V75 körs denna lördag på Solvalla. Jag spelar med två stycken spikar i V75-1 där 1 Felicia Zet ska ha bra chans att leda det här loppet från start till mål och i V75-7 där 11 Izoard Vedaquais står för klassen i gänget.


V75-Förslag Solvalla 25/5

V75-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V75-7
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V75-1 1640m Auto 

1 Felicia Zet är ett av Sveriges bästa ston som under fjolåret gjorde sitt första år som äldre häst och vann då fem av åtta lopp samt sprang in över en miljon kronor. Hon hade en vinter i Frankrike där hon tidigare i år gjorde två starter på Vincennes i Paris utan någon framgång då det blev galopp från start båda gångerna. Hon åkte sedan tillbaka hem till Sverige och har här tagit tre raka andraplatser där hon senast visade riktigt fin form då hon hamnade en bit bak i fältet och avslutade då 1.08 sista 700 meterna fram till andraplatsen. Enligt stallet så känns hon väldigt fin efter senast och känslan är verkligen att toppformen sitter där så startspåret denna gång kan inte vara bättre då hon är kvick ut den första biten och med siktet inställt på ledningen så kommer Felicia Zet att bita ifrån sig riktigt bra och jag tror hon leder det här loppet från start till mål 

8 Zeudi Amg är en italiensk stjärnmärr med en otroligt hög högstanivå och sprang under fjolåret in över 1.1 miljoner kronor efter att ha tagit fem segrar på tolv starter och vann faktiskt det här loppet förra året. Hon gjorde årsdebut i slutet av april hemma i Italien och vann då mot ett lite enklare sällskap från ledningen och bör med det loppet i kroppen gå fram i form ytterligare till den här starten. Utgångsläget här är däremot tråkigt för henne men hon är allround och tål att göra en hel del jobb om så krävs och visst ska Zeudi Amg räknas mycket tidigt här. 


Min Vinnare: 1 Felicia Zet 

Spets efter 500m: 1 Felicia Zet 

Skrällen: 2 Aurelia Express 

Rankingen: A: 1 B: 8,7,10,2,4,3 C: 5,9,6


V75-2 2140m Auto

6 Lexus B.R. är en norsk gäst som segrat i sju av åtta lopp hittills i karriären. Han var senast ute på V75 på Åbytravet och vann det loppet mycket enkelt från ledningen och gick i mål med vad det såg ut som en hel del krafter kvar. Han utvecklas fint för varje lopp han gör och känns enligt stallet fortsatt väldigt fin och man väljer nu att låta han få springa barfota runt om för första gången vilket bör lyfta honom ytterligare. Från ett fint startspår här så öppnar han bra men det är lite svårbedömt kring vart han kommer att hamna här med startsnabba hästar invändigt och om det löser sig fint här så ska det vara en toppchans men även om han behöver göra lite jobb själv under loppets gång så ska det vara en bra segerchans för Lexus B.R. 

1 Eolo Wise L. är en flyfotad italienare med gott kunnande och som senast kvalade in till den här finalen efter att ha vunnit från ledningen i Finland på V75 och segern blev då enkel. Stallet förväntar sig en ännu bättre prestation denna gång och utgångsläget kan man inte klaga på då han är kvick ut den första biten och siktet är inställt på ledningen här från kusken och tränaren Alessandro Gocciadoro. Väl i den positionen så blir fyraåringen väldigt svårfångad men även med en resa där bakom i den främre träffen så är detta en intressant uppgift för Eolo Wise L. som ska räknas som ett tidigt segerbud. 


Min Vinnare: 6 Lexus B.R. 

Spets efter 500m: 1 Eolo Wise L. 

Skrällen: 10 Zaire Heldia 

Rankingen: A: 6,1 B: 7,10,5,12,3,9,11 C: 2,4,8 


V75-3 2140m Auto

10 Winterburn är en riktigt fin tävlingshäst som på karriärens nitton starter varit bland de tre främsta arton gånger varav tolv har slutat med seger. I år har han gjort sju starter där de sex senaste har varit på V75 där han har hävdat sig mer än väl och radat upp rejäla prestationer. Han kommer närmast från två raka andraplatser där han efter att ha blivit hängandes i tredjespår fick göra grovjobbet utvändigt ledaren där han låg lugn och han kämpade sedan mycket bra hela vägen in i mål och det är en herre med väldigt god moral. Denna gången har han lottats till ett bakspår vilket nog kan vara bra för honom då han kan få en bättre resa än vad han är van vid och med lite tempo på loppet samtidigt som Winterburn kan få en ryggresa denna gång så kommer hans rejäla avslutning att räcka långt här och jag tror han spurtar ner detta gänget till slut och är mitt förstaval. 

2 Combat Fighter har haft en strålande form under en längre tid och har i år matchats uteslutande på V75 som han på åtta starter på tagit sex pallplaceringar varav tre stycken segrar. I senaste starten som var i slutet av april så kördes han till ledningen efter ett par hundra meter och väl därifrån så blev segern rätt så enkel till slut. Nu har det visserligen gått närmare en månad mellan starterna vilket kan vara ett frågetecken men det ska inte vara några bekymmer enligt stallet som kan se fram emot den här starten med optimism då femåringen har lottats till ett perfekt startspår för hans del då han är kvick ut den första biten. Väl i ledningen så trivs Combat Fighter bra och om han håller den fina formen han visat upp på slutet så ska detta vara en på förhand vettig segerchans. 


Min Vinnare: 10 Winterburn 

Spets efter 500m: 2 Combat Fighter 

Skrällen: 1 Triton 

Rankingen: A: 10,2 B: 7,1,3,9,5,4 C: 6,8,11 


V75-4 2140m Auto 

6 Urbina Southwind är en flyfotad dam med gott om kunnande som i år på sex starter tagit tre stycken segrar. För tre starter sedan i Norge så imponerade femåringen stort på hon på V75 fick gå den tunga vägen utvändigt ledaren nästan hela vägen men kunde trots det koppla greppet tidigt och sedan gå ifrån enkelt till slut och det var då ett rejält intryck. I starten efter det provade man V75 igen men en startgalopp förstörde den dagen för att i senaste starten stumna lite till slut och det loppet bör ha fört fram henne en bit i form igen till den här starten. Utgångsläget här är passande och hon kan öppna från start ifall kusken Magnus Djuse vill och det tror jag nog att han vill här och från ledningen så tycker jag att Urbina Southwind bör bli rätt så svårslagen i ett annars öppet lopp. 

5 Dutchess Sun är en högkapabel norska som inför den här säsongen bytt land och återfinns numera i Sverige hos sin nya tränare Daniel Wäjersten där det hittills i år blivit en seger och en andraplats på tre starter. Vid årets första seger i näst senaste starten så kördes hon offensivt fram utvändigt ledaren efter 600 meter och övertog sedan ledningen kort därefter vilket gjorde att hon till slut kunde gå undan till en enkel seger. I senaste starten så provade man V75 och efter att ha körts fram med varvet kvar till mål så kom hon ner i rygg på ledaren ett par hundra meter senare, men där blev hon sedan fast och gick då i mål som tvåa med rätt så mycket sparade krafter och det var ett fint intryck. Denna gång har hon lottats till ett fint startspår mitt bakom startbilen samtidigt som den amerikanska sulkyn åker på igen precis som näst senast och då stallet förväntar sig en riktigt fin prestation här från Dutchess Sun så måste hon räknas mycket tidigt. 


Min Vinnare: 6 Urbina Southwind 

Spets efter 500m: 6 Urbina Southwind

Skrällen: 12 Capiroska Font 

Rankingen: A: 6,5 B: 1,13,9,12,15,3,11,10,14 C: 2,4,7,8 


V75-5 2140m Auto

2 Portofino har alltid haft kapacitet och hade främst en fin utveckling under fjolåret men har i år på två starter sett bättre ut än någonsin då han på två starter tagit två segrar. Vid årsdebuten näst senast i början av april så fick han till större delen av loppet göra jobbet helt själv från utvändigt ledaren, men hade trots det inga problem med att överta ledningen redan 600 meter före mål och sedan vann han i överlägsen stil. Efter den fina prestationen så provade man senast V75 och det var en häftig insats då han återigen sprang utvändigt och det i rätt så pigg stil så han höll uppe tempot och när det sedan skulle avgöras så kopplade femåringen greppet om ledaren 100 meter före mål och vann säkert och det var ett häftigt intryck. Känslan är att han med två lopp i kroppen bör gå framåt i form ytterligare till den här starten och om bara Portofino går iväg felfritt även denna gång så lär det bli en ny rejäl prestation och segerchansen ska vara god. 

5 Mellby Knekt har endast gjort åtta lopp hittills i karriären och är den hästen med klart minst rutin i fältet. Han har däremot visat tidigt att han är en riktigt bra häst då han segrat i hälften av sina starter och matchats på V75 på slutet. Han kommer närmast från två raka andraplatser där han näst senast återkom efter ett par månaders tävlingsuppehåll och stod då för en riktigt bra insats efter att ha galopperat från start och sedan hämtat ikapp till just andrapriset. I senaste starten så travade han hela vägen och öppnade då snabbt och kördes till ledningen efter ett halvvarv och väl där så fick han sedan utstå en hel del press under loppets gång men höll bra även den gången. Här startar han återigen från ett optimalt utgångsläge för hans del då han är kvick ut den första biten och med siktet inställt på ledningen från kusken Jorma Kontio så ska Mellby Knekt ses med chans att blanda sig i segerstriden igen. 

Min Vinnare: 2 Portofino 

Spets efter 500m: 5 Mellby Knekt 

Skrällen: 3 Need`Em 

Rankingen: A: 2 B: 5,1,4,3,7,6,9,11 C: 10,12,8 


V75-6 2140m Auto 

5 Riet Hazelaar är en tyskfödd toppmärr som sedan ett par månader tillbaka finns på svensk mark och hos sin nya tränare Daniel Wäjersten. För denne har det blivit två segrar på två starter hittills och hon har imponerat stort först från ledningen näst senast på V75 där hon hade full kontroll och senast så fick hon ett rätt fint lopp i rygg på ledaren innan hon lyftes ut i ett andraspår 500 meter före mål och kunde efter det återigen vinna enkelt. Känslan är att formen bör vara ännu bättre till den här starten med dessa två lopp i kroppen och det är en tjej som stallet håller väldigt högt och som i det här loppet står perfekt inne då hon tjänat klart mer än de flesta av sina konkurrenter och oavsett position här så ska detta vara en bra segerchans för Riet Hazelaar. 

1 Dany Capar är en snabbfotad italienare med en fin start på året som på tre starter gett tre segrar. I senaste starten så gjorde han första starten på svensk mark nere på Jägersro i Malmö och då kördes han till ledningen efter 400 meter från ett startspår längst ut bakom startbilen och sedan efter att ha fått dämpa tempot en bit så blev segern säker till slut i en snabb avslutning. Känslan från stallet här är att han är redo för en ännu bättre prestation den här gången med det loppet i kroppen och från ett fint utgångsläge här med ett innerspår bakom startbilen så ska det vara god chans till att Dany Capar håller uppe ledningen och väl från den positionen så leder han det här loppet mycket länge. 

Min Vinnare: 5 Riet Hazelaar

Spets efter 500m: 5 Riet Hazelaar 

Skrällen: 10 Celiaz 

Rankingen: A: 5,1 B: 3,10,7,2,6,9 C: 4,12,11


V75-7 3140m Volt

11 Izoard Vedaquais är en av Frankrikes bästa hästar som här gör resan till Sverige för att starta i lördagens höjdpunkt som är Harper Hanovers lopp. Sexåringen har sett riktigt fin ut i år och deltog i Prix D`Amerique i slutet av januari där han gjorde det riktigt bra efter en tuff resa och senast för två veckor sedan i Prix Des Ducs De Normandie så kördes han till ledningen och vann sedan mycket enkelt efter att ha dragit på i ett tufft tempo och det var en fin effekt han fick av att springa barfota runt om. Han besegrade då Elitloppshästarna Idao De Tillard, Hohneck och Gaspar De Brion så han hade nog inte gjort bort sig i just det loppet den här helgen. Dock är det längre distanser han trivs över allra bäst och det är det som väntar här men även att han startar med 40 meters tillägg och i ett svenskt voltstartssystem. Just starten kan vålla lite problem både för häst och kusken Benjamin Rochard här och det lär inte bli någon snabbstart, men över tre kilometer så har dom gått om tid att finna ett vettigt slagläge inför avgörandet och om bara Izoard Vedaquais är med i klungan 800 meter före mål så finns det ingen som kan stå emot honom här. 

1 Keep Gamble är en mycket fin tävlingshäst som segrat i åtta av karriärens fjorton starter. Främst var det förra året som fyraåring som han kom igång på allvar och han matchades då främst på V75 där han hävdade sig mer än väl och tog ett par segrar men lyckades inte med att kvala in till Derbyt där han var hårt betrodd i kvalet. Han årsdebuterade i mitten av maj och startade då med bakspår på 20 meters tillägg vilket gjorde att han hamnade en bra bit bak i kön och med varvet kvar till mål satt han som sjundehäst i andraspår innan kusken Magnus Djuse gjorde slag i saken och gick på ute i tredjespår. Väl ute i spåren fick han sedan springa på och efter ett rejält slutvarv via 1.11 så blev segern mycket enkel och det var ett fint intryck. Han bör vara rejält framflyttad med det loppet i kroppen och stallet har siktat hit så det lär vara så att formen är på topp till den här uppgiften som ser intressant ut för Keep Gamble som kommer att få en fin resa här i den främre träffen och om det bara löser sig lite så kan nog detta gå vägen. 


Min Vinnare: 11 Izoard Vedaquais

Spets efter 500m: 6 Swish The Cash 

Skrällen: 6 Swish The Cash 

Rankingen: A: 11 B: 1,15,6,7,8,14,13,12,2,3 C: 9,5,4,10Lycka till!

Christoffer