Lördagens V75-tävlingar arrangeras av Östersund. Där Jämtlands Stora Pris är dagens höjdpunkt och körs som V75-6. Nedan följer mina V75-tips.

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS! (Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)

Jag spelar med två spikar. 8 Isabelle Cash i den fjärde avdelningen och 3 L.A.Boko. i den sjunde avdelningen.

V75 Tips Östersund Lördag 10/6
V75-1 6,10
V75-2 1,11,14
V75-3 1,2,3,4,5,7,10,12
V75-4 8 Isabelle Cash
V75-5 2,3,4,5,7,8,10
V75-6 2,3,4,5,9
V75-7 3 L.A.Boko.

1680 rader x 0,50 = 840 kr

DD Tips Östersund Lördag 10/6
DD1: 2,3,4,5,9
DD2: 3 L.A.Boko.

5 rader x 50 kr = 250 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2140m auto
Senast kostade han 7rätt på V75 men nu blir det omtag på 6 Doctor Gio. Han fick ett tufft lopp senast i sin debut på svensk mark. Han fick göra jobbet i dödens hela vägen och föll till slut med flaggan i topp efter att ha fått se sig besegrad på målfoto. Nu jagar man revansch och med tanke på att Doctor Gio tål att göra en hel del jobb på egen hand så är han inte beroende av något speciellt lopp för att segerstrida. Men från bricka sex kan vi räkna med att Alessandro Gocciadoro kommer vara offensiv från start och skulle han rent av komma hela vägen till ledningen blir Doctor Gio svårslagen. Notera dock att han tävlade barfota runt om senast, men att han ska gå med skor runt om den här gången.

Även 10 Linydsmusclemania är spännande här. Detta ser ut att vara något extra från sidan och med tanke på vad han visade upp i USA så kommer det bli spännande att följa Linydsmusclemania här på svensk mark. Han skadade sig tyvärr strax före Hambletonian men i debuten senast för Daniel Wäjersten såg han helläcker ut. Dessutom har Wäjersten matchat in hästen perfekt till dagens start. Trots bricka tio är Linydsmusclemania en givet streck i loppet.

Min Vinnare: 6 Doctor Gio
Spets efter 500m: 6 Doctor Gio / 5 Coffey
Skrällen:
Ranking: A 6,10 B 5,3,9,4,1 C 8,11,7,12,2

V75-2 1640m auto
1 Klack Molle är en spännande individ som nu kommer med toppform. Klack Molle har stått för flera fina insatser på slutet och senast visade han både fin inställning och styrka när han krigade hela vägen in i mål med en bra Lundåsens Teknik på utsidan. Nu är det 500m kortare än senast vilket ses som ett plus och från ett passande utgångsläge är det troligt att Björn Goop vänder bort samtliga i starten och tidigt sänder Klack Molle till ledningen. Väl i den positionen räknar jag med att BG kör i jämnt hårt tempo och att en rejäl rekordsänkning är att vänta. Tipsetta.

Vill även lyfta fram 14 Ramstad Balder. Senast var man ute i speedrace under Elitloppshelgen och där hade han uppvisning och på ett vann överlägset sätt. Detta är en speedig individ som segrat över kort distans på V75 tidigare. Dessutom har han ett tilltalande springspår med springband idag. Med lite klaff kommer Ramstad Balder tidigt att vara långt framme i loppet och ska ses som en tidig utmanare i loppet.

11 Stjärnblomster är ett kallblod som när hon tävlar på topp tillhör de bästa. Senast var hon ute i Elitkampen och slutade femma. Då var det en amerikansk vagn för andra gången i livet, men nu i voltstart blir det vanlig vagn pånytt och frågan är om Stjärnblomster håller samma höga form som hon gjorde förra året vid den här tiden. Idag ska hon även plocka in 20m tillägg vilket aldrig är enkelt. Däremot besitter Stjärnblomster så pass hög grundkapacitet att hon trots allt måste räknas tidigt i ett lopp som detta.

Min Vinnare: 1 Klack Molle
Spets efter 500m: 1 Klack Molle
Skrällen: 14 Ramstad Balder
Ranking: A 1,14,11 B 13,9,8,7,10,3 C 6,4,2,5,15,12

V75-3 2140m auto
7 Felicia Zet gjorde andra starten för året senast och stod då för en bra insats. Hon visade fin inställning och segern blev tillslut enkel trots att hon fick göra en hel del jobb på egen hand. Nu med dessa lopp i kroppen bör toppformen vara nära. Felicia Zet är allround och inte beroende av något speciellt lopp. Men vi kan räkna med att Örjan Kihlström kommer sända fram så fort tempot dämpas och med tanke på intrycket senast kommer jag tippa henne etta idag.

4 Bon Jovi Jet är lite svårbedömd men Alessandro Gocciadoro meddelar att hon tränar på bra och kommer nu med ett lopp i kroppen vilket borde göra gott för formen. Hon kan även öppna snabbt, och skulle Bon Jovi Jet tidigt hitta till spets kommer hon sen leda detta lopp länge. Men frågan är vilken taktik det blir för Kia Ora då hon är den troliga ledaren initialt.

1 Kia Ora var senast ute i Prins Daniels lopp efter att fått ett wildcard. Där visade hon startsnabbhet och spetsade. Dock mötte hon stenhårt motstånd den gången och att det blev trötta ben tillslut är inte mycket att säga om. Nu går man från helstängt huvudlag till norskt och dessutom är distansen 500m längre. Detta är två faktorer som gör att det troliga är att man denna gången släpper ledningen till Bon Jovi Jet om han kommer tidigt. Men från rygg på ledaren är Kia Ora garanterad ett bra lopp och ska räknas tidigt.

Min Vinnare: 7 Felicia Zet
Spets efter 500m: 4 Bon Jovi Jet
Skrällen:
Ranking: A 7,4 B 1,12,3,2,5,10,8 C 6,9,11

V75-4 2140m auto
8 Isabelle Cash är en individ som har höga förväntningar på sig. Som treåring var han en av de betrodda i finalen av Svenskt Trav-Oaks. Tyvärr slutade det dock med galopp den gången och tyvärr har hon haft svårt att få till det i de större årgångsfinalerna. Men detta har i sin tur bidragit till att hon sett till sitt kunnande har för lite pengar på sig. Senast gjorde hon årsdebut och gjorde det bra. Nu med lopp i kroppen bör formen peka uppåt, Isabelle Cash lever på sin speed och skulle hon bara komma vettigt till från start trots bricka åtta så kommer hon kunna speeda ner samtliga. För mig är detta hästen som sticker ut i loppet och jag kommer ta ställning att spika trots bricka åtta.

Motbud
2 Mitzy Gold har visat utvecklats rejält på slutet och det ska bli spännande att följa henne från ett passande utgångsläge idag. Senast gjorde hon det bra som tvåa och visade då toppform. Nu blir det återigen amerikansk vagn och från bricka två kan det vara så att Mitzy Gold tar hand om ledningen och då kommer hon inte att bli lätt att plocka ner.

Vill även nämna 9 Cabaret Artist som nu kommer med lopp i kroppen. Hon har bra grundkapacitet och till låg procent är detta en skräll jvid gardering.

4 M.T.Ravishing är vass på speed och med rätt resa kan hon speeda ner samtliga den sista biten.

Min Vinnare: 8 Isabelle Cash
Spets efter 500m: 2 Mitzy Gold
Skrällen: 2 Mitzy Gold
Ranking: A 8 B 2,13,9,4,15,1,11,7,5,14 C 6,3,10,12

V75-5 2640m auto
10 Valmar E.W. har nu gjort två starter efter ett uppehåll och han har gjort det bra båda gångerna. I comebacken för två starter sedan avslutade han rappt och senast reparerade han en galopp på bästa sätt. Utgångsläget är vad det är, men samtidigt minskar galopprisken från spår tio idag. Distansen är ett plus och med tanke på att formkurvan nu pekar uppåt blir han mitt förstaval i ett öppet lopp.

8 Joker Mearas har visat fin utveckling den senaste tiden. Han lever dessutom på sin styrka så distansen idag ses som ett plus. Utgångsläget är inte det bästa, men blir det bara lite fart på loppet från start kommer Joker Mearas kunna fälla många den sista biten.

Den roliga skrällen i loppet är 3 Oak L.A. Han avslutade bra från kön senast och idag ska han tävla barfota runt om och med amerikansk vagn för första gången. Dessutom är det norska huvudlaget fortsatt obrukat. Mika Forss som sitter i vagnen kommer säkerligen ge Oak L.A. chansen och till låg procent är han en given skräll.

Att 2 De Facto blir favorit med tanke på hur han såg ut senast så är det ingen jag vill gå på idag. Men trots allt är detta en bra individ för klassen som fått ett perfekt utgångsläge. Han jagar nu revansch och från bricka två är han den troliga ledaren av loppet. Väl i den positionen kommer han sen leda länge.

Min Vinnare: 10 Valmar E.W.
Spets efter 500m: 2 De Facto
Skrällen: 3 Oak L.A.
Ranking: A 10,8 B 3,2,7,4,5,11,12,1 C 6,5,9

V75-6 2140m auto
Jämtlands stora pris med 600.000kr i förstapris ska avgöras.

3 Hail Mary lyfte jag tidigt fram i årets upplaga av Elitloppet. Han blev tillslut en av favoriterna i loppet men efter att fått ett tufft försöksheat fick han ett svårt utgångsläge i finalen och kunde aldrig blanda sig i slutsegern. Men formen ska fortsatt vara på topp och idag har dessutom utgångsläget blivit perfekt. Att det nu är 2140m ses heller inte som ett minus. Oavsett om det blir ledningen från start eller inte så är Hail Mary garanterad ett bra lopp och han är min tipsetta i loppet.

9 Always Ek imponerade för Alessandro Gocciadoro senast när han gick nytt banrekord i Rom. Always Ek håller toppform för dagen och detta är en individ som visat bra kunnande på Vincennes. Att han nu kommer till en fin 1000m bana i Sverige tror jag kommer göra hästen gott. I min bok är Always Ek en tidig segerkandidat i loppet.

Även 5 Brother Bill var med i årets upplaga av Elitloppet, men det har visat sig att det inte är hans grej. Det beror troligtvis på att han inte trivs med att behöva befinna sig på banan en längre tid innan loppet samt att behöva övernatta på bortaplan. Men det slipper han idag och vi vet om vilken högkapabel travare detta är. Han är sylvass på speed och med rätt lopp kan han mycket väl blåsa ner samtliga här.

2 Click Bait är allra bäst på sprinterdistans men han trivs den här årstiden och kommer med formen på topp. Är rapp i benen både från start och tillslut om så önskas.

Min Vinnare: 3 Hail Mary
Spets efter 500m: 3 Hail Mary / 2 Click Bait
Skrällen: 2 Click Bait
Ranking: A 3,9 B 5,2,4,10,6,1 C 7,8

V75-7 1640m auto
I avslutningen kommer jag gå rakt ut på 3 L.A.Boko. Senast såg han fin ut på barfotabalansen och helstängt huvudlag. Men han fick tyvärr aldrig chansen i loppet och han gick i mål med sparade krafter. Till dagens start kryddar man förändringarna från senast med en amerikansk vagn för första gången vilket tränaren Daniel Wäjersten tror kommer ge bra effekt. Det lär bli ett offensivt upplägg denna gången och från ett bra utgångsläge är siktet inställt på spets. Oavsett om man kommer dit eller inte så räknar jag med att 3 L.A.Boko kommer stå för en bra insats idag och jag spikar!

Motbud
5 Barbro Kronos visade senast bra form i en snabb avslutning. Detta är en individ som alltid gör sitt och står sällan för en dålig insats. Hon har bra inställning och kan avsluta snabbt. Löser det sig bara med positionerna från start ska Barbro Kronos ses som en given utmanare i loppet.

10 Glamorous Rain besitter bra grundkapacitet men var inte som bäst senast och har idag fått ett tufft utgångsläge. Men hon har fått pausa inför idag vilket kan göra gott för en häst som Glamorous Rain. Hon besitter bra styrka och med en normal insats kommer hon att fälla många under slutrundan.

Min Vinnare: 3 L.A.Boko.
Spets efter 500m: 3 L.A.Boko.
Skrällen: 5 Barbro Kronos
Ranking: A 3 B 5,10,1,7,2,4,8 C 12,11,6,9

Lycka till
DrTrav