Traditionsenligt så körs V75 under denna midsommarhelg på Kalmartravet. Jag spelar med två stycken spikar och det är i V75-1 där 5 Never Mind`em står inför en fin uppgift och i V75-6 där 1 Denver Gio leder från start till mål. 


V75-Förslag Kalmar 23/6

V75-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-7
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V75-1 2140m Auto

5 Never Mind’em är en högkapabel herre som efter ett klart fint fjolår har börjat det här året bra då det på två starter blivit en seger. Segern den kom i årsdebuten i näst senaste starten på V75 då han från ledningen drog på i ett rätt så jämnt tempo och vann till slut med gott om krafter kvar i enkel stil. I starten efter det under Elitloppshelgen så var han återigen hårt betrodd och var på väg framåt 1300 meter före mål men galopperade kort därefter och han var lite loj av sig just den dagen. Inför detta så har han skött sin träning på ett bra sätt och stallet är mycket nöjda med hur han känns inför detta. Startspåret här är återigen bra och den givna taktiken från kusken Magnus Djuse är att försöka köra sig till ledningen och väl i den positionen så måste det vara en mycket bra segerchans för Never Mind`em som jag spikar. 

1 Gatling är rätt så jämn och säker i sina prestationer och har visat fin form i år. I senaste starten i mitten av juni så startade han från ett hopplöst utgångsläge och fick då en resa i fjärde par invändigt och kunde sedan köras rätt fram 250 meter före mål och efter en vass avslutning så blev det en andraplats som knappt slagen. Äntligen har han nu denna gång lottats till ett riktigt bra spår med ett innerspår bakom startbilen som han även bör kunna utnyttja då han är kvick ut den första biten och om det sedan klaffar lite för Gatling här så tycker jag att han är ett hett motbud till min vinnare. 

Min Vinnare: 5 Never Mind’em

Spets efter 500m: 5 Never Mind’em

Skrällen: 1 Gatling 

Rankingen: A: 5 B: 1,10,4,9,3,2 C: 11,12,6,8,7

TV: V75 tips med Leboff

V75-2 2140m Volt 

3 Nikki Lane är en rätt så trevlig tjej som hade en bra debutsäsong på tävlingsbanan förra året då det på tio starter blev tre segrar och två tredjeplatser samt 277 tusen kronor intjänat. I år har fyraåringen hunnit med att göra tre starter och på dessa tagit tre raka andraplatser där hon i senaste starten bjöd på en rejäl avslutning sista 600 meterna och kämpade fint hela vägen på V75. Hon känns enligt stallet väldigt formstark i träningen inför detta och har lottats till ett fint startspår där kusken Björn Goop som kör för andra starten i rad kommer kunna ge Nikki Lane en fin resa i den främre träffen och det återstår att se vilken position som man får här men oavsett ledning eller ej så ska det vara en rätt så fin segerchans detta. 

9 Organzza är en formstark tjej med fem pallplaceringar varav två stycken segrar på sju starter i år. I senaste starten så kom hon fram i andra par utvändigt efter halva loppet och efter att hon gått på i tredjespår 300 meter före mål så avslutade hon vasst fram till andraplatsen. Hon har enligt stallet höjt sig en nivå detta året vilket hon kommer att ha nytta av när hon ska matchas på V75 och här så startar hon med 20 meters tillägg, men med en startsnabb kusk i Carl Johan Jepson bakom sig så bör hon kunna kliva iväg bra och få en fin position och normalt så ska Organzza räknas tidigt här. 

Min Vinnare: 3 Nikki Lane 

Spets efter 500m: 3 Nikki Lane 

Skrällen: 12 Carroty 

Rankingen: A: 3,9 B: 6,2,11,12,1,14,7,13 C: 8,10,5,4,15 

Köp en andel av Leboff

V75-3 1640m Auto

1 Eolo Wise L. är en spännande italienare som kom från Italien med ett rätt så gott rykte inför den här säsongen. Hans första start i år i Norden var i Finland för två starter sedan i början av maj då han från ledningen utklassade sitt motstånd. I senaste starten så var han därför hårt betrodd men var då inte som bäst samtidigt som han fick ett tufft lopp utvändigt ledaren och det blev en sjätteplats till slut. Efter det loppet så fick han en liten vila och har nu tränat på riktigt bra inför detta enligt stallet och känslan man får är att hästen befinner sig i en rätt så låg klass sett till den kapacitet som han besitter och från ett perfekt utgångsläge denna gång över en passande kort distans så tänker kusken och tränaren Alessandro Gocciadoro leda det här loppet från start till mål tillsammans med Eolo Wise L vilket jag tror kommer att lyckas. 

5 Roger More har sett riktigt fin ut på slutet och var i näst senaste starten duktig som tvåa på V75 efter att ha fått en fin resa i rygg på ledaren och sedan avslutat bra när luckan väl kom och i senaste starten så satt han fast med gott om krafter kvar som trea även då efter en resa i rygg på ledaren. Formen är fortsatt fin enligt stallet som är tycker att förutsättningarna är perfekta för fyraåringen som startar från ett spår mitt bakom startbilen över kort distans och här kommer Roger More att få en fin resa i den främre träffen återigen och med lite tur så ska han räknas som en av flera som kan vinna det här loppet. 

Min Vinnare: 1 Eolo Wise L. 

Spets efter 500m: 1 Eolo Wise L. 

Skrällen: 4 Hardcore D.K. 

Rankingen: A: 1 B: 5,4,6,2,12,9,10 C: 8,3,11


V75-4 3140m Volt

12 Drill kommer med formen på topp då han för dagen har tre raka segrar. I senaste starten så var han ute över samma långa distans som han är nu och stod då med 20 meters tillägg vilket gjorde att han fick göra en hel del jobb själv främst utvändigt ledaren men kunde trots det köras till ledningen med 600 meter kvar till mål och sedan blev det en mycket enkel seger. Nu provar man V75 denna gång och motståndet är tuffare än tidigare, men han kommer som bekant med formen på topp och trots att han startar med 40 meters tillägg denna gång så ska Drill räknas med vettig segerchans i ett jämnt lopp. 

11 Bowler Day har gjort fem starter i år och varit bra i alla fem då han inte har varit utanför prispallen än och tagit två segrar. Årets andra seger kom i näst senaste starten då han startade i Köpenhamn och från ledningen vann ett lopp över liknande distans som nu och han imponerade då. Han följde upp det med en ny fin insats senast i slutet av maj på Åbytravet då han fick en snäll resa i tredje par invändigt och avslutade då vasst över upploppet när väl luckan kom fram till andraplatsen. Han går nog ner lite i klass till den här starten sett till motståndet och då stallet har hemmaplan här så lär det vara rätt så väl förberett och sexåringen kommer med riktigt bra form. Från 40 meters tillägg är det alltid tufft, men han bör från ett bra startspår kunna hamna rätt så bra på det och väl understödd av kusken Björn Goop så ska Bowler Day räknas med chans. 

Min Vinnare: 12 Drill 

Spets efter 500m: 2 Västerbo Voodoo 

Skrällen: 13 Global Difference 

Rankingen: A: 12,11 B: 2,6,7,13,10,3,9 C: 1,14,4,5,15,8


V75-5 2140m Auto

7 Maroon Day har visat upp ett stort kunnande hittills i karriären som på elva starter gett fyra segrar och två tredjeplatser. I år har det på två starter blivit två segrar där han senast startade i mitten av april då han från ledningen var väldigt fin och vann mycket enkelt efter att ha sprungit sista varvet via 1.11.2. Efter det så har det nu gått lite mer än två månader då han åkte på en förkylning som höll sig i ett tag vilket nu varit under kontroll ett bra tag. Han har tränat på bra inför detta och känns väldigt fin för dagen och från ett framspår här så kommer kusken Oscar Ginman att vara aktiv den första biten med siktet inställt på ledningen, men även om man inte når dit då det kan bli svar invändigt så ska detta vara en mycket bra chans för Maroon Day oavsett position under loppet. 

1 Cameron Hills är en lovande fyraåring som fått två lopp i kroppen i år och har på dessa två tagit en seger vilken kom i årsdebuten näst senast då han från ledningen mot ett lite enklare sällskap vann mycket lätt. I senaste starten så stötte han på ett tuffare motstånd och var då med från start på jakt efter ledningen, men fick istället nöja sig med en resa i tredje par invändigt och fick sedan aldrig riktigt fritt och gick i mål med krafter kvar som femma. Även denna gång är utgångsläget bra och det kommer att bli en fin resa i den främre träffen här för Cameron Hills som även får hoppas på lite tur att det löser sig bättre denna gång till slut, för isåfall är han en het segerkandidat tycker jag. 

Min Vinnare: 7 Maroon Day 

Spets efter 500m: 7 Maroon Day

Skrällen: 9 Poker Lane 

Rankingen: A: 7 B: 1,2,9,5,12,4,6 C: 10,3,11


V75-6 1640m Auto 

1 Denver Gio är en av Italiens bästa hästar som i sin senaste uppgift startade i Elitloppet där han var mycket bra som trea i både försök och final. Med det innanför västen så tror nu stallet att han är i än bättre kondition än vad han var där eftersom att han hade en långresa i benen nära inpå Elitloppsstarten. Här startar femåringen med optimala förutsättningar då han älskar kort distans samtidigt som utgångsläget är perfekt för hans del då han är mycket snabb ut den första biten och här är det solklart vad som gäller på förhand och det är spets och slut för Denver Gio som jag spikar. 

5 Don Fanucci Zet har under flera säsonger varit en av Sveriges bästa hästar och vann bland annat Elitloppet för tre år sedan och har efter ett mellanår förra året kommit tillbaka starkt i år då han på fyra starter tagit två segrar och en tredjeplats. Senast så var han ute i Elitloppet för fjärde året i rad och var då hårt betrodd att kunna sluta långt fram i totalen men fick då en tung resa utvändigt ledaren och tappade sedan över upploppet och gick inte till final. Stallet har inte kunnat finna någon förklaring till den lite sämre prestationen och efteråt så har han skött sin träning på ett bra sätt och ska vara redo för en fin prestation denna gång. Utgångsläget passar fint men det kommer att bli som det ser ut en tuff resa på nytt här för åttaåringen men om han kommer upp i sin rätta nivå igen så ska ändå Don Fanucci Zet ses som det hetaste segerbudet om min vinnare av loppet kommer bort. 

Min Vinnare: 1 Denver Gio 

Spets efter 500m: 1 Denver Gio 

Skrällen: 4 Betting Pacer 

Rankingen: A: 1 B: 5,4,10,2,8 C: 3,6,9


V75-7 2140m Auto

7 Dakovo Mail är en italienare med mycket fint kunnande som redan under fjolåret presenterade sig för den svenska travpubliken. I år har det blivit fyra starter hemma i Italien där han i senaste starten var väldigt fin då han från ledningen vann väldigt enkelt och efter det valde man att låta honom åka till Sverige. Han tränar på fint inför detta och bör med det senaste loppet i kroppen gå framåt rätt så rejält i form och ska vara redo för en fin prestation här. Han har lottats till ett tråkigt utgångsläge, men samtidigt så tål han att göra en hel del jobb själv om så krävs och det är heller inte helt omöjligt att han kan köras till ledningen efter ett par hundra meter. Känslan är att han kan vinna det här loppet på flera olika sätt och därför så får Dakovo Mail förstarösten här i ett annars rätt så öppet lopp. 

10 Friend Of Elves tog rätt så fina kliv i sin utveckling förra året som fyraåring och har fortsatt sett fin ut i år då det på sex starter blivit tre pallplaceringar varav en seger. I näst senaste starten så kom årets första seger och det var då ett fint formintryck när han i ledningen fick springa på i ett högt tempo men kunde trots det vinna enkelt till slut och i senaste starten så satt han fast som femma efter en invändig resa och formen ser ut att vara väldigt bra för dagen. Här har han lottats till ett bakspår vilket kanske inte är helt optimalt, men han har rygg på en startsnabb häst så därför bör Friend Of Elves kunna komma igenom rätt så bra här och ska med lite tur under loppets gång räknas med chans på segern. 

Min Vinnare: 7 Dakovo Mail 

Spets efter 500m: 7 Dakovo Mail

Skrällen: 4 Rossi Garline 

Rankingen: A: 7,10 B: 1,4,9,12,11,5,2 C: 6,8 
Lycka till!

Christoffer