Traditionsenligt så körs V75 under långfredagen på Färjestadstravet i Karlstad. I en lurig omgång så väljer jag att spela utan någon spik på kupongen. 


V75-Förslag Färjestad 29/3

V75-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-7
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V75-1 3140m Volt

14 Midnight Special hade en fin utveckling förra året och var då bland de tre främsta i nio av femton starter och tog fyra stycken segrar. Han årsdebuterade i början av februari men var då inte kurant för dagen och har fått en paus efter det. Han har dock tränat på riktigt fint inför den här starten samtidigt som det blir någon form av barfotabalans vilket är ett plus. 40 meters tillägg som han här startar med är alltid tufft, men då det låter på stallet som att ändå formen bör vara rätt bra och att han är van vid vid att möta klart tuffare hästar än såhär så tycker jag att Midnight Special är en rolig vinnare i ett öppet lopp. 

5 Börtas Ankare hade en väldigt fin utveckling under hösten då han fick det att lossna rejält med ett par segrar under kort tid. I år har sexåringen hunnit med att göra tre starter där han galopperade i de två första, men i den senaste starten så travade han hela vägen och då vann han på ett rejält sätt efter en resa mestadels utvändigt ledaren. Intressant uppgift väntar även den här gången även om motståndet är tuffare, men med en resa långt fram i fältet så tål Börtas Ankare att göra en del jobb själv och ska ses med chans även denna gång. 

3 Dajanov inledde sin karriär förra året som fyraåring och gjorde det då bra när han på fjorton starter var bland de tre främsta i nio av starterna och tog fem stycken segrar. I år har han gjort två starter och lite svårt att komma igång då han var seg i senaste starten och var då aldrig segeraktuell som rätt hårt betrodd. Nu är det dock barfota runt om som gäller och det lyfter sig femåringen normalt på, och från ett fint startspår här så kan kusken och tränaren Björn Goop köra till ledningen med sin adept på hemmaplan och väl i den positionen så har Dajanov tre segrar på tre försök och han är en av flera som kan vinna det här loppet. 

Min Vinnare: 14 Midnight Special

Spets efter 500m: 3 Dajanov

Skrällen: 15 Starbec’s A.to Z. 

Rankingen: A: 14,5,3 B: 1,15,4,13,10,11 C: 9,7,6,8


V75-2 2140m Auto

4 Daiquiri Grif är kapabel men också lite strulig av sig då han inte är helt att lita på med galopper titt som tätt. Här är det årsdebut som gäller för femåringen som tränat på bra under vintern och lagt på sig en del muskler enligt stallet och med det här loppet i sikte under en tid så har det även förberetts inför denna starten. Startspåret går inte att klaga på då femåringen är rätt så kvick ut från start om han travar iväg och om Daiquiri Grif håller sig i rätt gångart hela vägen här så ska det vara en rätt så bra segerchans från ledningen.
 
6 Cardin är i grunden en häst med höga toppar när han väl får det att stämma. Han gjorde årsdebut i mitten av februari och vann då på ett fint sätt efter tidig ledning och efter den starten så provade man V75 senast där allting blev helt fel då sjuåringen blev rejält trött i ledningen efter ett ganska så högt tempo. Enligt stallet har han tagit det loppet bra och tränat på fint efter det och om bara Cardin kan få en mer lämplig resa den här gången så står han sig fint i det här loppet och ska räknas tidigt. 

8 Honey Dun Girl har haft väldigt fin form under vintern och början av detta året. Hon radade upp tre raka andraplatser inför senast då hon fick en tuff resa utvändigt ledaren vilket kanske inte riktigt är hennes melodi och fick nöja sig med en femteplats. Tufft utgångsläge även denna gång kan göra att man riskerar en tuff resa på nytt, men jag tror att femåringen är tillräckligt snabb från start för att kunna finna en rätt så fin position här och om det bara löser sig hyggligt för Honey Dun Girl så är hon skrällduglig. 

10 First To Fight har fint kunnande de loppen han är på topp, men har också varit lite ojämn i sina prestationer. I senaste starten var det dock ett fint formintryck då han gjorde det bra som sjua på V75 efter ett tufft slutvarv och fyraåringen har stött på rätt så tufft motstånd och visat att han duger. Utgångsläget denna gången behöver inte vara fel då han har rygg på en startsnabb häst, och om inte First To Fight tillsammans med kusken Anton Knutsson hamnar för långt bak här så ska det vara en skrällchans här. 

Min Vinnare: 4 Daiquiri Grif

Spets efter 500m: 4 Daiquiri Grif

Skrällen: 10 First To Fight

Rankingen: A: 4,6,8,10 B: 1,9,12,14,13 C: 15,2,7,3,5,11


V75-3 2140m Auto

8 Delicious Gar är en flyfotad italienska som varit bland de tre främsta i nitton av karriärens 24 starter och tagit elva segrar. Hon gjorde under hösten ett par starter på svensk och norsk mark där vi fick se vilken otroligt fin häst som hon är då hon stundatals krossade sina konkurrenter. Hon gör här årsdebut efter nästan fyra månaders tävlingsfrånvaro, men är enligt stallet väl förberedd inför den här uppgiften då hon har tränat på bra. Startspåret är jobbigt här och hon kommer att få göra en hel del jobb själv under loppets gång, men då det inte har bekommit henne innan så bör det inte göra det denna gången heller och Delicious Gar ska ses med bra chans. 

4 Decision Maker har varit lite av vinterns häst med sin otroligt fina form och segrar som har radats upp. I år har femåringen gjort tre starter med två segrar och en andraplats som bäst och enligt stallet så fortsätter hon hålla sin fina form. Startspåret här är optimalt och taktiken är given här från kusken Carl Johan Jepson och det är att köra till ledningen från det här fina utgångsläget. Väl i den positionen så har Decision Maker fem segrar på sex försök och även här ska det vara bra chans från den positionen. 

Min Vinnare: 8 Delicious Gar

Spets efter 500m: 4 Decision Maker 

Skrällen: 7 Queen Belina

Rankingen: A: 8,4 B: 7,9 C: 5,2,1,6


V75-4 1640m Volt

14 Alm Kevin är en norsk gäst som är fartfylld och har inlett det här året bra med två segrar och en tredjeplats på fyra starter. Vid segern näst senast så hamnade han en bit bak ner i kön från ett dåligt utgångsläge och gick sedan med i ryggar ute i tredjespår redan 1200 meter före mål och när han sedan kunde spara på speeden fram tills 300 meter före mål så avslutade han vasst och vann mycket enkelt. I senaste starten hemma i Norge så gjorde han det även då väldigt bra som trea och formen sitter fortsatt där som det ser ut. Utgångsläget här är optimalt för sexåringen som bör hamna rätt så bra på det här och inför den här starten så aviserar stallet att köra barfota runt om för första gången och vad det kan ge för effekt ska bli väldigt spännande att se. Här gäller det för kusken Marcus Lilius att finna en fin position från start och om sedan Alm Kevin kan få gå med i ryggar så finns det ingen i det här fältet som kan stå emot han till slut. 

3 Jerven Junior är en fin häst som förra året var bland de tre främsta i femton av nitton starter och utvecklades fint. Han gjorde årsdebut i slutet av februari men stod då inte alls att känna igen och har åtgärdats efter det. Det rör sig om en häst som stallet har väldigt god tro på men inför den här starten så har man inte kunnat träna riktigt som man önskat för annars hade man varit stora optimister inför den här uppgiften då förutsättningarna är passande. Grundkapaciteten finns dock där och från det här utgångsläget så kommer kusken Mats Djuse att försöka köra sig till ledningen vilket jag tror lyckas och väl där så kan Jerven Junior bli svårfångad för övriga. 

Min Vinnare: 14 Alm Kevin

Spets efter 500m: 3 Jerven Junior 

Skrällen: 9 Ask Viking 

Rankingen: A: 14,3 B: 9,8,15,13,10,1,11 C: 5,12,6,2,7 


V75-5 2140m Auto

7 Tyson Renegade är en mycket kapabel herre som inte riktigt fått det att stämma stundtals under inledningen av karriären. Han gjorde årsdebut för för knappa tio dagar sedan på huvudstadsbanan Solvalla och avslutade då vasst från andra par utvändigt när luckan kom in mot upploppet och vann säkert. Det var en perfekt årsdebut för fyraåringen som med det loppet i kroppen bör ha gått framåt ytterligare formmässigt. Till den här starten så lättas han dessutom upp lite i balansen då han gick med brodd senast och trots ett startspår långt ut bakom startbilen så är jag inne på att han är rätt så startsnabb och att kusken Agnes Larsson kan köra sig till ledningen här om hon får iväg han från start. Väl i den positionen så ska det förstås vara toppchans, men även från andra positioner så står sig Tyson Renegade bra och ska ses med fin segerchans här. 

9 Marseille är en rätt så skaplig häst i grunden som inte alltid fått det att stämma. Han fick en liten pust på mer än 3.5 månad inför årsdebuten i senaste starten och kom då ut i ett riktigt fint skick. Från femte par utvändigt så klev han runt sina konkurrenter sista 600 meterna och vann mycket enkelt efter att ha avslutat sista 800 meterna via 1.11.7. Med det loppet i kroppen så får man nu tro att fyraåringen kommer vara ytterligare förbättrad och från ett passande smygläge här så kommer Marseille att få en fin resa återigen och med det intrycket senast i minnet så ska han räcka långt även denna gång. 

10 Mega Occagnes är rätt så rejäl och årsdebuterade senast på absolut bästa sätt då han från ledningen vann mycket enkelt efter att ha fått bestämma tempot. Det loppet bör ha gjort femåringen gott och även den amerikanska sulkyn som provades senast och funkade bra åker på här igen. Någon ledning blir det inte den här gången, men med en bra ryggresa och lite tempo på loppet så kommer Mega Occagnes att avsluta bra och ska ses som en tidig utmanare till segern här. 

Min Vinnare: 7 Tyson Renegade

Spets efter 500m: 7 Tyson Renegade

Skrällen: 9 Marseille

Rankingen: A: 7,9,10 B: 8,6,11,1,4,5,2 C: 3,12 


V75-6 1640m Auto

4 Diamond Truppo är en spännande italienare som ifjol vann sju av tretton lopp och sprang in över 2.5 miljoner kronor. Han gjorde sista starten förra året på julafton och räckte då inte riktigt till mot hästar som Jushua Tree och Joviality. Här gör han en intressant start på svensk mark och har tränat på riktigt bra inför årsdebuten så det ska bli spännande att följa honom den här säsongen i Sverige. Utgångsläget är optimalt då han är mycket snabb ut den första biten och då det även blir barfota runt om här så kan Diamon Truppo dundra runt Färjestadsovalen på en mycket snabb segertid i det här på förhand riviga loppet. 

5 A Fair Day charmade den svenska travpubliken förra året som fyraåring då han hade en otrolig utveckling och firade stora framgångar på tävlingsbanan där segern i Breeders Crown var kronan på verket. Just den segern var den sista för fjolåret och han gör här årsdebut efter mer än fyra månaders frånvaro. Här går han direkt ut i ett hårt lopp men har tränat på fint inför detta och är väl förberedd enligt stallet. Ledningen hade förstås varit det bästa om man nått dit, men med en startsnabb häst precis invändigt så kan det bli tufft. Istället får kusken Oscar Ginman rikta in sig på att ge femåringen en fin resa i den främre träffen och det ska bli väldigt spännande att se A Fair Day här som känslan är har fortsatt en del utveckling i sig. Givet motbud! 

6 Dancer Brodde hade ändå ett bra fjolår trots att det blev galopp som favorit i derbyt, men han vann Kungapokalen och sprang in över 1.6 miljoner kronor. Nu gör han årsdebut här med första starten som äldre häst och allting tyder på att han ska göra ett bra lopp direkt här enligt stallet då han tränar bra. Startspåret är normalt bra, men med kvicka hästar invändigt så är det osäkert vart han hamnar. Om det löser sig hyggligt för Dancer Brodde här så vet vi om hans kunnande och ska med på kupongen om man väljer att gardera ytterligare över min A-Grupp. 

Min Vinnare: 4 Diamon Truppo

Spets efter 500m: 4 Diamond Truppo

Skrällen: 6 Dancer Brodde 

Rankingen: A: 4,5 B: 6,1,3,2,7


V75-7 2140m Volt

6 Kudos Kazoo började starta sent ifjol som treåring och hann med att göra tre starter innan årets slut och tog på dessa två segrar och en tredjeplats. Stallet håller fyraåringen högt och hoppas på en fin säsong där man siktar mot lite större uppgifter än såhär normalt. Här gör han årsdebut efter mer än tre månaders tävlingsfrånvaro, men han är väl förberedd och har dessutom siktats lite mot det här loppet, så jag räknar med att det kommer en fin prestation här direkt. Utgångsläget går inte heller att klaga på då han är kvick ut den första biten och taktiken är given från kusken Dante Kolgjini vilket är att leda det här loppet från start till mål tillsammans med Kudos Kazoo som ska ses med vettig segerchans. 

3 Ninepoints Winner är en rätt skaplig häst som ofta är med långt framme i loppen men väntar fortsatt på karriärens första seger. I år har fyraåringen hunnit med att göra fem stycken starter med en andraplats och två tredjeplatser som bäst. Jag tycker att han för dagen ser rätt så formstark ut och i senaste starten så galopperade han kort efter start för att sedan köra ikapp fältet och sedan efter ett snällt lopp så avslutade han bra mellan hästar. Startspåret här är optimalt för Ninepoints Winner som med en resa i den främre träffen samt att han har lite tur mycket väl kan ta karriärens första seger här. 

12 Dats Tore hade en klart bra första säsong på tävlingsbanan förra året då han på tolv starter var bland de tre främsta i hälften av dessa och tog tre stycken segrar. Han årsdebuterade i början av mars på absolut bästa sätt då han tidigt kördes till ledningen och sedan stannade i den positionen hela vägen in i mål och vann enkelt. Det loppet bör ha fört fram Dats Tore en bit i form och om han kommer iväg hyggligt här från 20 meters tillägg och kan få en resa i ryggar så har han en vass speed till slut och han ska ses som en av flera som kan vinna det här loppet. 

Min Vinnare: 6 Kudos Kazoo

Spets efter 500m: 6 Kudos Kazoo

Skrällen: 3 Ninepoints Winner

Rankingen: A: 6,3,12 B: 14,7,2,15,1,4,13,9 C: 11,8,10,5


Lycka till!

Christoffer