Denna veckan så körs V75 på Mantorpstravet och jag väljer att spela med två spikar i V75-1 2 Esposito och V75-3 9 High On Pepper. 


V75-Förslag Mantorp 9/3

V75-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-7
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V75-1 2140m Auto

2 Esposito är en läcker herre med skyhög kapacitet vilket elva segrar på arton starter hittills i karriären indikerar. Han har haft vissa problem med att hålla sig lugn tidigare vilket har fällt honom ibland. I senaste starten i slutet av februari så höll han sig dock rätt så lugn och då hade han en fullständig uppvisning när han från ledningen utklassade sitt motstånd. Han har enligt stallet tagit det loppet bra och har här perfekta förutsättningar sett till startspår och uppgiften är tilltalande då han i den här klassen står sig väldigt bra. Här har kusken Magnus Djuse siktet inställt på ledningen med den startsnabbe femåringen och väl i den positionen så finns det ingen i fältet som kan besegra Esposito som jag spikar. 

9 Moses Boko har visat fin form i årets fyra starter som det har blivit två segrar och två tredjeplatser på. På slutet har han matchats i två raka starter på V75 där han var duktig trea näst senast i en V75-Final och i senaste starten var han hårt betrodd, men fick då nöja sig med en tredjeplats igen efter lite trafikproblem och en vass spurt. Han är pigg efter det loppet enligt stallet och från ett bättre startspår denna gången samtidigt som man har en startsnabb rygg att gå på från start så bör femåringen hamna rätt så bra på det härifrån och om hans form fortsatt håller i sig så ska Moses Boko vara med långt fram även denna gång. 

5 Doctor Gio hade en riktigt fin utveckling förra året som fyraåring då han på sexton starter var bland de tre främsta i nio av dessa och tog två segrar vilket gav över 635 tusen kronor insprunget. Han finns sedan en tid tillbaka hos sin nya tränare Adrian Kolgjini som det i år blivit fyra starter för med en seger som bäst. På slutet har han gjort två raka starter mot tufft motstånd på V75 där han har varit betrodd vid båda tillfällena, men då har galopper förstört chanserna. Här kommer det att tas lugnt från start för att låta honom trava iväg, och om Doctor Gio gör det så vet vi om hans fina kapacitet och han kan dyka upp långt fram. 

Min Vinnare: 2 Esposito

Spets efter 500m: 2 Esposito

Skrällen: 5 Doctor Gio 

Rankingen: A: 2 B: 9,5,6,11,4,8,1 C: 7,3,12,10


V75-2 2140m Volt

2 Gliding Eagle är en välstammad herre som senast gjorde sitt första lopp på nästan två år. Han fick då en fin resa i ryggar fram tills 400 meter före mål då slutspurten sattes in och efter att ha kopplat greppet om segern så blev den enkel till slut mot ett lite billigare motstånd. Med det loppet i kroppen så bör formen vara ännu bättre nu och då han fortfarande endast har gjort sju starter i karriären så bör det finnas kvar en hel del utveckling vilket stallet också tror. Ett bra startspår här gör att Gliding Eagle bör sitta rätt så bra till under loppets gång och med en fin ryggresa så kommer han att avsluta vasst och jag tror det räcker till seger i ett öppet lopp. 

8 Bicc’s Tobee har inte gjort många besvikna under inledningen av sin karriär som på sju starter gett fyra segrar. I år har gjort två starter, båda i februari och årets första seger kom i den senaste starten mot ett lite enklare sällskap då han vann mycket enkelt från ledningen. Någon ledning lär det inte bli den här gången då han startar från ett bakspår, men om bara kusken Dwight Pieters kan hitta ut i ett andraspår här med fyraåringen så är han rejäl av sig och Bicc`s Tobee måste ses med chans även på V75. 

6 Lightzon är i grunden en väldigt fin häst som dock haft problem med skador och har först nu det senaste året kunnat starta mer kontinuerligt. I år har han redan hunnit med sex starter och på dessa har det blivit fyra pallplaceringar med en seger som bäst. På slutet har han gjort två raka starter på V75 där han i den senaste starten slutade fyra efter en riktigt fin avslutning och det var ett fint formintryck. Här har han lottats till ett intressant utgångsläge och stallet kommer att säga till kusken Örjan Kihlström att han ska försöka ladda det som går från start för att nå ledningen och det bör lyckas tror jag. Väl i ledningen så blir det intressant att se Lightzon som är rätt så rejäl och ska duga långt här. 


Min Vinnare: 2 Gliding Eagle

Spets efter 500m: 6 Lightzon

Skrällen: 9 Vanquish 

Rankingen: A: 2,8,6 B: 9,10,1,5,12,4 C:7.11 


V75-3 2140 Auto

9 High On Pepper går det inte att sluta hylla då han har haft en otrolig utveckling senaste året då han ifjol vann tio lopp på sexton försök och sprang in över 2.1 miljoner kronor. I år har han börjat lika bra med två segrar på två starter och detta året lär bli lika bra även det. Han kommer med sju raka segrar inför den här starten och är verkligen allround då han har visat att han kan vinna loppen på olika sätt både på styrka och speed. Här startar han från ett helt okej utgångsläge med rygg på en startsnabb häst, och när den första rusningen har lagt sig så tror jag att kusken Jorma Kontio gör slag i saken och kör fram med High On Pepper som ska ha en väldigt bra chans på en ny seger här. Gjuten spik! 

2 Click Bait är en riktig hedershäst som hade ett fint fjolår med över 1.4 miljoner kronor intjänat. Här gör han årsdebut efter närmare fem månaders tävlingsfrånvaro och det kommer säkert att behövas något lopp i kroppen innan formen sitter där. Han brukar dock vara bra efter vila och från ett fint utgångsläge här så kan kusken Per Lennartsson lägga upp loppet lite hur han vill och Click Bait ska absolut vara med i den främre träffen i det här loppet och blir segerfarlig om min vinnare av loppet kommer bort. 

Min Vinnare: 9 High On Pepper

Spets efter 500m: 2 Click Bait

Skrällen: 2 Click Bait 

Rankingen: A: 9 B: 2,10,3,5,2,6 C: 8,11,1,4,12


V75-4 2140m Volt

1 Pwojtech Vrijthout är en mycket fin tävlingshäst som under förra året köptes in till Sverige från sitt tidigare hemland Holland. Han har på svensk mark gjort åtta starter och fått med sig fyra segrar på dessa. I senaste starten så spände man bågen med femåringen och startade på V75 och han gjorde det då riktigt bra som tvåa efter en resa i rygg på ledaren och det var med krafter kvar över mål då. Här har han lottats till ett optimalt startspår där kusken Carl Johan Jepson är en vass startkusk och kommer att ha siktet inställt på ledningen här och väl i den positionen så tror jag ingen tar sig förbi Pwojtech Vrijthout. 

5 Yucatan Diamant är en rejäl herre som är född i Tyskland som kom till Sverige under sensommaren förra året och har här tagit fina kliv i sin utveckling. I år har det blivit tre starter och på dessa har han tagit två segrar och en andraplats där den enda plumpen om man får kalla det så kom i senaste starten då han var ute över en opassande kort distans men gjorde det ändå bra som tvåa. Den snabbheten han kan ha fått upp efter det loppet kommer göra nytta för honom nu när vi går in i en period där loppen kommer gå allt Snabbare, och även om han startar från ett lite lurigt utgångsläge här så ska Yucatan Diamant ses med chans då styrkan är bra för klassen. 

7 Caughtredhanded är en rejäl herre med styrkan som sitt främsta vapen. Han gjorde årsdebut senast och var då fint gåendes när han galopperade bort en trolig andraplats 200 meter före mål. Det loppet ska ha fört fyraåringen framåt som har lottats till ett fint startspår här som bör göra att han kommer iväg bra, och om det blir ett jämnt tempo på loppet så ökar chansen för Caughtredhanded som bör ses med segerchans här. 

9 Victory H.H. är en fin häst för klassen som vunnit en tredjedel av karriärens starter. I år har det blivit två starter där första årssegern kom i den senaste starten då femåringen fick ett fint lopp i andra par utvändigt hela vägen fram tills 350 meter före mål då han lyftes ut ett spår och avgjorde mycket enkelt genom en rapp avslutning. Här väntar givetvis ett tuffare motstånd än tidigare, men formen är riktigt bra och ett bakspår som han har lottats till här behöver inte vara så dumt och med lite tempo på loppet så kommer Victory H.H. in i loppet och med en vass avslutning så är han loppets skräll. 

Min Vinnare: 1 Pwojtech Vrijthout

Spets efter 500m: 1 Pwojtech Vrijthout

Skrällen: 9 Victory H.H. 

Rankingen: A: 1,5,7,9  B: 6,3,2,11,4 C: 8,12,13,15


V75-5 1640m Auto

5 Warrior’s Tale är en flyfotad herre med bra grundkapacitet som kanske inte fick det att stämma helt under fjolåret. I år har det blivit två raka starter på V75 där den första årssegern kom i den senaste starten då han från ledningen var överlägsen sitt motstånd efter att ha avslutat 1.10.7 sista 700 meterna. Här startar han återigen med fina förutsättningar då han har lottats till ett perfekt startspår mitt bakom startbilen och taktiken från kusken Dante Kolgjini är att nå ledningen här och väl i den positionen så blir Warrior`s Tale mycket svårslagen. 

7 Mellby Jail har trots sin ålder endast gjort nio starter i karriären, men har på dessa varit bland de tre främsta totalt åtta gånger varav fyra stycken segrar. På slutet har han varit ute på V75 i tre raka starter och visat att han är en fin häst för klassen då han från ledningen i näst senaste starten vann enkelt och i senaste starten blev han fast med krafter kvar som trea efter att han inte fått chansen från andra par utvändigt. Det är anmält barfota runt om den här gången vilket blir väldigt intressant och över den korta distansen kan nog Mellby Jail springa väldigt fort och han ska ses som det givna motbudet här. 


Min Vinnare: 5 Warrior’s Tale

Spets efter 500m: 5 Warrior’s Tale

Skrällen: 2 All About You 

Rankingen: A: 5,7 B: 2,1,8,3,11,10,4,12,9  C: 6


V75-6 2640m Volt

7 Victoria L.L. är en segervan tjej som vunnit nio av karriärens nitton lopp. Hon är tränad i Danmark men har matchats en hel del i Sverige med goda resultat och kommer närmast från två raka segrar där hon näst senast vann på Jägersro efter en mycket vass avslutning efter sen lucka. Här är det intressanta förutsättningar med ett fint startspår tillsammans med kusken Erik Adielsson som är vass från start och tidig ledning bör det blir här för Victoria L.L. som sedan leder det här loppet runt om tror jag. 

10 Penthouse har hittat en extra växel hittills i år då hon på fyra starter varit bland de tre främsta i tre av starterna och en seger. I senaste starten höll hon bra som tvåa bakom en sådan fin häst som Decision Maker och sett till motståndet i det här loppet så går femåringen ner i klass. Hon startar dock med 20 meters tillägg vilket innebär att hon kommer att få göra en hel del jobb själv under loppets gång, men med den fina form hon har samtidigt som det eventuellt kan bli barfota runt om så ska Penthouse räknas tidigt här i ett öppet lopp. 

9 Never To Young har inlett det här året strålande med tre segrar på fyra starter. Senast var hon ute på V75 och hamnade då lite fel på det från start och tvingades att backa ner i kön, men när hon sedan fick springa på igen sista halvvarvet så avslutade hon riktigt bra i skymundan. Formen är helt klart bra och trots att Never To Young startar med 20 meters tillägg här så bör hon hamna rätt så bra på det från start denna gång, och med en liknande avslutning som senast även denna gång så blir hon segerfarlig. 


Min Vinnare: 7 Victoria L.L. 

Spets efter 500m: 7 Victoria L.L. 

Skrällen: 4 Fish Story 

Rankingen: A: 7,10,9 B: 4,3,6,12,14,5,13,11 C: 8,2,15,1


V75-7 2140m Auto

4 Hipster Am är en fin travare som uteslutande matchats i hårda sällskap på V75 i de senaste starterna. Det har dock varit lite otur inblandat i starterna på slutet då han galopperade kort innan start näst senast som hårt betrodd och hämtade sedan ikapp till en fjärdeplats. I senaste starten så kom han ut från ett hopplöst utgångsläge, men gjorde trots det ett klart bra lopp som femma. Nu är förutsättningarna riktigt intressanta med ett fint startspår och här tror jag att kusken Örjan Kihlström kan gasa sig till ledningen efter ett par hundra meter och väl i den positionen så tar Hipster Am en välförtjänt seger på V75. 

1 Corazon De B. levererade ett par riktigt fina insatser under slutet av förra året då han bland annat vann en V75-Final på annandagen på ett imponerande sätt. Han har i år gjort tre starter utan att ha fått vinna men verkar återigen uppåt i form då han har skött träningen på ett bra sätt enligt stallet och dessutom blir det barfota runt om denna gången vilket är ett stort plus. Innerspåret passar fint då han är rätt kvick ut och här kommer kusken och tränaren Per Lennartsson försöka göra allt för att hålla upp ledningen och om man når den positionen blir Corazon De B. segerfarlig.

3 Run N’Cola har gjort fyra skapliga insatser i år på V75 med en andraplats som bäst. I senaste starten fick han en resa i andra par utvändigt större delen av loppet och höll farten bra som trea bakom sen överlägsen vinnare i Danao Degli Dei. Någon sådan motståndare finns inte med i det här loppet och från ett fint startspår så kan Run N`Cola få en fin resa på nytt i den främre träffen och ska räknas som en av flera som kan vinna loppet. 

Min Vinnare: 4 Hipster Am

Spets efter 500m: 4 Hipster Am

Skrällen: 2 Declan 

Rankingen: A: 4,1,3 B: 10,2,6,9,11 C: 8,7,5,12Lycka till!

Christoffer