V75 körs denna lördag i Jämtland på Östersundstravet och jag spelar i en lite halvlurig omgång utan någon spik. 


V75-Förslag Östersund 8/6

V75-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-7
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V75-1 2140m Auto 

3 Heavenly Zet är en mycket välstammad herre med en viss Delicious som mamma och har i år inlett säsongen strålande med två raka segrar båda tagna från ledningen med sparade krafter. Nu spänner man bågen med fyraåringen och startar på V75 och dessutom ett klart tuffare motstånd än tidigare. Utgångsläget är man däremot nöjda med och han kommer att sitta bra på det här under loppets gång och sedan återstår det att se vilken taktik som kusken Örjan Kihlström väljer här för Heavenly Zet som är väldigt vass på speed och om han skulle kunna få gå med i ryggar här och sedan spurta till slut så tror jag att han fäller samtliga i ett öppet lopp. 

5 Not For Sale gjord en start under fjolåret men har främst i år kommit igång med startandet mer kontinuerligt då det på sex starter blivit fyra segrar. Han kommer närmast från tre raka segrar bakom sig där han senast kördes till ledningen efter 600 meter och vann sedan mycket enkelt och intrycket på han är riktigt bra för dagen. Här står han inför sin tuffaste uppgift hittills då det är V75 som väntar och därför är det givetvis bra att startspåret är perfekt då han är kvick ut den första biten och med siktet inställt på ledningen här från kusken och tränaren Daniel Wäjersten så leder Not For Sale det här loppet mycket länge. 

Min Vinnare: 3 Heavenly Zet 

Spets efter 500m: 5 Not For Sale 

Skrällen: 6 J.J.Dragon 

Rankingen: A: 3,5 B: 6,4,10,8,7 C: 11,12,9,2

TV: Inför V75 med Leboff

V75-2 2140m Auto

3 Önas Rose är en fin märr som har haft en otroligt fin utveckling det senaste och har i år på sex starter varit på prispallen i alla starter varav fyra har slutat med seger. Senast så provade stallet att sätta på ett helstängt huvudlag samt att det blev barfota runt om för första gången vilket gav en väldigt fin effekt då hon kördes till ledningen efter 300 meter i ett rätt så högt tempo och det blev till slut en mycket enkel seger. Nu har man haft det här loppet i sikte sedan dess och formen bör vara riktigt bra för dagen samtidigt som hon startar från ett optimalt startspår. Kusken Lucas Vikström har siktet inställt på ledningen här med Önas Rose och därifrån leder hon det här loppet från start till mål. 

8 Dutchess Sun är en norskfödd tjej som i sitt hemland visat gott kunnande tidigare men har i år sedan flytten till Sverige och sin nya tränare Daniel Wäjersten tagit stora kliv i sin utveckling. På fyra starter har det blivit två segrar och en andraplats där hon senast under Elitloppshelgen imponerade stort då hon vann mycket enkelt efter en tuff resa utvändigt ledaren och sista varvet sprang hon via 1.09.9 då. Här startar hon längst ut bakom startbilen och det kommer krävas lite tur här givetvis från start, men då hon visat att hon tål att göra mycket grovjobb själv så lär det ändå bli ett offensivt upplägg här från kusken Oskar Florhed och om Dutchess Sun håller någorlunda form så ska hon räknas mycket tidigt återigen. 

Min Vinnare: 3 Önas Rose

Spets efter 500m: 3 Önas Rose 

Skrällen: 1 Eclisse Roc 

Rankingen: A: 3,8 B: 1,6,7,4,14,2,10,5 C: 11,13,12,9,15 


V75-3 1640m Auto

5 Zeudi AMG är ett toppsto som under fjolåret bjöd på flertalet häftiga prestationer och vann då fem av tolv lopp samt sprang in över 1.1 miljoner kronor. I år har hon gjort två starter där hon vann årsdebuten näst senast hemma i Italien och var senast tillbaka på svensk mark och sprang då 1.06.8 sista 800 meterna nerifrån kön fram till tredjeplatsen och det var ett riktigt fint intryck då. Hon bör vara ytterligare förbättrad till den här starten och med ett klart bättre utgångsläge så lär kusken och tränaren Alessandro Gocciadoro vara offensiv bakom nioåringen som tål att göra en hel del jobb själv om så krävs och här ska Zeudi AMG ses med fin segerchans. 

4 Riet Hazelaar är ett tyskfött sto som jag verkligen gillar och följt sedan hon inledde karriären i Holland och vann bland annat Stoderbyt i Tyskland som yngre. Tidigare i år så gjorde hon en spännande flytt till Sverige och sin nya tränare Daniel Wäjersten som hon gjort tre starter för och hon inledde på bästa sätt med två raka segrar under april innan hon senast under Elitloppshelgen fick nöja sig med en femteplats och hon var då inte som bäst för dagen. Förutsättningarna här är klart bra då hon är kvick ut den första biten och från ett bra utgångsläge så tror jag att man gärna vill svara upp den värsta konkurrenten utvändigt från start och om Riet Hazelaar får springa på i ledningen här så leder hon det här loppet mycket länge. 


Min Vinnare: 5 Zeudi AMG 

Spets efter 500m: 4 Riet Hazelaar 

Skrällen: 1 Parveny 

Rankingen: A: 5,4 B: 1,10,9,7,6 C: 3,2,11,8


V75-4 1640m Volt

4 Rams Bror är ett fint kallblod som står för jämna och fina prestationer för dagen och håller fin form. På årets sex starter så har det blivit fem pallplaceringar varav två stycken segrar och i senaste starten höll han bra som tvåa från ledningen på V75. Här tycker jag att förutsättningarna är optimala för sexåringen som återigen får kusken Erik Adielsson i sulkyn och från ett öppet startspår så tror jag på tidig ledning här och över kort distans så får man hålla ett jämnt tempo framme i tätpositionen och sedan blir Rams Bror svår att fånga in här för motståndarna. 

12 Ulvsåsen är en segervan herre som kommit tillbaka riktigt fint efter ett långt uppehåll då det i år på två starter blivit två segrar. I årsdebuten och comebacken näst senast så kördes han fram utvändigt ledaren med varvet kvar till mål och var sedan överlägsen sitt motstånd i mycket fin stil och senast så kördes han till ledningen direkt från start och vann då enkelt igen med gott om krafter kvar över mål. Nu är det V75 som väntar vilket alltid är tufft samtidigt som han har lottats till ett bakspår på 20 meters tillägg vilket är ännu tuffare, men om det bara klaffar lite här för Ulvsåsen så räcker han ändå långt här och ska vara det hetaste motbudet. 

Min Vinnare: 4 Rams Bror 

Spets efter 500m: 4 Rams Bror 

Skrällen: 11 Rofstad Odin 

Rankingen: A: 4,12 B: 11,9,10,2,7,5,15,14 C: 1,3,6,8,13


V75-5 2140m Auto

6 PolePosition hade ett klart bra fjolår som fyraåring då han matchades mot tuffa kullkamrater där han hävdade sig bra och var bland annat nära att ta sig till finalen av Svenskt Travderby. Han har i år fortsatt sett fin ut och har på fyra starter tagit tre segrar där den senaste kom i senaste starten på V75 då han höll upp ledningen från start med knapp marginal och efter att han sprungit 1.12.5 sista varvet så blev segern enkel. Han blir bättre och bättre enligt stallet som är nöjda med hur han känns i träningen och här är jag inne på att med rätt tröga hästar invändigt så kan kusken Magnus Djuse forcera femåringen till ledningen efter en bit och isåfall skulle mycket vara vunnet, men med tanke på hans fina utveckling och form för dagen så ska PolePosition räknas med bra segerchans oavsett position. 

4 Portofino är en rejäl herre med stort kunnande de dagar han får det att stämma och har i år sett riktigt fin ut då han vunnit två av tre starter. I näst senaste starten på V75 så höll han uppe tempot utvändigt ledaren hela vägen och kopplade då greppet 100 meter före mål och vann mycket enkelt. Efter den insatsen så fanns det en tro på femåringen även i den senaste starten i en V75-Final under Elitloppshelgen men han galopperade då från start efter att han blivit lite väl stressad. Utgångsläget här är bra och han kommer tidigt kunna sitta i en lämplig position för hans del om han bara travar iväg från start och därefter lär kusken Ulf Ohlsson försöka utnyttja hästens styrka och normalt så ska Portofino räknas mycket tidigt här. 

Min Vinnare: 6 PolePosition 

Spets efter 500m: 6 PolePosition

Skrällen: 7 Jimbaran Zon 

Rankingen: A: 6,4 B: 3,7,1,2 C: 9,5,11,10,12,8


V75-6 2140m Auto 

4 Mellby Jinx var igång redan som tvååring med fina resultat och har sedan dess kunnat tävla på en hög nivå. Förra året blev det åtta pallplaceringar på elva starter varav tre stycken segrar samt 999 tusen kronor intjänat. I år har han fortsatt sett fin ut och startade senast för en månad sedan i Finlandia Ajo då han avslutade mycket bra som fyra efter en resa en bit bak i kön. Han känns efter det som han ska i träningen och till den här starten funderar stallet på att hänga på en amerikansk sulky vilket isåfall skulle vara första gången sedan 2022 och det bör passa honom bra nu när han är lite äldre. Utgångsläget är optimalt då han är kvick ut den första biten och här kommer siktet att vara inställt på ledningen från kusken och tränaren Daniel Wäjersten och om man når den positionen vilket jag tror att man gör så ska detta vara en mycket bra segerchans för Mellby Jinx.  

5 Hail Mary har varit en av Sveriges bästa hästar på senare år och hade under fjolåret ett toppår då det blev segrar i både Hugo Åbergs Memorial samt Sundsvall Open Trot och över 3.9 miljoner kronor intjänat. Han inledde det här året i Frankrike där han var oplacerad i Prix D`Amerique och har nu sedan en tid tillbaka varit tillbaka på svensk mark. Förhoppningarna var förstås om att deltaga i Elitloppet även detta året och man gjorde ett försök senast i ett kval till Elitloppet men han blev då fast med gott om krafter kvar som trea i rygg på ledaren och istället har man nu fått ladda om inför detta. Han vann här ifjol och är även detta året favorit till en ny titel i Jämtlands Stora Pris, men det ser ut att kunna bli lite mothugg här och han kommer att få göra en hel del jobb själv denna gång under loppets gång men det är någonting som Hail Mary tål och normalt sett så ska han räcka långt här. 

Min Vinnare: 4 Mellby Jinx 

Spets efter 500m: 4 Mellby Jinx

Skrällen: 3 Mister Hercules 

Rankingen: A: 4,5 B: 7,3,8,2,9 C: 10,1,6


V75-7 1640m Auto

2 Kilgore är en flyfotad herre som har fin form för dagen och var senast duktig som trea i ett lopp under Elitloppshelgen då han efter en fin resa i ryggar avslutade 1.10.3 sista 800 meterna. Stallet är samtidigt väldigt nöjda med han för dagen och efter att han gått i mål med lite krafter kvar på slutet så är det nu läge för att gasa hela vägen och från ett perfekt utgångsläge för hans del så är siktet inställt på ledningen här för Kilgore som Daniel Wäjerstens stall håller som dagens bästa chans och visst ser detta lämpligt ut och han rankas överst. 

5 The Lion är en fin tävlingshäst som på karriärens elva starter tagit sju pallplaceringar varav fyra stycken segrar. I år har fyraåringen fått två lopp i kroppen där årets första seger kom i senaste starten då han var fin från ledningen och vann säkert i ett dock rätt så billigt lopp. Han bör gå framåt i form ytterligare efter den starten vilket kan behövas då han nu stöter på ett klart tuffare motstånd, men både distansen samt utgångsläget är optimalt och med en snabb start så kommer kusken och tränaren Björn Goop kunna bjuda sin adept på en fin resa i den främre träffen och om det bara löser sig hyfsat här för The Lion så kommer han att dyka upp i segerstriden. 

Min Vinnare: 2 Kilgore 

Spets efter 500m: 2 Kilgore 

Skrällen: 7 Go For Manny 

Rankingen: A: 2 B: 5,6,7,4,9,12,8 C: 1,3,10,11Lycka till!

Christoffer