Det är Jackpot på V75 som denna veckan körs på Gävletravet. Jag väljer att spela med två stycken spikar i V75-1 där 1 PolePosition har en mycket bra uppgift samt i V75-6 där 1 Hail Mary jagar en plats i Elitloppet och tar den från ledningen. 


V75-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-7
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V75-1 2640m Volt

1 PolePosition är en herre med gott kunnande som utvecklades fint under fjolåret när han på nio starter tog fyra segrar samt sprang in över 503 tusen kronor. I år har han på tre starter tagit två segrar där den enda plumpen kom i senaste starten då han galopperade efter ett varv i jakt på ledningen. Han känns fin i träningen enligt stallet som är nöjda med startspåret här då det är optimalt och chansen ska vara god på att han tillsammans med kusken Magnus Djuse håller upp ledningen och sedan är detta en mycket bra segerchans för PolePosition som jag spikar. 

6 Matiere är en rejäl herre med styrkan som sitt främsta vapen och har i år gjort två starter där han var riktigt bra i årsdebuten näst senast när han vann enkelt efter en tung resa utvändigt ledaren. I senaste starten så gjorde han återigen en rejäl insats men galopperade då kort före mål då han troligtvis blev ömfotad enligt stallet som har siktat lite mot det här loppet och är väldigt nöjda med hur sexåringen sköter sin träning. Från det här utgångsläget så kommer Matiere att kliva iväg bra och han räds som bekant inte att göra grovjobb om det behövs och om min vinnare av loppet kommer bort så är han en het segerkandidat. 


Min Vinnare: 1 PolePosition

Spets efter 500m: 1 PolePosition

Skrällen: 2 Grand Ready Cash 

Rankingen: A: 1 B: 6,2,11,5,7,10,4,3 C: 8,9


V75-2 2140m Volt

6 Rams Bror är en kvickfotad herre som kommit igång på allvar på slutet och har på de tre senaste starterna tagit två segrar. Vid segern i senaste starten så öppnade han bra från ett snävt startspår i volten och tog då hand om ledningen direkt från start där han sedan stannade hela vägen in i mål i enkel stil. Utgångsläget här är ännu bättre än senast och tillsammans med en startsnabb kusk i Erik Adielsson bakom sig så bör sexåringen kunna ta hand om ledningen här och om sedan Rams Bror håller den fina form som han har haft på slutet så måste detta vara en rätt så god segerchans. 

13 Svarte Petter har kommit igång fint i år genom tre segrar på fem starter och är ofta med långt fram i de loppen som han travar hela vägen. Efter tre raka segrar så var han i senaste starten återigen hårt betrodd men den dagen förstördes av en galopp kort efter start och han hamnade sedan en bra bit bak i kön och försökte ta upp jakten sedan under slutvarvet men fick nöja sig med en sjundeplats till slut och han höll klart bra. Nu är det V75 som gäller och det är alltid tufft samtidigt som han startar med 20 meters tillägg, men kapaciteten är som bekant hög och om det bara löser sig en aning här för Svarte Petter så är han bra nog att runda det här sällskapet. 


Min Vinnare: 6 Rams Bror 

Spets efter 500m: 6 Rams Bror 

Skrällen: 3 Teknopys 

Rankingen: A: 6,13 B: 10,4,2,3,5,11,9,14,7 C: 1,4,11


V75-3 2140m Auto

8 Erik The Phantom har trots sin ålder på fem år endast gjort tolv starter hittills i karriären men på dessa tagit fem segrar och två andraplatser. Han gjorde endast fyra starter under fjolåret med en andraplats som bäst och gjorde i senaste starten årsdebut efter mer än sju månaders tävlingsfrånvaro och vann då direkt på ett riktigt rejält sätt efter att ha suttit långt bak i kön och sedan gått med ute i tredjespår under slutvarvet och rundade sedan motståndet till en enkel seger. Det loppet bör ha fört fram honom ytterligare en bit i form inför den här starten och även om utgångsläget här inte är särskilt roligt så bör det bli ett offensivt upplägg här och Erik The Phantom med hjälp av sin fina grundkapacitet ska ses med bra segerchans här. 

5 Sparky’s Dream har fått två lopp i kroppen i år och var i senaste starten bra som tvåa efter att ha fått göra grovjobbet utvändigt ledaren under slutvarvet. Han hade en fin utveckling under fjolåret och visade då även att han står sig bra mot tuffare motstånd när han bland annat vann på V75 och här står femåringen inför en spännande uppgift då han har lottats till ett bra startspår som han även kan utnyttja då han är kvick ut den första biten. Till den här starten så blir det barfota bak för första gången i karriären vilket lär ge en god effekt och med siktet inställt på ledningen från kusken och tränaren Anders Eriksson så blir Sparky`s Dream svårfångad här och ska räknas tidigt. 


Min Vinnare: 8 Erik The Phantom 

Spets efter 500m: 5 Sparky’s Dream

Skrällen: 10 Rajon 

Rankingen: A: 8,5 B: 3,10,12,9,6,2,7 C: 1,4,11


V75-4 2140m Volt

12 Mahala är en riktigt fin märr som hade ett mycket bra fjolår då det på elva starter blev åtta pallplaceringar varav fyra stycken segrar samt över 815 tusen kronor intjänat. Hon har under vintern varit i Frankrike där det blev tre starter på Vincennes i Paris vilket gav en tredjeplats som bäst och känslan är att hon har utvecklats en hel del inför den här säsongen på svensk mark. Hon har sedan hon kom hem igen från Frankrike gjort två starter och var duktig som tvåa på V75 i näst senaste starten efter ett vasst upplopp och såg bra ut mot tuffa hästar i senaste starten men galopperade då 300 meter före mål. Här startar hon med 20 meters tillägg vilket alltid är tufft, men hon känns väldigt formstark för dagen enligt stallet och i det här loppet mot ett rätt så billigt motstånd än vad Mahala är van vid så ska det vara en rätt så fin segerchans. 

7 Waypoint Sequence hade efter en trög inledning på karriären en väldigt fin utveckling under hösten i fjol och har i år inledningsvis matchats mot tufft motstånd och gjort det klart bra. I näst senaste starten så var hon ute i ett kval till Drottningpokalen och var då duktig som trea efter ett vasst upplopp och i senaste starten var det återigen mot tuffa kullkamrater och hon gjorde det då godkänt som sexa. Utgångsläget här är bra då hon är kvick ut den första biten och om kusken Rikard Skoglund prickar starten här någorlunda så bör man komma till ledningen och väl i den positionen så biter Waypoint Sequence ifrån sig bra och ska räknas tidigt. 


Min Vinnare: 12 Mahala

Spets efter 500m: 7 Waypoint Sequence 

Skrällen: 7 Waypoint Sequence 

Rankingen: A: 12 B: 7,1,10,2,13,3,6,11 C: 14,4,5,9,8


V75-5 1640m Auto

3 Oracle Vixi är i grunden en fin häst som dock varit lite upp och ner i sina prestationer men har på slutet matchats i stenhårda sällskap samtidigt som han har startat från hopplösa utgångslägen och då gått bra i skymundan. Formen ska det med andra ord inte vara något större fel på och här har man äntligen fått ett bra startspår och då väljer stallet att hänga på både en amerikansk sulky samt att han ska få springa barfota runt om för första gången i karriären vilket bör ge en väldigt fin effekt. Känslan är att han med dessa ändringar kommer att öppna fort den första biten och kusken Örjan Kihlström lär ha siktet inställt på ledningen här och med en resa i den främre träffen så tror jag att Oracle Vixi kommer att stå för en mycket fin prestation här och ska då räknas med god segerchans. 

6 Bjorn är en snabb herre som endast gjort tio starter i karriären hittills men på dessa har det blivit fyra segrar och två andraplatser. I år har han kommit igång med tre starter och han var väldigt fin vid segern i näst senaste starten då han fick en fin resa i rygg på ledaren innan han lyftes ut i ett andraspår 400 meter före mål och sedan blev segern enkel. I senaste starten så var han återigen bra men fick sträcka vapen som tvåa efter en tuff resa utvändigt ledaren efter att han stred tappert hela vägen in i mål och känslan är att formen nog sitter där den ska rätt så bra inför detta. Det är även anmält barfota runt om för första gången här vilket är en spännande ändring och som bör ge en rätt så fin effekt och med sin startsnabbhet så kommer Bjorn att få springa med i den främre träffen återigen och ska vid en normal prestation här räknas som ett hett segerbud. 


Min Vinnare: 3 Oracle Vixi 

Spets efter 500m: 3 Oracle Vixi

Skrällen: 4 Tarpon Springs 

Rankingen: A: 3,6 B: 10,4,8,1,7,5 C: 2,9,11


V75-6 1609m Auto 

1 Hail Mary är en av Sveriges bästa hästar som efter ett fint fjolår då han sprang in över 3.9 miljoner kronor efter segrar i både Hugo Åbergs Memorial och Sundsvall Open Trot klev över femton miljoner kronor intjänat under karriären. Han var under vintern i Frankrike där han bland annat var med i världens tuffaste travlopp Prix d`Amerique där han dock inte fick med sig någonting. Han har sedan han kom hem igen gjort två starter först i Bollnäs näst senast då han vann mot ett enklare sällskap och senast i Finland så var han riktigt bra som trea i Finlandia Ajo efter en tuff resa ute i spåren första 700 meterna och sedan utvändigt ledaren. Formen börjar komma på allvar enligt stallet som förstås är nöjda med det här utgångsläget som kommer att innebära att kusken Björn Goop som får förtroendet bakom åttaåringen för första gången någonsin kan köra till ledningen här och väl i den positionen så tror jag ingen kan nå Hail Mary här som jag spikar.

4 Staro Mack Crowe hade en väldigt fin fyraåringssäsong förra året då det på tolv starter blev åtta pallplaceringar varav tre stycken segrar samt över 2.3 miljoner kronor intjänat. Han har i år gjort fyra starter där han senast var ute i Finlandia Ajo och var då bra som femma efter en rejäl avslutning efter att han hamnat en bit bak i kön och han visade då att formen är riktigt bra. Till den här starten så gör stallet en väldigt intressant ändring och det är att man ska låta femåringen få springa barfota runt om för första gången vilket kan ge en väldigt fin effekt om det faller väl ut. Från det här utgångsläget så kommer kusken Jorma Kontio att köra hela vägen då styrkan är fin hos Staro Mack Crowe som ska ses med skrällchans här ifall min vinnare av loppet kommer bort.


Min Vinnare: 1 Hail Mary

Spets efter 500m: 1 Hail Mary 

Skrällen: 4 Staro Mack Crowe 

Rankingen: A: 1 B: 4,3,5,2,7 C: 9,6,10


V75-7 2140m Auto

1 Caio Titus Bond är en italienare som går mot en spännande säsong på svensk mark då det är en häst som stallet håller högt. Han har i år på sex starter tagit fyra segrar och var senast i Finland där han från samma utgångsläge som nu hamnade i tredje par invändigt och därifrån så fick han sedan aldrig chansen och gick i mål med gott om sparade krafter. Därför är man givetvis inte nöjda med att man återigen har lottats till ett innerspår bakom startbilen och den främsta uppgiften för Alessandro Gocciadoro är att hitta ut i ett andraspår så tidigt som möjligt och om det lyckas så tror jag att vi kommer att få se hur bra Caio Titus Bond är och segerchansen är om han alltså hittar ut i ett andraspår bra.

6 Heartbeat Thunder har efter en fin utveckling under fjolåret då han sprang in 777 tusen kronor inlett det här året klart bra med då han på tre starter tagit en seger och en tredjeplats. I näst senaste starten vid segern så kördes han till ledningen efter knappa 600 meter och sedan blev segern enkel efter att han avslutat sista 800 meterna via 1.11.5. I senaste starten så provade man V75 igen men den dagen förstördes av en galopp efter 300 meter då han blev lite störd vilket han inte klarade, men formen ska det inte vara något fel på enligt stallet. Utgångsläget här passar femåringen bättre och det bör bli en rätt så fin position härifrån och om det sedan kan bli lite tempo på loppet vilket det ser ut att bli så ökar segerchansen för Heartbeat Thunder som är en stark avslutare och ska räknas mycket tidigt här.


Min Vinnare: 1 Caio Titus Bond

Spets efter 500m: 2 Mizai 

Skrällen: 11 Joe Dalton 

Rankingen: A: 1,6 B: 3,11,2,10,7,9,8,4,12,5Lycka till!

Christoffer