Denna veckan så körs V75 på Halmstadstravet. Omgångens spik kommer i V75-2 nummer 10 Cassius Clay D.E. 


V75-Förslag Halmstad 2/3

V75-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-7
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V75-1 2140m Auto

3 Dominic Wibb har tävlat på kontinuerligt i tuffa lopp med fina resultat. Han avrundade fjolåret med en seger på V75 och följde upp det med en andraplats i en V75-final på annandagen. Årsdebuten gjorde han sedan mitten av januari och då vann han på nytt på V75. Sedan dess har han fått en liten paus på 1.5 månad men har tränat på normalt och kommer få lite vassa intervaller inför detta för att väckas. Startspåret är bra då han är kvick ut och dessutom så blir det barfota runt om här vilket är en fördel då han blir ännu kvickare ut, och taktiken från kusken Dante Kolgjini kommer att vara given här och det är att köra till ledningen och sedan stanna där. Den taktiken bör gå och jag säger spets och slut för Dominic Wibb! 


6 Major Ass är en tyskfödd herre som sedan en tid tillbaka finns på svensk mark hos tränaren Rick Ebbinge som han har gjort fyra starter för och det med fina resultat. Han vann under uppesittarkvällen på V75 efter en tung resa utvändigt ledaren och har efter det gjort ytterligare två raka starter på V75 där han var riktigt bra som tvåa senast i början av februari efter att han återigen gjort grovjobbet utvändigt ledaren. Formen kommer allt mer för nioåringen som även här ser ut att få göra en hel del grovjobb själv, men det är inget som man är rädda för och Major Ass ska räknas tidigt. 


2 Winner Brodde har visat fin form hela vintern och även hävdat sig bra på V75. Just på V75 så var han duktig som tvåa från ledningen i näst senaste starten på Solvalla där han såg ut att gå mot segern, men fick ge vika mot en sådan fin häst som Danao Degli Dei den sista biten. I senaste starten så blev det fel från start och man hamnade en bit bak innan han fick göra jobbet utvändigt ledaren och det blev till slut en tredjeplats efter att han kämpade på bra. Nu står han intressant till här med ett bra startspår och han kommer att få en fin resa i den främre träffen och med lite tur är Winner Brodde en häst att räkna med här. 


9 Triton har verkligen hittat formen på slutet och radat upp fina insatser. Han vann på V75 i mitten av januari och har efter det tagit ytterligare två segrar på tre starter mot lite enklare motstånd. I senaste starten så fick han det serverat när han fick en resa i tredje par utvändigt och sedan rygg fram tills slutsvängen då slutattacken sattes in och segern blev mycket enkel. Här möter han ett klart tuffare motstånd, men startspåret är passande då kusken och tränaren Mats Gunnarsson kan smyga med sin adept och om Triton får de rätta ryggarna här så kommer han att avsluta vasst och ska räknas. 

Min Vinnare: 3 Dominic Wibb

Spets efter 500m: 3 Dominic Wibb

Skrällen: 11 Game Brodde 

Rankingen: A: 3,6,2,9 B: 11,10,7,4,5 C: 1,8 


V75-2 2640 Volt 

10 Cassius Clay D.E. är en häst som jag verkligen gillar med hög kapacitet och har på livets sjutton starter varit bland de tre främsta totalt femton gånger och tagit elva segrar. På slutet har han matchats mot hårt motstånd på V75 där han i sin senaste start tog en mycket enkel seger efter att ha körts till ledningen och sedan dirigerat loppet hela vägen. Nu är det lite annorlunda förutsättningar med voltstart istället för autostart samtidigt som han startar med 20 meters tillägg. Starten kan vara ett orosmoment, men han känns så pass säker av sig att det inte ska vara några problem och om han bara travar iväg så tycker jag att sexåringen står för klassen i gänget och detta ska vara en toppchans för Cassius Clay D.E. som är min spik!  

1 Let Me In är kapabel men inte helt lätt då han har galopperat en hel del i sina lopp hittills. Han gör årsdebut här efter att han inte startat sedan i mitten av december och har skött träningen på ett bra sätt enligt stallet. Någon toppform lär det dock inte vara direkt då han behöver något lopp i kroppen för det, men han har lottats till ett intressant läge här och man kommer att prova att hålla upp ledningen och sedan köra i den positionen. Väl från ledningen blir det spännande att se Let Me In som kan leda det här loppet länge och är det givna motbudet om min vinnare skulle komma bort. 

Min Vinnare: 10 Cassius Clay D.E. 

Spets efter 500m: 1 Let Me In

Skrällen: 1 Let Me In

Rankingen: A: 10 B: 1,2,6,13,5,9,15,12,7 C: 4,3,11,14,8

V75-3 1640m Auto

5 Edibear var väldigt duktig som unghäst där han krönte en fin fyraåringssäsong med att vara trea i derbyt. Därför var förhoppningarna höga på honom när han skulle ta klivet in i den äldre eliten förra året som femåring, men det stämde då inte alls för honom då det endast blev tre resultatlösa starter. Han har nu fått tre lopp i kroppen i år och kommer allt mer i form vilket han visade i senaste starten då han var väldigt fin på V75 när han vann knappt men säkert efter att ha gått utvändigt ledaren under slutvarvet. Här startar från ett fint utgångsläge och även om det inte lär bli någon ledning så kan nog kusken Stefan Persson finna en fin position här och om det krävs så kan han ju även göra en hel del jobb själv under loppets gång och jag tycker Edibear ska ses med en riktigt bra chans här. 

3 Sweetman är en hedershäst som gör det bra och har visat väldigt fin form för dagen. Han kommer närmast från seger mot ett lite enklare motstånd då han kördes till ledningen efter ett par hundra meter och sedan var det spel mot ett mål då han gick ifrån till en mycket enkel seger. Ledningen är verkligen en position som han trivs i och nästan ett måste för honom då han inte gillar andra positioner. Därför är startspåret perfekt här och dessutom får åttaåringen Magnus Djuse upp bakom sig och med siktet inställt på ledningen så kan det räcka hela vägen för Sweetman här. 

6 Four Guys Dream hade ett bra fjolår med fem segrar på tolv starter och över 740 tusen kronor intjänat. Han vann bland annat ett försök till Sweden Cup och är en häst att räkna med även i år den svenska eliten. Formen på slutet har kanske inte varit som tidigare, men nu blir det barfota runt om och det är en klar fördel för Four Guys Dream som med en bra resa här avslutar bra och då ska han räknas. 

Min Vinnare: 5 Edibear

Spets efter 500m: 3 Sweetman

Skrällen: 10 Ultion Face 

Rankingen: A: 5,3,6 B: 10,4,1,2,7 C: 9,8V75-4 2140m Volt

7 Xia Lloyd är en rätt så hygglig tävlingshäst som börjat det nya året riktigt bra med en seger och en andraplats på två starter. Andraplatsen kom i näst senaste starten på V75 och senast tog hon årets första seger mot ett lite enklare motstånd från ledningen. Just ledningen trivs hon i och därför har hon lottats till ett riktigt bra startspår här som bör innebära att kusken och tränaren Adrian Kolgjini kan placera sin adept i ledningen och väl i den positionen så tycker jag att Xia Lloyd som dessutom ska få springa barfota runt om för första gången i karriären är hästen att slå. 

13 LaFerrari Dimanche är en högkapabel dam som har kommit igång igen efter ett fjolår som var svagt. Det har blivit fyra starter i år med en seger och två andraplatser där hon näst senast var duktig tvåa på V75. Hon blir bättre och bättre för varje start hon gör och står här rätt så intressant till mot ett rätt så ojämnt motstånd. Hon startar visserligen med 20 meters tillägg och det är ett gäng att runda, men jag räknar med en offensiv styrning här ifrån kusken och tränaren Rick Ebbinge och om det inte strular alltför mycket under loppets gång så ska LaFerrari Dimanche ses med chans. 

10 Cypress Point hade gjort 45 raka starter utan att vara bland de tre främsta innan hon köptes in till Tomas Malmqvists stall. För sin nya tränare har det blivit fyra starter och två segrar på dessa. I senaste starten så sent som förra lördagen på Örebrotravet så gjorde hon det bra som fyra på V75. Hon bör enligt stallet vara i ännu bättre form denna gång och i ett blandat sällskap så står sig Cypress Point bra här och är en av flera som kan vinna loppet. 

Min Vinnare: 7 Xia Lloyd

Spets efter 500m: 7 Xia Lloyd

Skrällen: 1 Bonnie Wibb

Rankingen: A: 7,13,10 B: 1,6,14,4,8,2 C: 12,5,11,9


V75-5 2140m Auto

8 Caton har verkligen hittat stilen på slutet och ståtar med två raka imponerande segrar. Segermelodierna har varit samma då det varit tidig ledning och sedan rusat på i ett eget tempo och varit helt överlägsen sitt motstånd. Denna gång är förstås motståndet tuffare, men från ett öppet startspår så finns det bara en taktik och det är full fart framåt och om man skulle nå ledningen här i ett tidigt skede av loppet vilket jag tror att man gör så blir Caton svår att tas med för övriga och här tar man tredje raka segern. 

6 Kipketer Mearas är en talangfull herre som årsdebuterade på absolut bästa sätt senast då han kördes till ledningen efter ett par hundra meter och sedan stannade där hela vägen in i mål efter att ha avslutat sista 500 meterna via 1.11.6. Nu provar man V75 och från ett bra startspår tillsammans med en duktig kusk i Magnus Djuse så kommer det att bli laddning från start för att finna en fin position i fältet. Han står väldigt bra inne i den klassen han befinner sig i och då formen bör vara än bättre till den här starten så ska Kipketer Mearas ses med segerchans. 

9 Vancouver High blandar och ger lite i sina prestationer då han har haft lätt till galopp till och från. Han var dock riktigt bra senast som tvåa efter en stark avslutning sista 800 meterna av loppet som han sprang på 1.11.2 och han var nära segraren i mål. Han duger riktigt bra i den klassen han befinner sig i och dessutom planerar man att köra barfota runt om för första gången här vilket är en spännande ändring och om det bara klaffar lite för Vancouver High under loppets gång så ska han ses med chans. 

Min Vinnare: 8 Caton

Spets efter 500m: 8 Caton

Skrällen: 5 Patricia Bo 

Rankingen: A: 8,6,9 B: 5,3,12,10,7 C: 4,2,1,11


V75-6 2640m Volt

1 Frankie Godiva hade ett mycket fint fjolår med tio pallplaceringar på tretton starter varav sex stycken segrar vilket gav över 585 tusen kronor intjänat. Detta året har han fortsatt sin fina utveckling då han på två starter tagit två segrar under januari. Han känns enligt stallet fortsatt fin i träningen och därför bör formen fortsatt vara där man vill ha den och från ett fint startspår så är taktiken given och det är att köra till ledningen och sedan köra där så länge den berömda lampan lyser och jag tror den lyser hela vägen för Frankie Godiva. 

9 Judge D. är även han en härlig tävlingshäst som utvecklades fint förra året som han i december avrundade med två raka segrar där den sista kom på V75 från ledningen på Axevalla under nyårsafton. I år har det blivit en start och det på V75 i slutet av januari då han fick en fin resa i rygg på ledaren och sedan höll farten bra som trea i mål. Han har lottats till ett lite lurigt utgångsläge här då han startar bakom hästar och det gäller för kusken Stefan Persson att försöka slinka igenom från start för att finna en lämplig position. Han tål att göra en hel del jobb själv om det skulle behövas under loppets gång och med lite tempo på loppet så är Judge D. motbudet till min vinnare. 

Min Vinnare: 1 Frankie Godiva

Spets efter 500m: 1 Frankie Godiva

Skrällen: 10 Black Fire 

Rankingen: A: 1,9 B: 10,5,12,8,3,2,6,4 C: 11,7


V75-7 2140 Auto

1 Utah Southwind kom till Sverige och sin nya tränare Ulf Stenströmer under hösten från sitt tidigare hemland Norge och har på svensk mark gjort det bra. På fyra starter för sin nya tränare så har han matchats mot tuffa hästar främst på V75 där han hävdat sig väl och tog en fin seger i slutet av januari efter en rejäl slutrunda. I senaste starten även den på V75 så startade han återigen från ett jobbigt utgångsläge, men gjorde det då återigen bra som trea. Nu kan man verkligen inte klaga på utgångsläget med ett innerspår bakom startbilen som han även kan utnyttja då han är snabb ut den första biten, och siktet här kommer att vara inställt på ledningen och väl i den positionen så är Utah Southwind tillsammans med kusken Magnus Djuse ekipaget att slå för övriga. 

6 Shejk är en välstammad herre som endast gjort 26 starter i karriären trots sin ålder på sju år, men har visat ett stort kunnande och känslan nu är att han är mer jämn i sina prestationer än tidigare. Han kommer närmast från en enkel seger mot ett lite billigare motstånd i årsdebuten i slutet av januari då han tidigt satt i ledningen och sedan dirigerade loppet därifrån. Nu lär det inte bli någon ledning, men väl en resa i den främre träffen och då han även tål att göra en hel del jobb själv om så behövs så räds man inte att låta Shejk sprunga utvändigt ledaren och även från den positionen ska han ses med bra chans. 

Min Vinnare: 1 Utah Southwind 

Spets efter 500m: 1 Utah Southwind

Skrällen: 9 Con Padre 

Rankingen: A: 1,6 B: 9,5,12,2,7,10 C: 3,8,4,11


Lycka till!

Christoffer