Det är fantastiskt travsport vi bjuds på denna Söndag med Svensk Travderby som den stora höjdpunkten. Jag spelar med två spikar i omgången. He´s Marvelous i V75-1 samt San Moteur i V75-6.

Nedan följer min lösning på omgången.

V75 Jägersro Söndag 5/9
V75-1 5 He’s Marvelous
V75-2 1.2.3.5.8.9
V75-3 3.8
V75-4 2.6.9
V75-5 1.2.3.4.5.6.7.9
V75-6 2 San Moteur
V75-7 1.2.3.5.6.8.9.11

2304 rader x0,50kr = 1152kr

Dagens Dubbel Jägersro 5/9
DD-1 2 San Moteur
DD-2 1.2.3.6.8

5 rader x 50kr = 250kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 3140m Volt
Vi inleder omgången med ett lopp över tre varv och det är två hästar som sticker ut rejält på förhand och för mig är det en självklarhet att ta ställning och jag inleder omgången med en spik.
5 He´s Marvelous tycker jag ska vara favorit i loppet, dels med tanke på den dryga distansen som han är kraftigt gynnad av men jag ställer mig dessutom högst frågande till om favoriten 7 Oscar L.A ens kommer att gå iväg felfritt nu när det handlar om voltstart.

Det var väldigt längesen Oscar L.A provade på voltstart men de få gånger som han har försökt har det inte slutat speciellt bra. Han har förvisso mognat och höjt sig markant sedan dess men även om han tar sig iväg felfritt tror jag att han kommer få trava hela loppet utvändigt om min spik.
Oscar L.A har gjort fantastiska lopp på slutet och visat mer än He´s Marvelous men distansen samt voltstart känns som ett klart minus. Är han såpass bra att han vinner den tunga vägen får det vara så men jag tror att Björn Goop kommer iväg Snabbare från start och kan köra fram till tät och vinner från ledningen.

Jag har svårt att se någon annan vinna det här loppet än dessa två men 9 Ferrari Sisu kan mycket i ljusa stunder och skulle det stämma perfekt kan det möjligtvis vara en tänkbar kantboll.

Min Vinnare:5 He’s Marvelous
Spets efter 500m: 5 He´s Marvelous
Skrällen: 9 Ferrari Sisu
Rankingen A:5 B:7.3.9.4.8.6.1.2

V75-2 1640m Auto
Ett lurigt lopp över kort distans där det finns flertalet hästar som kan öppna snabbt från start och det här skulle kunna bli en rejäl fartfest.
2 Valour Kronos blir min knappa spetsfavorit i loppet och han har imponerat vid två raka segrar och verkar vara bra form för dagen.
Det är klart tuffare emot den här gången men om han kommer till tät är det hästen att slå, även om det kan kosta att nå den positionen.
Gustav Johansson har kört hästen vid tre tillfällen och aldrig varit sämre än tvåa och man gör lite justeringar nu för att kunna öppna ännu fortare nu och taktiken lär vara solklar.

3 Kattis J Boko tävlade med skor senast men gjorde trots det ett kanonlopp och var inte långt ifrån att vinna trots sitt svåra utgångsläge. Hon har matchats tufft i sin karriär och har fått perfekta förutsättningar med ett framspår bakom bilen och Conrad Lugauer lär ladda vad som går för att försöka hitta till ledningen.Skulle han lyckas med det så växer hon ytterligare och hon har bara förlorat från ledningen vid ett tillfälle på fem försök.

5 Argo Lux har vunnit sina lopp från ledningen och dit lär det bli svårt att komma nu med många startsnabba invändigt. Det är dock en häst som är van att sätta nosen först över mållinjen och Christoffer Erikssons italienska nyförvärv har vunnit 12 av 29 lopp och bara missat pallplats vid sex tillfällen.

9 Bahama passion känns intressant med tanke på att det kan bli rejält tempo där framme och om Micke J Andersson kan smyga med i ryggar så länge som möjligt så har hon en vass speed till slut.

1 Nairajah kan få en passande resa på innerspåret och även om han inte var som bäst senast borde han gått framåt med det loppet.

8 Giordano Soa ska tävla barfota runt om för första gången och det känns intressant. Han är ojämn i sina prestationer men vid klaff ska han räknas.

Min Vinnare: 2 Valour Kronos
Spets efter 500m: 2 Valour Kronos / 3 Kattis J Boko
Skrällen: 1 Nairajah
Rankingen A: 2.3.5.9 B:1.8.10.4 C:7.12.6.11

V75-3 2140m Auto
3 Hall Of Am orkade inte från ledningen i Stochampionatet men det kostade mycket att komma till den positionen och det var inte konstigt att det blev stumma ben till slut.
Senast var motståndet enklare men intrycket var något utöver det vanliga och hon kunde lämna hästar som Chablis Ribb och Sayonara med halva upploppet. Nu är det återigen läge för ledningen och det borde inte kosta lika mycket att komma dit nu som i Stochampionatet och hon är hästen att slå.

8 Honey Mearas vann Stochampionatet efter en snabb avslutning och går alltid hela vägen in i mål. Senast förlorade hon som storfavorit men hon fick en tuff resa och även om man kanske trodde att hon skulle vinna loppet ändå så var insatsen klart godkänd. Om 2 Hoboken Am går felfritt skulle det kunna bli bra tempo där framme om Ulf Ohlsson är offensiv och då blir Honey Mearas farlig över upploppet återigen.
Jag tror inte heller att Örjan räds att köra framåt om Hall Of Am får bestämma för mycket där framme och då kan det bli en spännande duell.

Jag provar att låsa loppet på ovan nämnda hästar men med tanke på hur mycket pengar 10 Eagle Eye Sherry tjänade under fjolåret är det en häst som skulle kunna blanda sig in i matchen vid tempo.

2 Hoboken Am var fin vid segern senast och krossade sina motståndare fullständigt efter en offensiv styrning. Det är en rejäl häst som tål att göra jobbet på egen hand men hon har inte alltid stilen med sig. Är hon lika fin som senast är det såklart en allvarlig utmanare.

Jag nämner även 1 Bring Me Wine som en potentiell skräll i loppet. Hon kan öppna över medel från start och det borde vara en bra chans att kunna få ryggen på Hall Of Am och få en bra resa på innerspåret. Med fritt över upploppet har hon en vass speed till slut.

Min Vinnare: 3 Hall Of Am
Spets efter 500m: 3 Hall Of Am
Skrällen: 1 Bring Me Wine
Rankingen A: 3.8 B:11.2.1.7.12.5 C: 6.9.4.10

V75-4 2140m Auto
6 Born Unicorn är rätt favorit i loppet med tanke på hur han har presterat på slutet. Näst senast lämnade han Morotai Degato och Tabasco C.D med flera med många längder över upploppet och han följde upp det med en bekväm seger starten efter när han vann den tunga vägen.
Det är ingen omöjlighet att han blir släppt till ledningen och då är loppet förmodligen över men det finns ett otroligt formkort invändigt i 2 Apapmand och jag hoppas att Steen Juul vill ta emot favoriten och köra i ledningen.
I skrivande stund är Born Unicorn spelad till 75% och även om han har bra chans att vinna även den tunga vägen vill jag prova att fälla.

2 Apapmand har hittat sin livs formtopp och kommer till den här starten med tre raka segrar. Senast slog han forne Elitloppsvinnaren Cokstile utvändigt och även om han inte är samma häst idag, är det starka papper.
Jag tror att han tar hand om ledningen från start och även om han är bra på speed också så hade det varit intressant att se honom i ledningen.

9 Harran Boko fick ett svårt utgångsläge men det är ett litet fält och skulle man köra med Apapmand i ledningen så kan det blir bra fart där framme och isåfall kommer han in i matchen trots sitt utgångsläge.
Han är dessutom riktigt rapp från start och borde kunna ta rygg på Steen Juul när bilen släpper vingarna och komma igenom vettigt direkt från sitt bakspår.

Min Vinnare: 6 Born Unicorn
Spets efter 500m: 2 Apapmand / 6 Born Unicorn
Skrällen: 2 Apapmand
Rankingen A:6 B:2.9 C: 8.7.1.4.5.3

V75-5 2140m Auto
3 Condior har visat att han går bra över alla distanser och han känns som klar favorit att ta hand om ledningen. Han har gått i ledningen vid nio tillfällen tidigare och vunnit sex gånger från den positionen och det är ingen tvekan om att han växer ytterligare i tät.
Han har inte stilen med sig alla gånger och även om det är min favorit till att vinna loppet så förespråkar jag bred gardering.

2 Mr Donald ska tävla med amerikansk sulky nu och senast han fick på sig den vagnen var han fantastisk fin och slutade tvåa efter en tidig galopp när gick en 1.11 tid över 1900 meter. Även om man växlar ner till skor runt om måste det vara en väldigt intressant ändring.

4 Bravo Santana är anmäld med barfotabalans för blott tredje gången i karriären och intrycket senast när han tävla utan skor tog jag till mig.
Den stora favoriten Zion Font gick inte att hota då men det var en imponerande slutrunda han bjöd på och är han lika fin igen är det en tidig utmanare.

1 Arvid S.H tycker jag är loppets drag till endast 2 % i skrivande stund. Han borde kunna få en bra resa på innerspåret och det är fina rapporter från stallet som tror på skrällchans om det löser sig från innerspåret.

6 Staro On The Rocks imponerade i debuten för Jerry Riordan men var inte alls lika bra senast mot tuffare motstånd. Det är en segervan häst från Norge som inte ska nonchaleras om han tävlar på topp.

Min Vinnare: 3 Condior
Spets efter 500m: 3 Condior
Skrällen: 1 Arvid S.H
Rankingen A: 3.2.4 B:1.6.5.9.7 C:11.12.8.10

V75-6 2640m Auto
Då har det äntligen blivit dags för årets upplaga av svenskt travderby och det här året håller startfältet otroligt bra klass. Jag tycker att tre hästar sticker ut lite extra för mig på förhand och de är också dom tre hästarna som har mest förtroende av spelarna i skrivande stund. Jag har dock haft en klar känsla under hela veckan om vem jag tror vinner och jag väljer att ta ställning och spika.
2 San Moteur fick ett bra läge bakom bilen och även om jag inte tror att han har chans att hitta till ledningen är jag inne på att han kommer att få en perfekt resa i draget med Önas Prince i tät och Calgary Games utvändigt och visa sig starkast över upploppet.
Ingen missade väl loppet han gjorde i Prix Readly Express efter galopp när han tappade massor från start och trots det kunde vinna efter ett makalöst slutvarv.
I Försöket blev det väldigt enkelt från ledningen och med lite tätare mellan starterna nu borde formen vara i Zenit.

Motbud
3 Önas Prince benämns av många som kullens kanon och han kommer till den här starten med hela tio raka segrar. Han kan öppna snabbt från start och är favorit till att ta hand om ledningen och det är klart att han måste ha en bra chans att kunna leda runt om nu också.
Jag tror dock det blir mangel utvändigt av 5 Calgary Games och över den dryga distansen kan det bli något stumma ben tillslut.

5 Calgary Games var den som stod för den bästa prestationen i försöken när han lämnade sina motståndare med nio längder över upploppet och det såg ut som att han var helt obrukad över mål. Det blir troligen ingen ledning nu och det finns en klar risk för att han kommer att få trava utvändigt om Önas Prince hela loppet och även om han imponerat stort så har han inte samma rutin som många i fältet.
Det här är dock en riktigt kanon och visst kan han mycket väl vinna den tunga vägen.

1 Brambling har en liten möjlighet att svara ut Önas Prince från start men det mest troliga är att han får ett lopp i ryggen på favoriten. Det fanns en del frågetecken inför försöket men han vann på ett bra sätt och skulle han kunna hitta ut från innerspåret kan han mycket väl hota.

4 Henry Flyer Sisu och 10 Chiru får ses som outsiders om allt stämmer men övriga tror jag får svårt.

Min Vinnare: 2 San Moteur
Spets efter 500m: 3 Önas Prince / 1 Brambling
Skrällen: 4 Henry Flyer Sisu
Rankingen A:2.3.5 B:1.4.10 C:11.10.7.6.8.12

V75-7 1640m Volt
8 Svecak Palema har verkligen tagit ett par extra kliv sedan han kom till Björn Goop och har vunnit enkelt i samtliga tre starter. Hon ska såklart vara favorit i loppet men tillägg över kort distans är aldrig enkelt och han lär knappast få någonting gratis nu och hon kommer att behöva göra mycket jobb på egen hand.

6 Heaven Mearas har haft otur i spårlottningen i sina senaste starter och har äntligen fått ett passande utgångsläge igen. Hon inledde karriären lovande med två raka segrar och har fått ett passande springspår på den främre volten. Det finns startsnabba hästar invändigt men om Örjan träffar bra från springspåret så kan hon mycket väl hitta till ledningen och debut för Daniel Redén är alltid intressant.

2 Cash And Carry var ute i ett kval till derbystoet senast men blev alldeles för het den gången och kunde inte göra sig själv rättvisa. Hon kanske inte har varit lika bra i de senaste starterna som tidigare men motståndet har hårdnat och spelarna glömmer fort. Det här ett sto med riktigt hög kapacitet och från ett passande läge i den främre volten tycker jag det är ett av omgångens roligaste drag.

3 Nova Mahiron är yngst i fältet och inledde med fyra raka segrar innan hon slutade oplacerad senast i ett tufft sällskap. Nu har hon fått ett bättre läge igen och med en resa i den främre träffen måste hon tas på allvar.

1 Manstone Two U utmanar om ledningen och lyckas man försvara innerspåret vill André Eklundh förmodligen köra i den positionen över kort distans på Jägersro. Oavsett borde det bli en bra resa och även om det är tufft emot är hon inte borta.

Min Vinnare: 8 Svecak Palema
Spets efter 500m: 6 Heaven Mearas/ 1 Manstone Two U.
Skrällen: 2 Cash And Carry
Rankingen A: 8.6.2.3 B:1.5.11.9 C: 12.10.4.13.7.15.14

Lycka till med spelet 
Oliver Bergman