Lördagens V75 tävlingar avgörs på Årjäng med Årjängs Stora Sprinterlopp som höjdpunkt. Det är en Jackpot på 59 miljoner kronor i potten. Nedan följer min lösning av omgången.

Jag spelar med en spik. 9 Civilon i den femte avdelningen.

V75 Tips Årjäng Lördag 11/7
Avd 1: 3,8,12
Avd 2: 12,14,15
Avd 3: 2,4,5,6,7,12
Avd 4: 6,8
Avd 5: 9 Civilon
Avd 6: 1,3,4,9,11,12
Avd 7: 3,7,9

1944 rader x 0,50 = 972 kr

DD Tips Årjäng Lördag 11/7
DD-1: 1,3,4,9,11,12
DD-2: 9 Milliondollarrhyme

6 rader x 30 kr = 180 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
Casumo - bet365 - LeoVegas - Unibet

V75 TIPS ÅRJÄNG LÖRDAG 11 JULI

V75-1
Vi inleder V75 med STL Klass I, Försök 4 i Meeting 5 över 2140 meter och jag har streckat tre hästar. 3 Strong Pepper har varit riktigt bra under året. På sju starter har han vunnit fem gånger och han har slutat tvåa vid ett tillfälle. Tre raka segrar har det blivit och han kan öppna bra men han har visat att han går lika bra i spets som han går bakifrån så han verkar oöm för positioner. Nu startar han på svensk mark för första gången och han får Erik Adielsson i vagnen den här gången. Vid en lyckad start så borde han kunna få en fin resa i den främre träffen eventuellt i ledningen så han ska räknas tidigt här. Han är dock inte helt fläckfri i aktionen emellanåt.

8 Mellby Granat gjorde första starten sedan december senast. Han satt då en bit bak innan han gick på i tredjespår på den sista bortre långsidan och via en stark avslutning så kom han in som fyra i ett lopp där Avantis Red Witch plockade ner den ledande Luna Nera Doc på linjen. Med det loppet i kroppen nu så tror jag han kommer att vara klart förbättrad till den här starten. Spåret nu är lite chansartat men löser det sig med positionerna så kan han blanda sig i segerstriden här. Barfota runt om nu är ett plus och eventuellt ett halvstängt huvudlag.

12 Dominic Wibb är en blivande stjärna som har vunnit fyra av åtta starter hittills. I årsdebuten på Mantorp i mitten på maj så fick han en fin resa i andra utvändigt innan han gick på i tredjespår och då tog han ner den ledande One Deep Valley och han höll sedan undan för en bra avslutande Winner Bac till seger. Senast så satt han en bit bak och han avslutade klart godkänt och då räckte det till fjärdeplatsen bakom Go West Young Man som vann det loppet.

Det är Derbyt och Breeders' Crown som är målen för honom. Utgångsläget nu är risigt så det behövs en del klaff för att han ska kunna hävda sig men han tål att göra en del grovjobb under slutrundan om det skulle behövas och då kan han bli farlig den sista biten. Murphybländare nu istället för can't see back meddelar man från stallet.

I övrigt drar 6 Mr Marvelous en del streck. Han var inte som bäst i Klass II finalen som Don Fanucci Zet vann näst senast. Han var bra igen senast och visade att den sämre insatsen gången innan var en tillfällighet. Han är rätt vettig från start och springspåret passar bra. Skulle han få ledningen så ökar givetvis vinstchansen men i ett rätt öppet lopp så får han inte plats på systemet.

7 Global Venture har också en del anhängare. Han var ute i Klass I finalen på Solvalla i slutet på maj i sin senaste start. Där kom han in på en tredjeplats bakom Valiant Dream som vann före King Of Everything men han var helt stinglös och det visade sig att han hade dåliga blodvärden. Han har gått ett banjobb nu och där var han bra. Det var längesedan han startade i voltstart men från springspåret här så borde han kunna kliva iväg rätt bra från början och kommer han till ledningen så kan det räcka en bit här.

Min Vinnare: 3 Strong Pepper
Spets efter 500m: 3 Strong Pepper
Skrällen: 5 T.Rex Face
Ranking: A 3,8,12 B 6,1,7,5,9,2 C 11,10

V75-2
STL Diamantstoet, Försök 3 i Meeting 5 över 2140 meter och jag har streckat tre hästar. 14 Karamel Hill har på sex starter i Björn Goops regi ännu inte varit sämre än tvåa. Näst senast i Boden så travade hon en stor del av loppet först i andraspår och hon plockade sedan ner den ledande Bling Bling och höll även undan för övriga motståndare på ett bra vis till seger. Gången efter det så forcerades hon till ledningen med 1425 meter kvar av loppet och från den positionen så vann hon lätt. Jobbigt utgångsläge nu med många hästar att runda men med lite klaff så blir hon inte lätt att stå emot.

15 Millie Millionaire har gjort tre starter i Fredrik Wallins regi. Senast kom den första segern sedan hon hittade till ledningen efter ett drygt halvvarv så vann hon enkelt över lång distans. Gången innan det på Mantorp så fullföljde hon starkt men fick aldrig tag i tipsettan som vann det loppet fast då stod den hästen med 20 meters försprång och nu gäller lika start. Hittar Ulf Ohlsson en vettig rygg att gå i under slutvarvet så fäller hon många hästar till slut.

12 Zarina Bi tog sex vinster på åtta starter i Alessandro Gocciadoros regi. Hon skulle ha startat i ett V75 lopp på Örebro i början av maj men hon fick då utstå två stycken enhandare i uppvärmningen inför loppet och kunde sedan inte starta. Hon debuterade sedan i ny regi för Björn Goop näst senast och det slutade på bästa vis med en rätt enkel seger. Hon var sämre senast på Åby när hon slutade femma i ett lopp som vanns av Vinci I.M. Bakspår är inte helt enkelt på tillägg nu men med rätt resa så kan hon avsluta loppet fort. 

6 Lipstick Tooma har en del anhängare. Hon visade inget extra i debuten för Daniel Redén senast men hon gick ändå godkänt från ett dåligt läge. Hon borde ha gått framåt en del med det loppet innanför västen och spåret bör hon inte ha några problem med så får hon ett passande lopp så kan hon vara långt framme men hon får ändå inte plats på systemet.

Min Vinnare: 14 Karamel Hill
Spets efter 500m: 1 Livi Opal H.M.
Skrällen: 9 Zosima Mag
Ranking: A 14,15,12 B 6,5,1,9,7,11,3 C 10,8,4,13,2
:reklam1:
V75-3
STL Bronsdivisionen, Försök 4 i Meeting 5 - Stayerlopp över 3140 meter och jag har streckat sex hästar. 6 Euskara kommer till den här starten med två raka segrar. Näst senast så travade hon en stor del av loppet i dödens innan hon knäckte den ledande Showtimejackflower och tog över ledningen med 500 meter kvar av loppet och sedan så dansade hon undan till en lätt seger. Gången efter det så landade hon i dödens på den ledande Van Gogh Z.S. med två varv till mål och från den positionen så plockade hon ner ledaren och höll även undan för en vasst spurtande Ivanhoe till en målfotoseger. Den långa distansen är passande och Jorma Kontio gillar ledningen så det är inte omöjligt att hon kan trycka sig till spets efter ett halvvarv och då kan det bli ytterligare en seger.

7 Fort Knox fick det inte att stämma och galopperade bort sig i ett försök i Bronsdivisionen som vanns av Hossiana Boko i början av juni senast. Gången innan det så avslutade han positivt som tvåa bakom Marvellous Tooma. Spåret är lite av ett vingelläge fast samtidigt är distansen lång så löser det sig med positionerna och om han kan hålla sig till rätt gångart så kan han duga en bit mot det här motståndet.

4 The Real Star kommer från en seger. Han kom då med en stark avslutning och fångade in Ivory Di Quattro som hade kopplat greppet kort före mål. Distansen nu är lite i längsta laget men Örjan Kihlström upp nu och med en spårsnål resa så kan han dyka upp i segerstriden igen.

12 Ike Schermer är en segervan valack som har vunnit 12 av 19 starter. Han tog över ledningen efter 600 meter och han fick sedan bestämma och han vann sedan på ett bra vis från den positionen näst senast. Senast i finalen av Bronsdivisionen på Bergsåker så hade han dragit samma dåliga läge som nu. Han drog då tåget först i tredjespår under slutvarvet men han orkade inte riktigt hela vägen och kom in som sjua bakom Ribaude som avgjorde till seger från tredje invändigt. Kan han få lite draghjälp under slutrundan nu så fäller han många hästar till slut.

5 Enzo Am trivs över den långa distansen. Han var blek på Solvalla näst senast men gången efter det så avslutade han positivt utan att vara helt på topp till tredjeplatsen i ett lopp som vanns av Monfalcone senast. Han är snabb iväg men över den långa distansen så tror jag inte att det är aktuellt att köra i ledningen men med en trevlig rygg att gå i så kan han bli farlig den sista biten.

Min Vinnare: 6 Euskara
Spets efter 500m: 6 Euskara
Skrällen: 5 Enzo Am
Ranking: A 6,7,4 B 12,5,2,8,11,3,10 C 1,9

V75-4
Ett Kallblodslopp över 2140 meter och jag har streckat två hästar. 6 Åsrud Vilja var tänkt att starta i Elitkampen på Solvalla för en dryg månad sedan men hon fick strykas för feber då. Innan det var hon fullständigt överlägsen och hon vann med sparade krafter. Hon startade sedan på Hagmyren i slutet av juni. Då satt hon en bit bak innan hon gick på först i tredjespår ut på slutvarvet och hon landade sedan i dödens med halvvarvet kvar av loppet och hon hade sedan inga problem med att plocka ner den ledande Hönn Blesa till en lätt seger. Med det loppet i kroppen nu så är en minst lika bra prestation att vänta. Här tror jag att en offensiv styrning är att vänta och då kan hon ta ner det här motståndet från dödens om det skulle behövas.

8 Ulsrud Tea är ett trettonårigt sto som har vunnit 86 av 183 starter i karriären. Hon galopperade när hon höll på och koppla greppet på upploppet senast när kusken drog norsken. Gången innan det så var hon fullständigt överlägsen vid seger i ett litet fält på Bollnäs. Felfri nu så kan hon bli farlig om hon kan få gå med i bra ryggar innan Svein O Wassberg som sitter i vagnen väljer att sätta in slutstöten.

2 Granetta har mest galopperat den senaste tiden men nu ersätter Ulf Ohlsson Jimmy Jonsson i vagnen och senast den kusken körde henne så blev det seger. Felfri nu så kan det kanske bli tidig ledning men det är inte säkert då även 1 Trö Hera är intresserad av spets. Får hon ett passande lopp i den främre träffen så har hon bra farter i sig och då kan det räcka en bit mot det här motståndet.

Min Vinnare: 6 Åsrud Vilja
Spets efter 500m: 2 Granetta
Skrällen: 1 Trö Hera
Ranking: A 6,8 B 2,1,7,13,5,3 C 9,12,11,4,10
:reklam2:
V75-5
Årjängstravet - STL Klass II, Försök 5 i Meeting 5 över 1640 meter. Jag har spikat 9 Civilon som har vunnit fyra av fem starter hittills. Den enda förlusten kom i kvalet till Kriteriet ifjol men då var han inte frisk och kom in som fyra bakom Ubiquarian Face som vann det loppet. Han gjorde årsdebut på Örebro senast. Han forcerades då till ledningen efter ett halvvarv och trots att han fick lite press på den sista bortre långsidan så gick han undan till en ohotad seger. 

Timo Nurmos meddelar att han bara var i 80-procentig form då så han borde vara klart förbättrad till den här starten. Bakspår över kort distans nu men om det inte strular med positionerna så tror jag han blir svår att stå emot över upploppet. Han gick med järnskor senast och nu kommer han i vilket fall som helst att gå med lättare balans.

Vid gardering kan 10 Awesome Kronos som inte är att lita på för han har galopperat i fem av nio starter vara tänkbar. För tre starter sedan så betedde han sig knepigt bakom bilen senast och felade bort massor. Han svarade sedan för en svettig upphämtning och kom i mål som femma i ett lopp som vanns av Talos från ledningen. Gången efter det så tryckte han sig till spets men han fick ge sig mot en vasst avslutande Bonaparte. Gången efter det så gick han undan till en säker seger från ledningen. Nu är det aviserat barfota runt om för första gången och kan han hålla sig till rätt gångart så kan han duga en bit mot det här motståndet.

1 Slippery Runway hade tre raka segrar innan han slutade oplacerad i ett Margareta-lopp som vanns av Go West Young Man senast. Utgångsläget blev perfekt för han är snabb iväg och han trivs bra i spets så lyckas Emilia Leo hålla upp ledningen så kan han leda loppet länge om han slipper att utstå alltför hård press under vägen fast jag tror ändå att han får svårt att stå emot min spik den sista biten.

Min Vinnare: 9 Civilon
Spets efter 500m: 1 Slippery Runway
Skrällen: 2 Pine Muscle
Ranking: A 9 B 10,1,2,11,4,5,8 C 7,12,6,3

V75-6
STL Silverdivisionen, Försök 3 i Meeting 5 över 2140 meter och jag har streckat sex hästar. 4 Zap Di Girifalco var duktig vid vinsten från rygg på ledaren för fyra starter sedan. Gången efter det i finalen av Bronsdivisionen på Solvalla så hade han ett risigt utgångsläge men han avslutade positivt i skymundan fast det räckte inte till mer än en femteplats bakom Seismic Wave då. I debuten i klassen näst senast så blev det ett struligt lopp när han fick svar och blev hängandes innan han fick backa sig sist. Han fick det bra serverat i ryggar senast och han tackade för en fin resa med att spurta ner Man At Work till seger då. Får han sitt lopp så kan han avsluta loppet vasst så han ska räknas tidigt här.

1 Harran Boko var inte som bäst senast och han behövde återhämta sig efter det loppet. Nu har han inte startat på två månader men han känns bra i jobben inför detta och utgångsläget blev perfekt. Conrad Lugauer tror inte att utvändiga hästar tar en längd på honom och han kör gärna i ledningen och skulle han få bestämma som han vill där framme i täten så kan det räcka en bit direkt i comebacken här.

3 Island Life gör ofta bra insatser. Senast så hade han ett uselt läge över sprinterdistans i Halmstad. Han hamnade långt bak och var aldrig segeraktuell men han avslutade ändå positivt i skymundan bakom Gustafson som vann det loppet från ledningen. Betydligt bättre startspår den här gången och han är snabb iväg så här borde han kunna hitta en vettig position och då kan han vara med och tampas om en framskjuten placering.

9 Viking Brodde har gjort tre starter efter lång frånvaro. Han fick en tuff resa i dödens i comebacken innan han tog över ledningen men han åkte dit kort före mål när jätteskrällen Heading Reference tog sig förbi så det slutade med en andraplats. Gången efter det så var han ute mot hårt motstånd i Harper Hanovers lopp och där fick han inte med sig något av priskakan. Senast i finalen av Silverdivisionen på Bergsåker så satt han djupt nere i kön och det gick inte att ta så mycket så han slutade oplacerad där. Kan Jorma Kontio få till en bra styrning så kan han vara långt framme här.

11 Coogan började året med tre segrar men har efter det två stycken galopper i raden. Han hade krafter kvar vid galoppen senast. Nu har han pausat ett tag och har ett tufft utgångsläge men kan han få lite draghjälp under slutrundan så fäller han många hästar till slut.

12 Flash Håleryd tyckte det var kul att springa i ledningen i ett V86 lopp på Åmål nyligen och där höll han undan till seger. Helt annat läge den här gången men blir det överpace på loppet så kan han komma in i matchen och då kan han ställa till med en rejäl överraskning.

Min Vinnare: 4 Zap Di Girifalco
Spets efter 500m: 1 Harran Boko
Skrällen: 12 Flash Håleryd
Ranking: A 4 B 1,3,9,11,12 C 2,10,6,7,5,8

V75-7
Vi avslutar V75 med Årjängs Stora Sprinterlopp - Gazza Degatos Minneslopp - STL Gulddivisionen - STL Open, försök 5 över 1640 meter och jag har streckat tre hästar. 9 Milliondollarrhyme slutade femma i finalen av Elitloppet näst senast. Han hade inte sin bästa dag och han får knappt godkänt för insatsen i Norrbottens Stora Pris gången efter det där det blev en fjärdeplats bakom Antonio Tabac. Han känns fin i träningen fast han har inte vunnit i år på sex starter. Får han bra ryggar under vägen så har han en härlig speed att tillgå och då kan det vara läge för en efterlängtad seger.

7 Sorbet blev trea bakom Earl Simon i försöket till Elitloppet. I den efterföljande finalen så kom han in på fjärdeplatsen bakom Propulsion som var först i mål. Han har fått återhämta sig och ladda batterierna efter det. Tråkigt läge med ett spår lite långt ut här men det finns gott om startsnabba hästar med i loppet så kan Örjan Kihlström slinka ner i en vettig position innan attacken sätts in så kan han utmana om en framskjuten placering här.

3 Milligan's School avslutade vasst till andrapriset bakom Heart Of Steel i Copenhagen Cup för tre starter sedan. Gången efter det så var han ute i ett litet fält på Rättvik och då kom han med en rykande avslutning och han fångade då in Mellby Free som satt i ledningen till seger. Senast så var det ett lågt tempo på loppet och han kunde inte ta så mycket och kom in som fyra bakom Generaal Bianco som spurtade in till seger efter ett lopp i rygg på ledaren. Här har han ett passande utgångsläge och nu blir det barfota runt om precis som vid den senaste vinsten så får han ett bra lopp så fäller han många hästar till slut.

Min Vinnare: 9 Milliondollarrhyme
Spets efter 500m: 1 Stepping Spaceboy
Skrällen: 10 Mindyourvalue W.F.
Ranking: A 9 B 7,3,4,1,10,2 C 8,5,6

Lycka till

/ Henrik Hilmersson