V75 körs denna lördag på Klosterskogen i Norge. Jag väljer att spela med tre spikar i V75-1 där jag tror att 7 Belgique tidigt sitter i tät och väl där vinner han. I V75-3 så trivs 3 Frazze med förutsättningarna och detta loppet leder han från start till mål. Sedan i V75-4 så gör 7 Tangen Bork andra starten för året och han ska ses med toppchans oavsett position. 


V75-Förslag Klosterskogen 30/3

V75-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-7
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V75-1 2900m Volt

7 Belgique är en fin tävlingshäst som utvecklades fint förra året då han på tio starter tog två segrar och tre andraplatser. Han årsdebuterade efter nästan tre månaders frånvaro senast på Färjestad då han kördes till ledningen och sedan stannade där hela vägen in i mål. Med det loppet i kroppen så kommer nu formen att vara rejält uppåt inför den här starten och från ett optimalt startspår så tror jag att kusken och tränaren Björn Goop kör till ledningen här med sin adept trots 20 meters tillägg och sedan stannar Belgique där hela vägen. Jag spikar! 

4 Max Eagle F.T. har visat strålande form under inledningen av det här året då det har blivit fem segrar på sex starter. Senast vann han på V75 efter att ha hamnat lite dåligt på det från start, men efter en rejäl avslutning så vann han till slut mycket enkelt. Förutsättningarna här ser på nytt intressanta ut för femåringen som trivs över den långa distansen och om kusken Åsbjörn Tengsareid återigen lyckas med styrningen här så kommer Max Eagle F.T. att avsluta bra återigen och Max Eagle F.T. ska ses som ett givet motbud. 


Min Vinnare: 7 Belgique 

Spets efter 500m: 7 Belgique 

Skrällen: 13 Gangnam Style K. 

Rankingen: A: 7 B: 4,13,10,14,9,11,6,3,1 C: 2,8,12,5


V75-2 2100 Auto

8 Kinge Svarten är en mycket fin tävlingshäst som har formen på topp med två raka segrar där segermelodin har varit tidig ledning. Lite tuffare motstånd väntar nu samtidigt som han startar från ett tufft utgångsläge. Det blir däremot barfota runt om och han kan även öppna rätt så snabbt den första biten vilket jag tror att kusken Vemund Drolsum försöker utnyttja här och han kan nog köra sig till ledningen efter en bit. Väl i den positionen så trivs åttaåringen bra men han är allround och tål att göra en hel del jobb med bakifrån och normalt sett med den fina formen som Kinge Svarten har så ska han ses med bra segerchans här. 

4 Crussi Dull har inlett det här året riktigt bra med tre segrar på fyra starter där segrarna har kommit i rad på slutet. Senast på Rommetravet så kördes han till ledningen efter ett halvvarv och höll sedan ett jämnt tempo hela vägen och vann enkelt. Bra startspår även denna gången gör att sjuåringen bör komma iväg rätt så bra från start, och om formen håller i sig så bör Crussi Dull kunna blanda sig i segerstriden även denna gång och är det givna motbudet här. 


Min Vinnare: 4 Crussi Dull

Spets efter 500m: 8 Kinge Svarten 

Skrällen: 2 Mellem Tyr 

Rankingen: A: 4,8 B: 12,2,10,9,3,11,5 C: 1,7,6


V75-3 2100m Auto

3 Frazze hade en fin utveckling under fjolåret då det på tretton starter blev sju pallplaceringar varav tre stycken segrar och över 400 tusen kronor intjänat. Han årsdebuterade senast på Solvalla och var då riktigt bra när han från ledningen vann enkelt och det var ett fint formintryck. Med det loppet i kroppen så kommer nu formen att vara än bättre och även denna gång är startspåret optimalt och här är siktet inställt på ledningen från kusken och tränaren Jörgen Eriksson. Han vann under den här helgen ifjol på Klosterskogen då han från ledningen satte nytt banrekord och siktet har varit på det här loppet sedan en tid tillbaka. Spets och slut för Frazze säger jag och spikar! 

2 Bunny hade ett fint fjolår då hon på tio starter tog fem segrar och fyra andraplatser samt sprang in över 636 tusen kronor. Hon årsdebuterade senast i mitten av mars på V75 på Bjerkebanan i Oslo och gjorde det då bra som fyra. Med det loppet i kroppen så kommer nu formen att vara uppåt, och från ett fint startspår så kommer Bunny sitta bra på det här i ett litet fält och med lite klaff under loppets gång så är hon att räkna med. 


Min Vinnare: 3 Frazze 

Spets efter 500m: 3 Frazze

Skrällen: 8 Klinger 

Rankingen: A: 3 B: 2,7,4,8 C: 1,6


V75-4 2100m Auto

7 Tangen Bork är ett av de bättre kallbloden i norden som hade ett nytt bra år förra året med fjorton pallplaceringar på sexton starter varav tio stycken segrar och över 1.8 miljoner kronor intjänat. Han gjorde senast årsdebut på Bjerkebanan i Oslo i mitten av april och rundade då motståndet från fjärde par utvändigt via ett häftigt speedryck sista 700 meterna. Formen lär vara än bättre till den här starten och förutsättningarna trivs han bra med då han är kvick ut den första biten och även den amerikanska sulkyn åker på den här gången. Här kommer kusken Tom Erik Solberg att vara aktiv från start och placera Tangen Bork i ledningen, men oavsett position så ska det här vara en toppchans för Tangen Bork som är en gjuten spik. 

6 Grislefaksen G.L. är en rejäl herre som årsdebuterade senast på ett bra sätt som tvåa bakom Tangen Bork efter att ha avslutat vasst. Med det loppet innanför västen så bör han ha gått framåt inför den här uppgiften och här blir det en amerikansk sulky på vilket är positivt och från ett öppet startspår så brukar tioåringen att öppna rätt så bra. Han tål även att göra en hel del jobb om så krävs och om min vinnare av loppet kommer bort så är Grislefaksen G.L. att räkna med. 


Min Vinnare: 7 Tangen Bork

Spets efter 500m: 7 Tangen Bork

Skrällen: 6 Grislefaksen G.L. 

Rankingen: A: 7 B: 6,8,5,1,3,4 C: 9,10,2


V75-5 1700m Auto

1 Giant Laser är en fin travare som inlett året bra och tog en enkel seger senast från ledningen och det var då ett fint intryck. Förutsättningarna är riktigt bra även den här gången med ett innerspår bakom startbilen och taktiken lär vara given på nytt från kusken och tränaren Per Oleg Midtfjeld och det är att nå ledningen här och sedan stanna där hela vägen in i mål. Chansen till det bör vara god enligt mig och med det formintrycket senast så ska Giant Laser ses med fin chans på nytt. 

3 Charron hade en bra debutsäsong som treåring förra året där han bland annat slutade fyra i Kriteriet och gör här en spännande årsdebut. Från ett bra startspår så kommer fyraåringen iväg bra och kan finna en fin position i den främre träffen, och om sedan Charron tillsammans med kusken Magnus Teien Gundersen har lite tur med sig under loppets gång så är ekipaget att räkna med tidigt här. 

10 Nelson Catch Me är en segervan herre som vunnit mer än var tredje start i karriären. I näst senaste starten så gjorde han debut i ny regi för sin nya tränare Frode Hamre och var då riktigt fin vid seger. Efter det loppet så var han sedan hårt betrodd på V75 men galopperade då direkt från start. Formen ska fortsatt vara bra enligt stallet, men från ett lite lurigt startspår så kommer det att behövas lite tur och en hel del tempo. Om det så blir så ökar chanserna för Nelson Catch Me vars form är riktigt bra. 

Min Vinnare: 1 Giant Laser 

Spets efter 500m: 1 Giant Laser 

Skrällen: 2 Travis 

Rankingen: A: 1,3,10 B: 2,4,5,8,9,6,7


V75-6 2100m Auto 

5 Stoletheshow har inlett det här året strålande med fyra segrar på fyra starter. Senast på V75 så kördes han direkt till ledningen och sedan var det spel mot ett mål. Förutsättningarna är bra även den här gången med startspår mitt bakom startbilen och det lär bli en rejäl laddning här från start för att nå ledningen och nioåringens fina teknik bör passa bra på den här lite snäva banan. Jag tror att Stoletheshow tidigt sitter i ledningen här och sedan bygger han färdigt ett staket med femte raka segern. 

4 Moni Viking är en hedershäst med över elva miljoner på kontot och som kommer från en tuff start på året i Frankrike där han inte fick med sig någonting. Här gör han första starten på över en månad och står rätt så intressant till här med ett bra startspår och han kan öppna rätt så hyggligt, så en fin position bör det bli för han här. Sedan så har han normalt sett en vass avslutning att tillgå och med klaff på loppet så ska Moni Viking räknas. 

1 Z.Boko stod för en riktigt fin årsdebut senast då han tog hand om ledningen från start för att sedan släppa den och när väl luckan kom i god tid så avslutade han riktigt vasst till enkel seger. Det loppet bör ha gjort honom gott och här spänner man bågen rätt så rejält mot ett tufft motstånd. Från ett innerspår bakom startbilen så öppnar han bra återigen och med en liknande resa som i senaste starten så kommer Z.Boko att räcka långt även denna gång med sin fina form. 

9 Four Guys Dream tog senast årets första seger då han på V75 kördes till ledningen och via 1.10.6 sista 800 meterna så vann han sedan mycket enkelt. Det var verkligen ett fint formintryck och han känns enligt stallet fortsatt fin inför den här uppgiften. Startspåret hade dock kunnat vara bättre och det kommer att krävas lite tur härifrån, men om det kan bli lite tempo under loppets gång samtidigt som kusken Stefan Persson kan finna en hygglig position så kommer Four Guys Dream att avsluta vasst igen och ska duga här. 


Min Vinnare: 5 Stoletheshow

Spets efter 500m: 5 Stoletheshow

Skrällen: 1 Z.Boko 

Rankingen: A: 5,4,1,9 B: 2,6,7 C: 10,8


V75-7 2100m Volt

8 Princess Olivia har verkligen utvecklats för sin tränare Frode Hamre och har inför den här starten sex raka segrar. Det har visserligen varit mot lite enklare motstånd än det som väntar här, men intrycket har varit fint på femåringen. 20 meters tillägg som hon startar med här är alltid tufft, men om kusken Vidar Hop som kört hästen vid segrarna kan hitta ut i ett andraspår tidigt här och sedan bjuda Princess Olivia på en ryggresa så har hon en mycket vass avslutning att tillgå och jag tror hon spurtar ner samtliga till slut här. 

13 Urbina Southwind är en fartfylld dam med lite eget humör som kommer med bra form inför den här starten då hon har tagit två raka segrar på ett fint vis. I senaste starten så fick hon en resa i fjärde par utvändigt och kunde sitta kvar där tills 300 meter före mål och via en vass avslutning då så vann hon mycket enkelt. Här är det tuffare motstånd, men från ett bra utgångsläge så kommer kusken Örjan Kihlström att kunna finna en fin position åt femåringen som trivs allra bäst med ryggresa och om det klaffar även här så ska Urbina Southwind räknas tidigt. 


Min Vinnare: 8 Princess Olivia 

Spets efter 500m: 7 Wildest Dreams

Skrällen: 12 Timetoshinebonanza

Rankingen: A: 8,13 B: 12,2,7,4,9,1,3,5 C: 14,10,6,15,11


Lycka till!

Christoffer