V75 körs denna lördag på Färjestadstravet i Karlstad. Jag spelar med en spik och det är i V75-1 där italienskan 5 Dea Sprint Bar har en mycket bra uppgift. 


V75-Förslag Färjestad 29/6

V75-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-7
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V75-1 2140m Auto 

5 Dea Sprint Bar är en flyfotad italienska som matchats i tuffa lopp under året och återfinns sedan en tid tillbaka på svensk mark där det har blivit tre starter och senast kom första segern. Hon imponerade då stort sedan hon kördes till ledningen direkt från start och sedan höll hon ett högt och jämnt tempo hela vägen och var överlägsen sitt motstånd och vann i enkel stil. Femåringen är enligt stallet i toppform och har skött sin träning på ett bra sätt efteråt och man är givetvis nöjda med startspåret här som är optimalt och den givna taktiken från kusken och tränaren Alessandro Gocciadoro är att köra till ledningen här direkt från start och sedan så är Dea Sprint Bar hästen att slå. I min bok så är detta en toppchans och jag spikar! 

4 Imperator F.I. är en finlandsfödd herre som efter ett mellanår i sitt hemland förra året nu återfinns i Sverige och hos sin nya tränare Daniel Redèn. För denne så har utvecklingen tagit fart rejält och han var väldigt fin i senaste starten då han efter att ha övertagit ledningen med varvet kvar till mål vann enkelt på V75. Känslan är att han fortsatt är under utveckling och går mot en spännande framtid och från ett fint utgångsläge här så kommer kusken Örjan Kihlström kunna ge Imperator F.I. en fin resa på nytt här i den främre träffen och han ska räknas som det främsta motbudet till min vinnare. 


Min Vinnare: 5 Dea Sprint Bar 

Spets efter 500m: 5 Dea Sprint Bar 

Skrällen: 7 Pingis 

Rankingen: A: 5 B: 4,8,1,7,9,6,10,2 C: 12,3,11


V75-2 2140m Auto

6 Competivo är en herre som alltid visat rätt så skaplig kapacitet, men det är först på slutet som han verkligen har fått till det. Fyraåringen har i sina tre senaste starter fått springa barfota runt om och då lyft sig rejält och kommer inför denna starten med två raka segrar där han näst senast bjöd på ett rejält slutvarv och i senaste starten så gjorde han grovjobbet utvändigt ledaren över lång distans och var då väldigt bra. Här blir det återigen barfota runt om och från det här startspåret så är risken återigen att han kommer att få göra en hel del grovjobb själv under loppets gång men det har ju Competivo visat att han klarar och med tanke på de senaste insatserna så är han min förstahäst här. 

8 Heavenly Zet är en herre som har en hel del att brås på då han har en viss Delicious som mamma. Han har dock själv visat en hel del hittills och på sina tre starter i år har det blivit två segrar och en andraplats. I senaste starten som var på V75 så var han riktigt bra efter att han fått göra jobbet utvändigt ledaren nästintill hela vägen och efter att han kunde köras till ledningen 600 meter före mål så stred han tappert hela vägen in och fick ge sig knappt den sista biten till en andraplats. Till den här starten så väljer stallet att göra en mycket intressant ändring i att låta han få springa barfota runt om för första gången och trots ett dåligt utgångsläge här så ska Heavenly Zet räknas mycket tidigt då jag förväntar mig en mycket stark prestation här. 


Min Vinnare: 6 Competivo 

Spets efter 500m: 5 Ready West 

Skrällen: 1 Stens Rebell 

Rankingen: A: 6,8 B: 1,4,5,12,3,11 C: 2,10,9,7 


V75-3 2140m Auto

1 Free Time Jepson är en välstammad italienare som inte gjort några större fel hittills i karriären då det på fem starter blivit fyra segrar. Efter inledande starter hemma i Italien så gjorde han senast första starten på svensk mark och var då så fin som ryktet sa att han skulle vara då han från ledningen vann väldigt enkelt. Här startar han från ett intressant utgångsläge som jag tror innebär att det ska vara bra chans till att man når ledningen här den första biten och väl i den positionen så blir Free Time Jepson och Alessandro Gocciadoro ett väldigt svårslaget ekipage, men känslan är att även från andra positioner i loppet så ska det vara en bra segerchans. 

2 Magic In är en väldigt talangfull herre som skröts upp redan inför sin debut av stallet. Sedan dess har det gått åt rätt håll och han har på sina fem inledande starter tagit fyra segrar. Enda plumpen kom i näst senaste starten då han galopperade under avancemang ute i tredjespår 400 meter före mål med gott om krafter kvar, men han var tillbaka in på vinnarspåret snabbt i den senaste starten då han var rejäl från utvändigt ledaren och vann mycket enkelt. Känslan är att han med det loppet i kroppen kommer vara än bättre till den här finalen och från ett fint startspår så kommer kusken Erik Adielsson bjuda Magic In på ett fint lopp och han måste ses med fin segerchans. 


Min Vinnare: 1 Free Time Jepson

Spets efter 500m: 1 Free Time Jepson 

Skrällen: 4 Dream Mine 

Rankingen: A: 1,2 B: 3,4,5,9,10,12,11,6 C: 8,7 


V75-4 2140m Auto 

7 Esperia Font är en riktigt fin italienska som redan under fjolåret var och tävlade på svensk mark med fina resultat även om hon inte riktigt hade den rätta turen med sig i de lite större loppen. I år har hon sedan hon kom till Sverige igen sett riktigt fin ut och kommer inför detta med två raka segrar bakom sig där hon näst senast vann efter en fin spurt nerifrån kön och senast var det tidig ledning som gällde. Här möter hon ett lite tuffare sällskap igen men med ett startspår innanför den värsta konkurrenten så ligger vägen öppen för tidig ledning här på nytt för Esperia Font och väl i den positionen så blir hon mycket svårslagen. 

8 Dutchess Sun har alltid lovat gott och kom inför denna säsongen från sitt tidigare hemland Norge till Sverige och sin nya tränare Daniel Wäjersten där utvecklingen har tagit rejält med fart. På fem starter i år så har det blivit tre segrar och en andraplats där hon på slutet varit riktigt bra då hon under Elitloppshelgen vann efter en resa utvändigt ledaren och även senast var segermelodin densamma med ett tufft lopp utvändigt ledaren men segern blev även då väldigt enkel. Här startar hon återigen från ett tufft utgångsläge och risken är då stor att det kan bli lite vingel från start även denna gång, men formen känns iallafall fortsatt bra enligt stallet och med en liknande prestation som i de senaste starterna även denna gång så måste Dutchess Sun räknas tidigt. 


Min Vinnare: 7 Esperia Font 

Spets efter 500m: 7 Esperia Font 

Skrällen: 9 Mi Amore Bros 

Rankingen: A: 7,8 B: 15,9,14,5,13,12,4,3,1 C: 2,11,10 


V75-5 2140m Auto

1 Kilgore är en herre som stallet har haft en hel del tro på men som inte riktigt kanske löpt upp till sitt kunnande tidigare fram tills nu. Efter att han gått segerlös fram tills i år så har han nu växlat upp och på årets sju starter har det blivit fem pallplaceringar varav två stycken segrar. Senaste segern kom i senaste starten då han var ute på V75 och kördes då distinkt till ledningen från start och väl därifrån var segern sedan aldrig hotad och det var ett fint intryck. Han känns fortsatt väldigt fin i träningen enligt stallet som är nöjda med startspåret han har lottats till även den här gången och det kommer att köras för fullt från start här från kusken och tränaren Daniel Wäjersten för att nå till ledningen och väl i den positionen dit jag tror att man når så ska Kilgore ses med fin segerchans. 

4 Erik The Phantom är en herre som besitter hög kapacitet när han väl får det att fungera men har också varit lite ojämn i sina prestationer. Efter ett mellanår förra året som endast innehöll fyra starter så har det på tre starter i år blivit en seger och en andraplats. Just andraplatsen kom i den senaste starten då han från ett bakspår hamnade en bit bak utvändigt ledaren och gjorde sedan ett riktigt bra lopp och såg ut att vara på väg mot segern när ledaren galopperade på upploppet men han åkte då dit i sista steget och var tapper. Med det loppet i kroppen så bör han nu ha gått framåt inför detta och från ett bra startspår här så kommer kusken Jorma Kontio att vara aktiv den första biten för att söka position och med sin fina styrka så ska Erik The Phantom räknas som ett hett motbud. 


Min Vinnare: 1 Kilgore

Spets efter 500m: 1 Kilgore 

Skrällen: 3 Zaxton 

Rankingen: A: 1,4 B: 2,3,11,10,6,9,7 C: 8,5,12


V75-6 2140m Auto 

2 Oriana Boko är en talangfull dam som tränas i Holland och var redan igång under förra året som tvååring då hon bland annat slutade trea i Svensk Uppfödningslöpning. Även i år så har hon kommit tillbaka till Sverige och vann i sin näst senaste start under Elitloppshelgen treåringseliten för ston efter en mycket vass avslutning. I senaste starten så var det ett uttagningslopp till den här finalen av E3 och efter att hon från andra par utvändigt avancerat fram utvändigt ledaren på den sista bortre långsidan så blev segern komfortabel och det var med gott om krafter kvar. Hon har efter försöket stannat i Sverige och allting verkar som det ska vara inför det här på förhand spännande loppet och från ett perfekt utgångsläge så kommer Oriana Boko att sitta bra på det direkt från start och jag tror kusken Micha Brouwer kan köra till ledningen tidigt här och detta ska vara en bra segerchans. 

5 S.G.Empress är svenskhoppet i loppet som inte gjort någon besviken hittills då hon på fem starter tagit fem segrar. Hon har vunnit sina lopp på olika sätt då hon i näst senaste starten gjorde jobbet utvändigt ledaren sista 1300 meterna och vann mycket enkelt och i senaste starten som var försöket till den här finalen så kördes hon till ledningen efter 700 meter och drog sedan på i ett eget tempo och vann enkelt. Hon utvecklas i fin takt och enligt stallet så blir hon bättre och bättre och ingenting tyder i träningen på att en sämre prestation kommer att komma här. Utgångsläget är bra och med en fin resa i den främre träffen så är S.G.Empress den tidiga utmanaren om segern. 


Min Vinnare: 2 Oriana Boko 

Spets efter 500m: 2 Oriana Boko 

Skrällen: 4 Unique Princess 

Rankingen: A: 2,5 B: 9,4,11,3,10,1,8,12 C: 6,7


V75-7 2140m Auto

7 Working Class Hero är en rejäl herre som alltid varit väldigt bra men som under vintern och våren varit i Frankrike och där stått för ett par riktigt fina insatser och som det ser ut har gjort att han lyft sig ytterligare en nivå sedan han kommit hem till Sverige igen. Man provade i näst senaste starten att starta i Harper Hanovers lopp och det blev då en tuff dag när loppet blåstes av efter 2500 meter och när han sedan skulle ut igen efter ett tag så galopperade han bort en helt okej placering in mot upploppet. I senaste starten så valde man att åka till Boden och han fick då en resa i fjärde par utvändigt innan han med 900 meter kvar till mål gick på ute i tredjespår och fick sedan en rygg att gå med i ett litet tag innan han satte in slutattacken runt slutsvängen och vann sedan väldigt lätt efter en vass avslutning. Formen är enligt stallet fortsatt fin enligt stallet och från det här utgångsläget så får man försöka droppa ner i en så vettig position som möjligt från start, men då han även tål att göra en hel del jobb själv om så krävs så tycker jag att Working Class Hero är den givna förstahästen här och segerchansen är god. 

12 Riet Hazelaar är en toppmärr som firade fina framgångar som yngre då hon bland annat vann det tyska stoderbyt. Tidigare i år så gjorde hon flytten från Holland till Sverige och sin nya tränare Daniel Wäjersten där det gått bra hittills och på fyra starter så har det blivit tre segrar på V75. Efter en lite sämre prestation under Elitloppshelgen så var hon senast tillbaka in på vinnarspåret igen då hon på Östersund i början av juni fick en fin resa i mestadels andra par utvändigt i rätt så hårt tempo och hon tackade sedan för det genom att avsluta bra över upploppet till en mycket enkel seger. Den här gången så är det ett klart tuffare utgångsläge vilket förstås gör att det krävs en hel del tur, men samtidigt så rapporterar stallet att hon känns väldigt fin i träningen och med två startsnabba ryggar så lär hon kunna hamna rätt okej på det ändå och om det bara blir lite tempo på loppet som det ser ut att bli så kommer Riet Hazelaar att leverera en rejäl avslutning här och hon ska då ses med skrällchans. 


Min Vinnare: 7 Working Class Hero 

Spets efter 500m: 1 Triton 

Skrällen: 12 Riet Hazelaar 

Rankingen: A: 7,12 B: 1,10,9,4,5 C: 8,11,2,3,6Lycka Till!

Christoffer