Stor Jackpot på V75 denna lördag som körs på Åbytravet i Mölndal. Jag spelar med två stycken spikar i V75-2 nummer 3 i Am Don Max och i V75-6 där 8 Önas Prince står för klassen i gänget. 


V75-Förslag Åby 6/4

V75-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-7
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V75-1 2640m Volt

12 Doctor Gio är en fartfylld italienare men också lite strulig som gjort bort sig med en del galopper. Han har matchats en hel del på V75 och där hävdat sig rätt så bra och var duktig som femma i senaste starten efter en tung resa utvändigt ledaren och formen ska ändå vara bra. Han har lottats till ett tråkigt utgångsläge här, men möter samtidigt ett klart enklare motstånd än tidigare trots att det återigen är V75 och om bara Doctor Gio travar hela vägen så är han bra nog att runda det här sällskapet och ska räknas tidigt. 

1 Bold Request hade ett lite sämre år ifjol efter en fin fyraåringssäsong, men det blev ändå två segrar på tio starter och han högstanivå är fortsatt hög. Han var ute i årsdebut senast i slutet av mars och hängde då på godkänt som fyra och kommer garanterat att nu vara bättre med det loppet i kroppen. Stallet är nöjda med sin adept hur han känns i träningen, och från ett optimalt utgångsläge här så kommer kusken Carl Johan Jepson att få iväg Bold Request fint här där jag tror att man kan köra sig till ledningen och väl i den positionen så blir ekipaget svårfångat. 

3 Luca Vialli Boko utvecklades fint förra året som var hans första som äldre häst och tog då sju pallplaceringar varav tre stycken segrar på tretton starter och 444 tusen kronor intjänat. Han årsdebuterade i början av mars och gjorde det då klart godkänt som sexa efter ett rätt så tufft lopp, och formen kommer att vara bättre med det loppet innanför västen. Den långa distansen passar fint och från ett fint startspår så bör Luca Vialli Boko tillsammans med kusken Mats Djuse komma iväg bra och med lite klaff under loppets gång så ska man ses med segerchans. 

Min Vinnare: 12 Doctor Gio

Spets efter 500m: 1 Bold Request 

Skrällen: 7 Denco’s Galliano

Rankingen: A: 12,1,3 B: 7,8,5,6,4,2,10 C: 9,11


V75-2 2140m Auto

3 I Am Don Max har haft en fin utveckling sedan han under hösten förra året bytte tränare till Tomas Malmqvist. Han visade fin form senast då han gjorde ett riktigt bra lopp som trea efter en resa utvändigt ledaren och det var då även en snabb avslutning. Startspåret här är bra och om kusken Ken Ecce är aktiv från start så tror jag att man tidigt kan sitta i ledningen här och då blir man väldigt svårslagna, men med tanke på att I Am Don Max även tål att göra en del jobb själv också så ska han ses med mycket bra segerchans även från andra positioner. Jag spikar. 

1 Mr Weasley har inlett karriären på ett strålande sätt med fem segrar på hans sex första starter. Han har i år gjort två starter efter lite vila och tog senast årets första seger då han kördes till ledningen kort efter start och efter att han sedan fått bestämma i ett lugnt tempo så vann han mycket enkelt till slut. Nu spänner man bågen och startar på V75 för första gången vilket såklart alltid är tufft, men från ett perfekt utgångsläge så kommer den startsnabbe Mr Weasley att få en fin resa i den främre träffen och ska ses som ett tidigt motbud ifall min vinnare av loppet kommer bort. 

Min Vinnare: 3 I Am Don Max

Spets efter 500m: 3 I Am Don Max 

Skrällen: 8 Zebulon

Rankingen: A: 3,1 B: 8,11,4,7,2,6,12,9 C: 10,5


V75-3 2140m Auto

2 Ultra Violet är ett mycket fint sto som under förra året hade lite av sitt genombrott då hon tog sex segrar på elva starter och sprang in över en halv miljon kronor. I år har det blivit två starter där hon inte alls fått till det då hon i årsdebuten näst senast galopperade 900 meter före mål och i senaste starten så var hon alldeles för pigg och galopperade från start. Hon har enligt stallet tränat på väldigt fint och ska vara nära toppformen här, och från ett perfekt utgångsläge så kommer Ultra Violet att få en fin resa och jag tycker att detta ser ut som en rätt så spännande uppgift och väljer att ranka henne först. 

1 Countess Face är en talangfull tjej som segrat i hälften av sina tio starter men också varit lite ojämn i sina prestationer. Hon årsdebuterar här efter att ha gjort sista starten förra året på annandagen och kan inte klaga på det utgångsläget som hon har fått här med ett nästintill optimalt utgångsläge, och taktiken kommer nog att vara given här från kusken och tränaren Adrian Kolgjini som vill till ledningen och sedan köra där hela vägen. Om sedan Countess Face är i hyfsad form så ska det räcka en bit här så hon är ett hett motbud. 

Min Vinnare: 2 Ultra Violet 

Spets efter 500m: 1 Countess Face

Skrällen: 6 Mose Eagle

Rankingen: A: 2,1 B: 9,8,6,3,7,4 C: 5,10


V75-4 2140m Auto

1 Wishful Order är en fin tävlingshäst som inledde det här året bra senast med en andraplats från rygg ledaren och satt då även fast med sparade krafter över mål. Det loppet kommer att ha fört fram femåringen som här har lottats till ett fint innerspår som han även kan utnyttja tack vare sin fina startsnabbhet och dessutom hoppar kusken Magnus Djuse upp i sulkyn för första gången vilket är ett stort plus. Här är taktiken given och det är att köra till ledningen direkt från start och sedan stanna där hela vägen in i mål och det ska det vara god chans till för Wishful Order som ska ses med bra chans här. 

4 The Way I Talk Ås vann hälften av sina åtta starter förra året och har i år tagit en seger och två andraplatser på tre starter, så utvecklingskurvan är bra i han. Han har inte heller varit formtoppad än så den skalan bör höja sig ytterligare till den här starten, och från ett fint utgångsläge här så kommer kusken Erlend Rennesvik kunna ladda iväg med femåringen som är startsnabb och kommer att få en fin position här. Dessutom så blir det barfota runt om för första gången vilket är en väldig intressant ändring och om det faller väl ut så ska det bli spännande att se The Way I Talk Ås här som är given på kupongen. 

2 Shejk är en rejäl herre med en hög nivå i sig när han väl tävlar på topp. Han har i år gjort två stycken starter där han i årsdebuten näst senast kunde köra sig till ledningen kort efter start och vann sedan mycket enkelt, för att sedan prova V75 i senaste starten men blev då alldeles för pigg i ledningen och hade sedan inget att sätta emot de andra som kom bakifrån sista 500 meterna. Här är utgångsläget bra igen och denna gången vill man nog försöka ge sjuåringen en ryggresa, och om sedan Shejk håller sig något lugnare och hushåller med krafterna så ska han räknas tidigt och är en rolig skräll då grundkapaciteten finns där. 

Min Vinnare: 1 Wishful Order 

Spets efter 500m: 1 Wishful Order 

Skrällen: 2 Shejk

Rankingen: A: 1,4,2 B: 11,9,6,7,3,5,8,10,12


V75-5 1640m Auto

2 Winner Brodde gjorde det bra förra året som fyraåring då han stångades mot tuffa kullkamrater och tog då nio segrar på sexton försök samt sprang in 615 tusen kronor. I år är första året som äldre häst och han har börjat bra med fyra pallplaceringar på fem starter och fortsatt hävdat sig väl på V75. Han vann från ett identiskt läge som denna gången i näst senaste starten då han kördes till ledningen efter ett halvvarv och kom aldrig in i loppet senast i en V75-Final på Solvalla från ett bakspår, men formen ser ändå ut att vara där den ska. Här kan man inte klaga på förutsättningarna och över den korta distansen är det en sak som gäller och det är full gas från start och då jag tror att Winner Brodde kommer till ledningen här i ett tidigt skede av loppet så är han hästen att slå för övriga ekipage. 

3 Boli You S.M. hade en riktigt fin säsong ifjol då han ofta stångades på V75 och sprang in över 828 tusen kronor på nitton starter som det blev fem segrar på. Han årsdebuterade i slutet av mars och fick då en fin resa och såg länge ut som att han skulle ta en framskjuten placering, men galopperade då kort före mål efter att ha sprungit med ett punkterat hjul vilket var alldeles för tungt. Han kommer att vara rejält framflyttad till den här starten och från ett fint startspår så kommer kusken Dante Kolgjini att kunna finna en bra position åt sjuåringen som är en stark avslutare och då det även blir barfota runt om på Boli You S.M. så ska han räknas mycket tidigt här. 

9 Combat Fighter har haft fin form under en längre tid och gjort åtta raka starter på V75 och har i år på sex starter tagit fem pallplaceringar varav två stycken segrar. Senaste segern kom i den senaste starten då han fick dela segern med en sådan fin häst som Danao Degli Dei efter att ha fått en fin resa i rygg på ledaren och sedan fått luckan perfekt in mot upploppet. Denna gång är startspåret lite mer lurigare, men med rygg på en startsnabb häst så kommer ändå Combat Fighter att kunna komma igenom bra och med lite tur under loppets gång även denna gången så ska han räknas tidigt. 

Min Vinnare: 2 Winner Brodde 

Spets efter 500m: 2 Winner Brodde 

Skrällen: 3 Boli You S.M. 

Rankingen: A: 2,3,9 B: 4,1,7,11,8,6,5 C: 10,12 


V75-6 2140m Auto

8 Önas Prince är en superstjärna med över elva miljoner kronor intjänat under karriären. Förra året blev det endast sju starter men hann ändå med ett par fina prestationer på dessa då han vann Copenhagen Cup och slutade fyra i Elitloppet. Efter sista starten för året som var i Hugo Åbergs Memorial så opererades han sedan och fick efter det en längre vila och årsdebuterade först i slutet av mars, då han  på Åbytravet vann ett lite billigare lopp men såg väldigt fin ut i en snabb avslutning. Jobbigt utgångsläge här, men då han är rejält startsnabb den första biten så kommer siktet att vara inställt på ledningen och där tror jag att sjuåringen sitter tillsammans med sin kusk och tränare Per Nordström i ett tidigt skede av loppet och sedan finns det ingen som kan besegra Önas Prince här. Given spik!

6 Beartime har haft fin form under en längre tid och gjort det bra på V75. Senast i en V75-final på Solvalla så hamnade han en bit bak ner i kön men fick inte med sig något mer än en sjätteplats då trots att han avslutade 1.08.4 sista 800 meterna. Här står han lite bättre till sett till startspår och om det bara klaffar lite bättre med positioner vilket det bör göra denna gång i ett litet fält så ska Beartime ses som det främsta motbudet till min vinnare av loppet. 

Min Vinnare: 8 Önas Prince

Spets efter 500m: 8 Önas Prince

Skrällen: 6 Beartime

Rankingen: A: 8 B: 6,1,5,3,4 C: 7,2


V75-7 2140m Auto

14 Bold Face har mycket hög kapacitet de dagar hon får det att stämma fullt ut och var bland annat finalist i Stochampionatet förra året. I år har femåringen hunnit med att göra tre starter där hon tog årets första seger i näst senaste starten när hon från ledningen som hon kördes till efter 700 meter vann enkelt. I senaste starten så var uppgiften lite tuffare från ett sämre startspår och hon hamnade då utvändigt ledaren och höll sedan bra till en fjärdeplats, så en viss form finns där ändå för dagen. Här startar hon från ett tufft utgångsläge men möter samtidigt hästar till störst del som har mindre pengar på sig och känslan är att Bold Face ska vara än bättre den här gången och då ska hon räknas med bäst vinstchans i ett öppet lopp. 

15 Garden Leave hade en väldigt fin utveckling förra året då hon på tretton starter tog tio pallplaceringar varav sex stycken segrar. Hon gör årsdebut här efter att inte ha startat sedan i mitten av oktober och kommer inte ha någon toppform direkt, men enligt stallet så känns hon väldigt fin i träningen och man tror på en bra prestation direkt. Utgångsläget är givetvis hopplöst, men det innebär att hon är den i fältet som har tjänat mest pengar och om duktiga kusken Wilma Karlsson kan finna de rätta vägarna här så kommer Garden Leave att avsluta rejält och jag tycker att hon ska räknas mycket tidigt. 

1 Victoria L.L. är en segervan dam med nio segrar på karriärens 21 starter. I år har hon startat fem gånger och på dessa tagit två segrar och två andraplatser där hon senast avslutade bra som tvåa och visade fin form. Utgångsläget här är optimalt för Victoria L.L. som kommer att få en fin resa i den främre träffen och om det sedan löser sig hyggligt under vägen efter en passande smygresa så ska hon ses med chans här. 

Min Vinnare: 14 Bold Face 

Spets efter 500m: 4 Honey Dun Girl

Skrällen: 13 Ziva

Rankingen: A: 14,15,1 B: 13,7,12,9,6,5,4 C: 2,3,11,8,10Lycka till!

Christoffer