V75 körs denna lördag på Åbytravet i Mölndal och i en lurig omgång så spelar jag utan någon spik. 


V75-Förslag Åby 4/5

V75-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-7
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V75-1 2140m Auto

5 Moses Boko har inlett det här året strålande då han på sex starter varit bland de tre främsta i samtliga varav han har tagit två stycken segrar. På slutet har han matchats mot tuffa hästar på V75 där han kommer med två raka andraplatser bakom sig. I senaste starten som var i en V75-final på Solvalla så stred han tappert hela vägen in i mål efter att tempot varit rätt så rejält uppskruvat men han fick då ge vika den sista biten. Här startar femåringen med intressanta förutsättningar då han har lottats till ett startspår mitt bakom startbilen och det lär göras ett allvarligt försök på att nå ledningen här från kusken och tränaren Rick Ebbinge. Det tror jag lyckas och i ledningen blir han mycket svårslagen, men även från andra positioner i den främre träffen så kommer Moses Boko att få chansen och han blir min förstahäst här. 

2 Jerka Sting har börjat året bra med två segrar och tre tredjeplatser på sex starter. Han kommer närmast från två raka starter på V75 där han senast vann i fin stil från ledningen och återigen står sjuåringen inför fina förutsättningar här. Taktiken från start är given för kusken och tränaren Claes Sjöström och det är att nå ledningen här i ett tidigt skede av loppet för att sedan stanna där hela vägen in i mål vilket jag tror mycket väl kan lyckas, men med startsnabba hästar utvändigt så kan han få svårt att svara upp men väl en fin resa i den främre träffen kommer det att bli och Jerka Sting i fin form ska räknas tidigt här. 


Min Vinnare: 5 Moses Boko

Spets efter 500m: 5 Moses Boko

Skrällen: 1 Larry Wood 

Rankingen: A: 5,2 B: 1,8,4,7,6,3 C: 12,11,9,10


V75-2 2140m Auto

8 Kinglet Bird är en mycket talangfull dam som segrat i sex av karriärens elva starter men har inte riktigt fått till det när det vankas storlopp än. Hon bytte mitt under förra året regi och land då hon flyttade från Finland till Sverige där hon finns hos sin tränare Daniel Redèn. Hon misslyckades med att kvala in till Oaks vilket var en stor besvikelse och sedan galopperade hon i en Semifinal till Breeders Crown. Nu har hon istället fått en lång vinterträning och hon årsdebuterade i försöksloppet till denna final och var då lite seg av sig men tog sig ändå vidare som trea. Det loppet bör ha fört fram henne rätt så rejält i form till den här starten och att hon kunde välja ett framspår är positivt då hon är mycket kvick ut den första biten och bör därför kunna finna en hygglig position. Dessutom aviserar stallet att det ska bli barfota runt om för första gången i karriären vilket är en mycket intressant ändring och bör falla väl ut här och om bara kusken Örjan Kihlström lyckas att få ner Kinglet Bird i ett andraspår här eller kanske rent av till ledningen så förväntar jag mig en stark prestation och hon är mitt roliga förstabud i loppet. 

2 Countess Face visade höga toppar under fjolåret som treåring då det på tio starter blev fem segrar. I år har hon kommit igång fint då hon var tvåa på V75 i årsdebuten näst senast och tog årets första seger senast i försöket till den här finalen. Känslan jag får är att hon nog är lite bättre bakifrån än i ledningen och därför står kusken och tränaren Adrian Kolgjini inför en intressant uppgift här från start, men jag tror ändå att han kör sig till ledningen här för att inte riskera hamna i någon trött rygg och visst blir Countess Face svårslagen om hon levererar på topp. 


Min Vinnare: 8 Kinglet Bird

Spets efter 500m: 2 Countess Face 

Skrällen: 3 Eteria 

Rankingen: A: 8,2 B: 6,5,3,1,10,4 C:11,7,9,12


V75-3 2140m Auto

4 Lexus B.R. är en norsk gäst som inlett karriären på ett strålande vis med sex segrar och en andraplats på sju starter. Han årsdebuterade i mitten av april hemma i Norge mot ett lite enklare sällskap då han kördes till ledningen kort efter start och sedan blev segern mycket enkel. Han står sig väldigt bra i den klassen han befinner sig och till den här starten så blir det dessutom barfota bak vilket är en intressant ändring. Utgångsläget är optimalt och här kommer kusken Erik Adielsson att ladda det som går för att nå till ledningen och väl i den positionen så blir Lexus B.R. mycket svårslagen här. 

8 Modric Renka är en segervan herre tränad i Holland som här gör en spännande första start på svensk mark. Han har i år på fem starter tagit fyra segrar där enda plumpen om man får kalla det så kom i senaste starten då han mot lite tuffare hästar avslutade bra fram till fjärdeplatsen efter att ha fått luckan in mot upploppet. Startspåret här är visserligen inte det roligaste, men han är allround och klarar de flesta upplägg i loppen enligt stallet som har god tro på sin häst här och med en duktig kusk i Jaap Van Rijn bakom sig så tycker jag att Modric Renka ska ses med en rätt så fin chans här till låg %. 


Min Vinnare: 4 Lexus B.R. 

Spets efter 500m: 4 Lexus B.R. 

Skrällen: 8 Modric Renka 

Rankingen: A: 4,8  B: 1,2,5,7,11,6 C: 12,9,10


V75-4 2140m Auto

4 Global Etalon hade en fin fjolårssäsong som treåring då det på elva starter blev fyra segrar och 869 tusen kronor intjänat. I år har dock fyraåringen sett bländande fin ut och känslan är att han har tagit ett rätt så stort kliv i sin utveckling efter att ha tillbringat tid i Frankrike under vintern. Han har på två starter på svensk mark i år tagit två segrar där han i näst senaste starten fick en fin resa i andra par utvändigt i ett litet fält och avslutade då vasst till en enkel seger för att sedan i senaste starten som var försöksloppet till den här finalen vinna mycket enkelt igen efter att ha fått göra grovjobbet utvändigt ledaren under slutvarvet. Känslan är att han bara blir bättre för varje start som han gör och här startar han från ett fint utgångsläge som kommer ge fyraåringen en fin resa och med en ny fin insats på gång här så tycker jag att Global Etalon är loppets förstahäst. 

1 Holcombe Zet inledde sin karriär ifjol som treåring och visade då direkt att han är en häst att räkna med i lite större sammanhang då det på elva starter blev fyra segrar samt 745 tusen kronor intjänat. Han har i år sett ut att ha tagit ytterligare kliv i sin utveckling och var fin vid försökssegern senast då han från ledningen vann mycket enkelt efter att ha avslutat sista 800 meterna via 1.10.4. Tack vare den segern så startar han här från ett innerspår bakom startbilen som kusken Örjan Kihlström valde och det bör betyda att han känner sig självsäker på att han kan hålla upp ledningen här, men med startsnabba hästar utvändigt så är jag mindre säker. Han kommer oavsett ledning eller ej att få en fin resa och då han är allround och går bra även bakifrån så ska Holcombe Zet som denna gången får ett par rycktussar på sig för första gången räknas med klart bra segerchans och vara rättmätig favorit i loppet. 


Min Vinnare: 4 Global Etalon

Spets efter 500m: 4 Global Etalon

Skrällen: 3 Call Me Gleipner 

Rankingen: A: 4,1 B: 2,3,9,10,8,5 C: 6,11,12


V75-5 2140m Auto

10 Luciano Lobell är en holländsk gäst som segrat i tio av arton starter under karriären. Efter ett år med få starter i fjol så har han kommit igång bättre detta året och har på fem starter tagit tre segrar och en andraplats. Han har mött fina hästar hela tiden i Holland och har visat att han tål alla upplägg under loppen då han har både styrka och snabbhet i sig och formen är så bra den kan vara för dagen enligt stallet. Han står visserligen lite hårt inne på pengarna här och har lottats till ett bakspår, men med rygg på startsnabba hästar från början så bör kusken Jaap Van Rijn kunna hitta igenom rätt så fint här och sedan så tror jag att Luciano Lobell visar vilken fin häst han är och rundar det här sällskapet till fint odds. 

7 Celiaz är en italienska som hade en väldigt fin utveckling under fjolåret då hon tog sex segrar på femton starter och sprang in över 910 tusen kronor. Hon visade redan under fjolåret upp sig för den svenska travpubliken och har under vintern gjort ett par starter i Frankrike på Vincennesbanan i Paris där det blev en fjärdeplats som bäst. Nu satsar stallet mot en ny fin säsong på svensk mark och hon gör här en intressant start, men från ett jobbigt utgångsläge så riskerar hon att hamna lite på vingel vilket man ska ta i beaktning men om det löser sig hyfsat för Celiaz så är hon bra nog för att vara med i segerstriden här. 


Min Vinnare: 10 Luciano Lobell

Spets efter 500m: 7 Celiaz

Skrällen: 6 Icon Mearas 

Rankingen: A: 10,7 B: 6,1,3,12,5,9,8 C: 2,4,11


V75-6 2640m Auto 

3 Charron är en norsk gäst som tillhör de bättre i sin kull vilket han visade förra året då det blev en fjärdeplats i det norska Kriteriet. Han årsdebuterade under påskafton hemma i Norge då han var mycket fin vid seger efter att ha körts till ledningen med ett varv kvar till mål och sedan blev segern enkel med sparade krafter över mål. Han har efter den starten varit struken för en tilltänkt start på grund av en förkylning men har tränat på bra inför den här starten så formen ska det inte vara något fel på. Utgångsläget här passar väldigt fint då han är kvick ut den första biten så kusken Örjan Kihlström lär köra vad som går från start för att placera Charron i ledningen och väl i den positionen så är han hästen att slå för övriga. 

7 Wishful Order är en amerikanare som tränas i Norge med rätt så fina resultat. I år har han startat två gånger båda på svensk mark där han i senaste starten vann på V75 just på Åbytravet efter att ha fått en fin resa i rygg på ledaren och sedan avslutat vasst till en enkel seger över upploppet. Nu är utgångsläget lite tuffare den här gången, men han är väldigt kvick ut den första biten och kusken Magnus Djuse bör kunna komma ner i en rätt så fin position här och om det sedan klaffar lite för Wishful Order så tycker jag att han ska räknas tidigt. 


Min Vinnare: 3 Charron

Spets efter 500m: 3 Charron

Skrällen: 5 Kipketer Mearas 

Rankingen: A: 3,7 B: 4,1,5,10,9,11,6,2 C: 12,8


V75-7 2140m Auto

1 Bengurion Jet är en italiensk stjärna som tidigare charmat den svenska travpubliken flera gånger om. Under fjolåret så blev det endast en seger på elva starter, men efter flertalet framskjutna placeringar så blev det ändå över 3.6 miljoner kronor insprunget. Han har i år fått två lopp i kroppen näst senast hemma i Italien då han slutade tvåa och senast i ett försökslopp till den här finalen av Paralympiatravet då han kördes till ledningen efter ett halvvarv och sedan vann han väldigt enkelt i mycket fin stil. Efter den starten så bör formen nu komma ännu mer enligt stallet som är nöjda med startspåret här och man hoppas på att kunna hålla upp ledningen vilket jag tror att man lyckas med. Väl i den positionen så bör det vara en mycket bra segerchans för sjuåringen, men även från andra positioner i den främre träffen så kommer Bengurion Jet att få chansen här och han är en given förstahäst för mig. 

9 Kentucky River flyttades under hösten från sin tidigare tränare Per Nordström till nya tränaren Daniel Redèn som tog med han till Frankrike under vintern där han på två starter i Paris fick med sig en fjärdeplats som bäst. På svensk mark i år har han hunnit med att göra två starter där han näst senast i slutet av mars gick i mål med sparade krafter som tvåa i mål efter att ha fått luckan sent och avslutade då bra för att i senaste starten köras fram utvändigt ledaren och sedan var han mycket fin då han vann enkelt. Startspåret här behöver inte vara helt fel då han inte är särskilt snabb ut den första biten från ett framspår men har här rygg på två startsnabba hästar och bör därför hamna helt okej på det. Om sedan tempot kan vara lite uppskruvat så ökar chansen för Kentucky River som kommer att göra en fin insats på nytt här och är med tanke på intrycket senast en given segerkandidat. 


Min Vinnare: 1 Bengurion Jet 

Spets efter 500m: 1 Bengurion Jet 

Skrällen: 10 Usain Töll 

Rankingen: A: 1,9 B: 2,7,10,8,5 C: 6,3,4Lycka till! 

Christoffer