V75 denna vecka arrangeras av Skellefteå travbana. Noterbart är att det finns ett spår av Open-Stretch att tillgå över upploppet och att upploppet mäter 175m. Min lösning finner ni nedan i vanlig ordning.

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS!
(Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)

Jag spelar med två spikar, 3 Readly Lavec i den femte avdelningen och 10 L.L.Royal i den sjätte avdelningen.

V75 Tips Skellefteå Lördag 1/10
V75-1 3,4,9,10
V75-2 1,2,4,5,11
V75-3 1,2,7
V75-4 1,5,6,7,9,10,12,13
V75-5 3 Readly Lavec
V75-6 10 L.L.Royal
V75-7 3,4,7,11,12

2400 rader x 0,50 = 1200 kr

DD Tips Skellefteå Lördag 1/10
DD1: 10 L.L.Royal
DD2: 3,4,7,11,12

5 rader x 50 kr = 250 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2140m volt
9 Laredo Boko var senast ute i Walter Lundbergs Memorial och gjorde det då bra som tvåa efter att travat sista 1000m på 1.10. För tre starter sedan vann man ett klass-ll försök från rygg på ledaren och däremellan var man ute i ett snällare sammanhang och visade fortsatt fin form. Laredo Boko har på slutet varit ute i flera längre lopp men att det idag är medeldistans ses inte som ett minus då han har bra segerstatistik även där. Med tanke på fomr och vad han visade upp senast så är detta mitt förstavl i loppet trots bakspår på volten.

Därbakom är 10 I Can Steel tidig. Han kommer med två raka segrar på kontot och senast vann man på överlägset sett från femte utvändigt. I Can Steel är både stark och snabb, han tål även att göra en hel del jobb på egen hand om det skulle krävas. Han står även perfekt inne i loppet och med tanke på intrycket senast så ska man tidigt streckas här i inledningen.

Nämner även 4 Maybach W.F. som är en rejäl individ som besitter bra styrka och driv. Han är matchad i tuffa sammanhang på slutet och har på så sätt införskaffat sig hårdhet som kommer kunna betala tillbaka sig på bära sätt framöver. Kliver han bara iväg felfritt från bricka fyra här så räknar jag med ett offensivt upplägg och jag är inte alls främmande för att man kommer få överta ledningen efter en bit. Väl i den positionen är man fortsatt obesegrad efter fyra försök. Tidig vid gardering.

Min Vinnare: 9 Laredo Boko
Spets efter 500m: 4 Maybach W.F.
Skrällen:
Ranking: A 9,10,4 B 3,1,7,8,11 C 12,5,2

V75-2 1640m auto
11 De Facto kommer med fyra segrar på sina åtta framträdanden och ser ut att vara under fin utveckling. Dock har samtliga segrar i karriären tagits från ledningen vilket är en position man knappas kommer kunna hitta till idag från bricka elva. Men kapacitetsmässigt står man bra inne i klassen och blir mitt förstastreck trots allt. Men gardering på V75 kupongen är ett måste.

Skrällen i loppet är 2 Kocu Boko som tidigt i karriären visade upp fint kunnande. Efter en tids mindre lyckade insatser ser nu Kocu Boko återigen vara påväg in i formen. Senast vann man på bra sätt och stod samtidigt för ett mersmakande intryck. Idag har man fått ett perfekt utgångsläge och med lite frågetecken på de två betrodda i loppet vill jag tidigt varna för Kocu Boko här.

5 Timo Jutila är en segervan individ som kommer med fem segrar på sina tio starter. För tre starter sedan imponerade man vid segern men efter att inte varit på topp vid de två senaste framträdanden så väck givetvis frågetecken för formen. Från stallet är rapporterna att man inte hittat något fel på hästen när man gått igenom honom efter senaste starten. Men man väljer ändå att ligga lågt på förhand då man även meddelar att Timo Jutila missgynnas av den korta distansen idag. Detta eftersom hans signum är styrkan. Rankas därför ner en aning.

Min Vinnare: 11 De Facto
Spets efter 500m:
Skrällen: 2 Kocu Boko
Ranking: A 11,2 B 4,1,5,9,7,8 C 12,10,6,3

V75-3 1640m auto
7 Grisle Odin G.L. är en mycket rejäl individ som lyfts fram som nästa stjärna på kallblodstronen. För tre starter sedan fick man ett tufft lopp men var trots det bara knappt slagen av självaste Odd Herakles. Senast vann han på fint sätt och visade att formen fortsatt ska vara god. Även om kanske varken läget eller distansen är till någon fördel för Grisle Odin G.L. så blir han mitt förstaval i loppet.

1 Stjärnblomster tillhör de bästa kallbloden i Sverige och har sett väldigt formstark ut på slutet. Senast hade man samma utgångsläge som idag, då blev man visserligen av med ledningen initialt, men tog sen tillbaka den positionen i ett andra skede och vann sen på överlägset sett från spets. Föt två starter sedan satt man fast med sparade krafter bakom Månlykke A.M. Att kapaciteten är hög råder det inget tvivel om och blir bara inte utgångsläget en fälla idag ska Stjärnblomster ses som en given segerkandidat i loppet.

Nämner även 2 Gorm som endast gjort tre framträdanden på tävlingsovalen iår. Men har stått för bra prestationer varje gång. Nu pekar även formkurvan uppåt och toppen är inte långt borta. Han öppnade riktigt snabbt från samma läge för två starter sedan och är från ett perfekt utgångsläge garanterad ett bra lopp. Skulle de två ovan nämnda köra lite för mycket mot varandra kan det gynna Gorm tillslut.

Min Vinnare: 7 Grisle Odin G.L.
Spets efter 500m: 1 Stjärnblomster
Skrällen: 2 Gorm
Ranking: A 7,1 B 2,3,6,5,4,12 C 9,10,11,8

V75-4 2140m volt
Här vill jag lyfta fram 1 Samedi. Jörgen Westholms fyraåriga sto står perfekt inne i loppet här och får Mats E Djuse i vagnen för första gången. Detta är en individ som visat att hon är tuff och rejäl. För två starter sedan visade Samedi upp sin inställning när hon travade utvändigt om ledaren och höll farten bra hela vägen in i mål. Från innerspåret ikväll är Samedi garanterad ett bra lopp och i ledningen eller från rygg på ledaren med tillgång till Open-Stretch är detta min vinnare av loppet.

Även 6 Make It A Star är tidig på kupongen. Senast satt hon fast med sparade krafter efter att fått en trött ledare i knät. Men intrycket var positivt och utvecklingskurvan pekar uppåt. Idag har Make It A Star ett spännande springspår från start och prickar Markus B Svedberg starten kan ekipaget sitta tidigt i ledningen. Väl i den positionen kommer sen Make It A Star sälja sig dyrt.

9 Juno Beach har varit ute i tuffare sammanhang på slutet men har vid segrarna i programmet visat att detta är ett sto som står sig bra för klassen. Idag är utgångsläget bra och Juno Beach kan öppna rappt den första biten. Att tidigt sitta i bra slagläge är givetvis positivt, framförallt i jämna lopp. Jag är inne på att Juno Beach kommer få ett bra lopp här och vid gardering är detta ett givet streck.

Nämner även 12 Invidia som har visat form en längre tid nu. Hon lever på sin speed och med Daniel Wäjersten som både tränare och kusk kommer ingen gå säker när upploppet närmar sig.

Min Vinnare: 1 Samedi
Spets efter 500m: 1 Samedi / 6 Make It A Star
Skrällen: 9 Juno Beach
Ranking: A 1,6 B 9,12,5,10,13,7,8,15,14 C 11,2,3,4

V75-5 1640m auto
Här hittar vi omgångens första spik, 3 Readly Lavec ser på förhand ut att ha en passande uppgift framför sig idag, Readly Lavec är van att möta tuffare motstånd än vad han ställs mot här. Senast var man bland annat ute mot San Moteur i Jubileumspokalen. Oskar J Anderssons femåring är mycket kvick från start och är här den givna ledaren av loppet. Väl i spets har det sen blivit nio segrar på tio försök och idag mot passande motstånd ska det vara toppchans på spets och slut för Readly Lavec. Spik.

Motbud
5 Gazoline Mearas kanske mången minns från Bodentravet för tre starter sedan när han trots stentufft tempo via 1.11 första 1000m fick ge sig motvilligt den sista biten. Gazoline Mearas var den moraliska vinnaren den gången. Gången efter fick han ett omöjligt lopp och den prestationen är bara att glömma. Senast blev det galopp vilket såklart inte är optimalt. Men trots detta är Gazoline Mearas främsta motbudet till min spik idag. Jag ser dock inte hur man ska kunna besegra Readly Lavec idag när man har fått ett utgångsläge utvändigt om honom.

Nämner även 8 Mr Mah Can som kommer från ett väldigt positiv insats senast. Utgångsläget är visserligen kallt idag men men formen sitter där och till 1% är man ändå en av de helt ospelade som jag vill lyfta fram i loppet.

Min Vinnare: 3 Readly Lavec
Spets efter 500m: 3 Readly Lavec
Skrällen: 8 Mr Mah Can
Ranking: A 3 B 5,8,6,7,4,9 C 2,1,12,10,11

V75-6 3140m volt
Här hittar vi omgångens andra spik, 10 L.L.Royal. Efter strykningen på värsta motbudet på förhand 1 Kinky Boots så ser det verkligen upplagt ut för Robert Berghs travare här. För två starter sedan vann ha över distansen på V75 och senast visade man fortsatt form via en rapp avslutning i en Bronsfinal. Täta starter nu är något som passat L.L.Royal tidigare. Han kan även öppna bra i voltstart och jag räknar med ett offensivt upplägg initialt. När man väl hamnat utvändigt om ledaren efter en bit kan Robert själv diktera tempot och även till och med få överta spets. Men oavsett hur det blir med positionerna efter en bit så är detta en individ som trivs över den längre distansen och kapacitetsmässigt är min givna vinnare.

Motbud
7 Albert Zonett kommer med två raka galopper på kontot, vilket såklart är oroväckande. Men utgångsläget är spännande med springspår och skulle han gå iväg felfritt idag är man garanterad ett bra lopp och ska räknas tidigt bakom min spik.

Är även inne på att 14 Selmer I.H. står inför en för tuff uppgift här. Visst att man är den bäst på sin startvolt, men uppgiften kommer bli tuff och att göra en hel del jobb på egen hand kommer kosta. Vilket i sin tur kommer sitta i benen när loppet sen ska avgöras.

Min Vinnare: 10 L.L.Royal
Spets efter 500m: 7 Albert Zonett
Skrällen: 7 Albert Zonett
Ranking: A 10 B 7,14,3,5,2,12,6 C 9,13,11,4,15,8

V75-7 2140m auto
3 Fabulous Pellini har imponerat för Daniel Wäjersten och ska vara favorit i avslutningen. Det har hittills blivit sex segrar på nio starter under året och idag ser förutsättningarna passande ut pånytt. Han kan öppna kvickt och är den troliga ledaren av loppet. Nu med två lopp i kroppen efter lite tävlingspaus bör också formkurvan vara nära toppen. Blir tuff att rå på för övriga här.

Skrällen är 7 Beat Generation som är härdad i tuffa sammanhang och möter ikväll något enklare än vad man gjort på slutet. Utgångsläget är inte det bästa, men detta är en häst som tål att göra en del jobb på egen hand och man kommer från ett stall med toppform. Att Magnus A Djuse sitter i vagnen för första gången känns dessutom spännande. Till 13% är man en tidig skräll i avslutningen.

Nämner även kapabla 12 Devils Tongue som har segrat på V75 tidigare under året. Senast var det comeback och Devils Tongue såg fin ut. Nu med det loppet i kroppen bör formkurvan vara framflyttad till dagens att. Från stallet meddelar Sandra Erikssons att allt är väl inför dagens start och att Devils Tongue känns väldigt fin i träningen för dagen.

Min Vinnare: 3 Fabulous Pellini
Spets efter 500m: 3 Fabulous Pellini
Skrällen: 7 Beat Generation
Ranking: A 3 B 7,12,11,4,6,10,8 C 5,2,9,1

Lycka till
DrTrav