DrTrav Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
DrTrav

V75 Tips Rättvik Lördag 1/8

DrTrav - 29 Juli 2020 - 13:18

På lördag så avgörs V75-tävlingarna i Rättvik. Nedan följer min lösning av omgången.

Jag spelar med två spikar. 6 Civilon i den femte avdelningen samt 11 Vae Victis Club i den sista avdelningen.

V75 Tips Rättvik Lördag 1/8
Avd 1: 1,3,4,7,8
Avd 2: Alla
Avd 3: 1,5,7
Avd 4: 1,6,7,8,10
Avd 5: 6 Civilon
Avd 6: 7,10
Avd 7: 11 Vae Victis Club

1800 rader x 0,50 = 900 kr

DD Tips Rättvik Lördag 1/8
DD-1: 7,10
DD-2: 1,11,14

6 rader x 30 kr = 180 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75 TIPS RÄTTVIK LÖRDAG 1 AUGUSTI

V75-1
Vi inleder V75 med STL Bronsdivisionen, Försök 1 i Meeting 6 över 2140 meter och jag har streckat fem hästar. 3 Jackpot Vrijthout har gjort tre starter sedan han kom i träning hos Björn Goop. Han har blivit bättre och bättre för varje start. Senast så hade man satt på en jänkarvagn för första gången och då kom också den första vinsten sedan han kommit till ledningen. Han står rätt hårt inne i klassen men här kanske han kan få ta över ledningen från 6 Mr Clayton J.F. som är väldigt explosiv från start men där söker man en ryggresa och från ledningen så kan han bli svår att fånga in.

4 My Dream Art galopperade senast i sista sväng när kusken ryckte huvan och det var krafter kvar i det läget. Gången innan det fick han vandra en stor del av loppet i dödens men han gjorde det bra och kom in som tvåa bakom Bag's Simoni som vann det loppet. Han har nästan alltid haft dåliga lägen men nu har han fått ett vettigt utgångsläge. Med en fin resa i den främre träffen här så kan han vara långt framme.

8 Marvellous Tooma kom med en härlig avslutning till seger i ett Breeders' Crown lopp i Halmstad för tre starter sedan. Gången efter det var han ute i Prix Readly Express. Där satt han en en bit nere i kön men han avslutade starkt men det gick inte att ta så mycket så han kom i mål som sexa bakom Don Fanucci Zet som vann det loppet från ledningen. Senast på Jarlsberg så tog han över ledningen efter ett varv och han vann sedan lätt över lång distans. Tråkigt läge nu men löser det sig med positionerna så har han en vass speed att tillgå och då kan han blanda sig i segerstriden igen.

1 Van Gogh Z.S. satt en bit bak men med knappa varvet till mål så attackerade han och då svepte han till ledningen på den sista bortre långsidan och från den positionen så höll han sedan undan för en bra spurtande Kaptah till en säker seger för tre starter sedan. Gången efter det så var han ute över lång distans på Bergsåker. Han tog då över ledningen i den andra kurvan och han fick sedan en del press och in på upploppet var krafterna slut och han kom i mål först som femma i ett lopp där Euskara tog en knapp seger. Senast så fick han inte riktigt travet att flyta och galopperade bort sig kort före mål. Blir inte innerspåret en fälla här så kan han vara med och göra upp om segern igen.

7 Sandsjöns Enzo gjorde det bra sist i Eskilstuna. Han fick då göra grovjobbet själv sista 600 meterna och han höll klart godkänt som fyra i ett lopp som vanns av Bag's Simoni. Kan Johan Untersteiner som finns i vagnen slinka ner i ett vettigt slagläge innan attacken sätts in så kan det räcka en bit mot det här motståndet.

Min Vinnare: 3 Jackpot Vrijthout
Spets efter 500m: 3 Jackpot Vrijthout
Skrällen: 6 Mr Clayton J.F.
Ranking: A 3,4 B 8,1,7,6,11,5,2 C 10,12,9

V75-2
STL Klass I, Försök 1 i Meeting 6 över 2140 meter och jag har streckat alla tolv hästarna. 5 Jackson Avery har visat fin form på sistone. I den senaste starten på Sörlandet så fick han vandra först i andraspår långt bakom en hårt dragande Thai Explosive som öppnade upp en stor lucka ner till övriga motståndare. Han sög sig närmare och närmare och in på upploppet så kopplade han greppet på ledaren och han lyckades sedan hålla undan för övriga motståndare till en knapp seger. Han kan öppna rätt så bra och skulle ledningen nås så kan det räcka långt här. Blir det inte ledningen så borde han ändå kunna få en vettig löpning i den främre träffen så han ska räknas tidigt här.

9 Expensive hade ett omöjligt läge i Klass II finalen på Bergsåker näst senast där han slutade oplacerad i ett lopp som vanns av Bordeaux S. Senast så satt han en bit ner i kön innan han vreds på i tredjespår på den sista bortre långsidan och via en stark avslutning ute i spåren så kopplade han grepp på ledaren men i en tät slutstrid så fick han ge sig med liten marginal mot Zacapa Grim som hade liftat med i rygg så det slutade med en andraplats. Han är vass till slut och Örjan Kihlström som kör nu är obesegrad med hästen efter två gånger han kört honom tidigare. Eventuellt rycktussar för första gången nu.

3 The Bald Eagle gav ett fint formbesked i lördags. Han serverades då en invändig löpning och när han sedan fick luckan på upploppet så spurtade han in som tvåa bakom Arden Wise As som drog det längsta strået. Bold Eagle-sonen kan öppna rätt så vettigt och får han ett passande lopp så kan det vara läge för en seger. Jänkarvagn och troligen någon form av stängt huvudlag meddelar Reijo Liljendahl.

2 Matadoren Eme var ute i ett Breeders' Crown lopp senast. Han hakade på bra bakom Bythebook som vann loppet och Tabasco C.D. som knep andraplatsen då. Det var barfota runt om för första gången och tanken är att han ska tävla barfota runt om igen om banan är bra. Han kan öppna fort vid laddning och skulle han nå ledningen eller vinnarhålet så kan han vara långt framme.

12 Global Wizard blev fast i en kall rygg senast så den starten är bara att glömma. Innan det hade han gjort flera bra insatser så formen är det nog inga fel på och fartmässigt duger han fint i klassen. Iskall utgångsläge nu så det behövs en del klaff för att han ska komma in i matchen men får han lite draghjälp under slutrundan och om det blir ett uppskruvat tempo på tillställningen så kan han ställa till med en överraskning.

Min Vinnare: 5 Jackson Avery
Spets efter 500m: 5 Jackson Avery
Skrällen: 12 Global Wizard
Ranking: A 5,9 B 3,2,12,11,6,4 C 8,1,7,10

V75-3
Ego Boys Minne - STL Gulddivisionen - STL Open, Försök 9 över 1640 meter och jag har streckat tre hästar. 1 Heavy Sound hade inte startat sedan galoppen på upploppet i försöket i Elitloppet ifjol som Aubrion Du Gers vann inför comebacken på Eskilstuna för ett par veckor sedan. Han tog då över ledningen i ett tidigt skede och sedan så vann han lätt med sparade krafter. Det loppet i kroppen kan ha fört fram honom mycket till den här starten. Han kan sannolikt inte hålla upp ledningen här men hittar Kenneth Haugstad som finns i vagnen loss i god tid före mål så kan han blanda sig i segerstriden på nytt.

7 Elian Web var sjuk i Elitloppsförsöket för fyra starter sedan. Gången efter det var han ute i Oslo Grand Prix på Bjerke och där var han inblandad i en våldsam körning mot Vitruvio och han hade sedan inga krafter kvar utan han slutade oplacerad i ett lopp där Ble Du Gers drog fördel av det höga tempot och vann. Efter det har han nu plockat två raka segrar. Han är väldigt startsnabb och med hjälp av den vinklade vingen så kanske han kan köra sig till ledningen här och skulle så bli fallet så kan han leda loppet länge över den korta distansen.

5 GlobalSatisfaction hade inte startat sedan september 2018 inför comebacken för en tid sedan. Han var ute i ett kvallopp i maj och han skötte sig fint i kvalet då. Sedan skulle han ha startat en gång efter det i mitten på juni fast då fick han en hovböld och blev struken. I återkomsten så pressade han sig till ledningen med 1350 meter kvar av loppet och från den positionen så vann han sedan väldigt enkelt. Med lopp i kroppen nu är en minst lika bra prestation att vänta och med rätt resa här så kan han bli farlig över upploppet. Barfota runt om och jänkarvagn den här gången.

Min Vinnare: 1 Heavy Sound
Spets efter 500m: 7 Elian Web
Skrällen: 10 Esprit Sisu
Ranking: A 1 B 7,5,10,9,4,6 C 2,11,8,3,12

V75-4

DalaTravets Femåringselit - Kallblodslopp över 2140 meter och jag har streckat fem hästar. 6 Lome Storm kommer till den här starten med tre raka segrar. I ett långlopp på Bergsåker senast så attackerade han i spåren och tryckte sig till spets in i den sista kurvan och sedan så var han fullständigt överlägsen. Här har han 20 meters tillägg jämfört mot hästarna på startvolten och vid ett offensivt upplägg så är det inte omöjligt att han kan få ta över ledningen efter ett halvvarv och skulle så bli fallet så kan han bli svårfångad här.

7 Våler Nikolai klev ut först i andraspår med 1200 meter till mål och från den positionen så höll han bra men Gott Klirr i ledningen blev för svår att nå så han fick nöja sig med andraplatsen för tre starter sedan. Gången efter det på Solvalla så fick han vandra i dödens på den ledande Ådne Odin och han tog ner denne men åt Kleppe Fanden hade han inget att sätta emot så det blev en ny andraplats. Han brände som storfavorit senast i ett V86-lopp i Östersund. Han galopperade då från start men han kom tillbaka okej och kom in som sexa bakom Bokli Teddy som vann det loppet. Björn Goop upp nu som vid andraplatsen näst senast och kan han se till att hålla honom i rätt gångart så kan han bli farlig över upploppet även om 60 meters tillägg över medeldistans inte är det lättaste att plocka in.

1 Mjölner Apollo var för tre starter sedan ute över lång distans i Östersund och han tog då hand om ledningen in i den första kurvan och från spets så vann han sedan väldigt enkelt. Gången efter det så kördes han till spets i ett tidigt skede men han fick ge sig mot Lome Storm så det slutade med en andraplats. Han kördes offensivt och travade en stor del av loppet i dödens på den ledande Zenit och in på upploppet så hade han krossat ledaren och sedan så dansade han undan till en överlägsen seger senast. Tuffare motstånd nu men från ett trevligt läge så kan han vara långt framme igen.

8 Eld Rask vann både det svenska och norska Kriteriet som treåring. Det blev efter det inte så många starter ifjol men nu känns det som att han är lite på gång. Han hade två raka andraplatser innan han senast galopperade i början av loppet fast han kom sedan tillbaka bra och kom in som femma i ett lopp som vanns av Gott Klirr. Han gick barfota runt om senast men får återigen gå med med skor nu. Det är tufft med tillägg men med lite klaff så kan han duga en bit mot det här gänget.

10 Reime Kongen kommer från en färsk seger på Bjerke. Han satt då långt bak i kön men via en stark slutrunda i tredjespår så plockade han ner den ledande Tyri Loke och han höll även undan för övriga ekipage till en säker seger. Han är som bäst när han får ligga på rulle så kan han få bra draghjälp under slutvarvet så fäller han många hästar till slut. Erik Adielsson upp på Trond Andersen tränat är intressant.

Min Vinnare: 6 Lome Storm
Spets efter 500m: 6 Lome Storm
Skrällen: 10 Reime Kongen
Ranking: A 6,7 B 1,8,10,9,5 C 4,2,3

V75-5
STL Klass II, Försök 1 i Meeting 6 över 2640 meter. Jag har spikat 6 Civilon som som har vunnit fyra av sex starter hittills. Han var inte frisk i kvalet till Kriteriet ifjol och där kom han in som fyra bakom Ubiquarian Face som vann det loppet. Han gjorde årsdebut på Örebro näst senast. Han forcerades då till ledningen efter ett halvvarv och trots att han fick lite press på den sista bortre långsidan så gick han undan till en ohotad seger. Han var trots allt inte i full form då.

Senast i Årjäng så galopperade han kort efter start och då var den dagen förstörd. Han hade känts väldigt fin inför den starten och han är fortsatt mycket fin i ordning meddelar man från stallet. Det är ett bättre läge nu än senast för han slipper bakspår. Han är snabb ut vid laddning och skulle Örjan Kihlström komma till spets smärtfritt så blir han svårslagen. Han är dock bra nog att han kan vinna loppet från andra positioner också om det skulle bli aktuellt.

Vid gardering kan 10 Faster Than You som har två raka segrar vara tänkbar. Han har varit borta från tävlingsbanorna närmare två månader men han var fin i ett banjobb nyligen meddelar man från stallet. Den långa distansen är passande och får han en fin löpning så kan han vara långt framme. Han ska tävla barfota runt om nu vilket gör honom mycket bättre än med skor. Hybridvagn för första gången.

4 Flexible Launcher kommer med fin form till den här starten. Tre segrar och en andraplats på de fyra senaste loppen. Han öppnade bra och körde sig till ledningen i ett tidigt skede och från den positionen så vann han sedan lätt med sparade krafter senast. Trevligt utgångsläge här så klaffar det med löpningsförloppet så kan han duga en bit mot det här motståndet också. Eventuellt blir det jänkarvagn nu.

Min Vinnare: 6 Civilon
Spets efter 500m: 6 Civilon
Skrällen: 4 Flexible Launcher
Ranking: A 6 B 10,4,2,5,9,11,1 C 7,12,3,8

V75-6
Jim Fricks Minne - STL Silverdivisionen, Försök 1 i Meeting 6 över 2140 meter och jag har streckat två hästar. 7 Giant Shadow tog över ledningen efter ett halvvarv och han vann sedan pliktskyldigt från den positionen för tre starter sedan. Gången efter det i finalen av Silverdivisionen på Bergsåker så fick han vandra i dödens större delen av loppet och han höll klart godkänt även om det tog emot lite den sista biten och han fick nöja sig med femteplatsen bakom From The Mine som vann det loppet från ledningen.

Senast så fick han göra mycket av jobbet utvändigt om den ledande M.T.Insider och han plockade ner denne men han kunde inte stå emot Maze Runner och inte heller Rushmore Face så det slutade med en tredjeplats. Spår lite långt ut här men med en offensiv styrning så kanske han kan få ta över ledningen efter en bit och skulle så bli fallet så kan det vara läge för en ny seger. Han är dock inte beroende av ledningen för att han ska räknas med segerchans här.

10 Man At Work var strålande bra vid vinsten i finalen i Silverdivisionen på Solvalla under Elitloppshelgen. Han bombade då på till ledningen i ett tidigt skede och från den positionen så vann han sedan på ett mycket bra vis på 11,0 över full distans. Näst senast i Kalmar så fick han vandra en stor del av loppet i dödens på den ledande Hill Street och han tog ner denne men han kunde inte stå emot Zap Di Girifalco som hade liftat med där bakom så det slutade med en andraplats. Senast så galopperade han på upploppet. Det kan ha varit på grund av att det hade regnat mycket och han är lite känslig. Kan han hålla ihop aktionen nu och om han kan få lite draghjälp under slutrundan så kan han bli att räkna med över upploppet.

I övrigt kan 5 Flash Håleryd som gick otroligt bra som fyra bakom Zap Di Girifalco från spår tolv på ett dåligt underlag efter mycket regn näst senast vara tänkbar. Gången innan det vann han på ett bra vis från ledningen i Åmål. Senast så blev det helt fel när Norton Commander stannade i ledningen så han gick i mål med sparade krafter. Hittar Ulf Ohlsson en bra väg med honom så kan han vara långt framme.

Min Vinnare: 7 Giant Shadow
Spets efter 500m: 7 Giant Shadow
Skrällen: 5 Flash Håleryd
Ranking: A 7,10 B 5,6,8,3,9,2,1,4 C 11,12

V75-7
Vi avslutar V75 med ATG:s Sommartravet Final över 2640 meter. Jag har spikat 11 Vae Victis Club som har vunnit 21 av karriärens 53 starter. Han gjorde debut i ny regi för Daniel Redén senast. Det slutade på bästa vis med seger. Han satt då i fjärde utvändigt innan han gick till anfall på den sista bortre långsidan och via en härlig avslutning i spåren så spurtade han in till en överlägsen seger. Det var kort distans då men nu är det ett varv längre men det tror jag han ska klara av och med lopp i kroppen nu så tror jag på en minst lika bra insats här. Kan Örjan Kihlström hitta en trevlig rygg att gå i innan han spelar ut speeden så tror jag han blir svårstoppad här.

Vid gardering kan 14 Racing Brodda som kommer till den här starten med två raka segrar vara tänkbar. Hon körde sig till ledningen i ett tidigt skede och sedan så vann hon mycket lätt från den positionen senast. Efter det här loppet är tanken att hon ska vara med i EM för ston under Jubileumspokals-kvällen. Tufft läge nu med dubbla tillägg och många hästar att runda men får hon lite draghjälp under slutrundan så fäller hon många hästar till slut om det blir ett uppskruvat tempo på loppet.

1 Mr Marvelous gjorde det godkänt som trea i ett lopp på Årjäng som vanns av Strong Pepper senast. Första gången över lång distans nu men det tror jag kommer att passa honom bra och här har han ett intressant utgångsläge. Det är bara två motståndare på startvolten nu så lyckas Ulf Ohlsson hålla upp ledningen så provar han nog i spets så länge lampan lyser. Eventuellt barfota runt om för första gången kan lyfta honom ett snäpp.

Min Vinnare: 11 Vae Victis Club
Spets efter 500m: 1 Mr Marvelous
Skrällen: 4 Vagabond Bi
Ranking: A 11 B 14,1,7,6,4,2,10,12,9 C 3,8,13,5

Lycka till

/ Henrik Hilmersson

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Travbonusar

Regler & villkor gäller. Åldersgräns 18 år. www.stödlinjen.se
  Dagens Bästa Speltips
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
Odds
16:00  Sheffield U - Plymouth
Fotboll - FA Cupen - 1 asian hcp -1
1.70
  Rekatochklart Speltips
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
Odds
12:30  Juventus - Bologna
Fotboll - Serie A - 1 asian -1,5
2.20
12:30  Endre - Karlstad
Innebandy - SSL - 1 hcp -4,5
1.90
13:00  Chelsea - Luton
Fotboll - FA Cupen - 2 asian hcp +2,5
1.76
15:00  Verona - Napoli
Fotboll - Serie A - BLGM
1.83
15:30  Fulham - Burnley
Fotboll - FA Cupen - 1
2.25
16:15  Elche - Barcelona
Fotboll - La Liga - 2 asian -1,5
2.08
18:00  Man United - Liverpool
Fotboll - FA-cupen - Över 2,5 mål
1.83
21:00  Everton - Sheffield W
Fotboll - FA-cupen - 1 asian hcp -1.5
2.06
21:00  Atletico Madrid - Valencia
Fotboll - La Liga - 1 asian -1
1.70
21:00  Athletic Bilbao - Getafe
Fotboll - La Liga - 1
2.35
  Rekatochklart Poolspel
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
15:00  GS75 Tips Gävle 24/1
Insats: 768 kr - DrTrav
15:00  Europatipset Tips Söndag 24/1
Insats: 864 kr - Tipsexperten
15:00  Europatipset Tips Söndag 24 Jan
Insats: 864 kr - USandeback

Oddsbonusar för nya kunder

Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.

Livestreaming