Hej alla travälskare,
Mitt namn är Christoffer Svensson och jag är en 31-årig travfantast som verkat inom travet i mer än halva mitt liv främst som hästägare, men jag har även kört ett par travlopp och jobbat utomlands som trader. Från och med 12/2 kommer ni kunna få ta del av mina tips här på Rekatochklart och jag hoppas kunna bjuda er läsare på en och annan vinnare.

V75 körs denna lördag på Bergsåker i Sundsvall och jag spelar med två spikar i V75-3 nummer 3 High On Pepper och i V75-5 nummer 7 L.A.Boko. Mitt drag i omgången hittar vi i V75-4 där jag är inne på att 6 Exactement leder loppet länge.


V75-Förslag Bergsåker 17/2

V75-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-7
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V75-1 2140m Volt


6 Ever Loving är en välstammad herre som visat fina kunskaper hittills i karriären då han på sina fjorton starter varit bland de tre främsta åtta gånger och tagit fyra segrar. Man testade lyckan på V75 i slutet av förra året där han gjorde två raka starter och fick med sig en tredjeplats som bäst i näst senaste starten efter att ha fått göra grovjobbet utvändigt en sådan fin häst som Jaques Mearas. I senaste starten så blev det galopp in mot första sväng och då var den dagen förstörd. Han har efter senast fått en liten tävlingspaus på 1.5 månad med vad jag tror sikte mot det här loppet då han står perfekt inne i klassen samtidigt som det är hemmabana och förutsättningarna går inte att klaga på här. Från ett perfekt startspår tillsammans med kusken Ulf Ohlsson så kommer siktet vara inställt på ledningen och från den positionen är han hästen att slå för övriga. Spets och slut!


7 Forbidden To Rest är en rätt så trevlig häst som gör det bra varje gång. Han har i år hunnit med två starter där man testade V75 i årsdebuten näst senast och visade då att han duger bra när han slutade tvåa från ledningen. I starten efter det så ställdes han mot stenhårt motstånd och räckte då helt enkelt inte till. Nu är han tillbaka i sin ordinarie klass igen och från ett fint utgångsläge så kommer fyraåringen att få en fin resa i den främre träffen och i ett rätt så ojämnt lopp så tycker jag att Forbidden To Rest ska ses med skrällchans.


11 The Flying Eagle gjorde debut i ny regi senast och presenterades då i ett mycket fint skick när han vann på ett mycket enkelt sätt från ledningen. Med det loppet i kroppen som var det första loppet på 4.5 månad så kommer han nu vara än bättre formmässigt, men man hade kunnat fått ett bättre startspår än det man har här. Han verkar enligt stallet ha tagit senaste loppet på ett bra sätt då han känns fin i träningen och om bara kusken Magnus Djuse kan finna de rätta vägarna här så ska The Flying Eagle tas på allvar.


Min Vinnare: 6 Ever Loving

Spets efter 500m: 6 Ever Loving

Skrällen: 7 Forbidden To Rest

Rankingen: A: 6 B: 7,11,10,2,3 C: 12,4,8,5,9V75-2 2140m Volt


6 Ethel är mitt förstaval i ett rätt så öppet kallblodslopp. Hon visar fin form för dagen då hon inlett året på absolut bästa sätt med två segrar och en tredjeplats på tre starter. Vid senaste starten så galopperade hon varvet kvar i en rätt så fin position, och kom tillbaka starkt efter det till en tredjeplats. Man gjorde en liten balansändring då som inte föll väl ut och nu återgår man till den gamla balansen igen som hon hade vid segrarna vilket är positivt. Hon startar visserligen här med 20 meters tillägg, men är kvick i benen från start och jag är inne på att kusken Henrik Svensson kan köra till ledningen här efter ett par hundra meter och om det lyckas så finns det ingen som kan slå henne här. Hon går dock väldigt bra bakifrån också och med sin fina speed så ska det vara en vettig segerchans för Ethel som både har form och klass i sig.

8 Dån Klara hade ett riktigt bra fjolår som femåring då hon utvecklades rejält och åtta segrar på arton starter och sprang in över 483 tusen kronor. Hon inledde det här året med en andraplats i slutet av januari bakom min vinnare Ethel efter att ha fått en fin resa under loppets gång och sedan avslutat bra sista halvvarvet. Hon trivs absolut som bäst när hon får spara lite på speeden, för då är det inte många i den här klassen som kan stå emot henne och om man bara hittar ner i ett vettigt slagläge här från 20 meters tillägg så ska hon räcka långt i ett ihåligt lopp.


12 Klack Nova är en hederstjej som här gör sin 100:e start i karriären och har på slutet visat rätt så god form. Hon vann på V75 i sin näst senaste start efter att ha gått en rejäl slutrunda ute i spåren och det blev då en säker seger till slut. I senaste starten var motståndet klart tuffare och hon kördes då invändigt hela vägen, men fick inte med sig någonting hem då. Nu går hon ner lite i klass igen och med en duktig kusk i Mats Djuse lär det säkerligen bli ett offensivare upplägg och trots att hon startar med 40 meters tillägg denna gång så kommer Klack Nova att runda många av sina konkurrenter och med lite tur kring tempo och positioner så är hon segerfarlig.


10 Åse Mona har väldigt fin fart i sig, men har haft svårt att stå på benen de senaste starterna då hon galopperat tre lopp i rad. I senaste starten så slutade hon dock trea trots en galopp i slutsvängen och då var hon bra med bakom Ethel och Dån Klara. Enligt stallet så pekar formkurvan rakt uppåt i träningsjobben efteråt och om bara kusken Ole Johan Östre hittar de rätta vägarna fram här så tycker jag att Åse Mona är en spännande skräll i ett öppet lopp.


Min Vinnare: 6 Ethel

Spets efter 500m: 6 Ethel

Skrällen: 10 Åse Mona

Rankingen: A: 6,8,12,10 B: 1,2,3,14,15 C: 7,4,9,11,5,13V75-3 2640m Auto


3 High On Pepper hade en otrolig fjolårssäsong med över 2.1 miljoner kronor intjänat och tio segrar på sexton starter. Känslan är att han fortsatt också är under rejäl utveckling och det ska bli spännande att få se honom mot den absoluta eliten i Sverige under året. Han inledde detta året precis som han avslutade det förra med seger då kördes offensivt via tredjespår till ledningen efter 700 meter och sedan var det inget snack om saken och han vann i överlägsen stil. Liknande motstånd även i denna starten väntar och från ett bra startspår så sitter man bra på det omgående och kusken Jorma Kontio kan köra lite hur han vill här för High On Pepper är överlägsen sitt motstånd även denna gång och är en gjuten spik.

6 Phoenix Photo får ses som motbudet här då han trots sin ålder på tio år verkligen har visat en sprudlande form under vintern och på hans tre senaste starter har det blivit två segrar och en tredjeplats. Här öppnar han snabbt från ett bra startspår och lär få en resa i den främre träffen och det ska nog vara en god chans för Phoenix Photo att dyka upp bland de tre främsta här.


Min Vinnare: 3 High On Pepper

Spets efter 500m: 3 High On Pepper

Skrällen: Phoenix Photo

Rankingen: A: 3 B: 6 C: 9,11,10,8,1,7,2,5,4V75-4 2140m Volt


13 Jade Sisu gjorde årsdebut i sin senaste start efter tre månaders vila och fick då en snäll smygresa hela vägen och tackade för det genom att spurta till en mycket enkel seger när luckan kom runt slutsvängen. Hon har hela tiden visat väldigt fin kapacitet, men också varit lite ojämn av sig och känslan är att det fortsatt finns en del utveckling i femåringen. Här står hon rätt så bra till med ett fint utgångsläge och trots 20 meters tillägg så bör kusken och tränaren Conrad Lugauer kunna finna en rätt så fin position åt sin adept. Hon går bra bakifrån och i ett rätt så öppet lopp så tycker jag hon ska vara förstahästen här.

14 Shehuntyoudown är en hedersdam som nu blivit åtta år men som på slutet visat riktigt fin form mot tuffa hästar. Hon har redan hunnit med att göra fyra starter i år med en andraplats som bäst och den kom i senaste starten då hon stod för en rejäl avslutning sista 600 meterna ute i tredjespår och kopplade greppet om segern 150 meter före mål, men blev sedan nerspeedad. Nu spänner man bågen igen och går ut på V75 där hon visat tidigare att hon duger och från ett intressant utgångsläge så bör man komma iväg bra från start och finna en rätt så hygglig position, och med lite tempo under loppets gång så kommer Shehuntyoudown att verkligen jaga ikapp motståndarna över upploppet och ska ses som främsta utmanare med kusken Emilia Leo.


6 Exactement är min skräll i loppet då jag tycker att hon står rätt så spännande till här. Ett bra startspår har hon tillsammans med sin tränare och kusk Tomas Pettersson och hon visade dessutom att formen sitter där vid segern i sin senaste start och här står hon inför ett lopp där hon även kan få springa i ledningen då hon är snabb ut. Det skulle verkligen vara intressant att få se Exactement i ledningen här, och ifall man även kan få dämpa tempot en bit så kan det räcka hela vägen!


Min Vinnare: 13 Jade Sisu

Spets efter 500m: 6 Exactement

Skrällen: 6 Exactement

Rankingen: A: 13,14,6,9 B: 1,8,10,15,3 C: 2,4,11,5


V75-5 2140m Auto


7 L.A.Boko har verkligen utvecklats till en mycket bra tävlingshäst hos sin tränare Daniel Wäjersten. I senaste starten som var hans andra lopp för i år så var det ett oerhört formstarkt intryck han gav efter sig även om det var mot ett svagt motstånd. Nu provar man på V75 igen och i ett litet fält så kommer man att finna en fin position och då jag även tycker att han har den bästa grundklassen i gänget så är L.A.Boko given som ensam A-häst och en bra spik.

5 Xanthis Hilton hade ett kanonår i fjol då han i rask takt klättrade upp i klasserna då han sprang in 742 tusen kronor. I årets tre starter så har det blivit två segrar, där den ena kom på V75 vilket visar att han duger bra i dessa sammanhang. I senaste starten så blev han fast med gott om krafter kvar mot tuffa hästar och dom krafterna kan han nu ha nytta av. Startspåret är klart bättre den här gången och kusken Mats Djuse kommer att ladda framåt för att finna en bra position där ledningen hade varit optimalt, men inget måste. Oavsett ledningen eller rygg på ledaren så ska Xanthis Hilton ses som främsta utmanare till min vinnare och är segeraktuell om den skulle komma bort på något vis.


6 Parveny hade ett tungt år i fjol med en andraplats som bäst på åtta starter och kom inte alls till sin rätt. Han har dock i årets tre starter kommit bättre på det och vann direkt i årsdebuten för tre starter sedan efter att ha stått för en rejäl insats. Vid senaste starten som var på huvudstadsbanan Solvalla så var han hårt betrodd och tog då hand om ledningen, men efter att kusken då valde att släppa så blev han fast i rygg på ledaren hela vägen och fick aldrig chansen. Nu lär det vara ett mer offensivt upplägg den här gången och då han är snabb ut den första biten kommer han att få en fin resa här och med lite mer tur ska Parveny räcka en bit och är loppets skräll för den som vill gardera.


Min Vinnare: 7 L.A.Boko

Spets efter 500m: 5 Xanthis Hilton

Skrällen: 6 Parveny

Rankingen: A: 7 B: 5,6,4 C: 2,1,3,8V75-6 1640m Auto


5 Benchmark är en läcker välstammad herre som tände till allt mer för varje start han gjorde under hösten. Han har i år gjort tre starter och då matchats i tuffa sällskap där han inte riktigt fått det att stämma och så sent som förra lördagen blev han kvar i kön och gick i mål utan att pressas. Med tätare starter nu så bör femåringen vara ännu vassare den här veckan och från ett passande startspår mitt bakom startbilen så lär kusken Örjan Kihlström ladda det som går från start för att finna en så bra position som möjligt. Han möter även ett enklare motstånd denna gång och till en trevlig % så är Benchmark mitt förstaval i loppet.

1 Erjon gör alltid sitt och kommer närmast från seger mot ett lite enklare sällskap, men han imponerade då så smått efter att ha fått göra grovjobbet utvändigt ledaren under större delen av loppet. Han är kvick ut den första biten och från ett passande startspår lär kusken Magnus Djuse köra det som går från start för att nå ledningen initialt och sedan får vi ses vilken taktik man väljer här, men oavsett val av taktik så kommer han få ett fint lopp och enligt stallet kommer han göra en fin insats här, och då räcker han långt.

Därbakom finns det ytterligare ett par motbud i 3 Judge Dredd Sisu som visat fin form på slutet genom två raka segrar och här står intressant till med ett bra utgångsläge och om han skulle komma till ledningen så blir han svårluggad, men med bra form så duger han även bakifrån.

4 Never To Young kommer verkligen med toppform då hon har tre raka segrar samtidigt som det görs en intressant ändring här i att man sätter på en amerikansk sulky för första gången, och vad det ger för effekt ska bli spännande att se. Tuffare motstånd väntar nu, men med bra startspår och form är det dumt att nonchalera henne här.

Skrällen i loppet är 10 Luca Di Quattro som är en rejäl herre som lever mest på sin styrka, och med fina insatser på slutet så ska han räknas även här om tempot blir uppskruvat.

Min Vinnare: 5 Benchmark

Spets efter 500m: 1 Erjon

Skrällen: 10 Luca Di Quattro

Rankingen: A: 5,1,3,4 B: 10,2,8,7 C: 11,12,9,6V75-7 2140m Auto


6 King Of Djazz har alltid lovat väldigt gott och har fortsatt prestera bra sedan han bytte regi från Joakim Lövgren i söder till Sandra Eriksson i norr. Där har han hanterat omställningen väldigt bra och vann dessutom ett lopp på vinterbana under juldagen vilket var hans senaste start. Efter den segern så fick han ett par veckors semester, men har nu tränats på i lite tuffare jobb och ska komma väl förberedd till den här uppgiften. Örjan Kihlström hoppar upp i sulkyn den här gången vilket jag tycker är intressant och från ett bra startspår lär det bli en rätt så snabb start här och chansen att han kan forceras till ledningen efter ett par hundra meter ska vara god, bara om kusken vill det. Han är stark och tål även att göra en hel del jobb själv vilket han har visat tidigare, så ledningen är inget måste även om det givetvis är den närmaste vägen till mål. Han gör en spännande start här och till en rätt så låg % tycker jag King Of Djazz är en intressant förstahäst.

3 It’s Peppertime kommer att bli favorit i loppet och det ska han vara efter att ha visat fin form på V75 på slutet där han vid årets två starter varit trea och fyra. Med dessa två loppen i kroppen så är nu formen uppåt och från ett bra startspår bör han hamna rätt så bra på det, men någon ledning lär det inte bli då han har galopperat vid ett par tillfällen och kusken Jorma Kontio lär nog köra på säkerhet den första biten. Givetvis ska femåringen ses med rätt så hygglig segerchans, men jag tycker att It`s Peppertime blir för alldeles stor favorit här och är bara en av flera på mitt system.


Främsta motbuden i B-gruppen hittar vi i 7 Wings Level som varit bra under en längre tid och även hävdat sig bra på V75, men från ett jobbigt utgångsläge här så kan det bli lite trafikproblem och det gäller att han får lite flyt med sig, för isåfall duger han bra.

Skrällen är 4 Humble Stance som imponerat i tre raka segrar på vinterbana hemma i Boden och Skellefteå och det har varit ett fint formintryck. Tuffare emot den här gången givetvis, men form slår oftast klass och om bara kusken Mats Djuse kan ge sjuåringen en vettig resa här så kommer Humble Stance att göra sitt bästa och då kan det räcka långt.


Min Vinnare: 6 King Of Djazz

Spets efter 500m: 6 King Of Djazz

Skrällen: 4 Humble Stance

Rankingen: A: 6,3 B: 7,4,9,2,11,12 C: 1,10,8,5Lycka till!

Christoffer