog att man vill ladda iväg från början för att nå ledningen vilket jag tror att man gör och om det inte kostar allt för mycket från start så ser detta ut som en mycket lämplig uppgift för Nasha. 

11 Runs In The Family har verkligen hittat rätt i år och kommer till den här starten med tre raka segrar bakom sig tagna i Danmark där hon är tränad. I senaste starten så kördes hon till ledningen in mot den första svängen och därifrån så var segern aldrig i fara. Nu har hon lottats däremot till ett klart sämre utgångsläge vilket gör att hon inte kan utnyttja sin startsnabbhet, men med startsnabba ryggar så bör ändå kusken och tränaren Nicklas Korfitsen kunna hitta igenom hyggligt här från start. Det är dessutom tätare starter den här gången för fyraåringen vilket bör vara till hennes fördel och med lite klaff under loppets gång här så ska Runs In The Family kunna dyka upp en bit fram även här och är ett hett motbud. 


Min Vinnare: 6 Nasha 
Spets efter 500m: 6 Nasha 
Skrällen: 5 Landing Field
Rankingen: A: 6,11 B: 9,12,3,5,1,10,2 C: 4,7,8 


V75-6 1609m Auto 

2 Ester Degli Dei är en toppmärr tränad i Holland som på karriärens tretton starter tagit tolv segrar och en andraplats. I år har det på tre starter blivit tre segrar där hon imponerade stort näst senast i fyraåringseliten för ston under Elitloppshelgen då hon satt en bit bak i kön men bjöd sedan på en virvlande avslutning och hann fram till seger. I senaste starten så var det ett uttagningslopp till den här finalen där hon som stor favorit tog över ledningen efter halva loppet och sedan så höll hon undan till en knapp seger efter att hon inte var som bäst den dagen. Stallet har kollat upp henne utan att hitta några fel och istället kan det troligtvis bero på att hon den dagen var brunstig. Här kommer hon ut från ett perfekt startspår vilket gör att hon kommer att sitta bra på det direkt från start och om sedan Ester Degli Dei är tillbaka i sitt normala jag så är detta en toppchans. 

3 Karaboudjan är en amerikanska som efter två blandade säsonger i USA som två och treåring bytte hemland till Sverige inför den här säsongen och har här utvecklats rejält. Efter att ha vunnit försöket till Drottningpokalen via en fin avslutning så var hon sedan en av favoriterna i finalen där hon kördes till ledningen efter 600 meter och sedan hade hon uppvisning. I senaste starten så startade hon under Elitloppshelgen i fyraåringseliten för ston och kördes då från ett bakspår till ledningen efter 600 meter i ett högt tempo och det blev då lite väl tufft och hon var slagen redan innan upploppet. Efter den urblåsaren så fick hon en månads tävlingsvila inför försöket till den här finalen och hon fick då från början springa utvändigt ledaren innan hon fick en rygg att gå med i på den sista bortre långsidan och via en rapp avslutning sedan så blev segern enkel. Här startar hon från ett fint utgångsläge vilket gör att hon kommer att sitta bra på det igen här i den främre träffen och känslan är att Karaboudjan är redo för en riktigt fin insats här och ska då räknas mycket tidigt. 


Min Vinnare: 2 Ester Degli Dei
Spets efter 500m: 2 Ester Degli Dei 
Skrällen: 1 Kitty Hawk
Rankingen: A: 2,3 B: 1,9,4,6,5 C: 7,8,10 


V75-7 3140m Volt 

12 Admiral As är en av Sveriges bästa hästar de dagar han tävlar på topp och förra året hade han en bra säsong då det på nio starter blev fyra segrar och två andraplatser samt över 2.6 miljoner kronor intjänat efter seger i bland annat Åbys Stora Pris. Han var under vintern i Frankrike där det blev två starter på Vincennes i Paris med en andraplats som bäst och han var i början av juni tillbaka på svensk mark då han inte var som bäst och fick springa en bit bak i kön innan han galopperade ute i tredjespår 350 meter före mål. Han bör dock gå framåt lite med det loppet i kroppen och nu provar man över lång distans vilket känns som en fördel för åttaåringen som trots att han startar med 40 meters tillägg står inför en väldigt fin uppgift här och Admiral As är för mig en gjuten spik. 

1 No Talking You är en klart bra tävlingshäst som härdats i rätt så tuffa sällskap och varit ute en hel del på V75 med klart bra resultat. I senaste starten så startade han från ett startspår längst ut bakom startbilen och backades då ner i kön vilket sedan gjorde det svårt att ta något i ett lopp som gick i ett högt tempo. Denna gång är utgångsläget klart bättre och med en passande smygresa på innerspår i ett lopp som är ganska så öppet bakom min vinnare så får No Talking You hoppas på lite tur med lucka till slut för då bör hans avslutning räcka en bit här. 


Min Vinnare: 12 Admiral As
Spets efter 500m: 1 No Talking You
Skrällen: 1 No Talking You
Rankingen: A: 12 B: 1,11,5,14,15,7,2,3,8 C: 9,13,6,10,4 
Lycka till!
Christoffer