V75 körs denna lördag på huvudstadsbanan Solvalla. Det är hög klass på tävlingarna och jag väljer att spela med tre spikar i V75-2 där jag tror att 5 Bicc`s Tobee leder från start till mål, i V75-3 så tar 10 High On Pepper sin nionde raka seger och sedan i V75-5 så fortsätter 2 Danao Degli Dei sin resa mot absoluta eliten. 

V75-Förslag Solvalla 23/3

V75-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-7
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V75-1 1640m Auto

4 Felicia Zet hade ett fint fjolår med fem segrar på åtta starter och över en miljon kronor intjänat. Hon har i år gjort två starter på Vincennes i Paris under deras vintermeeting, men där inte alls fått det att stämma och är nu hemma på svensk mark igen. Här har hon på förhand en intressant uppgift med ett passande startspår som hon även kan utnyttja då hon är kvick ut den första biten och siktet lär vara inställt på ledningen från kusken Örjan Kihlström. Väl i tät har sexåringen tre segrar på sex försök i karriären och den korta distansen som väntar här funkar fint och då hon enligt stallet känns fin i träningen så tycker jag att mycket talar för Felicia Zet här som får förstarösten. 

8 Dea Sprint Bar gör en spännande start här efter att hon tidigare i år gjort tre starka prestationer i Frankrike där hon tagit en seger och två tredjeplatser i år. Hon kom till Sverige tidigare under veckan och stallet har höga tankar om hennes säsong i Sverige i år. Startspåret här är förstås lurigt, men jag tror på en offensiv styrning här ifrån kusken och tränaren Alessandro Gocciadoro och över den korta distansen så vill man nog försöka hålla uppe tempot och om Dea Sprint Bar kan prestera på den nivån som hon visat tidigare i år så ska hon räcka långt även här. 

3 Secret Volo gör en spännande Sverigedebut här efter att ha visat hög kapacitet som två och treåring i USA där hon förra året var med i finalen av Hambletonian Oaks där hon slutade fyra. Hon har sedan hon kom till Sverige och sin nya tränare Marcus Schön skött träningen på ett bra sätt utan avbrott och här ifrån ett bra läge så kommer fyraåringen att få en fin resa i den främre träffen. Sedan om det klaffar under loppets gång så blir det spännande att se Secret Volo som normalt har en rejäl avslutning och är att räkna med här. 


Min Vinnare: 4 Felicia Zet

Spets efter 500m: 4 Felicia Zet

Skrällen: 3 Secret Volo

Rankingen: A: 4,8,3 B: 9,5,7,2 C: 6,1


V75-2 2140m Auto

5 Bicc’s Tobee har gjort det riktigt bra under inledningen av sin karriär och har i år på tre starter tagit två segrar. I senaste starten på V75 så levererade han ett rejält slutvarv som gick via 1.11.6 då han sköljde över fältet och vann mycket enkelt med krafter kvar. Känslan är att han bör ha gått framåt ytterligare med det loppet i kroppen och från ett perfekt startspår här samtidigt som en amerikansk sulky åker på för andra gången så kommer det laddas från kusken Dwight Pieters för att nå ledningen. Till ledningen bör det bära av och väl i den positionen så trivs fyraåringen bra då han fortsatt är obesegrad i den positionen och så tror jag även att det förblir efter den här starten och jag spikar Bicc`s Tobee. 

8 Baron Tilly är en välstammad herre som fått det att lossna på slutet då han på sina fem senaste starter tagit fyra segrar. I senaste starten som var på V75 för en månad sedan så fick han en tung resa via tredjespår och sedan utvändigt ledaren, men kunde trots det visa prov på både fin moral och styrka då han vann det loppet enkelt och gick även i mål med krafter kvar enligt stallet. Från ett dåligt utgångsläge här så finns risken återigen att det blir lite vingel, men jag tror på en offensiv styrning från kusken Carl Johan Jepson som vill utnyttja fyraåringens styrka och om han har samma form som vid segern senast så räcker Baron Tilly långt även här. 


Min Vinnare: 5 Bicc’s Tobee

Spets efter 500m: 5 Bicc’s Tobee

Skrällen: 10 My Great Pretender

Rankingen: A: 5 B: 8,10,6,4,3,2,1,7 C: 9,11,12


V75-3 2140m Auto

10 High On Pepper har under hösten och vintern startat på kontinuerligt och vägrar att förlora då han inför den här starten kommer med åtta raka segrar bakom sig. Det har inte spelat någon roll vilka upplägg han har fått då han har vunnit på alla möjliga sätt och enligt stallet är han fortsatt fin hemma i träningen och känns formstark. Ett bakspår för honom spelar ingen större roll då han inte är särskilt snabb ut från start och här kommer det nog bli en rätt så lugn start för sexåringen för att sedan avancera framåt under loppets gång. Visst är det så att för varje seger så kommer man närmare en förlust, men då High On Pepper ser otroligt fin ut samtidigt som han vägrar att förlora och har besegrat det här motståndet tidigare så tycker jag att det är dumt att gå emot honom och han är en given spik på min kupong. 

6 Edibear har efter endast tre starter förra året kommit igång bra i år och har på fem starter tagit en seger. Främst är det på V75 som han har startat och han gjorde det bra som fyra senast efter att ha körts offensivt fram utvändigt ledaren även om stallet inte var helt nöjd med han. Formmässigt så bör han ha gått framåt efter den senaste starten och om Edibear kan få en lite snällare resa den här gången i ryggar och spurta till slut så tycker jag att han är en av flera som kan vinna loppet om min vinnare kommer bort. 


Min Vinnare: 10 High On Pepper 

Spets efter 500m: 5 Click Bait

Skrällen: 6 Edibear

Rankingen: A: 10 B: 6,5,4,7,11 C: 1,8,2,9,3,12


V75-4 2140m Auto

14 Crazy Life har haft en väldigt fin form under en längre tid och radat upp starka prestationer. På V75 i näst senaste starten så fick hon göra grovjobbet själv ute i tredjespår, men höll farten riktigt bra hela vägen in i mål och var nära segern som tvåa. I senaste starten på Solvalla så var det återigen en tung resa som gällde för femåringen och då var hon duktig tvåa från utvändigt ledaren. Här står hon lite halvlurigt på det i en spårtrappa som hon har tjänat näst mest pengar i, men det blir som det ser ut intressanta ändringar i att hon får springa barfota runt om samt med en amerikansk sulky vilket är positivt. Om bara kusken Jorma Kontio kan komma igenom hyggligt här med Crazy Life så kommer hon att leverera en ny rejäl insats igen och med den fina formen som hon har för dagen så tycker jag att hon är en rolig vinnare här. 

11 Bold Face har hög kapacitet i sig vilket hon visade bland annat förra året då hon tog sig till finalen av Stochampionatet efter en imponerande försöksseger. I år har hon hunnit med två starter där hon i senaste starten var fin från ledningen och vann enkelt. Här står hon inte till med något läge som innebär tidig ledning, men med rygg på startsnabba hästar så bör hon komma igenom rätt så hyggligt från start. Sedan lever hon mycket på sin styrka och man räds inte ett offensivt upplägg här om det krävs och med lopp i kroppen så ska Bold Face räknas tidigt här. 

13 Quantity Of Time tog årets första seger i senaste starten som var hennes andra för året då hon på favoritbalansen barfota runt om imponerade efter en rätt så tuff resa och tog sig förbi i sista steget till seger. Här står hon lite tuffare till med ett jobbigt utgångsläge men formen bör samtidigt vara ytterligare uppåt och det är en häst som stallet hoppas kunna nå stoeliten med. Återigen blir det barfota runt om för Quantity Of Time som om hon inte hamnar alltför långt bak från det här utgångsläget ändå bör vara med i matchen då hon alltid kommer med rejäla avslutningar i loppen. 

5 Xia Lloyd har verkligen hittat formen på slutet och kommer närmast från två raka segrar. Vid senaste segern som var på V75 så kördes hon till ledningen och efter att ha avslutat sista 800 meterna via 1.12.9 därifrån så blev segern mycket enkel. Till den här starten så har man anmält barfota runt om vilket isåfall skulle bli första gången samtidigt som även en amerikansk sulky kommer sitta på och det blir intressant att se vad det kan ge fyraåringen. Hon står fint till här med ett perfekt utgångsläge mitt bakom startbilen och siktet kommer förstås vara inställt på ledningen från kusken Dante Kolgjini och i den positionen har hon tre segrar på fem försök. Jag tror dock att det kan bli svar invändigt, men Xia Lloyd kommer att få en fin resa i främre träffen och ska på sin fina form ses med chans här i ett öppet lopp. 


Min Vinnare: 14 Crazy Life

Spets efter 500m: 2 I Love Faux Depart 

Skrällen: 13 Quantity Of Time

Rankingen: A: 14,11,13,5 B: 2,15,12,1,10,4 C: 8,6,3,7,9


V75-5 2140m Auto

2 Danao Degli Dei har varit lite av vinterns häst då han på fyra starter i Adrian Kolgjinis stall tagit fyra raka segrar samtliga på V75. Han har utklassat sitt motstånd där han i den senaste starten från ett hopplöst utgångsläge kördes fram utvändigt ledaren där han hamnade efter 700 meter och sedan var han överlägsen sitt motstånd då han kunde koppla greppet om ledaren in mot upploppet och sedan vinna mycket enkelt. Här startar han från ett klart bättre startspår då han sitter i ett andraspår direkt och efter att ha tagit en lugn start så tror jag att kusken Alessandro Gocciadoro väljer ett tidigt avancemang framåt här för att få överta ledningen vilket jag tror ekipaget får göra då respekten lär vara stor från motståndet. Väl i ledningen sedan blir detta spel mot ett mål, men även om man får svar och får göra grovjobbet igen så ska detta vara en toppchans för Danao Degli Dei som går mot en spännande säsong. Min tredje spik på kupongen! 

1 Combat Fighter har gjort flera starka insatser på V75 under vintern och har i år på fem starter tagit fyra pallplaceringar varav en seger. I senaste starten så kom han igenom från ett bakspår till tredje par invändigt och därifrån avslutade han bra till en andraplats när luckan kom in mot upploppet. Denna gång är startspåret klart bättre och det finns ingen som kan ta sig förbi femåringen från start här och sedan får man se vilken taktik som kusken Erik Adielsson väljer. Oavsett val så kommer Combat Fighter att få en fin resa i antingen ledningen eller rygg på ledaren och om min vinnare av loppet kommer bort så är han ett givet motbud.

Min Vinnare: 2 Danao Degli Dei

Spets efter 500m: 2 Danao Degli Dei

Skrällen: 5 Global Classified

Rankingen: A: 2 B: 1,5,3,11,7,4,8 C: 6,9,12,10


V75-6 2140m Auto 

6 Mellby Jail är en riktigt fin tävlingshäst som endast gjort tio starter trots sin ålder på sex år, men har på dessa varit bland de tre främsta nio gånger och vunnit fem av loppen. I de senaste starterna har han härdats på V75 där han i den senaste starten kördes till ledningen efter ett halvvarv och väl i den positionen så vann han sedan mycket enkelt med gott om krafter kvar. Det var den första starten han fick springa barfota runt om vilket gav en väldigt fin effekt och så blir fallet även den här gången. Från ett liknande utgångsläge som senast så lär det bli en offensiv styrning igen från kusken Magnus Djuse med siktet inställt på ledningen och från den, men även andra positioner så ska detta vara en toppchans för Mellby Jail. 

7 Cassius Clay D.E. är en tyskfödd segervan herre som vunnit tolv av karriärens arton starter. Han har på slutet matchats på V75 och där har han tagit två raka segrar på slutet och imponerat. Vid segern senast så startade han från ett lite oroande fjärdespår i voltstart, men klarade av det galant och hamnade sedan mitt i fältet från 20 meters tillägg. Sedan med varvet kvar till mål så gick han på i tredjespår där han fick göra grovjobbet som förstahäst, men det var inget som bekom honom och efter att ha kommit ner utvändigt ledaren så kopplade han enkelt greppet om denne och vann i ohotad stil. Nu står han förstås lite tuffare till här med ett startspår långt ut bakom startbilen och det kommer att krävas lite tur här från start för att kunna hitta ner i ett vettigt slagläge. Om dock kusken Stefan Persson lyckas med det så är formen och kapaciteten tillräckligt bra på Cassius Clay D.E. att segerstrida här och ska ses som det givna motbudet till min vinnare. 

10 Utah Southwind har nu gjort fem starter för sin nya tränare Ulf Stenströmer och visat fina fartresurser då han på dessa tagit tre segrar. Vid segern i den senaste starten som var på V75 så kunde han inte svara upp innerspåret från start och istället kom han ut i tredje par utvändigt. Sedan med 1100 meter kvar till mål så avancerade man framåt och det var ett rejält slutvarv som han bjöd på när han på sista bortre långsidan kördes till ledningen och sedan stred han på bra hela vägen in i mål och höll huvudet först hela vägen. Utvecklingen är fin på femåringen som här har lottats till ett bakspår vilket är lite lurigt, men med det som Utah Southwind har visat i form och kunnande på slutet samtidigt som det återigen blir barfota runt om vilket är optimalt så ska han räknas återigen. 


Min Vinnare: 6 Mellby Jail

Spets efter 500m: 6 Mellby Jail

Skrällen: 10 Utah Southwind 

Rankingen: A: 6,7,10 B: 1,9,3,2,5,8,11,12,4


V75-7 2140m Auto

1 Moses Boko har visat fin form på slutet då han i tre raka starter på V75 varit bland de tre främsta i alla tre. I senaste starten så fick han en resa i tredje par utvändigt och bjöd sedan på en rejäl avslutnings sista 500 meterna då han närmade sig ledande Esposito hela vägen in i mål och det var ett fint formintryck. Nu är förutsättningarna helt annorlunda med ett klart bättre startspår med ett innerspår bakom startbilen och jag är inne på att femåringen på en barfotabalans är snabb nog för att hålla upp ledningen här vilket även kusken och tränaren Rick Ebbinge tror och sedan vill man prova i den positionen och om det lyckas så är jag inne på att Moses Boko får ta en välförtjänt seger här. 

5 Esposito kommer att bli favorit i loppet vilket han ska vara med rejäla prestationer på slutet och har i år tagit fyra segrar på fem starter. Vid segern i den senaste starten för två veckor sedan så kördes han till ledningen efter 600 meter och sedan via 1.11.9 sista varvet så blev segern enkel. Om han vill till ledningen den här gången så tror jag nog att man måste ladda mer med femåringen från start och då har han tidigare hetsat upp sig rätt så ordentligt vilket jag nog tror att kusken Magnus Djuse vill undvika, så visst finns det lite bekymmer här inför start kring vilken taktik man väljer. Dock är Esposito en riktigt bra häst som är bra nog att vinna från utvändigt ledaren om så krävs och han ska såklart med på kupongen tidigt. 

3 It’s Peppertime är en högkapabel herre som varit läcker i två raka segrar på slutet. Vid segern senast på Solvalla så hamnade femåringen en bit bak som femtehäst i ett litet fält och efter att ha gått ut i ett andraspår med varvet kvar till mål så fick han en fin resa i andra par utvändigt. Där kunde han sedan sitta kvar tills det återstod 300 meter av loppet och när sedan slutattacken sattes in så avslutade han rappt över upploppet och vann enkelt med gott om krafter kvar. Han är inte särskilt startsnabb så utgångsläget kan han inte utnyttja här, men då det ser ut att bli barfota runt om här så bör han ändå kunna öppna bättre än tidigare och då inte hamna alltför långt bak. Han gynnas om det skulle kunna bli lite tempo på loppet vilket det ser ut att kunna bli och med den fina form och utveckling som It`s Peppertime är inne i så ska han räknas tidigt här. 


Min Vinnare: 1 Moses Boko

Spets efter 500m: 1 Moses Boko

Skrällen: 7 Winterburn

Rankingen: A: 1,5,3 B: 9,7,4,2,8 C: 6,10,11,12


Lycka Till!

Christoffer