V75 körs denna lördag på Mantorpstravet och jag spelar med två stycken spikar. I V75-2 så har 2 Dea Sprint Bar en mycket passande uppgift och i V75-4 så tycker jag att 15 FriendOfThePhantom har en mycket passande uppgift. 


V75-Förslag Mantorp 1/6

V75-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-7
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V75-1 2140m Volt

6 De Chambeau är en fin sort som inledde karriären under fjolåret då det på sju starter blev tre segrar och två andraplatser. Han avrundade fjolåret med en sjätteplats på V75 och har därför fått känna på konkurrensen som nu väntar här i årsdebuten efter mer än sju månaders tävlingsfrånvaro. Han skulle egentligen ha startat i april men åkte då på en förkylning men har skött sin träning på ett bra sätt och kommer väl förberedd till den här starten och förväntas göra en fin insats direkt. Utgångsläget passar bra och då Thomas Uhrberg som både tränar och kör fyraåringen är en bra startkusk så tror jag att han sänder iväg sin adept direkt till ledningen härifrån och sedan är De Chambeau hästen att slå för övriga i min bok.

4 Röde Orm är en herre som är syskon med en viss Conrads Rödluva och som kommit igång bra i år då det på fem starter blivit två segrar och en tredjeplats. I senaste starten tog han en enkel seger i lite enklare sällskap då han från ledningen dirigerade loppet från start till mål och vann med gott om krafter kvar. Fjärdespåret här är normalt sett något jobbigt, men inte för den här hästen som verkar vara förnuftig och då han är kvick ut den första biten så bör kusken och tränaren Adrian Kolgjini kunna ge sin adept en fin resa i den främre träffen och om sedan Röde Orm levererar som på slutet så ska han vara med i segerstriden även här.


Min Vinnare: 6 De Chambeau

Spets efter 500m: 6 De Chambeau 

Skrällen: 5 Keyword 

Rankingen: A: 6,4 B: 3,2,11,5,8,12,10 C: 9,7,1

TV: Leboff och Stefan snackar upp V75 1/6

V75-2 2100 Auto

2 Dea Sprint Bar är en mycket fin italienska som under vintern matchades en hel del i Frankrike på Vincennes med fina resultat och återfinns numera på svensk mark där hon debuterade näst senast med en rejäl tredjeplats i Stoeliten. I senaste starten var hon ute på V75 även då i ett lopp som detta men från ett hopplöst utgångsläge så hade hon inte mycket att komma med efter en resa långt bak i kön men hon sprang ändå 1.08.5 sista 700 meterna så formen är nog ändå rätt bra för dagen. Utgångsläget denna gång är perfekt och hon tränar enligt stallet väldigt bra inför detta och man är stora optimister vilket man ska vara tycker jag och här så tror jag att kusken och tränaren Alessandro Gocciadoro tidigt sätter sin adept i ledningen och väl i den positionen så finns det ingen som kan besegra Dea Sprint Bar här som även ska ha toppchans från andra positioner. Jag spikar!

4 Marabou Brodda är en fin märr som hade en häftig utveckling under fjolåret då det på fjorton starter blev elva pallplaceringar varav sex stycken segrar samt 777 tusen kronor intjänat. Hon hängde med klart godkänt som femma i sin årsdebut näst senast och tog senast i Köpenhamn årets första seger på ett rejält sätt efter en fin avslutning. Hon står väldigt fint inne i det här loppet då stona får tjäna mer än Hingstarna och Valackerna samtidigt som hon har lottats till ett bra startspår och en formstark Marabou Brodda ska ses som det givna motbudet till min vinnare.


Min Vinnare: 2 Dea Sprint Bar 

Spets efter 500m: 2 Dea Sprint Bar 

Skrällen: 7 Hashtag Simoni 

Rankingen: A: 2 B: 4,6,7,11,8,3,9 C: 1,5,12,10


V75-3 2100m Auto

3 Herakles Zet började starta ifjol som treåring och visade då under stora delar av säsongen att han kan vara med och utmana i kulltoppen då han bland annat slutade fyra i Kriteriet. I år har han hunnit med att göra tre starter och startade näst senast i finalen av Kungapokalen där han galopperade bort en framskjuten placering in mot upploppet och var ej trött i det läget. Han studsade genast tillbaka i senaste starten då han mot ett lite enklare sällskap kördes till ledningen och såg sedan riktigt fin ut när han vann i enkel stil. Formen ska fortsatt vara väldigt fin på fyraåringen som här står intressant till återigen med ett bra startspår och kusken Örjan Kihlström kommer förstås att ha siktet inställt på ledningen tillsammans med Herakles Zet som ska ses med fin segerchans här.

4 Boscha Diablo hade en fin debutsäsong på tävlingsbanan förra året då han på tio starter tog fem segrar och visade att han är att räkna med i de större loppen även om han hade lite otur då han galopperade bort en tredjeplats i Kriteriet och sedan även i finalen av Breeders Crown. Han årsdebuterade senast efter ett halvårs tävlingsuppehåll och var då klart bra som tvåa från ledningen, men fick ge sig mot en bättre häst för dagen. Med det loppet i kroppen så bör nu formen vara på väg uppåt igen och det är ingen tvekan om att hans kapacitet räcker långt i det här loppet som ser intressant ut på förhand och från ett fint startspår kommer Boscha Diablo att öppna bra och ska med rätt resa här ses med segerchans.


Min Vinnare: 3 Herakles Zet 

Spets efter 500m: 3 Herakles Zet 

Skrällen: 11 Everything Bi 

Rankingen: A: 3,4 B: 7,11,6,5,9 C: 2,1,10,8 


V75-4 2140m Volt

15 Friendofthephantom är en riktig klasshäst som sett till hennes kapacitet fortsatt finns i en väldigt låg klass. Hon provade näst senast att kvala in till Drottningpokalen och gjorde då ett topplopp från utvändigt ledaren men fick ge sig den sista biten in mot mål som knappt slagen. I senaste starten så galopperade hon kort efter start sedan hon kvävt sig och efter det så har man provat lite utrustningsändringar som har fallit väl ut i träningen. Enligt stallet så känns hon fin i träningen och kommer med bra form och från det här utgångsläget så bör hon trots att hon startar med 20 meters tillägg kunna kliva iväg bra och här tror jag på ett offensivt upplägg från kusken och tränaren Conrad Lugauer som vet att han sitter bakom fältets bästa häst och normalt sett är detta en toppchans för FriendOfThePhantom. Jag spikar!

9 Can Can Broline har hittat en fin form på slutet då hon kommer med två raka segrar tagna på rejäla sätt. Näst senast var det efter en resa i andra par utvändigt innan hon på den sista bortre långsidan svepte till ledningen på 100 meter och försvann sedan till en överlägsen seger och i senaste starten var det återigen en fin långsida som gjorde att hon kom fram utvändigt ledaren runt slutsvängen som hon enkelt kunde avväpna över upploppet. Denna gång är det lite annorlunda förutsättningar med 20 meters tillägg vilket alltid är tufft samtidigt som det är ett bättre motstånd hon stöter på. Intrycket har dock som sagt varit fint på henne i de senaste starterna och om hon håller den formen även i denna start så ska Can Can Broline vara den främsta utmanaren till min vinnare.


Min Vinnare: 15 Friendofthephantom 

Spets efter 500m: 2 S.G.’s Alecta 

Skrällen: 7 Mary River 

Rankingen: A: 15 B: 9,2,7,12,5,8,10 C: 3,14,13,6,1,11,4


V75-5 2609m Auto

2 Cameron har haft en riktigt fin start och utveckling under inledningen av det här året då han på sex starter tagit tre segrar och en andraplats. I näst senaste starten blev det en enkel seger efter att han från ledningen fått bestämma tempot efter eget behag för att i senaste starten hålla riktigt bra som fyra från ledningen efter en mycket tuff öppning första halvvarvet. Enligt stallet så verkar den fina formen vara intakt och från ett fint utgångsläge på nytt här så kommer det att göras ett försök på att nå ledningen och om det lyckas är givetvis mycket vunnet, men oavsett ledning eller ej så kommer Cameron att få en fin resa i den främre träffen och ska räknas med bra chans till segern.

1 Jameson K.W. är en fin tävlingshäst som på tio starter i år tagit fyra segrar. Senaste segern kom i senaste starten då han forcerades till ledningen efter ett halvvarv och väl därifrån sedan så var han mycket fin och vann enkelt. Utgångsläget här är bättre än på flera starter och återigen är det den startsnabbe kusken Carl Johan Jepson som får hoppa upp bakom och här tror jag nog att ekipaget kan hålla upp ledningen och sedan vill man köra där. Väl i den positionen blir femåringen svårfångad, men även med en smygresa kan det här gå vägen för Jameson K.W. som ska räknas mycket tidigt här.

Min Vinnare: 2 Cameron 

Spets efter 500m: 2 Cameron 

Skrällen: 9 Star Cash 

Rankingen: A: 2,1 B: 5,11,8,9,6,12 C: 7,10,4,3


V75-6 1609 Auto 

9 Admiral As hade ett fint år förra året då det på nio starter blev fyra segrar och två andraplatser samt över 2.6 miljoner kronor intjänat efter att han segrat i både Åby Stora Pris samt Svenskt Mästerskap. Han provade även under vintern på att göra två starter i Paris på Vincennes där han fick med sig en andraplats som bäst och det efter en riktigt vass avslutning mot tufft motstånd. Nu har han fått ladda om inför detta på hemmaplan och känts väldigt stark i träningen sista månaden enligt stallet och formen ska vara riktigt bra inför detta. Utgångsläget är helt okej för hans del och över den långa distansen här så kommer nog kusken Örjan Kihlström söka sig framåt efter en bit och en Admiral As i normal författning ska ses med toppchans i detta loppet.

7 Demon är en fin italienare som hade ett riktigt bra år ifjol då han utvecklades rejält då han tog nio segrar på tjugo starter samt sprang in över 1.4 miljoner kronor. I senaste starten som var i mitten av april så var han mycket fin då han från fjärde par utvändigt stod för ett rejält sista halvvarv ute i spåren och hann fram till en knapp seger. Han skulle egentligen ha startat i Copenhagen Cup i mitten av maj men fick då inte starta då han hade ett litet sår och nu har det gått lite tid mellan loppen vilket kanske inte är optimalt. Han är dock väl förberedd i träningen och känns fin enligt stallet så en bra prestation är troligtvis på gång från femåringen. Han kan nog öppna Snabbare från start än vad han har visat hittills och med den värsta konkurrenten från bakspår så kommer nog kusken Carl Johan Jepson söka sig framåt direkt i hopp om att få överta ledningen och om man lyckas nå den positionen så är mycket vunnet och Demon ska räknas som ett hett motbud.


Min Vinnare: 9 Admiral As 

Spets efter 500m: 7 Demon 

Skrällen: 1 Danger Bi 

Rankingen: A: 9 B: 7,1,5,6,10,2 C: 3,12,8,11


V75-7 2100m Auto

9 Great Skills är ett av Europas bästa ston som efter seger i Stochampionatet som fyraåring för två år sedan hade en fin första säsong som äldre häst förra året då det på åtta starter blev fem segrar och en andraplats samt över 2.4 miljoner kronor intjänat. Hon matchades under vintern i Frankrike på Vincennes i hopp om att hon skulle kunna kvalificera sig till Prix D`Amerique vilket inte gick vägen då det som bäst blev en andraplats samt även en fjärdeplats i ett lopp som vanns av en viss Idao De Tillard. Med den tuffa matchningen hon fick där så har hon säkerligen gått framåt ytterligare i sin utveckling inför den här säsongen och här har man direkt hittat ett vettigt lopp där hon möter ett klart enklare motstånd än vad hon har vant sig vid. Ett bakspår är aldrig roligt, men med rygg på startsnabba hästar så bör det bli en rätt så fin position här och även om det kanske saknas lite till toppformen så ska Great Skills på sin grundklass ses med bra chans här.

6 Don’t Say Gar är en italienska som nu är tillbaka på svensk mark igen efter att hon under vintern gjort fyra starter i Frankrike där hon fick med sig två tredjeplatser som bäst. I senaste starten som var i slutet av april så tog hon hand om ledningen direkt från start där hon blev lite väl pigg och efter att hon dragit undan i ett tufft tempo så hade hon inget att ge sista 200 meterna och fick nöja sig med en fjärdeplats. Det loppet bör ha dock fört fram henne formmässigt och jag tror även att hon är bättre när hon får springa bakom hästar än när hon blir jagad och därför siktar nog kusken och tränaren Alessandro Gocciadoro på att ge sin adept en fin ryggresa här och om det bara löser sig hyggligt för Don`t Say Gar under loppets gång så ska hon ses med hyfsad segerchans i ett jämnt lopp.


Min Vinnare: 9 Great Skills 

Spets efter 500m: 1 Joe Dalton 

Skrällen: 6 Don`t Say Gar 

Rankingen: A: 9,6 B: 8,1,2,3,4,5,7 C: 12,10,11Lycka till!

Christoffer