Lördagens V75-tävlingar arrangeras på Åby. Vi spelar om en härlig JACKPOT på 47 Miljoner. Noterbart är att på Åbytravet finns det två spår med Open Stretch att tillgå in på upploppet. Nedan följer mina V75-tips.

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS!
(Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)

Jag spelar med två spikar. 10 Stoletheshow i den tredje avdelningen och 3 Magical Mile i den fjärde avdelningen.

V75 Tips Åby Lördag 12/3
V75-1 1,6,9,10
V75-2 1,5,6,7,8,9
V75-3 10 Stoletheshow
V75-4 3 Magical Mile
V75-5 6,11,12
V75-6 1,5,6,8,11,13,15
V75-7 2,4,5,9,10,11

3024 rader x 0,50 = 1512 kr

DD Tips Åby Lördag 12/3
DD1: 1 Sanibel
DD2: 2,4,5,9,10,11

6 rader x 40 kr = 240 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 1640m auto
6 Dear Friend är hästen med mest rutin från högsta klassen i loppet. Hon har under vintern varit nere i Frankrike och tävlat, resan har inneburit rutin och hårdhet för Dear Friend. För tre starter sedan slutade hon tvåa bakom Feydeau Seven. Dear Friend är kvick iväg bakom bilen och skulle man ladda iväg vad som går är jag inne på att flera konkurrenter gärna ser sig själva i rygg på just Dear Friend när det finns tillgång till Open-Stretch den sista biten. Men Dear Friend är samtidigt inte beroende av någon ledning för att segerstrida här. På förhand är Johan Untersteiners sto den med högst segerchans i loppet.

Vill även framhålla 1 Global Brilliance som idag gör en spännande årsdebut. Det är även debut över kort distans men det är något man från stallet tror kommer passa Global Brilliance perfekt. Hon kan öppna bra och har fått ett spännande utgångsläge. Oavsett om det blir ledning eller inte så kommer Global Brilliance få ett bra lopp och är given vid gardering.

9 Betting Pacer missgynnas av bakspår idag men kan trots detta inte helt nonchaleras. Hon har bra startryggar att gå med i och skulle det lösa sig för Kim Eriksson som sitter bakom Betting Pacer så har detta sto kunnande som räcker långt i klassen. Trots tre raka andraplatser på kontot är detta inte en ickevinnare och till 9% är hon given på min kupong.

En som trivs på Åbytravet är den danska gästen 10 Carna Sensei. På sina tre besök har det blivit två segrar och idag gynnas han av kort distans. Dessutom är det anmält barfota runt om och amerikansk vagn vilket är spännande.

Min Vinnare: 6 Dear Friend
Spets efter 500: 6 Dear Friend / 1 Global Brilliance
Skrällen: 10 Carna Sensei
Rankingen: A: 6 B 1,9,10,7,5,2 C 4,3,8

V75-2 2640m auto
6 Rossi Garline gynnas av distansen då han har styrkan som sitt främsta vapen. Formen är dessutom bra då Rossi Garline kommer med två raka segrar på kontot. Han är inte speciellt startsnabb men när dessutom tränaren Flemming Jensen låter sugen på att prova helstängt huvudlag känns det spännande. Med en något kvickare start än normalt denna gången skulle Rossi Garline kunna ta sig till spets i ett andraskede och då är han hästen att slå för övriga. Men skulle det sluta med positionen utvändigt om ledaren behöver det inte heller vara fel för denna gedigna femåring.

1 Digital Indy blev en snackhäst inför den senaste starten och Ola Karlssons femåring levde också upp till mångas förväntan när han ledde varje meter av loppet. Inför den starten hade man lättat Digital Indy i balansen vilket också gav fin effekt. Det som är ett frågetecken inför idag är innerspåret men med tanke på att han tidigare öppnat kvickt från start så behöver det inte bli helt fel för Digital Indy från bricka ett. Är anmält amerikansk vagn och oavsett utfallet från start idag så kommer man kunna få ett bra lopp och fritt tillslut.

7 Hemisphere gjorde det bra i den senaste starten och nu med täta starter så lär Hemisphere vara ytterligare förbättrad tills idag. Distansen är inget problem då detta är en rejäl individ som segrat i tre av sina fyra felfria lopp över 2640m. Utgångsläget innebär dock en viss vingelrisk, men skulle det lösa sig med positionerna inledningsvis av loppet så går Hemisphere hela vägen in i mål.

Nämner även 5 Borups Tornado som inte var som bäst senast, men man ska inte dra för stora växlar av den prestationen. Borups Tornado besitter kapacitet som räcker långt i klassen och med tanke på förändringarna med barfota runt om och amerikansk vagn till dagens start så måste han räknas in i segerstriden här.

Min Vinnare: 6 Rossi Garline
Spets efter 500: 6 Rossi Garline / 1 Digital Indy
Skrällen: 7 Hemisphere
Rankingen: A: 6,1,7,5 B 9,8,11,2,12 C 3,10,4

V75-3 1640m auto
Här hittar vi omgångens första spik, 10 Stoletheshow. Detta är en häst med högt kunnande som varit hos Frode Hamre sedan i höstas. Det har blivit sju starter och fyra segrar sedan dess. Till dagens start är det anmält barfota runt om och Björn Goop vilket är intressant. Stoletheshow är kvick i benen och har flera gånger visat upp sin flygande avslutning. I ett lopp med flera startsnabba individer är risken överhängande att det kommer gå undan från start vilket skulle gynna Stoletheshow i detta fallet. När Goop sen väl väljer att sätta in attacken under slutvarvet kommer han bli tuff att stå emot. Till 45% tycker jag att spelvärdet är bra och jag spikar.

Motbud
4 Disco Volante var inte som bäst senast och gav ett tråkigt intryck sista halvvarvet när han som min favorit i fara för två helger sedan tidigt kastade in handduken. Vi vet att Disco besitter höga toppar och har en kapacitet som räcker långt, med det är frågetecken kring formen. Men nu är det aviserat barfota runt om och kanske är det något som får Stefan Melanders nioåring att tända till. Han är kvick iväg från start och är den troliga ledaren av loppet. Men vill personligen se honom fungera igen innan jag kan gå på honom.

Nämner även 7 Upstate Face som visade fin utveckling under 2021 och under Hugo Åbergs Memorial slutade han trea vilket var ett bevis på att han numera tillhör eliten i landet. Idag är det en spännande comeback och årsdebut, även om det är frågetecken kring from och utgångsläge så ska han inte nonchaleras vid gardering sett till hans kunnande.

Min Vinnare: 10 Stoletheshow
Spets efter 500: 4 Disco Volante
Skrällen: 7 Upstate Face
Rankingen: A: 10 B 7,4,3,5,6,11 C 1,2,8

V75-4 2140m volt
Här hittar vi omgångens andra spik, 3 Magical Mile. I den senaste starten tappade Magical Mile en hel del från start från samma utgångsläge men visade trots detta att formen är på topp via en rapp avslutning som stannade på 10,5 sista 800m. Det räckte till en andraplats den gången. Kommer han bara iväg okej från start idag besitter Magical Mile fart som räcker långt för sammanhanget. Jag är inne på att Victor Rosleff kan hitta till ledningen i ett tidigt skede och i den positionen blir också Magical Mile hästen att slå för övriga. Dessutom kryddar vi detta med barfota runt om för första gången! Till 19% är spelvärdet högt och jag spikar.

Motbud
14 Lisa Lisieux gjorde det klart bra senast då hon slutade fyra, dessförinnan har Henrik Thomsens sto två raka segrar på kontot. Formen är bra och för två starter sedan visade Lisa Lisieux att hon tål att göra en hel del jobb själv när hon vann på imponerande sätt från dödens. Ikväll är utgångsläget spännande med springspår på tillägg och prickar Gustav Johansson starten kommer Lisa Lisieux sitta bra till i loppet tidigt. Utan strul är detta en tänkbar skräll som kan utmana min spik om segern.

Nämner även 10 Diversity Pellini som besitter hög grundkapacitet för loppet. Dessutom är det anmält barfota runt om för första gången vilket är spännande. Med en normal prestation idag passerar Diversity Pellini över upploppet här.

Min Vinnare: 3 Magical Mile
Spets efter 500: 3 Magical Mile
Skrällen: 14 Lisa Lisieux
Rankingen: A: 3 B 14,10,9,8,15,12 C 1,5,7,2,4,6,11,13

V75-5 2140m auto
6 Amalencius B.B. blir stor favorit på V75 idag, och det är inte så konstigt med tanke på vilken hög kapacitet som Timo Nurmos femåring visat upp. Fyraåringen kommer med två imponerande segrar i bagaget, Amalencius B.B. är tuff och oöm i loppen vilket innebär att det lär bli ett offensivt upplägg direkt från start. Detta är en klassklättrare som konkurrenterna idag kommer ha respekt för. Felfri är segerchansen mycket hög, men det är just det där med att det blivit tre galopper på de sex senaste starterna som oroar. Dessutom är jag inte speciellt förtjust i när man rycker alla skorna till dagens start. Visst är detta en effekt många hästar tänder till på men det innebär också alltid en risk när man ändrar om i balansen. När man dessutom gör det på en häst som är streckad till 75% så måste man uppmärksamma det. Det är mycket möjligt att Amalencius B.B. kommer ut och är helt överlägsen idag, men som storfavorit på V75 kommer jag gardera.

12 Best Ofdream Trio imponerade kraftigt i Sverige debuten senast, han var trots en tidig galopp ensam på banan och vann överlägset på V75. Klockan stannade på 12,8 sista 1900m den gången. Ikväll är utgångsläget såklart inte optimalt, men med lite tempo på tillställningen och en favorit som inte har sin bästa dag så måste Best Ofdream Trio räknas tidigt där bakom. Given vid gardering.

Nämner även 11 Asteroid som är en nybliven fyraåring men som står perfekt inne i loppet. Tränaren Frode Hamre har siktat hit och tillsammans med Björn Goop i vagnen ska man inte nonchaleras. Senast Björn satt upp bakom Asteroid slutade det med seger på Solvalla i Big Noon-Pokalen med 300.000kr i förstapris. Till 7% ska man inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 6 Amalencius B.B.
Spets efter 500: 6 Amalencius B.B.
Skrällen: 12 Best Ofdream Trio
Rankingen: A: 6 B 12,11,4,2,9,10 C 5,3,7,1,8

V75-6 2140m volt
1 Sanibel har imponerat i sina två starter för Jimmy Dahlman, det har slutat med seger båda gångerna och i den senaste starten vann han enkelt från ledningen med sparade krafter i mål. Idag har man fått ett perfekt utgångsläge för att återigen hitta till ledningen och oavsett om man kommer dit eller sitter i rygg på ledaren så kommer man få ett bra lopp. Jimmy Dahlman låter själv optimistisk på förhand och Sanibel blir mitt första val i loppet.

8 Jeopardy var det en del snack kring senast på V75 men då felade han bort sig direkt från start. Jeopardy såg fin ut efter galoppen och håller bra form för dagen. Utgångsläget är inte det bästa men det ökar samtidigt sannolikheten för felfri avgång trots allt och till endast 8% är han tidig.

5 Love You Sweden har imponerat på slutet och kommer nu med fyra raka segrar på kontot. För Robert Bergh är han fortsatt obesegrad och även om motståndet är tuffare denna gången så kan han inte helt nonchaleras. Han är beroende av en del klaff från bricka fem i volten men med invändig strykning så finns det numera större plats att vända runt på för Berghs sjuåring.

Min Vinnare: 1 Sanibel
Spets efter 500: 1 Sanibel
Skrällen: 8 Jeopardy
Rankingen: A: 1,8,5 B 11,13,15,6,9,3,10 C 14,12,7,4

V75-7 2140m auto
5 Sweetman är en startkatapult som alla V75 spelare väl känner till vid det här laget. Tränaren själv Lars I Nilsson låter optimistisk inför dagens start. Vi vet om att Sweetman är som två olika hästar när han får vara med i den främre träffen kontra att gå bakifrån. I den senaste starten blev det mesta fel och det är bara att glömma den starten. Kapacitet och fart finns i Sweetman och skulle Adrian Kolgjini som sitter i vagnen hitta till ledningen från start är också segerchansen bra.

11 Phoenix Photo har imponerat i två raka segrar nu och har sett bättre ut än någonsin. Detta är en individ som är rejäl och tuff, han går från samtliga positioner och tål att göra en hel del jobb på egen hand. Att man ikväll har bricka elva gör såklart att strecken hålls nere en aning. Men skulle det bara lösa sig någorlunda längs vägen kommer Phoenix Photo bli tuff att stå emot tillslut. Dock ska det nämnas att man har en final på V75 framför sig och kanske innebär detta att man inte är beredd att offra allt krut på att harva själv ute i spåren idag. Men han är given på kupongen.

Skrällen är 4 Baritone Artist som skulle kunna vara den som får loppet idag. Hann kan öppna kvickt och med ryggen på Sweetman efter en bit här kommer Marcus B Svedbergs sjuåring kunna avsluta kvickt via Open-Stretch. I den senaste starten blev man fast med sparade krafter i mål och till endast 4% idag kan detta vara en härlig rensare i avslutningen på V75.

Min Vinnare: 5 Sweetman
Spets efter 500: 5 Sweetman
Skrällen: 4 Baritone Artist
Rankingen: A: 5,11 B 4,10,9,2,8,6,7 C 3,1,12

Lycka till
DrTrav