DrTrav Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
DrTrav

V75 Tips Solvalla 28/5

DrTrav - 26 Maj 2022 - 14:58

Dagen före dopparedan, Elitloppet en gång om året! En helg som förgyller och betyder mycket för oss travälskare. Denna lördag bjuds vi i vanlig ordning på Finaler men dagens höjdpunkt är såklart Harpers Hanovers som avslutar V75, med 1.000.000kr i förstapris.

Nedan följer mina V75-tips.

Jag spelar med två spikar. 9 Luuk Schermer i den fjärde avdelningen och 15 Diable du Vauveri den sjunde avdelningen.

V75 Tips Solvalla Lördag 28/5
V75-1 1,2,4,7,9
V75-2 1,3,7,9,11,12
V75-3 2,3,4,8
V75-4 9 Luuk Schermer
V75-5 3,4,6,8,11
V75-6 1,3,5,6,9,11
V75-7 15 Diable du Vauver

3600 rader x 0,50 = 1800 kr

DD Tips Solvalla Lördag 28/5
DD1: 1,3,5,6,9,11
DD2: 15 Diable du Vauver

6 rader x 50 kr = 250 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 1640m auto
2 Kali Smart vet hur det känns att vinna just denna helgen på Solvalla. Förra året vann hon Fyraåringseliten för ston på tiden 1.09,8. Då var det ett lopp som gick i högsta möjliga tempo från start till mål och där Kali Smart klev förbi samtliga över upploppet. Detta är ett sto med mycket hög högstanivå och när Kali Smart fungerar tillhör hon de bäst stona Sverige. Idag är utgångsläget spännande och kanske än mer spännande är att det är anmält barfota runt om. Kali Smart är allround och inte beroende av något speciellt lopp för att vinna och måste ses med bra segerchans idag.

Tidig för mig är också franska gästen 4 Heliade Du Goutier. Detta är ett råämne som nu fått två lopp i kroppen. I den senaste starten stod hon för en bra insatts på Vincenne, sista 1000m klockades till 10,3. Senast Heliade Du Goutier besökte Sverige var hon ute i Europaderbyt och gick då 08,7 sista 700m bakom Calgary Games. För mig är Heliade Du Goutier tidig på kupongen idag.

1 Marion Fouty Bon har gått en annorlunda väg till eliten jämfört med många andra i hennes kull. Marion Fouty Bon har inte varit anmäld till de stora unghästloppen men hon visade trots det upp flera imponerande insatser förra året som fyraåring. Jag minns framförallt hur hon svepte fältet på Solvalla i september på 1.11,1 över medeldistans. Till dagens start kommer Marion Fouty Bon med två lopp i kroppen och har dessutom fått ett spännande utgångsläge. Jag är inne på att hon kan hålla upp ledningen initialt och väl sen är Marion Fouty Bon garanterad ett bra lopp oavsett vilken taktik Jorma Kontio väljer. Men det ligger knappast i Jormas DNA att släppa spets om man kommer dit.

7 Betting Pacer har jag lyft fram ett flertal gånger i mina tips. Nu kommer han ut i ett försök Stoeliten under självaste Elitloppshelgen. Hon kan öppna kvickt den första biten och Björn Goop har lyckats bra med sina styrningar bakom Betting Pacer flera gånger tidigare. I den senaste starten hamnade Betting Pacer ett hack för långt bak när hon fick tredje inner på Åby, hon kunde aldrig blanda sig i segerstriden den gången trots en snabb avslutnign via Open-Stretch. Skulle hon komma iväg bra idag och hitta ett vettigt slagläge är 3% alldeles för lite. Det är anmlät barfota runt om och för den som garderar ska hon inte nonchaleras.

Min Vinnare: 2 Kali Smart
Spets efter 500m: 1 Marion Fouty Bon
Skrällen: 7 Betting Pacer
Ranking: A 2,4 B 1,7,9,3,8,10 C 5,6

V75-2 2140m volt
3 Honfleur Mearas visade redan hos Jasmine Ising upp fina kapacitet, hon vann bland annat sin fjärde start i livet på 12,7 över 1640m. Numera återfinns Honfleur Mearas hos Ulf Stenströmer och där har hästen fortsatt sin utvecklingskurva uppåt. Det har blivit två segrar på sina tre starter och Honfleur Mearas has visat att hon tål att göra en hel del jobb på egen hand. Det som oroar något inför idag är att det inte alltid gått som på räls i just startmomentet när det handlat om voltstart. Men kommer hon bara iväg okej är hon given i segersnacket. Men det är givet att gardera på V75 när hon blir favorit.

Tidig för mig är 9 Lady Beluga som endast fått se sig besegrad två gånger när hon travat hela vägen. Det har blivit tolv segrar på 17 starter och detta är en individ som lever mycket på sin inställning. Tränaren Joakim Lövgren har ett formstarkt stall för dagen och även om Lady Beluga visat sig trivas som bäst i ledningen så ska hon tas på allvar idag när hon som nu kommer med lopp i kroppen.

11 Impala Am gjorde det bra senast när hon vann via en rapp avslutnign. Insatsen var mersmakande och när vi i nuläget endast får 11% känns hon tidig vid gardering.

7 Jeans'n Passion måste också nämnas. Även hon kommer från Lövgrens fromstall. I den senaste starten vann hon på bra sätt. Formen är god och när Åke Svanstedt ska sitta i vagnen för första gången känns det givet att passa ekipaget på V75.

Min Vinnare: 3 Honfleur Mearas
Spets efter 500m: 3 Honfleur Mearas
Skrällen: 11 Impala Am
Ranking: A 3,9 B 11,7,1,12,6,8,4,2,10 C 5,15,14,13

V75-3 2140m auto
Här vill jag lyfta fram 8 Zeudi AMG som debuterade för Alessandro Gocciadoro i den senaste starten. Det var men mersmakande debut, Zeudi AMG vann på bra sätt från ledningen och Örjan Kihlström som satt i vagnen behövde aldrig släppa av honom över upploppet, utan hästen höll farten hela vägen och såg spänstig ut. Ett perfekt genrep i min bok. Däremot lämnar utgångsläget en del övrigt att önska här. Men Alessandro Gocciadoro kör själv denna gången och jag räknar med ett offensivt upplägg direkt. Jag är inne på att vi kommer få se en gul kusk som sätter färg på loppet och med tanke på insatsen senast så skulle jag inte bli förvånad om han dessutom sätter nosen först över linjen idag.

En annan tidig häst är 4 Bugatti Miles. Detta är en häst med rätt inställning och som vet vart mållinjen befinner sig. Han har inlett året på bästa sätt med två raka segrar. Det som dessutom är intressant är att Örjan Kihlström valt Bugatti Miles före favoriten 2 Epimetheus här. Det väntas tempo på loppet vilket skulle gynna Bugatti Miles som lever på sina vassa avslutnign. Örjan plockar ner alla i ett överpacat lopp?

Favoriten 2 Epimetheus hade tre rak segrar på kontot inför den senaste starten på Gävle, där fick han ett tufft lopp och klarade inte att plocka ner 11 Borups Tornado över upploppet. Men insatsen var klart godkänd, klockan stannade på 08,5 sista 800m via tredjespår i slutkurvan. Nu är det täta starter vilket fungerat bra tidigare och utgångsläget är perfekt. Det är dessutom första gången med Björn Goop i vagnen vilket är spännande. Given på kupongen men som favorit vill jag gardera.

Nämner även 3 Readly Lavec som är van att tampas i tuffa sammanhang. Under förra året kvalade han bland annat in till finalen av Svenskt Travderby. Han har blivit Snabbare från start med tiden och från ett perfekt utgångsläge kommer han kunna få ett bra lopp idag. Skulle inte bli förvånad om han sitter i spets initialt. Väl i ledningen har det blivit sju seger på åtta försök. Till 11% känns spelvärdet bra.

Min Vinnare: 8 Zeudi AMG
Spets efter 500m: 3 Readly Lavec / 8 Zeudi AMG
Skrällen: 3 Readly Lavec
Ranking: A 8,4,2 B 3,9,1,11,10 C 5,7,6,12

V75-4 2140m auto
9 Luuk Schermer kan man inte annat än gilla skarpt. Han har imponerande fem raka segrar på konto och den ena toppinsatsen har överträffats av nästa på slutet. I den senaste starten var han ute på Charlottenlund och trots att han fick lägga ett par speeder i loppet innan han kom till ledningen kunde Luuk Schermer tillslut bara lämna konkurenterna in mot upploppet. Klockan stannade på på 09,9 sista 1000m och känslan var att Micha Brouwer som satt i vagnen kunde kört ännu Snabbare om han velat. Nu startar man från bakspår vilket såklart inte är optimalt. Men löser bara kusken uppgiften med att köra i rätt läge så ser jag inte vem som skulle kunna stå emot Luuk Schermer under slutrundan och jag spikar.

Motbud
6 Kentucky River är främsta motbudet idag. Detta är en häst som alltid lovat mycket och tränaren Per Nordström håller honom högt. Han har sett fin ut vid båda segrarna på slutet och till dagens start är det anmält amerikansk vegan och barfota runt om vilket är spännande. Skulle förändringarna falla väl ut är Kentucky River redo för en gedigen prestation idag. Given vid gardering.

Framhåller även 5 L.A.Boko som bara blir bättre och bättre för varje start. Han har fyra raka segrar på kontot och tränaren Daniel Wäjersten har verkligen fått fin utveckling i honom. Nu är det tufft motstånd på förhand men det ska bli spännande att se hur L.A.Boko står sig i konkurrensen.

Min Vinnare: 9 Luuk Schermer
Spets efter 500m: 2 Kagan / 3 Brasco Brodde /4 Katalonia
Skrällen:
Ranking: A 9 B 6,5,2,8,3,11,1,10 C 4,7,12

V75-5 2140m auto
Här vill jag tidigt lyfta fram 4 Fabulous Pellini, detta trots att hon nu nästan bara möter hingstar och valacker. Men Fabulous Pellini är ett högkapabelt sto som utvecklas mer och mer för varje start. Senast handlade det om första starten på nästan tre månader och hon stod direkt för en bra insats med en vass avslutnign som tvåa. Dessförinnan har Fabulous Pellini två raka segrar på kontot. Nu kommer hon med ett lopp i kroppen och startar från ett passande utgångsläge. För mig är detta förstastrecket i loppet.

6 King of Greenwood är en annan spännande häst. Han kommer med bra form och har tre segrar och en andraplats på de fyra senaste starterna. Att det dessutom nu är anmält barfota runt om och amerikansk vagn är ett plus. I skrivande stund är King of Greenwood streckad på 6% vilket gör att spelvärdet är skyhögt. Given på kupongen.

8 Charliebrown Effe har verkligen imponerat i sina framträdanden på svensk mark. Även han kommer med fyra raka segrar på konton, varav de två senaste starterna har varit på Åby. För två starter sedan gick han undan från ledningen till en enkel seger trots en del press längs vägen. Senast utnyttjade han det höga tempot som det blev i loppet och svept sen förbi konkurrenterna i sista kurvan och över upploppet. Nu fick han ett tufft utgångsläge med spår åtta bakom bilen och han är såklart beroende av en del klaff härifrån. Men skulle det bara lösa sig någorlunda Charliebrown Effe från start finns kunnande och fart som räcker långt idag.

Vill även nämna 3 Under Armour som är en segervan herre som visat sig veta exakt vart mittlinjen befinner sig. I den senaste starten avslutade han sista varvet på 1.11 vilket räckte till seger. Både form och utgångsläge är bra idag och för den som garderar är han ett tidigt segerbud.

Min Vinnare: 4 Fabulous Pellini
Spets efter 500m:
Skrällen: 6 King of Greenwood
Ranking: A 4,6,8, B 3,11,1,2,5 C 7,10,9,12

V75-6 2140m auto
3 Phoenix Photo gör det bra varje gång och har visat flera gånger om att han tål att möta tufft motstånd. Nu har han inte startat på ett tag men tränaren Svante Ericsson är nöjd med vart han har sin stjärna inför starten. Jag är inne på att Phoenix Photo kan öppna bättre än vad han visat hittills och med hjälp av 4 Sweetman utvändigt är jag inne på att man kan hålla ut 5 Oskar L.A. från start. Lyckas man med det kommer Phoenix Photo sitta i spets efter en bit och väl i den positionen är han hästen att slå. Men Phoenix Photo är allround och går samtidigt frå alla positioner vilket innebär att ha inte är beroende av spets för att vinna loppet. Förstahäst.

5 Oscar L.A. imponerade i årsdebuten för tre starter sedan, då vann han på bra sätt från ledningen. I loppet efter var man ute i Orebro Int'l men det slutade med galopp den gången. I den senaste starten var man åter tillbaka i vinnarspåret igen, men det var nära att dagen blev förstörd av en tidig galopp. Men Oscar L.A. redde ut det och visade efter det att han klarar av att attackera bakifrån. Med en normal prestation här är han med och slåss om segern idag.

Skrällen är 1 Global Bookmaker som kommer med toppform till dagens start samt har fått ett passande utgångsläge. I den senaste starten stod han för en mersmakande prestation och till dagens start åker en amerikansk vagn på vilket är spännande. Från innerspåret kommer Global Bookmaker kunna smyga med på ett bra sätt och uppenbarar sig bara luckan tillslut kommer han kunna flyga snabbt över upploppet.

Nämner även 6 Four Guys Dream som såg bländande ut som fastlåst i Copenhagen Cup senast. Nu är moståndet aningen enklare men samtidigt riskerar han att behöva göra en del jobb på egen hand vilket är ett minus. Men skulle det lösa sig på ett bra sätt för Four Guys Dream idag finns både kunnande och form för att segerstrida.

Min Vinnare: 3 Phoenix Photo
Spets efter 500m: 3 Phoenix Photo
Skrällen: 1 Global Bookmaker
Ranking: A 3 B 5,1,6,9,11,4,2,8 C 10,12,7

V75-7 3140m volt
Dagens stora höjdpunkt avslutar V75 spelet. Harpers Hanovers lopp över 3140m med 1.000.000kr i förstapris ska avgöras.

Jag kommer inte tveka utan går rakt ut på 15 Diable du Vauver. Detta är stenhård herre som sitter på ett CV som får vissa av konkurrenterna att se manfallna ut redan på förhand. Diable du Vauver var bland annat för tre starter sedan ute i Prix d'Amerique, väl där hade han en del otur i loppet men avslutade tillslut vasst den sista biten. För två starters sedan vann han på imponerande sätt Prix de Paris. I genrepet senast vann han återigen, den gången via en mycket rapp avslutnign. Diable du Vauver besitter en otrolig speed som alltid ger bra effekt över den aktuella distansen. Att han dessutom behärskar långlopp på ett utmärkt sätt gör att Diable du Vauver känns exemplarisk för just Harpers Hanovers. Det enda som oroar på förhand är oerfarenheten av 1000m banor, men jag har ändå svårt att se vem som ska kunna stå emot Diable du Vauver tillslut och valet av spik känns givet.

Motbud
6 Piemonte måste gälla som främsta motbudet på förhand. Detta är en häst som vi ännu inte sett botten i. Joakim Lövgrens vårlstarka femåring har fem raka segrar på kontot och har gått i mål med sparade krafter varje gång. Visst kommer Piemonte vara tvungen att rekordsänka en hel del här, men det är jag också inne på att han kommer göra. Klaffar det bara lite från start så kommer detta vara främsta motståndaren att hämta in tillägg på från startvolten.

Måste även nämna 12 Moni Viking som har vunnit detta loppet tidigare och är han bara i toppform till årets upplaga är detta en häst som passar utmärkt i Harpers Hanovers. Men efter en hel del bekymmer med skador och sjukdom är det lite frågetecken kring hans dagsform. Men för den som garderar kan man ändå inte helt räkna bort Björn Goop och Moni Viking i dessa sammanhang.

Min Vinnare: 15 Diable du Vauver
Spets efter 500m: 6 Piemonte / 7 Santos de Castella
Skrällen: 12 Moni Viking
Ranking: A 15 B 6,12,8,1,13,14,10 C 2,7,4,3,11,9,5

Lycka till
DrTav

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor gäller. Åldersgräns 18 år. www.stödlinjen.se
  Dagens Bästa Speltips
Odds kan ändras. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
Odds
21:00  Lyon - Toulouse
Fotboll - Ligue 1 - 1 asian -1
1.81
  Rekatochklart Speltips
Odds kan ändras. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
Odds
19:00  Vita Hästen - Kristianstad
Ishockey - Hockeyallsvenskan  - 2
2.35
19:00  Stenungsunds IF - Angered
Fotboll - Div.2 Norra Götaland - Blgm + ö2,5 mål
1.72
21:00  Osasuna - Valencia
Fotboll - La Liga - 1
2.36
21:00  Lyon - Toulouse
Fotboll - Ligue 1 - 1 asian -1
1.81
16:00  Oskarshamn - Tvååker
Fotboll - Ettan Södra - Oskarshamn asian 0
1.90
17:00  Sandvikens IF - FC Stockholm
Fotboll - Ettan Norra - Sandviken -1
1.80
17:30  AIK - Helsingborg
Fotboll - Allsvenskan - BLGM
2.04
  Rekatochklart Andelsspel
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
15:55  Melkers Fullträff 100kr
Insats: 100 kr -  
Köp här!
15:55  Melkers Stryktips 300kr
Insats: 300 kr -  
Köp här!
16:00  V75 - RoK BigOne (Unikt)
Insats: 550 kr -  
Köp här!
16:00  V75 - Bergman spelar snävt
Insats: 210 kr -  
Köp här!
  Rekatochklart Poolspel
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
12:45  V65 Tips Solvalla 7/10
Insats: 672 kr - DrTrav
19:00  Powerplay Tips 7/10
Insats: 144 kr kr - MrHockey
20:30  V64 Tips Rättvik & Umåker 7/10
Insats: 720 kr - DrTrav
20:30  Topptipset Tips 7/10
Insats: 144 kr - Tipsexperten
21:15  DD Tips Rättvik & Umåker 7/10
Insats: 200 kr - DrTrav
15:55  Fullträff Lördag 8/10
Insats: 512 kr - BenganSpikar
16:00  Stryktipset Tips 8/10
Insats: 864 kr - Tipsexperten
16:20  V75 Tips Åby 8/10
Insats: 1200 kr - DrTrav