V75 körs denna lördag på Bjerkebanan i Oslo och jag väljer att spela med två spikar. I V75-2 nummer 5 Fashiononthehill och i V75-6 nummer 1 Stoletheshow. 


V75-Förslag Bjerke 16/3

V75-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-7
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V75-1 3100m Volt

1 Odd Viking utvecklades rätt så fint förra året då det på tjugo starter blev åtta pallplaceringar varav tre stycken segrar. I förra starten var han ute mot rätt så tuffa hästar och kördes då i ledningen, men fick ge sig och höll istället till en tredjeplats. Här står sexåringen väldigt fint till sett till propositionen och kommer troligtvis att ta hand om ledningen här tillsammans med kusken Erlend Rennesvik och över den långa distansen som passar honom fint så tror jag att Odd Viking leder det här från start till mål. 

2 Painted Genius matchades mot rätt så tufft motstånd stundtals ifjol och gjorde det också bra. Här gör femåringen årsdebut efter 2.5 månads tävlingsfrånvaro och det är en rätt så intressant uppgift som han har framför sig då han står på start och kommer att få en fin resa långt fram. Visserligen kan det behövas något lopp i kroppen innan formen sitter där, men enligt stallet så ska Painted Genius vara väl förberedd för en bra prestation och med lite tur under loppets gång så kan han vara en skräll här att räkna med. 

4 Max Eagle F.T hade inför senaste starten visat väldigt fin form under vintern då segrarna radades upp. Den trenden bröts dock i senaste starten då han galopperade från start och då var den dagen förstörd. Nu står han lite bättre till här och bör klara av startmomentet och om han gör det så lär det vara en offensiv styrning här ifrån kusken Åsbjörn Tengsareid som känner hästen väl och Max Eagle F.T. ska absolut räknas som en av flera med vinstchans. 


Min Vinnare: 1 Odd Viking 

Spets efter 500m: 1 Odd Viking 

Skrällen: 2 Painted Genius 

Rankingen: A: 1,2,4 B: 11,8,12,6,3,10 C: 9,7,5


V75-2 2100 Auto

5 Fashiononthehill är en amerikanare som sedan han kom till Norge gjort det väldigt bra. I senaste starten som var hans årsdebut så kördes han till ledningen mot ett lite enklare motstånd och vann sedan mycket enkelt och det var ett fint intryck. Nu väntar lite tuffare motstånd denna gång, men från ett bra startspår så kommer Fashiononthehill återigen kunna köras offensivt där jag tror att han sitter i ledningen tidigt och sedan är han tillsammans med sin kusk och tränare Frode Hamre ekipaget att slå för övriga. 

11 Kingen Mearas är en välstammad herre som gjorde det klart bra ifjol som treåring då det på åtta starter blev två segrar och tre tredjeplatser där han bland annat var i final av långa E3. I år har han hunnit med att göra tre starter och på dessa tagit två raka segrar på slutet så formen börjar sitta där allt mer. Han är allround av sig och tål att göra en hel del grovjobb själv om så krävs så därför är spåret ingenting som oroar här och om bara Kingen Mearas klarar den långa resan och levererar som tidigare så ska han räknas tidigt bakom min vinnare här. Jag spikar! 

2 King Okay har verkligen fin form för dagen och var duktig tvåa i senaste starten efter att han fått göra grovjobbet utvändigt ledaren. Här står han till med ett intressant startspår då han är hyfsat kvick ut den första biten och kommer att sitta bra på det kort efter start. Om det sedan kan bli lite tempo under loppets gång så ökar chanserna för King Okay som är en rolig skräll att ta med för de som garderar loppet. 


Min Vinnare: 5 Fashiononthehill

Spets efter 500m: 5 Fashiononthehill 

Skrällen: 2 King Okay

Rankingen: A: 5 B: 11,2,10,1,3,7,12,8 C: 9,4,6


V75-3 1609m Auto

10 Cool Trix är en amerikanare som sedan han kom till Norge har gjort allting rätt. Han har tretton raka segrar bakom sig och årsdebuten klarades av i början av februari. Lite tråkigt utgångsläge denna gången dock samtidigt som motståndet är en aning tuffare än det han kanske mest har stött på, men med en startsnabb rygg så bör ändå sexåringen hamna rätt så bra på det. Formen är riktigt bra enligt stallet och då Cool Trix vägrar att förlora för dagen så är det ändå svårt att gå emot honom här som förstahäst även om det inte är någon spik på V75. 

4 The Baron är en snabbfotad herre som hade ett bra fjolår med tio pallplaceringar varav sex stycken segrar på nitton starter. I år har han hunnit med tre starter med en andraplats som bäst och formen börja komma allt mer enligt stallet. Utgångsläget här går inte att klaga på för den startsnabbe åttaåringen som lär tryckas av från start av kusken och tränaren Olav Mikkelborg, och väl i den positionen så leder The Baron det här loppet mycket länge. 


Min Vinnare: 10 Cool Trix

Spets efter 500m: 4 The Baron

Skrällen: 4 The Baron 

Rankingen: A: 10,4 B: 8,5,6,7 C: 1,3,11,9


V75-4 2140m Volt

10 Stumne Fyr hade en häftig säsong förra året med tio segrar på 23 starter och över 1.1 miljoner kronor intjänat. I år har han fortsatt vara bra med två segrar och en andraplats på tre starter och han är verkligen allround då han vinner loppen på flera olika sätt. I senaste starten som var på V75 på Bergsåker så vann han mycket enkelt och formen är enligt stallet fortsatt väldigt fin. Startspåret hade kunnat vara bättre för Stumne Fyr här som dock kan vinna det här loppet på olika sätt och då han fortsatt vinner gång efter annan så finns det ingen anledning till att inte tro på Stumne Fyr här som får förstarösten. 

9 Tangen Bork hade även han en bra fjolårssäsong med tio segrar på sexton starter och över 1.8 miljoner kronor intjänat. Nu gör han årsdebut efter mer än fyra månaders frånvaro och behöver säkert något lopp i kroppen innan formen sitter där. Han har dessutom lottats till ett bakspår vilket inte är helt optimalt för sjuåringen men han får springa barfota runt om vilket är bra. Han går bra även bakifrån och har en vass speed att tillgå och med det Tangen Bork visat tidigare så ska segerchansen vara god även här. 

1 Grislefaksen G.L. stod för ett par fina insatser förra året då han tog sex segrar på elva starter. Han gör årsdebut här efter att ha vilat i tre månader, men har enligt stallet tränat på bra och ska inte vara så långt ifrån toppformen även om det säkert lär behövas något lopp i kroppen. Utgångsläget här är bra då han är snabb ut den första biten och om man lyckas med att hitta till ledningen så kan Grislefaksen leda det här loppet länge och ska räknas. 

Min Vinnare: 10 Stumne Fyr 

Spets efter 500m: 1 Grislefaksen G.L.

Skrällen: 6 Grisle Tore G.L. 

Rankingen: A: 10,9 B: 1,6 C: 2,4,7,11,3,5,8


V75-5 1609 Auto

1 Kapten Nemo är en grundkapabel herre som hade lite fräschörproblem under förra året men som sedan han gjorde comeback i början av december har hittat en ny nivå är känslan. I senaste starten så var han riktigt fin vid segern efter en vass avslutning och när han nu får starta tätare så bör det vara ett plus. Innerspåret här bakom startbilen är optimalt då han är snabb ut den första biten och taktiken från kusken Daniel Wäjersten kommer att vara att leda det här loppet från start till mål vilket jag tror lyckas för Kapten Nemo. 

9 Wall Of Moni är en högkapabel herre som verkligen imponerat sedan han kom från USA till Sverige. Förra året hann han med sex starter och var då bland de tre främsta i alla starter där tre slutade med seger, och i år har han tagit två segrar på tre starter. Utgångsläget här hade kunnat vara bättre men det behöver ändå inte vara helt dumt då han har rygg på en startsnabb häst, och om bara Wall Of Moni kommer igenom rätt så hyggligt här så tycker jag att han ska ses med bra chans. 

2 The Way I Talk Ås är en segervan herre som vunnit hälften av sina sexton starter. I år har det blivit två starter som gett en segrr och en andraplats och formen bör komma allt mer nu när han fått dessa lopp innanför västen. Bra startspår har han lottats till den här gången då han är kvick ut den första biten och det kommer säkert att bli laddning här från kusken Erlend Rennesvik för att nå ledningen, men oavsett tätposition eller ej så kommer han att få en fin resa i den främre träffen. Till den här starten så åker den amerikanska sulkyn på igen för The Way I Talk Ås som är tillräckligt bra tycker jag för att vara med och strida om segern här. 


Min Vinnare: 1 Kapten Nemo

Spets efter 500m: 1 Kapten Nemo 

Skrällen: 8 Nelson Catch Me 

Rankingen: A: 1,9,2 B: 3,8,10,6,5  C: 4,7,11 


V75-6 2100m Auto 

1 Stoletheshow är en superstjärna som nu har tjänat en bit över elva miljoner och närmar sig tolv. Han har i år startat tre gånger redan och tagit tre raka segrar mot lite enklare motstånd än det som väntar nu. Förutsättningarna här kan man dock inte klaga på och från ett innerspår bakom startbilen så kommer kusken och tränaren Frode Hamre att ha siktet inställt på ledningen med sin adept. Väl i ledningen så trivs Stoletheshow bra och jag tror att han leder det här loppet från start till mål. Spik! 

2 Beartime har visat bra form under en längre tid och tog senast en välförtjänt seger då han från ett dåligt utgångsläge fick en fin resa i ryggar under slutvarvet och via 1.10.8 sista 800 meterna så vann han rätt enkelt till slut. Här startar han med klart bättre förutsättningar då startspåret är optimalt och här bör kusken Andrè Eklundh kunna komma ner i rygg på ledaren och om man sedan har lite tur med lucka till slut så kommer Beartime att avsluta vasst och då kan han vara skrällen i loppet om min vinnare kommer bort. 


Min Vinnare: 1 Stoletheshow 

Spets efter 500m: 1 Stolethehow 

Skrällen: 2 Beartime 

Rankingen: A: 1 B: 2,9,10,4,3 C: 6,5,7,8 


V75-7 2100m Auto

5 Kashmina B.R. hade en fin utveckling under fjolåret då det på arton starter blev elva pallplaceringar varav sex stycken segrar som gjorde att hon sprang in över 356 tusen kronor. I år har hon hunnit med fyra starter och på dessa har det blivit två segrar och en andraplats så formen är det inget fel på för dagen. Utgångsläget här är bra då hon är kvick ut den första biten och siktet från kusken och tränaren Kristian Malmin kommer att vara på ledningen här med sin adept. Väl i den positionen så trivs sexåringen vilket hon visade i senaste starten då hon vann mycket enkelt med krafter kvar och även denna gång måste det vara bra chans just därifrån för Kashmina B.R. 

10 Ultra Violet hade ett fint genombrott förra året då hon vann sex av elva lopp och matchades mot rätt så tufft motstånd. Här gör hon årsdebut efter att inte ha startat sedan i början av september, men enligt stallet så kommer hon väl förberedd och ska vara redo för en bra prestation direkt. Hon är stark och rejäl av sig och med lite tempo på loppet så ökar förstås segerchansen för sjuåringen som dock tål att göra grovjobb själv om så krävs, och med lite klaff under loppets gång här så ska Ultra Violet ses som en segerkandidat. 

12 Future Sox har haft toppform under vintern och inledningen av det här året och vann på ett fint sätt i senaste starten när hon från andra par utvändigt avslutade vasst. Här startar hon från ett lite halvtufft utgångsläge och kommer behöva lite tur under loppets gång, men med den fina formen som Future Sox har är det inte läge att nonchalera henne helt och hon ska räknas som en av flera med segerchans. 


Min Vinnare: 5 Kashmina B.R. 

Spets efter 500m: 5 Kashmina B.R. 

Skrällen: 8 So Superb 

Rankingen: A: 5,10,12 B: 13,8,6,4,1,9 C: 7,11,2,3


Lycka till!

Christoffer