Det körs en extra V75 denna söndag på Bjerkebanan i Oslo. Jag spelar med totalt tre spikar och dessa finner vi i V75-1 där 14 Indy Rock går ner kraftigt i klass, i V75-4 där världens bästa kallblod just nu i 6 Tangen Bork befäster sin krona och i V75-6 så ska 1 Felicia Zet ses med fin segerchans. 


V75-Förslag Bjerke 9/6

V75-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-7
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15V75-1 3140m Volt

14 Indy Rock provade under vintern ett par starter på fransk mark där det blev en andraplats som bäst på Vincennes i Paris. Han har under våren hunnit med att göra två starter i Sverige där han näst senast var riktigt bra som trea i ett försök till Paralympiatravet efter en tung resa utvändigt ledaren. I senaste starten för knappt en månad sedan så var han inte lika bra och han galopperade som slagen i slutsvängen. Nu har han fått ladda om inför en resa till Norge och jag tycker att detta på förhand ser ut som en intressant uppgift för sexåringen som gillar den långa distansen som det är nu. Att starta med 40 meters tillägg är alltid tufft, men han möter samtidigt ett rätt så blandat motstånd med och om kusken Örjan Kihlström bara kör i tid här så ska Indy Rock ha toppchans att ta årets första seger här. Jag spikar! 

3 Dee Godfather kommer med fin form då han har två raka segrar bakom sig båda tagna på ett fint sätt. I näst senaste starten så tog han hand om ledningen direkt från start och sedan efter att ha sprungit på i ett jämnt tempo så blev segern enkel. I senaste starten mot ett lite billigare motstånd så satt han i femte par utvändigt innan han efter ett varv kördes fram utvändigt ledaren och övertog då ledningen med varvet kvar till mål och sedan blev segern mycket enkel. Nu ställs han inför en klart tuffare uppgift den här gången, men med tanke på den fina formen som Dee Godfather har för dagen så ska han räknas som ett tidigt motbud här. 


Min Vinnare: 14 Indy Rock 
Spets efter 500m: 6 Retire Me Royal 
Skrällen: 8 Pretty Devil
Rankingen: A: 14 B: 3,8,1,11,15,5,13,12,4 C: 2,10,6,9,7 


V75-2 1609m Auto 

2 The Way I Talk Ås är en fin tävlingshäst som ofta är med långt framme i loppen vilket tretton pallplaceringar varav åtta stycken segrar på tjugo starter indikerar. I år har det på sex starter blivit en seger och tre andraplatser där han näst senast var ute på V75 i Sverige och gjorde det då klart bra som femma. I senaste starten sedan mot ett lite enklare sällskap i Norge så fick han en tuff resa utvändigt ledaren vilket han inte riktigt gillade och han var slagen tidigt då. Han har dock efter det loppet för knappt en månad sedan tränat på bra och här startar han från ett fint startspår som gör att kusken Erlend Rennesvik kan ge The Way I Talk Ås ett bättre lopp den här gången i ryggar och med lite tempo på det hela så kommer hans avslutning att räcka långt här tror jag. 

6 Epicure har inlett det här året bra med två segrar på fyra starter. Senaste segern kom i näst senaste starten då han på Färjestad kördes till ledningen och väl därifrån så vann han sedan mycket enkelt. I senaste starten så kördes han återigen till ledningen men var då inte som bäst den dagen och galopperade som slagen i sista sväng. Nu har han fått ladda om i nästan 1.5 månad och tränar enligt stallet bra och kommer väl förberedd inför den här uppgiften som ser spännande ut över kort distans vilket är optimalt för femåringen. Sedan blir det nog svårt att kunna nå till ledningen här, men om kusken Per Oleg Midtfjeld kan droppa ner i ett andraspår här tidigt samtidigt som det blir lite tempo på loppet vilket det ser ut att bli så ska Epicure räknas mycket tidigt. 

Min Vinnare: 2 The Way I Talk Ås 
Spets efter 500m: 1 Thai Manhattan 
Skrällen: 3 Picasso
Rankingen: A: 2,6 B: 1,4,3,5,7 C: 8,10,9 


V75-3 1609m Auto

6 Jimmy Ferro BR är en tyskfödd herre som tillhörde kulltoppen i Tyskland som yngre och som gick vidare till Italien och Alessandro Gocciadoros stall där han hade ett okej fjolår. Det blev på tio starter två segrar och två andraplatser samt över 713 tusen kronor intjänat och han var med i finalen av bland annat Paralympiatravet i Sverige. Han gjorde under vintern ett par starter i Frankrike med helt okej resultat och har även fått göra tre lopp i Italien där han senast tog årets första seger då han mot ett lite billigare sällskap vann enkelt efter en fin resa i andra par utvändigt. Formen ska enligt stallet vara fin för dagen och han har visat att han är en riktigt fin häst de dagar han får det att stämma fullt ut och från ett fint startspår här så lär det bli ett offensivt upplägg här för Jimmy Ferro BR som har fin styrka i sig och ska ha bra chans att vinna det här loppet oavsett position. 

1 Friend Of Elves utvecklades fint under fjolåret då han matchades mot tufft motstånd och på sexton starter var han bland de tre främsta i hälften av dessa varav en slutade med seger. Han var finalist i både Kungapokalen där han slutade sexa och i Sprintermästaren där han slutade femma så han visade även att han hävdar sig bra i de allra tuffaste loppen. I år har han hunnit med att göra fem starter och tog i sin senaste start årets första seger då han från ledningen var riktigt fin och vann mycket enkelt. Här står han på nytt intressant till med ett fint startspår samtidigt som det återigen är kusken Björn Goop som kör precis som senast och det givna upplägget för Friend Of Elves är ledningen återigen och därifrån biter han ifrån sig bra även denna gång och ska räknas tidigt. 


Min Vinnare: 6 Jimmy Ferro BR
Spets efter 500m: 1 Friend Of Elves 
Skrällen: 2 Sheena’s Boy
Rankingen: A: 6 B: 1,9,5,7,2 C: 3,10 


V75-4 1609m Auto

6 Tangen Bork är ett av världens bästa kallblod om kanske inte det bästa vilken han visade i sin senaste start då han på Solvalla under Elitloppshelgen vann Elitkampen. Han fick då en perfekt resa i andra par utvändigt i ett högt tempo innan han gick på i tredjespår 700 meter före mål och via en rejäl avslutning så blev segern knapp men säker och det var en fin insats. Här ställs han inför ett nytt tufft lopp, men den här gången så har han lottats till ett klart bättre utgångsläge som gör att han kan utnyttja sin fina startsnabbhet och här har kusken Tom Erik Solberg siktet inställt på ledningen dit jag tror att man når och sedan är Tangen Bork hästen att slå för övriga och jag spikar. 

1 Grislefaksen G.L. var även han ute i Elitkampen senast och var hårt betrodd men fick då ett omöjligt lopp utvändigt ledaren i högt tempo och var då slagen redan 500 meter före mål. Formen innan dess var väldigt bra och han har tagit klivet upp i eliten nu på allvar. Utgångsläget är på nytt väldigt bra och det kommer att bli en fin resa i förhoppningsvis rygg på ledaren här för Grislefaksen G.L. som om det bara klaffar lite här med lucka till slut kan bli segerfarlig, men det är främst om min vinnare av loppet kommer bort. 


Min Vinnare: 6 Tangen Bork 
Spets efter 500m: 6 Tangen Bork 
Skrällen: 1 Grislefaksen G.L.
Rankingen: A: 6 B: 1,7,4,8,3 C: 5,2,10,9 


V75-5 2100m Auto

4 Comandandconquer S. är en riktigt fin tyskfödd fyraåring som inför den här säsongen flyttade till Sverige och sin nya tränare Håkan K Persson. På tre starter på svensk mark har det blivit två segrar och en tredjeplats och det var en imponerande insats senast då han från tredje par utvändigt stod för en häftig avslutning och hann dit trots att det var långt fram. Känslan är att han tar rätt så fina kliv i sin utveckling och det är en herre som stallet har tankar om att försöka kvala in till det tyska derbyt med senare i år. Utgångsläget här är perfekt för fyraåringen som bör kunna komma ner i en hygglig position här och om sedan tempot kan bli lite uppskruvat så ökar förstås chanserna för Comandandconquer S. som kommer leverera en fin avslutning på nytt och han är min förstahäst här. 

9 Extreme Point är en flyfotad italienare som verkligen tagit stora kliv framåt i år då han på sju starter tagit fem segrar och två andraplatser. I senaste starten så gjorde han ett riktigt starkt lopp då han från tredje par utvändigt gick ut i tredjespår på den sista bortre långsidan och han höll därefter farten riktigt bra hela vägen in i mål till en andraplats. Nu har fyraåringen lottats till ett bakspår vilket inte behöver vara fel då han har rygg på startsnabba hästar och om det skulle kunna bli lite tempo på det här loppet så kommer Extreme Point att komma in i matchen och med en liknande insats som tidigare så räcker han mycket långt här. 


Min Vinnare: 4 Comandandconquer S. 
Spets efter 500m: 1 Waterloo Bonanza 
Skrällen: 1 Waterloo Bonanza
Rankingen: A: 4,9 B: 2,1,3,5 C: 7,10 


V75-6 1609m Auto 

1 Felicia Zet är en av Sveriges bästa ston som under vintern var i Frankrike där man provade två starter i början av året vilket inte fungerade alls. Istället har hon verkligen sett lysande ut i sina starter på svensk mark och i senaste starten så kom årets första seger då hon under Elitloppshelgen såg riktigt bra ut när hon från ledningen vann mycket enkelt. Här står hon återigen väldigt bra till med ett optimalt startspår och taktiken är given från kusken och det är att hålla upp ledningen och sedan blir Felicia Zet väldigt svårslagen på nytt. Jag spikar! 

9 Betting Pacer håller väldigt fin form för dagen och har gjort det riktigt bra i år då hon på sju starter tagit tre segrar och tre andraplatser. I senaste starten under Elitloppshelgen så höll hon strålande till andraplatsen bakom min vinnare av det här loppet sedan hon fått göra jobbet utvändigt ledaren och det är verkligen toppform för dagen på sjuåringen. Här startar hon från ett lite bättre utgångsläge och bör kunna få en fin resa tack vare en startsnabb rygg och om Betting Pacer kan få spara på speeden denna gång så ska hon räknas tidigt. 


Min Vinnare: 1 Felicia Zet 
Spets efter 500m: 1 Felicia Zet 
Skrällen: 3 Bunny
Rankingen: A: 1 B: 9,3,10,6 C: 2,5,4,8,7 


V75-7 2100m Auto

6 Barack Face  är en av Sveriges bästa hästar med potential att bli den bästa och även en stjärna på internationell nivå. Han hade en mycket fin fyraåringssäsong med andraplatsen i derbyt samt seger i Europaderbyt som höjdpunkter samt över 5.1 miljoner kronor intjänat. Han gjorde årsdebuten i mitten av maj i Copenhagen Cup och var då riktigt fin när han från ledningen vann i väldigt enkel stil och det var ett toppenintryck. Formen bör inte vara sämre till den här starten och från ett framspår även denna gång så kommer kusken och tränaren Adrian Kolgjini vara aktiv från start och jag tror att Barack Face körs till ledningen efter ett par hundra meter och sedan stannar han där hela vägen in i mål, men även från andra positioner ska det vara en bra segerchans. 

4 Joviality är ett av Världens bästa ston som i år inledde med en tredjeplats i självaste Prix D’Amerique och blev därefter inbjuden till Elitloppet som hon var ute i senast. Då blev det fel redan i försöket för femåringen då kusken Erik Adielsson valde att sitta kvar i andraspår när konkurrenterna kom bakifrån och efter att hon sedan fått backas ut så avslutade hon vasst till femteplatsen, nära att ta sig till final. Formen bör vara väldigt bra inför den här uppgiften är känslan och från ett optimalt utgångsläge så kan kusken Erik Adielsson lägga upp taktiken lite hur han vill här och Joviality ska med en fin resa i den främre träffen ses som ett hett bud i loppet. 


Min Vinnare: 6 Barack Face 
Spets efter 500m: 6 Barack Face 
Skrällen: 2 Devilish Hill
Rankingen: A: 6,4 B: 3,9,2,5,10 C: 1,7,8 Lycka till!
Christoffer