En extra V75 körs denna söndag på Jarlsberg i Norge. Jag spelar med tre stycken spikar och det i V75-3 där jag tror att 1 Felicia Zet leder loppet från start till mål och i V75-4 så jagar 8 Petite Papillon ytterligare en seger samt i V75-7 så är det 5 Önas Prince som står inför en mycket intressant uppgift. 


V75-Förslag Jarlsberg 7/7

V75-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-7
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V75-1 2600m Volt

4 Bold Eagle Sun är en riktig klassig fyraåring som inlett karriären strålande med fyra segrar på hans fyra första starter. I senaste starten i början av juni så var han ute på norska V75 och rekordsänkte då rejält från ledningen och vann enkelt. Han har fortsatt tränat på fint efter senast enligt stallet och man förväntar sig en ny stark insats här över lång distans vilket han har klarat av fint innan. Utgångsläget däremot är normalt lite lurigt då startspåret är snävt men han verkar vara en rätt så förnuftig häst som bör kliva iväg bra ändå och efter en bit av loppet så tror jag att kusken Magnus Teien Gundersen kör till ledningen med Bold Eagle Sun och här är han hästen att slå för övriga konkurrenter. 

1 Bordeaux Face är en välstammad herre med bra fart i sig men som har haft väldigt svårt hålla sig i rätt gångart då han galopperat mycket. I år har han dock skött sig bättre än tidigare och har på fyra starter i år tagit två segrar där den senaste kom i senaste starten då han kördes offensivt från start och övertog ledningen efter ett halvvarv och sedan vann han enkelt. Man har gjort ett par ändringar med honom vilket har fallit väl ut och han bör då kunna kliva iväg felfritt även denna gång från ett bra startspår och även om motståndet är lite tuffare den här gången så ska Bordeaux Face räknas mycket tidigt. 


Min Vinnare: 4 Bold Eagle Sun 
Spets efter 500m: 4 Bold Eagle Sun 
Skrällen: 7 Sensation Tile
Rankingen: A: 4 B: 1,5,7,12,8,10,6,2,3 C: 14,15,11,13,9


V75-2 2100m Auto

11 Zaire Heldia är en tyskfödd herre med mycket hög kapacitet och som bör kunna klättra en bit upp i klasserna. I år har det på fyra starter blivit två segrar och en tredjeplats och efter att han från ledningen vann på V75 i Köpenhamn näst senast så slutade han fyra i sin senaste start i en V75-Final under Elitloppshelgen och det var ett fint formintryck. Han känns fortsatt fin i träningen efteråt enligt stallet och går ner nu lite i klass med sett till motståndet och med startsnabb rygg här så bör kusken Patrick Larsen kunna finna en rätt så hyfsad position åt Zaire Heldia som måste ses med fin segerchans här. 

6 Kjella är en kvickfotad herre som i år på fyra starter tagit en seger och två tredjeplatser. I senaste starten så gjorde han det klart bra som trea efter en invändig resa och formen kommer nog allt mer för fyraåringen som här ska få springa barfota runt om för första gången vilket är väldigt intressant. Från ett klart vettigt startspår så öppnar han snabbt och siktet är inställt på ledningen här från kusken Jarle Andre Smedtorp som tillsammans med Kjella leder det här loppet länge och är ett hett motbud. 


Min Vinnare: 11 Zaire Heldia 
Spets efter 500m: 6 Kjella 
Skrällen: 1 Gandhi
Rankingen: A: 11,6 B: 1,4,10,8,2,3 C: 5,9,12,7 


V75-3 1609m Auto

1 Felicia Zet är ett av Sveriges bästa ston som nu klivit över tre miljoner kronor intjänat under karriären. Hon fick under vintern åka till Frankrike och göra ett par starter utan någon större framgång och har på svensk mark sedan hon kom tillbaka hem varit bra och vann för tre starter sedan Stoeliten under Elitloppshelgen från ledningen på segertiden 1.09.9. Hon visade väldigt fin form i sin senaste start då det blev galopp kort efter start men hon kom sedan tillbaka väldigt starkt till en andraplats. Här kan man inte klaga på förutsättningarna som är perfekta med ett innerspår bakom startbilen och då vägen ligger öppen för tidig ledning för Felicia Zet denna gång över en passande kort distans så måste segerchansen vara väldigt bra och jag spikar. 

5 Betting Pacer har haft ett väldigt fint år hittills då det på nio starter blivit fyra segrar och tre andraplatser. I näst senaste starten på Bjerkebanan i Oslo så var hon fin då hon vann i enkel stil sedan hon fått en resa i rygg på ledaren och sedan kommit loss runt slutsvängen och hunnit fram och i senaste starten så var hon klart bra som femma bakom tuffa hästar. Enligt stallet är formen fortsatt fin som hon har känts i träningen och från ett klart bra startspår här så bör Betting Pacer hamna bra på det återigen och om det sedan klaffar lite här samtidigt som min vinnare kommer bort ska så hon räknas tidigt. 


Min Vinnare: 1 Felicia Zet 
Spets efter 500m: 1 Felicia Zet 
Skrällen: 2 Miss Pepper
Rankingen: A: 1 B: 5,3,2,4 C: 7,6 


V75-4 2100m Auto 

8 Petite Papillon är en väldigt spännande fyraåring som på sina åtta starter hittills i karriären tagit sju segrar och en andraplats. I senaste starten i början av juni så åkte man till Sverige och han kördes då offensivt efter ett varv fram utvändigt ledaren och var sedan helt överlägsen sitt motstånd och det var ett bländande intryck över mål. Nu spänner man bågen och provar på V75 mot lite tuffare motstånd och från ett startspår längst ut bakom startbilen gäller det att det klaffar lite, men känslan man får av det som Petite Papillon visat upp är att han oavsett position vinner det här loppet. Jag spikar!

4 Thai Vermont är en fin tävlingshäst som i år på fem starter tagit två segrar och en andraplats. På slutet har det dock inte riktigt stämt för honom men han känns enligt stallet ändå fin i träningen och förväntas göra en bra prestation här. Om sedan kusken Björn Goop kan bjuda Thai Vermont på en fin resa här så ska han räknas tidigt bakom min vinnare av loppet. 


Min Vinnare: 8 Petite Papillon 
Spets efter 500m: 1 Crazy Muscles S. 
Skrällen: 9 Humble And Kind
Rankingen: A: 8 B: 4,1,9,2 C: 3,7,6,10 


V75-5 2100m Auto

1 Orlando Young är en riktigt fin häst som på karriärens 23 starter varit bland de tre främsta sjutton gånger varav nio stycken har slutat med seger. Han årsdebuterade i sin senaste start efter åtta månaders tävlingsfrånvaro och man gick då ut i Harper Hanovers lopp där han gjorde det riktigt bra mot stenhårt motstånd och slutade sexa. Efter det så har han fått ta igen sig lite och möter nu ett klart mer passande motstånd och från ett innerspår bakom startbilen så kommer kusken Magnus Teien Gundersen att ha siktet inställt på ledningen här och därifrån blir Orlando Young svårfångad. 

11 Joint Chief är en välstammad herre med gott kunnande de dagar som han fungerar fullt ut. I senaste starten så fick han göra jobbet utvändigt ledaren i ett rätt så högt tempo och han höll då klart bra till andraplatsen. Han bör med det loppet i kroppen gå framåt ytterligare i form till den här starten tror stallet och trots ett tråkigt utgångsläge här så är det ändå en intressant start som femåringen gör här och det förväntas komma en stark prestation från Joint Chief här som ska räknas tidigt. 


Min Vinnare: 1 Orlando Young 
Spets efter 500m: 1 Orlando Young 
Skrällen: 12 Vallatonian
Rankingen: A: 1,11 B: 2 ,12,7,6,5,4,10 C: 3,8,9 


V75-6 2100m Auto 

3 Y.Not Diamant är en tyskfödd topphäst som firar stora framgångar i Tyskland men som också på svensk mark visat att han räcker långt. I år har det på fyra starter blivit tre segrar och en tredjeplats och i senaste starten så var han väldigt bra som trea efter att han tagit hand om ledningen och sedan fått en het häst över sig vilket gjorde att han var tvungen att släppa och därefter fick han göra grovjobbet utvändigt ledaren under slutvarvet. Här har han lottats till ett klart bättre startspår än senast och siktet är förstås inställt på ledningen här från kusken Robin Bakker som sedan vill försöka köra i den positionen hela vägen och här blir Y.Not Diamant svårslagen. 

4 Staro Mack Crowe är en rejäl herre som hade ett fint fjolår då han sprang in över 2.3 miljoner kronor. I år har femåringen endast fått med sig två tredjeplatser på sju starter men har samtidigt matchats i tuffa lopp och gjorde det senast bra som femma i Norrbottens Stora Pris. Han har även haft lite väl otur i spårlottningen men har här lottats till ett fint utgångsläge och med en fin resa i den främre träffen här så tycker jag att Staro Mack Crowe är bra nog för att segerstrida i det här sällskapet. 


Min Vinnare: 3 Y.Not Diamant 
Spets efter 500m: 3 Y.Not Diamant 
Skrällen: 5 Digital Dominance
Rankingen: A: 3 B: 4,10,1,9,5 C: 2,8,6,7 


V75-7 2100m Auto

5 Önas Prince är en av Sveriges bästa hästar som nu klivit över 13 miljoner kronor intjänat under karriären. I år har han på fem starter tagit tre segrar och det var en häftig insats han levererade för tre starter sedan då han i Paralympiatravet på Åbytravet utklassade sitt motstånd. Efter det så var det Elitloppet som gällde och efter att ha tagit sig till final som fyra i försöket efter ett lopp i rygg på ledaren och sedan hade han inget att ge i finalen. Nu har han fått ladda om med sikte mot just det här loppet och från ett perfekt startspår så kommer kusken och tränaren Per Nordström att köra för ledning här och väl där så är Önas Prince hästen att slå. 

1 Devilish Hill är en amerikanare som gjorde det klart bra som yngre häst i USA men som inför den här säsongen kom till Norge och har för sin nya tränare Geir Vegard Gundersen gjort två starter. I årsdebuten näst senast så var han ute i fyraåringseliten under Elitloppshelgen och fick då en perfekt resa i rygg på ledaren och när väl luckan kom så sköt han till väldigt bra och hann fram till seger. Efter den segern så fick han sedan en inbjudan till Norges största lopp Oslo Grand Prix där han återigen fick en fin resa och han hängde då bra med som fyra. Nu möter han återigen ett väldigt tufft motstånd men från ett bra startspår även denna gång så kommer det att bli en fin resa i den främre träffen på nytt och om det löser sig här för Devilish Hill så är han med långt framme återigen. 


Min Vinnare: 5 Önas Prince 
Spets efter 500m: 5 Önas Prince 
Skrällen: 1 Devilish Hill
Rankingen: A: 5 B: 1,3,2,10,6,4 C: 7,9,8 
Lycka till!
Christoffer