V75 körs denna lördag på Örebrotravet och i en lite lurig omgång så spelar jag utan någon spik. 


V75-Förslag Örebro 27/4

V75-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-7
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V75-1 2140m Volt

1 Freako är en välstammad herre som inte riktigt kom upp i den nivån stallet hade hoppats på under treåringssäsongen ifjol. Utvecklingen på honom ser däremot ut att ha varit rejäl under vintern då han årsdebuterade senast på absolut bästa sätt då han från ledningen vann mycket enkelt efter ett fint slutvarv. Utgångsläget här är optimalt då han visade senast att han kan öppna väldigt bra från start och taktiken här är given för kusken Örjan Kihlström och det är att nå till ledningen. Om sedan fyraåringen presterar liknande som senast så blir det förstås svårt för övriga konkurrenter att plocka ner honom här och jag säger därför spets och slut för Freako. 

11 Global Caps är en segervan herre som på karriärens tolv starter tagit tio segrar. Under fjolåret blev det endast sex stycken starter men på dessa blev det fem segrar och på årets tre starter som han gjorde i början av året så blev det två stycken segrar. Han har inför den här starten fått en träningsperiod och känns enligt stallet som brukar ha sina hästar väl förberedda fin i träningen. Det är till den här starten anmält barfota runt om för första gången i karriären vilket kan ge en häftig effekt här och det ska bli spännande att se vad Global Caps kan uträtta här från ett lite jobbigt utgångsläge, men då han tål att göra en hel del jobb ute i spåren om så krävs så ska han förstås räknas tidigt. 


Min Vinnare: 1 Freako

Spets efter 500m: 1 Freako

Skrällen: 8 Micke Sting 

Rankingen: A: 1,11 B: 8,7,3,4,9,6 C: 5,10,12


V75-2 2100 Auto

5 Cherokee Face har sett fin ut i årets tre starter som det blivit två segrar och en andraplats på. Han har visat att han både har fart och styrka i sig och var fin vid segern senast då han från utvändigt ledaren kunde kontrollera loppet och vinna enkelt. Nu spänner man bågen och går ut på V75 för första gången och man har fått ett fint utgångsläge här mitt bakom startbilen. Fyraåringen är fortsatt under fin utveckling och om det bara löser sig hyggligt här för Cherokee Face så tycker jag att uppgiften ser lämplig ut i ett öppet lopp och han rankas överst. 

9 De Facto är en högkapabel herre som trots sin ålder på sex år endast gjort tolv starter i karriären, men har på dessa varit bland de tre främsta åtta gånger varav fem stycken segrar. Han gör här debut i ny regi hos sin nya tränare Robert Bergh som är nöjd med hur hans nya adept känns i träningen. Han står perfekt inne i sin klass här men då han inte har startat sedan i början av augusti så lär det behövas ett par lopp i kroppen innan formen sitter där till fullo. Han har lottats till ett passande smygläge här och bör kunna hamna rätt så bra på det och om det blir lite tempo under loppets gång så kommer De Facto in i matchen och ska på sin grundkapacitet ses med chans här. 


Min Vinnare: 5 Cherokee Face

Spets efter 500m: 1 Popeye Tooma

Skrällen: 8 Victory Poseidon 

Rankingen: A: 5,9 B: 6,1,8,4,11,10,7 C: 2,12,3


V75-3 1609m Auto

5 Mister Hercules är en av landets bättre hästar de dagar han får det att fungera fullt ut. Förra året blev det över 1.3 miljoner kronor intjänat på endast åtta starter och mer kunde det bli då han bland annat galopperade bort en framskjuten placering i Paralympiatravet. Efter närmare åtta månaders tävlingsfrånvaro så gjorde han senast årsdebut på V75 och gick då bra som fyra från ett tufft utgångsläge. Sjuåringen känns efter den starten fin i träningen och har troligtvis gått framåt en bit i form inför den här starten som på förhand ser intressant ut. Från ett perfekt utgångsläge mitt bakom startbilen så är det läge för tidig ledning här och dessutom sätter man på en amerikansk sulky till den här starten vilket är en fördel. Väl i front så har Mister Hercules tagit elva segrar på tolv försök i karriären och visst ser detta ut som att det blir en ny spetsseger här. 

6 Clarissa är en toppmärr från Italien som under fjolåret visade upp sig i Sverige och då hävdade hon sig väldigt bra. Hon startade i början av året i ett stenhårt stolopp på Vincennes i Paris där hon var mycket tapper som tvåa efter hon via tredjespår körts till ledningen och sedan stridit på bra hela vägen. Nu finns hon sedan en tid tillbaka på svensk mark och stallet tror att hon är redo för en rejäl prestation redan här och räds inte för att göra en hel del grovjobb själv om så krävs och visst ska det bli spännande att se Clarissa här och hon är ett givet motbud. 


Min Vinnare: 5 Mister Hercules

Spets efter 500m: 5 Mister Hercules 

Skrällen: 10 Brother Bill 

Rankingen: A: 5,6 B: 10,4,9,7 C: 3,8,2,1


V75-4 2140m Volt

6 Arn Silvio är en högkapabel herre som tidigare har haft lätt till galopp men som nu ser ut att ha hittat sig själv allt mer. Trots att han kommer med två raka andraplatser inför den här starten så har stallet varit nöjda med hur han har känts och senast åkte han dit mot en Snabbare häst den sista biten. Han utvecklas för varje lopp som han gör och här har man lottats till ett fint utgångsläge som han även kan utnyttja då han är kvick ut den första biten och taktiken från kusken Dante Kolgjini är given och det är att nå ledningen här och sedan köra så länge den berömda lampan lyser. Om det sedan flyter hela vägen för Arn Silvio så har jag svårt att se någon kunna ta sig förbi honom här och det ska vara en bra segerchans. 

3 Tyson Renegade har haft höga förhoppningar på sig sedan han började starta, men det är först i år som det verkligen har lossnat för honom är känslan. På tre starter så har det blivit två segrar och han imponerade stort i senaste starten då han kördes fram utvändigt ledaren med varvet kvar till mål och var sedan därifrån bara bäst och vann enkelt. Det har enligt stallet varit krafter kvar vid segrarna och han fortsätter att utvecklas för varje start som han gör. Här startar han från ett fint utgångsläge som kommer att ge fyraåringen en fin resa i den främre träffen och då Tyson Renegade är allround och går från alla positioner så ska han vara ett tidigt bud här i ett annars lite öppet lopp. 


Min Vinnare: 6 Arn Silvio

Spets efter 500m: 6 Arn Silvio

Skrällen: 4 Västerbo Voodoo 

Rankingen: A: 6,3 B: 1,4,12,5,7,10,8,9,2 C: 14,15,11,13


V75-5 1609m Auto

6 Dana Ek är en flyfotad italienska som utvecklades fint under förra året då hon på sexton starter tog nio pallplaceringar varav fem stycken segrar samt sprang in över 474 tusen kronor. Hon gör årsdebut här efter att inte ha startat sedan i början av december men är enligt stallet väl förberedd och ska vara redo för en bra prestation direkt här. Från det här öppna startspåret så lär det bli en offensiv taktik från kusken och tränaren Alessandro Gocciadoro som inte räds en resa utvändigt ledaren tillsammans med sin adept som är rejäl av sig och med tanke på stallets optimism inför detta så rankar jag Dana Ek först. 

2 Kendall Jackson tog fina kliv under förra året då det på sexton starter blev fyra segrar och 610 tusen kronor intjänat. Han årsdebuterade senast i mitten av april då han på V75 startade från ett hopplöst utgångsläge och kördes även snällt invändigt under loppet och blev fast med gott om krafter kvar. Nu är utgångsläget klart mycket bättre samtidigt som formen även bör vara det och med en fin resa här i ett som det ser ut lite uppskruvat tempo så kommer Kendall Jacksons avslutning att bära långt här och han ska räknas tidigt. 


Min Vinnare: 6 Dana Ek

Spets efter 500m: 1 Jax Journey

Skrällen: 1 Jax Journey 

Rankingen: A: 6,2 B: 1,10,5,3,11,4,9 C:7,8


V75-6 2100m Auto

6 Winterburn har segrat i tolv av karriärens arton starter och fortsatt utvecklas fint i år då han på sex starter varit topp tre fem gånger och tagit en seger. Han har i år matchats på V75 där han näst senast i en V75-Final på Solvalla imponerade stort då han efter en tung resa utvändigt ledaren hade både mod och styrka att avgöra till slut och han visade fin form även i senaste starten då han avslutade bra ute i spåren sista 700 meterna till en andraplats. Känslan är att han fortsatt är under rätt så fin utveckling och Winterburn ska med sin fina form ses med bra chans att blanda sig i segerstriden oavsett position även här och han får min förstaröst. 

3 Combat Fighter har haft toppform under en längre tid och radat upp rejäla prestationer på V75. I år på sju starter har det blivit fem pallplaceringar varav två stycken segrar samt 528 tusen kronor intjänat. Han var i senaste starten betrodd och fick då en resa i tredje par invändigt men efter att det strulade lite för honom in mot upploppet med galopperande häst framför så gick han i mål utan att pressas. Nu står han fint till här med ett bra utgångsläge där kusken Erik Adielsson kommer göra allt för att nå till ledningen för att sedan köra där och om Combat Fighter håller sin fina form så ska han ses med segerchans även denna gång. 

12 Dea Sprint Bar är en fin italienska som under vintern varit i Franrkike och Paris där det blev tre starter på Vincennes som gav en seger och två tredjeplatser. Hon gjorde sedan i senaste starten för knappt en månad sedan debut på svensk mark och gjorde då en stark insats som trea mot bra hästar efter att ha fått ett tufft lopp. Det loppet bör ha fört fram henne i form men även denna gång precis som senast är utgångsläget jobbigt och det kommer att behövas lite tur från start för att nå en vettig position. Men om det bara klaffar lite för femåringen så är hon rejäl av sig och går hela vägen in i mål och det är dumt att nonchalera Dea Sprint Bar helt här som ska räknas som ett segerbud. 

Min Vinnare: 6 Winterburn

Spets efter 500m: 3 Combat Fighter

Skrällen: 1 Rossi Garline 

Rankingen: A: 6,3,12 B: 4,1,9,8,7,5,2 C: 10,11


V75-7 3140m Volt

10 High On Pepper hade ett häftigt fjolår då han tog tio segrar på sexton starter och sprang in över 2.1 miljoner kronor. Även i år har han börjat riktigt bra då det på fyra starter blivit tre segrar. Han åkte på en förlust i senaste loppet men var då ändå klart bra efter en tuff resa utvändigt ledaren i hårt tempo. Han har efter den starten fått ta igen sig i en månad för att ladda inför den här uppgiften som på förhand ser intressant ut trots att han startar med 40 meters tillägg, men från ett bra startspår så kommer han att kliva iväg bra och då High On Pepper inte bara är stark utan även en vass avslutare vilket han har visat tidigare så får han förstarösten här även om det inte saknas motstånd. 

14 Gamin Jaba är en fransman som gör en väldigt spännande debut här på svensk mark och för sin nya tränare Daniel Redèn. Han kommer ifrån ett starkt vintermeeting i Frankrike där han i februari tog två raka segrar på Vincennes i Paris och han har varit bättre än någonsin. Han matchas mot Harper Hanovers om en månad och har inga direkta krav på sig här från stallet men om han kan få en ryggresa här så är han normalt sett en stark avslutare av loppen och Gamin Jaba ska på sin otroligt fina kapacitet givetvis räknas mycket tidigt här. 


Min Vinnare: 10 High On Pepper

Spets efter 500m: 3 Pwojtech Vrijthout

Skrällen: 12 Power Doc 

Rankingen: A: 10,14 B: 3,12,6,8,13,5,9,7 C: 2,1,15,4


Lycka till!

Christoffer