V75 körs denna lördag på Bergsåker i Sundsvall. Jag har hittat denna veckas bästa spik i V75-3 där 3 Riet Hazelaar ska ha toppchans. 


V75-Förslag Bergsåker 13/4

V75-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-7
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V75-1 2640m Autostart

1 Mellby Knekt inledde sin karriär ifjol som fyraåring och har hittills på sex starter tagit fyra segrar och visat fint kunnande. Han återkommer här efter mer än tre månaders tävlingsfrånvaro, men har skött sin träning på ett bra sätt och tränaren Timo Nurmos brukar ha sina hästar väl förberedda. Innerspåret här bakom startbilen är bra för femåringen som är snabb ut den första biten och kusken Jorma Kontio kommer att ha siktet inställt på ledningen här tillsammans med Mellby Knekt och från den positionen så ska detta vara en rätt så bra segerchans. 

4 The Flying Eagle har gjort fyra starter i år för sin nya tränare Mattias Djuse och på dessa tagit två segrar och en andraplats. Senast i en V75-Final på Solvalla så kördes han till ledningen och såg då länge ut att gå mot segern, men fick ge vika den sista biten och höll ändå väldigt bra. Från ett fint startspår även den här gången så kommer femåringen att få en fin resa i den främre träffen där ledningen hade varit optimalt och kusken Magnus Djuse lär säkert göra ett allvarligt försök att nå dit och om man lyckas med det skulle mycket vara vunnet. Oavsett ledningen eller inte så kommer The Flying Eagle att få en fin resa här och då han har visat fin form och kunnande så ska han räknas tidigt även här. 


Min Vinnare: 1 Mellby Knekt

Spets efter 500m: 1 Mellby Knekt

Skrällen: 7 Mellby Kaliber

Rankingen: A: 1,4 B: 7,2,12,10,9,5,6 C: 11,3,8


V75-2 1640m Auto

2 Spike M.M. har inlett karriären lovande och tog från debuten fyra raka segrar innan han i senaste starten åkte på sin första förlust efter en tuff resa utvändigt ledaren. Denna gång står han bättre till med ett fint startspår som han kommer att kunna utnyttja då han är snabb ut från start och den taktiska biten lär vara given här för kusken Anders Eriksson som vill nå till ledningen. Väl i ledningen är femåringen fortsatt obesegrad och om man kan komma till front utan att det kostar allt för mycket även denna gång så ser detta ut som en mycket bra uppgift för Spike M.M. 

4 Kingen Mearas kom till Daniel Wäjerstens stall inför den här säsongen och har för sin nya tränare gjort fyra starter med två segrar och en tredjeplats som bäst. I senaste starten gjorde han en längre resa till Norge och var då inte som bäst, men enligt stallet känns han fin i träningen efteråt och allting tyder på att han ska stå för en fin prestation här. Startspåret är bra och bör göra så att fyraåringen kommer att få en fin resa och dessutom blir det första gången barfota runt om samt en amerikansk sulky här tillsammans med rycktussar. Intressanta ändringar som ska bli spännande att se vad det ger för effekt och Kingen Mearas är ett hett segerbud. 

Min Vinnare: 2 Spike M.M. 

Spets efter 500m: 2 Spike M.M. 

Skrällen: 1 Popeye Tooma

Rankingen: A: 2,4 B: 1,3,9,7,5,11 C: 10,6,8,12


V75-3 2140m Auto

3 Riet Hazelaar är en tyskfödd tjej som visat fint kunnande i tidigare regi och som här gör en spännande debut för sin nya tränare Daniel Wäjersten. Hon har tidigare hävdat sig väl på svensk mark och var bland annat tvåa i Stoeliten under Elitloppshelgen förra året och vann även det tyska stoderbyt för två år sedan. Här har hon lottats till ett fint utgångsläge som hon även kan utnyttja då hon är snabb ut den första biten samtidigt som hon även står väldigt intressant till här i loppet och är van klart tuffare motstånd än detta. Jag tror att det bär av till ledningen här för Riet Hazelaar och sedan så är hon hästen att slå för övriga. Jag spikar! 

1 Kingslayer Pellini är en lillebror till självaste Readly Express som hade en fin utveckling under fjolåret då han på sexton starter var bland de tre främsta i hälften av dessa och sprang in över 591 tusen kronor. I år har femåringen gjort två starter där han var bra som tvåa i årsdebuten näst senast och i senaste starten så avslutade han mycket bra, men galopperade kort före mål. Utgångsläget här är optimalt och kommer ge han en fin resa i den främre träffen och om det sedan klaffar lite för Kingslayer Pellini så kommer han att leverera en ny fin insats här och bör då kunna dyka upp långt fram. 


Min Vinnare: 3 Riet Hazelaar

Spets efter 500m: 3 Riet Hazelaar

Skrällen: 12 Kendall Jackson

Rankingen: A: 3 B: 1,10,4,12,5,6, C: 11,9,7,2


V75-4 2140m Volt

6 Blomsterprinsen är en välstammad herre som inlett det här året strålande då han på fyra starter tagit fyra segrar. I senaste starten i mitten av mars så kördes han offensivt från ett jobbigt utgångsläge och hamnade utvändigt ledaren inför slutvarvet och vann sedan efter att ha kopplat greppet kort före mål. Han är mest stark och jobbar fortfarande på att få upp lite mer snabbhet i benen vilket kan behövas när han nu kliver upp i klasserna. Här startar femåringen med 20 meters tillägg samtidigt som han har lottats till ett lite snävt fjärdespår i volten, men han känns förnuftig och med en duktig kusk bakom sig i Mats Djuse så bör man ändå klara av det. Om man sedan kan komma ner hyggligt i ett vettigt slagläge så kommer det nog bli ett offensivt upplägg igen och då Blomsterprinsen vägrar att förlora för dagen så får han förstarösten även denna gång. 

13 Sol Storm är högkapabel och har verkligen hittat rätt i år då han på fem starter tagit fyra segrar. Vid segern senast så kördes han från ett bakspår till ledningen efter 700 meter och sedan drog han på i ett eget tempo och vann sedan i opressad stil och visade väldigt fin form. Nu är det en helt annan uppgift som väntar här med 40 meters tillägg samtidigt som det är många hästar att runda, men det är ändå en uppgift som ser rätt så bra ut och om han bara kliver iväg från start här så tål han att göra en hel del jobb själv under loppets gång och Sol Storm ska räknas mycket tidigt. 


Min Vinnare: 6 Blomsterprinsen

Spets efter 500m: 2 Tekno Tana 

Skrällen: 8 Basisten

Rankingen: A: 6,13 B: 8,3,9,4,2,15,14,5,12 C: 11,7,10,1


V75-5 2640m Auto

2 Jerka Sting är en fin häst som fått två lopp i kroppen och gjorde det senast bra som fyra på V75 efter att han från fjärde par utvändigt avslutade 1.09.6 sista 800 meterna till en fjärdeplats. Här står han klart bättre till med ett mer passande startspår och då han är snabb ut den första biten så lär kusken och tränaren Claes Sjöström vara angelägen om att nå ledningen från start och denna gången tror jag att han vill köra i den positionen med sin adept. Väl i ledningen har sjuåringen tagit fem segrar på sex försök och här tror jag att Jerka Sting ska ha bra chans på en sjätte seger från tätpositionen och han får agera förstahäst här. 

3 O’Mara Zon hade en bra fyraåringssäsong förra året då hon visade att hon är en av kulltopparna och sprang in över 1.3 miljoner kronor. Hon årsdebuterade senast i slutet av mars och gjorde det då helt okej, men behövde det loppet i kroppen och blev stum den sista biten. Hon kommer att ha gått framåt med det loppet i kroppen och har här intressanta förutsättningar med ett fint startspår samtidigt som hon står väldigt bra inne i loppet och det blir till den här starten barfota runt om samt en amerikansk sulky vilket är optimalt. Det återstår att se vilket sorts lopp som kusken och tränaren Daniel Wäjersten vill ge sin adept, men från ett bra utgångsläge så kommer hon iallafall att få chansen till att vara med långt fram i loppet och här tycker jag att O`Mara Zon ska räknas mycket tidigt då hon är van tuffare motstånd än detta. 


Min Vinnare: 2 Jerka Sting

Spets efter 500m: 2 Jerka Sting

Skrällen: 8 H.C.’s Crazy Horse 

Rankingen: A: 2,3 B: 6,8,11,5,4,10,9,7 C: 1,12


V75-6 2140m Auto 

4 Castor The Star hade ett riktigt fint år förra året då han på fjorton starter var bland de tre främsta nio gånger och tog fem stycken segrar samt sprang in över 1.2 miljoner kronor. Han gjorde årsdebut i slutet av mars och fick då ett rätt passande lopp i ryggar och hade även lite tur när luckan uppenbarade sig och han kunde då avsluta till en knapp men säker seger. Med det loppet i kroppen så bör han nu vara i än bättre form och förutsättningarna här ser minst sagt väldigt intressanta ut med ett optimalt startspår. Då sexåringen är snabb ut den första biten så lär kusken Mats Djuse göra allt som går för att nå till ledningen vilket jag tror är en taktik som kommer att lyckas och väl i ledningen så trivs Castor The Star bra och här tycker jag att det ska vara en rätt så bra segerchans. 

1 Kentucky River gjorde en uppmärksammad flytt till Daniel Redèns stall under förra året där han inte riktigt fått det att lyfta än och väntar fortsatt på första segern hos sin nya tränare. Han gjorde senast första starten på närmare 2.5 månad och var då duktig som tvåa efter att ha körts snällt och sedan avslutat vasst när luckan väl kom kort före mål och det var med sparade krafter över mållinjen. Nu startar han från ett innerspår bakom startbilen på nytt vilket inte är helt optimalt då han inte är särskilt snabb ut den första biten och istället gäller det här för kusken Örjan Kihlström att försöka hitta ut i ett andraspår så tidigt som möjligt här och om det lyckas så ska Kentucky River kunna blanda sig i segerstriden här. 

2 Mellby Jinx hade en positiv säsong förra året och har sett bra ut i årets två starter där han senast tog årets första seger på ett fint sätt då han vann mycket enkelt från ledningen. Han bör gå framåt ytterligare med det loppet i kroppen och från ett fint startspår här så kommer sexåringen att få en fin resa långt fram och om Mellby Jinx håller sin fina form som han visade upp senast så ska han räcka långt även här i ett lite tuffare lopp. 


Min Vinnare: 4 Castor The Star

Spets efter 500m: 4 Castor The Star

Skrällen: 5 Weekend Fun

Rankingen: A: 4,1,2 B: 8,5 C: 7,3,6


V75-7 2140m Volt

9 Mi Amore Bros har bra kunnande i grunden och visade det i fjolårets sista två starter då hon tog två raka segrar. Här gör hon årsdebut efter 4.5 månaders tävlingsfrånvaro, men känns bra hemma i träningen enligt stallet som tycker att femåringen ska vara redo för att göra ett bra lopp direkt här i årsdebuten. Ett bakspår som hon har lottats till här är alltid lurigt, men hon bör ändå hamna rätt så bra på det från start och då hon tål att göra en hel del jobb själv om så krävs så tror jag på en aktiv styrning från kusken Örjan Kihlström. I ett öppet lopp mot endast ston så räcker Mi Amore Bros långt och detta ser på förhand ut som en rätt så passande uppgift och hon rankas först. 

7 Never To Young har varit på gång under våren men inte riktigt fått det att stämma fullt ut på slutet. I senaste starten så galopperade hon från start och fick sedan efter att ha funnit rätt på benen en resa långt bak i kön och efter att ha kommit fram i femte par utvändigt 900 meter före mål så gjorde hon det bra som femma i mål och visade fin form. Nu står hon bra till här med ett fint startspår som bör innebära att hon travar iväg från start och ska då kunna finna en rätt så lämplig position och om sedan Never To Young har lite tur med sig så ska hon räknas mycket tidigt här. 

14 Olly Håleryd hade en fin utveckling förra året och tog då på tretton starter nio pallplaceringar varav fem stycken segrar samt sprang in 603 tusen kronor. Här gör hon årsdebut efter att hon inte har startat sedan i slutet av december då hon var ute i en V75-Final på Solvalla under annandagen. Hon har skött sin vinterträning på ett bra sätt rapporterar stallet och till den här starten får sexåringen kusken Björn Goop upp bakom sig för första gången vilket jag tycker är en klart intressant ändring. Hon startar med 40 meters tillägg och i en årsdebut är det alltid tufft och det lär inte heller bli en ultraoffensiv styrning här, men om Olly Håleryd kan få en fin ryggresa här så har hon en vass avslutning att tillgå och det är dumt att inte tro på henne här ändå med tanke på den grundkapacitet som hon har. 


Min Vinnare: 9 Mi Amore Bros

Spets efter 500m: 3 Conrads Anette 

Skrällen: 3 Conrads Anette

Rankingen: A: 9,7,14 B: 3,6,5,10,2,15,11 C: 4,1,12,8Lycka till!

Christoffer