V75 körs denna lördag på Halmstadtravet och jag spelar med en spik och det är i V75-5 där 5 Janks Morton är fältets klart bästa häst. 


V75-Förslag Halmstad 6/7

V75-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-7
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V75-1 2140m Volt

7 Celerity Broline har en hög nivå när han väl får det att fungera fullt ut och det har han fått i år då han på sina fyra senaste starter tagit tre segrar och en andraplats. Segrarna kom tre på rad samtliga från ledningen och i senaste starten så var han riktigt duktig på nytt då som tvåa efter en tung resa utvändigt ledaren nästintill hela vägen. Stallet har siktat mot det här loppet under en tid och formen är riktigt bra för dagen. Från det här utgångsläget så öppnar dessutom fyraåringen bra och jag tycker att det borde vara en rätt så fin chans på att nå ledningen här för Celerity Broline som därifrån blir väldigt svårfångad och han är min givna förstahäst här. 

5 Eminent Kronos är en fartfylld herre som sett väldigt fin ut i sina tre starter i år då han på dessa har tagit två segrar och en andraplats. Vid segern i senaste starten så var det mot ett klart enklare sällskap än det här, men intrycket var riktigt bra då han från tredje par utvändigt avslutade sista 800 meterna via 1.09.8 och vann i enkel stil. Nu provar man V75 den här gången och går därför upp en hel del i klass men till den här starten så blir det barfota runt om för första gången vilket bör ge en bra effekt och om Eminent Kronos bara klarar av det lite snäva femtespåret här från start så tycker jag att det han har visat i år även ska räcka långt här. 

Min Vinnare: 7 Celerity Broline 

Spets efter 500m: 7 Celerity Broline 

Skrällen: 6 Victory Poseidon 

Rankingen: A: 7,5 B: 3,9,6,2,10,8 C: 4,1,12,11 


V75-2 2140m Auto

2 Great Time Trot är en riktigt fin tävlingshäst som i år har tagit stora kliv framåt i sin utveckling och har på sju starter tagit fyra segrar och två andraplatser. Uppladdningen inför den här starten har varit perfekt då han i sin senaste start mot ett lite enklare sällskap kördes till ledningen efter knappa 300 meter och väl där så höll han sedan ett rätt så bra tempo och stack till slut ifrån sina konkurrenter till en mycket enkel seger. Här har han lottats till ett perfekt startspår då han är väldigt startsnabb om man väljer att ladda med honom för fullt vilket kusken Ulf Ohlsson lär göra här för att hålla ut den värsta konkurrenten som kommer utifrån och om man når ledningen så är mycket vunnet, men även från andra positioner så bör detta vara en bra segerchans för Great Time Trot. 

5 Spartakus är en reslig herre som alltid har lovat väldigt gott och som i år tagit rätt så fina kliv framåt. Han spenderade en period i Frankrike under vintern där han fick härdas mot tufft motstånd vilket han visar att han har nytta av nu när han är på svensk mark igen. I senaste starten så var han riktigt fin på V75 då han från ledningen vann enkelt trots att han blev utsatt för en hel del press under loppets gång och han vann på en topptid. Han känns enligt stallet fortsatt fin i träningen efteråt och man kan inte klaga på utgångsläget här som är optimalt och kusken Carl Johan Jepson som körde vid segern senast kommer att kunna ge Spartakus ett lopp i den främre träffen på nytt och måste räknas tidigt även här. 

Min Vinnare: 2 Great Time Trot 

Spets efter 500m: 2 Great Time Trot 

Skrällen: 3 Tuppen 

Rankingen: A: 2,5 B: 3,1,4,6,9,8,10 C: 12,7,11 


V75-3 1609m Auto

2 Hustle Rain fick visa lite av sin fina kapacitet ifjol som fyraåring då han bland annat vann Sprintermästaren och har i år börjat fint även om det inte blivit någon seger än på hans fyra starter som gett tre andraplatser som bäst. Han blev inbjuden sent till Elitloppet efter en fin andraplats i Copenhagen Cup men galopperade då efter 300 meter i rygg på ledaren och hade nog haft en fin möjlighet att ta sig till final där. Han fick istället lite revansch då han i sin senaste start var tapper i nederlaget då han efter en tung resa utvändigt ledaren slutade tvåa i Jämtlands Stora Pris. Han har här lottats till ett perfekt startspår för hans del då han är kvick ut och över en passande kort distans så bör kusken Mats Djuse kunna hitta till ledningen här tillsammans med Hustle Rain och väl därifrån så blir ekipaget mycket svårfångat. 

3 Joviality är ett av världens bästa ston som efter ett strålande fjolår med segern i Svenskt Travderby och över 6.3 miljoner kronor intjänat gjort det riktigt bra även i år då hon inledde året med en tredjeplats i Prix D`Amerique bland annat. Hon blev sedan tidigt inbjuden till Elitloppet där det dock blev helt fel i försöket efter ett lite väl passivt upplägg och hon fick då först luckan 100 meter före mål och spurtade då sylvasst men hann inte fram till en finalplats. I senaste starten var det Oslo Grand Prix som gällde och hon tog då hand om ledningen och höll sedan bra till tredjeplatsen efter att loppet gått i ett högt tempo. Här möter hon kanske ett lite enklare motstånd nu och från ett fint startspår så kommer hon att få en fin resa långt fram där jag tror att kusken Erik Adielsson gärna vill köra i rygg den här gången och Joviality är en av två hästar som höjer sig i det här loppet. 


Min Vinnare: 2 Hustle Rain 

Spets efter 500m: 2 Hustle Rain 

Skrällen: 7 Phoenix Photo 

Rankingen: A: 2,3 B: 1,8,7 C: 5,4,6 


V75-4 2140m Auto 

14 Grumbazz Kini är en herre som har haft en strålande utveckling under förra året och i år. Han avslutade fjolåret på topp med tre raka segrar och har börjat det här året lika bra med ytterligare tre raka segrar vilket gör att han inför den här starten kommer med sex raka segrar. I sin senaste start gjorde han debut för sin nya tränare Flemming Jensen och vann då ett lite billigare lopp i Danmark från ledningen. Med det loppet i kroppen så bör nu formen vara klart uppåt inför detta och även om utgångsläget är lite halvtufft här så körs han av en bra kusk i Malte Handfast som har vunnit med hästen tidigare och som står sig väldigt bra i dessa typen av lopp och om det bara löser sig hyfsat härifrån så måste det vara en kanonchans till sjunde raka segern för Grumbazz Kini som är min givna förstahäst. 

7 Hardcore D.K. har efter ett mellanår förra året kommit igång klart bättre i år då han på elva starter tagit tre segrar och tre andraplatser. I senaste starten så var han ute på V75 och var då riktigt fin när han från ledningen hade full kontroll hela vägen och vann enkelt på en fin segertid. Formen sitter där den ska för dagen och från ett öppet startspår även denna gång så lär det bli en snabb start återigen och kusken Oskar Florhed lär vara rätt så aktiv den första biten och här tror jag att Hardcore D.K. sitter i ledningen efter en bit och sedan leder han det här loppet mycket länge. 


Min Vinnare: 14 Grumbazz Kini 

Spets efter 500m: 7 Hardcore D.K. 

Skrällen: 8 Chanel Trio 

Rankingen: A: 14,7 B: 1,9,8,3,6,4,11,5,10 C: 13,2,12 


V75-5 2640m Auto

5 Janks Morton är en riktig klasshäst som trots sin ålder på fem år endast gjort sju starter i karriären och har på dessa tagit sex segrar och en andraplats. Han inledde det här året tidigt då han var igång med startandet under vintern och kommer till den här starten med två raka segrar på V75 i januari och februari där han i sin senaste start imponerade stort efter att ha fått en tuff resa utvändigt ledaren och trots det vann han enkelt. Efter det så har han fått en träningsperiod och var egentligen startklar redan i maj men efter att stallet då drabbades av lite sjukdomar så valde man att vänta lite till och han är rejält förberedd inför den här comebacken. Utgångsläget är optimalt och givetvis hade det varit bra om han hade kunnat köra sig till ledningen härifrån vilket kan ske, men med startsnabba hästar invändigt så kan de bli lite mothugg vilket jag tror dock inte spelar någon roll och Janks Morton vinner det här loppet oavsett position. Jag spikar! 

4 Enjoy The Moment har inlett den här säsongen fin med två segrar på tre starter. Intrycken vid segrarna har varit riktigt fina och i den senaste starten så var det mot tuffa hästar där han från ledningen fick springa på i ett tufft tempo och blev rejält utmanad till slut men höll då farten bra hela vägen in i mål och vann ändå säkert till slut. Här startar han från ett perfekt startspår återigen och kusken Per Nordström har nog siktet inställt härifrån på att nå ledningen direkt och sedan köra i den positionen och om min vinnare av loppet skulle komma bort så är Enjoy The Moment det främsta motbudet. 


Min Vinnare: 5 Janks Morton 

Spets efter 500m: 4 Enjoy The Moment  

Skrällen: 2 Star Cash 

Rankingen: A: 5 B: 4,1,2,8,7,3,6 C: 11,10,9,12 


V75-6 2140m Auto 

2 Golden Rain ser ut att ha formen på topp för dagen då hon närmast kommer från två raka segrar båda tagna från ledningen och intrycken har varit bra. Nu spänner man bågen lite och går ut på V75 vilket givetvis är tuffare, men samtidigt så startar hon från ett perfekt startspår vilket kusken Jörgen Sjunnesson kommer att försöka utnyttja för att ge sexåringen en fin resa i den främre träffen och det blir här även barfota runt om igen precis som näst senast vilket är optimalt. Hon har enligt stallet blivit starkare i kroppen vilket då gör att hon bör klara av en lite längre distans här och om det bara löser sig hyfsat för Golden Rain så tycker jag att det är hon det ser bäst ut för här och då är hon min förstahäst i ett lite halvöppet lopp. 

12 Nova Mahiron är den som har tjänat mest pengar i det här loppet och får därför i den här spårtrappan det sämsta startspåret vilket stallet visste om att risken fanns för när man anmälde. Jag tycker dock att hon står väldigt fint till här i den här propositionen och hon gör alltid sitt bästa i loppen och är med långt framme. Hon årsdebuterade för 2.5 månad sedan på V75 och var då väldigt bra som tvåa från ledningen efter att det hade gått fort under loppet och efter det så åkte hon på en halsinfektion av ett rejälare slag i maj vilket gjort att hon inte har kunnat starta fram tills nu. Hon kommer dock enligt rapporter väl förberedd inför detta och brukar även gå bra efter uppehåll och om bara kusken och tränaren Thomas Uhrberg kan hitta de rätta vägarna här på ett hyfsat sätt så tycker jag att Nova Mahirons normalt sett starka avslutning ska räcka långt här. 


Min Vinnare: 2 Golden Rain 

Spets efter 500m: 5 Caradja 

Skrällen: 10 Harper D.K. 

Rankingen: A: 2,12 B: 5,10,8,3,1,9 C: 4,7,10,11 


V75-7 2140m Auto

7 Queen Belina är en toppmärr som hade fina framgångar som tre och fyraåring där hon under hösten förra året vann Breeders Crown. I år har hon under sitt första år som äldre häst kommit igång med fem starter och tagit en tredjeplats som bäst vilket känns lite snålt eftersom hon sett rätt så fin ut. I senaste starten på Rättvik så var hon ute mot äldre Elithästar där hon tog hand om ledningen efter en snabb öppning och släppte sedan över den för att få en resa i rygg på ledaren och efter att hon hade svårt att följa sista halvvarvet så blev det en femteplats. Till den här starten kan man säga att hon verkligen går ner i klass och står väldigt fint till här i ett lopp som är öppet för alla ston medans Hingstarna och Valackerna max får ha tjänat 1.7 miljoner kronor. Till den här starten så blir det barfota runt om igen vilket är optimalt och dessutom så hoppar kusken Björn Goop upp i sulkyn och han bör kunna få rätt så bra snurr på henne både från start och till slut och det jag ser framför mig här är att Queen Belina tidigt sitter i ledningen här och väl därifrån finns det ingen som kan ta sig förbi henne och hon är en rolig förstahäst i loppet. 

1 Mulberry har verkligen tänt till sedan han i höstas bytte tränare till Christoffer Eriksson som under våren lät sin adept göra ett par starter i Frankrike med fina resultat och har på slutet fortsatt att leverera fina insatser. Sexåringen kommer närmast från två raka andraplatser där han näst senast i Norge fick göra jobbet utvändigt ledaren sista 1300 meterna och höll då bra och i senaste starten på V75 så fick han en resa långt bak i kön men kom då fram mellan hästar runt slutsvängen och avslutade sedan väldigt bra när luckan kom in mot upploppet och formen är riktigt bra för dagen. Den här gången så har han lottats till ett klart bättre utgångsläge än senast även om det inte är helt optimalt då han inte kan hålla någon ledning, men en fin resa i den främre träffen bör det bli för Mulberry här som om det bara löser sig lite är segerfarlig. 


Min Vinnare: 7 Queen Belina 

Spets efter 500m: 7 Queen Belina 

Skrällen: 12 Iceland Falls 

Rankingen: A: 7,1 B: 4,3,12,8,2,9 C: 10,5,6 
Lycka till!

Christoffer