Lördagens V75-tävlingar arrangeras på Jägersro. Nedan följer mina V75-tips.

Jag spelar med två spikar. 4 Lucky Truc i andra avdelningen och 5 Gareth Boko i den tredje avdelningen.

V75 Tips Jägersro Lördag 16/1
V75-1 1,4,6,11,12
V75-2 4 Lucky Truc
V75-3 5 Gareth Boko
V75-4 2,4,8,9,10,11,12,14
V75-5 1,5,6,10
V75-6 4,7,12
V75-7 2,3,5,6,8,11

2880 rader x 0,50 = 1440 kr

DD Tips Jägersro Lördag 16/1
DD1: 4,7,12
DD2: 2,3,6,8

12 rader x 30 kr = 360 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2140m volt
4 Night Brodde gjorde ett bra lopp från ledningen i den senaste starte, då var det silverfinal på Solvalla och man mötte tufft motstånd. Man blev kvar i klassen med 59.000kr tillgodo. I dag är det hemmaplan vilket är en fördel, men spåret och utgångsläget är knivigt. Han har klarat spår fem i volten tidigare och kommer man iväg felfritt idag är man med och gör upp om segern här. Min förstahäst, men givet att gardera.

6 Kennedy är en kapabel sexåring men som inte vunnit lopp på över ett år. Men i den senaste starten visade men tecken på fin form, man fick då sent fritt från tredje inner och sköt till vasst och slutade tvåa bakom Fortune Mearas som gick i ledningen. Idag har man fått ett bra utgångsläge med springspår, och Kennedy har visat prov på startsnabbhet tidigare och han är min ledare av loppet efter en bit. Från den positionen kommer man nu med formen smygande bita ifrån sig bra. Givet streck på kupongen.

11 Fortune Mearas vann ett silverförsök i den senaste starten från ledningen och slog då bland annat Kennedy. Idag ser uppgiften annorlunda ut för denna kapabla sexåring. Bakspår på Jägersro är inte det enklaste att vinna ifrån, men Fortune Mearas har kunnande för att lösa uppgiften ändå. Plockas med på systemet på kunnande och kapacitet.

12 Zio Tom Jet är skrällen för mig. Att ligga på rulle och spara speeden tillslut är melodin för denna sexåring. Skulle man idag hitta ryggen på Fortune Mearas och gå med i dennes rygg när han kliver på under slutvarvet kommer man kunna fälla samtliga över upploppet. Pass upp.

Min Vinnare: 4 Night Brodde
Spets efter 500m: 6 Kennedy
Skrällen: 12 Zio Tom Jet
Ranking: A 4,6 B 11,12,1,7,5,2,10 C 8,9,3

V75-2 1640m auto
I denna avdelningen hittar vi kvällens första spik 4 Lucky Truc. Han kommer med en färsk seger i bagaget till dagens start, och intrycket i den senaste starten var imponerande och mersmakande. Klockan stannade på 14,3 över medeldistans. Idag har man ett bra utgångsläge och jag är inne på att man sitter i ledningen efter en bit här och därifrån är man hästen att slå för övriga. Detta är en fyraåring som det håller på att lossna för ordentligt och man är inte beroende av ledningen utan kan vinna loppet från andra positioner också. Kevin Oscarsson sitter i vagnen och är skicklig på att förvalta chanserna han får. Jag väljer att spika i en öppen jackpot-omgång!

Motbud
2 Jori Boko är väldigt kvick bakom bilen och kommer ta hand om ledningen initialt. Frågan är sen om man väljer att köra i den positionen när frågorna kommer ställas utifrån. Över kort distans riskerar spetskörningen att bli utdragen om man väljer att svara invändigt. Man kommer med fin form och från stallet meddelar man att man tror på sin häst och att man kommer vara med och utmana om segern här ikväll. Främsta motbud till min spik.

Vill även nämna 12 Behind Bars som trots sitt bakspår över kort distans på Jägersro inte ska nonchaleras vid gardering. Detta är en femåring som man räknar med ska klättra en bit upp i klasserna. Till dagens start kommer man med lite frågetecken kring formen då man inte var som bäst i senaste starten. Men från stallet meddelar man att Behind Bars behandlats efter senaste starten och tränar nu mycket bra hemma på gården. Givet streck vid gardering.

Min Vinnare: 4 Lucky Truc
Spets efter 500m: 4 Lucky Truc
Skrällen: 2 Jori Boko
Ranking: A 4 B 2,12,6,7,1,9,3,5 C 10,8,11
:reklam1:
V75-3 2640m auto
Omgångens andra spik hittar vi i denna avdelningen i from av 5 Gareth Boko. Inför denna starten har man stått för två bra prestationer. Dessutom har man fått två lopp i kroppen efter tävlingsfrånvaro vilket bör innebära att formen är framflyttad ytterligare till dagens start. Idag har man även fått ett bra utgångsläge, jag är inne på att man sitter i ledningen efter en bit och väl i den positionen blir man svårslagen på hemmabanan. En spelvärd spik i min bok.

Motbud
8 Nadal Broline är bästa hästen i fältet men har ett tufft utgångsläge att brottas med idag. I den senaste starten fick man ett tufft lopp utvändigt om ledaren men fullföljde positivt som fyra i mål. Ikväll är jag inne på att man gärna undviker den positionen och kommer backa från start. Hamnar man inte för långt bak in på slutvarvet så vet vi om att Nadal Broline besitter en sylvass avslutning som kommer kunna fälla samtliga här. Men som favorit och med några riskfaktorer över sig som kan ställa till det under loppet så väljer jag att gå emot, trots vetskapen om att man mycket väl kan vinna loppet om det skulle klaffa längs vägen.
   
Skrällen är 2 Slide So Easy som är kvick iväg från start och skulle kunna få positionen rygg på ledaren. Han kommer till dagens start med fin form och en färsk seger i bagaget. Från rygg på ledaren kommer denna tolvåring bli farlig om luckan uppenbarar sig in på upploppet. Pass upp för dem som garderar.

Min Vinnare: 5 Gareth Boko.
Spets efter 500m: 5 Gareth Boko.
Skrällen: 2 Slide So Easy
Ranking: A 5 B 8,2,4,9 C 7,11,10,6,3,1,12

V75-4 3140m volt
9 Global Warrior kommer till dagens start med två segrar och en andraplats på de tre senaste starterna. I den senaste starten var man dessutom ute över den långa distansen som även är aktuell ikväll. Då blev det en imponerande seger, man körde sig till ledningen med två varv kvar och var sen aldrig hotad. För johan Untersteiner som både tränar och kör handlar det om att komma iväg från start då han inte alltid fungerat i voltstart. Lyckas johan får iväg Global Warrior på ett bra sätt och hittar en hyfsad position så är man tidigt segeraktuell även ikväll.

4 Ornello är bara streckad på 7% i skrivande stund. Men jag är inne på att man trots sina 20m tillägg på startvolten ska kunna köra sig till lendingen efter en bit och från den positionen är segerchansen i kvällens lopp betydligt högre än de 7% man är spelad på just nu. I sex av sju gånger Ornello gått i ledningen har man också vunnit. Pass upp här.

10 Galantis besitter hög kapacitet och har nu fått några lopp i kroppen. Denna femåring börjar hitta toppformen. Ett givet streck på kupongen när man börjar gardera.

14 First One In är ytterligare en skräll som kommer till dagens start med toppform. I den senaste starten galopperade man bort en eventuell seger på V75 150m från mållinjen. Detta är en rejäl sjuåring som inte räds den långa distansen. Skulle det bara lösa sig någorlunda från detta bakspår på dubbla tillägg så är man med och utmanar om segern här.

Min Vinnare: 9 Global Warrior
Spets efter 500m: 4 Ornello
Skrällen: 4 Ornello
Ranking: A 9,4 B 10,14,12,8,11,2,15,13 C 6,5,7,1,3
:reklam2:
V75-5 2140m auto
6 Zeta Kronos var riktigt bra vid segern under uppesittarkvällen på Mantorp. Men i den senaste starten var man inte som bäst. Så detta sexåriga stoet är svår att räkna på inför dagens start. Från stallet meddelar man att allt känns bra hemma i träningen inför dagens start. Hon är kvick iväg från start och är min tidiga ledare av loppet och pristerrar hon som på MAntorp för två starter sedan blir hon svår för övriga att plocka ner. Förstahäst men givet att gardera.

5 Alhambra Mail måste man bra gilla. Hon är under fin utveckling. I den senaste starten var det finaler på Solvalla och man gick i mål som tvåa bakom Kali Smart, klockan stannade då på 11,5 sista 700m. Det aviseras dessutom att det blir amerikansk vagn till dagens start, vilket är intressant. Hittar Ulf Ohlsson som ska köra för första gången ett vettigt slagläge med Alhambra Mail så har hon en vass avslutning för övriga att stå emot.

10 Sharp Dream är skrällen i loppet. Denna åttaåring besitter fin kapacitet och har nu fått två lopp i kroppen för sin nya tränare Johan Untersteiner. I den senaste starten gick man bra efter galopp. Nu med två lopp i kroppen bör man vara framflyttad formmässigt till kvällens start och håller sig Sharp Dream till rätt gångart hela loppet är 3% ett fynd i omgången.

1 Princess S.W har ibland problem med travet men hon brukar gå bra när hon återkommer efter uppehåll vilket hon gör ikväll. Princess S.W är hyfsad iväg från start kommer från detta utgångsläge garanteras ett fint lopp. Skulle sen luckan komma under sista halvvarvet finns bra speed att tillgå. Plockas med på systemet.

Min Vinnare: 6 Zeta Kronos
Spets efter 500m: 6 Zeta Kronos
Skrällen: 10 Sharp Dream
Ranking: A 6,5 B 10,1,8,3,12,9,10 C 11,7,2,4

V75-6 2140m auto
4 Emilion gör ikväll en intressant Sverigedebut. Detta är en sexåring som vet hur det är att vinna travlopp. Han har nämligen vunnit 12 av sina 30 starter i karriären. Ikväll är det för första gången Björn Goop sätter sig i vagnen bakom Emilion, vilket är intressant. Jag är inne på att Björn kommer få bra fart på denna herre och från ett bra utgångsläge sitter man bra på det från start. Är med och göra upp om segern här. Förstahäst.

7 Love Håleryd har vunnit 10 av karriärens starter. Han kan öppna rätt bra och ska räknas tidigt här då han blivit nedstruken ett hack.

Skrällen för mig är 12 Payet D.E. som inte haft någon tur med spårlottningen. Payet D.E. har fin form och skulle det bli bra fart på detta loppet kommer Hanna Lähdekorpis travare gynnas. Till endast 4% är det en skräll jag väljer att betala för.

Min Vinnare: 4 Emilion
Spets efter 500m: 7 Love Håleryd
Skrällen: 12 Payet D.E.
Ranking: A 4 B 12,7,6,2,10 C 9,5,8,1
:reklam1:
V75-7 2140m auto
6 Don Cash är en bra sexåring som i min bok står på tur för seger. Han har gått bra på slutat utan att fått sätta nosen först över mållinjen. Ikväll har man framspår och man är hyfsat kvick från start och hittar man en bra position härifrån kommer man på hemmabanan vara med och utmana om segern. Enbart 11% i skrivande stund. Förstahäst.

2 Romero gjorde ett bra lopp senast utan att kunna rå på vinnaren Mamba. För två starter sedan gick man starkt efter galopp. Ikväll har man ett bra utgångsläge och är garanterad ett bra lopp. Från stallet låter man uppåt och meddelar att man tror på en bättre insats än senast, och tycker man ska kunna vara med och segerstrida här.

8 Bravo Santana har ett tufft utgångsläge men man är väldigt kvick från start och man kommer ladda iväg vad som går härifrån, i hopp om att få en vettig position. Ser det heller inte som en omöjlighet att det slutar med att man sitter i ledningen även om det inte är mitt favorit scenario. Man är kapabel och löser det sig bara från start är man intressant här. Den låga spelprocenten är såklart inbakad med det tuffa utgångsläget.

3 Oxidizer var inte som bäst senast, men visade fin form innan det då han spurtade bra som tvåa bakom Billi Time för två starter sedan. Detta är en sexåring som tidigare visat bra kapacitet. Ikväll är det anmält amerikansk vagn för första gången i Sverige, vilket är intressant. Man öppnar även upp för att utrusta Oxidizer med helstängt huvudlag. Det skulle i så fall innebära full laddning från start och lyckas man nå ledningen blir man tuff för övriga att plocka ner. Givet streck på kupongen.

Min Vinnare: 6 Don Cash
Spets efter 500m: 3 Oxidizer/8 Bravo Santana
Skrällen: 2 Romero
Ranking: A 6,2,3 B 8,11,5,7,1,12,9 C 10,4

Lycka till med spelet! 

Oliver Bergman