V75 på Solvalla denna Söndag. Det handlar om Breeders' Crown semifinaler och vi bjuds på hög sportslig uppvisning. Nedan följer mina V75-tips.

Jag spelar med två spikar. 6 Coquaholy i den andra avdelningen och 2 Queen Belina i den sjätte avdelningen.

V75 Tips Solvalla Söndag 30/10
V75-1 1,2,3,4,6,8,11
V75-2 6 Coquaholy
V75-3 1,4,10,12
V75-4 1,3,4
V75-5 2,3,4,6,7,9,11
V75-6 2 Queen Belina
V75-7 3,4,11,12

2352 rader x 0,50 = 1176 kr

DD Tips Solvalla Söndag 30/10
DD1: 2 Queen Belina
DD2: 3,4,11,12

4 rader x 70 kr = 210 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2140m auto
2 Edibear är en fyraåring som haft en härlig utvecklingskurva under året. Senast var han ute i Derbyt och slutade trea, insatsen var rejäl och han gick bra hela vägen in i mål. För två starter sedan vann han sitt försök till Derbyt från ledningen. Utgångsläget idag är dessutom passande. Han kan öppna bra och hittar man till ledningen och formen bara är intakt ska segerchansen vara god. Men skulle det inte bli spets har han är en väldigt vass speed att tillgå också.

3 Akilles Face har vi alla vetat besitter hög kapacite men har strulat till det för sig en hel del. Men senast fick han äntligen visa upp sig från sin bästa sida igen. Då vann han ett V75-lopp på Jägersro på mersmakande sätt från dödens och klockan stannade tillslut på 1,09 sista 700m. Idag kommer man sitta bra på det direkt och skulle han fungera lika bra nu på Solvallas oval som senast så är man en given segerkandidat i loppet.

Nämner även 6 Kagan som är kvick iväg från start och skulle med full laddning kunna ta sig förbi samtliga initialt. Han vann från ledningen senast och kan göra det idag igen om inte det kostar för mycket initialt. Ett tidigt streck vid gardering.

Min Vinnare: 2 Edibear
Spets efter 500m: 2 Edibear / 6 Kagan
Skrällen: 6 Kagan
Ranking: A 2,3 B 6,8,1,11,4,9 C 7,5,12,10

V75-2 2140m auto
Här hittar vi omgångens första spik, 6 Coquaholy. Detta är en individ som har stått för flera starka prestationer på slutet och senast i Kriteriet fick han inte riktigt chansen efter ett små struligt lopp. Men formintrycket var bra och det såg även ut att finnas sparade krafter när han passerade linjen. Idag kan det bli så att han får göra en del jobb på egen hand men att främsta utmanaren 1 Bengan startar med innerspår vilket medför viss risk så är jag istället inne på att formen talar för Coquaholy. Han står på tur för att få sätta nosen först och när man dessutom inte ser ut att bli favorit tycker jag spelvärdet är högt och jag spikar.

Motbud
1 Bengan följde stod för en finfin insats som tvåa bakom Xanthis Harveyi Kriteriet senast. Han har öppnat bra bakom bilen tidigare och skulle man hitta till ledningen tidigt idag är man hästen att slå. Men det är skor runt om denna gången och med tanke på hur Örjan Kihlström brukar lägga upp taktiken i dessa kvallopp så är jag inne på att man kan vara en sårbar favorit. När jag dessutom har feeling för ett annat ekipage så går jag emot fullt ut.

Nämner även 7 Dancer Brodde som är en annan individ som kan öppna kvickt den första biten. Senast galopperade han kort efter start, men gick sedan bra och visade att formen sitter där i alla fall. Dancer Brodde har visat talang och kunnande som lovar mycket för framtiden och han ska räknas tidigt här om man garderar.

Min Vinnare: 6 Coquaholy.
Spets efter 500m: 1 Bengan / 7 Dancer Brodde
Skrällen: 7 Dancer Brodde
Ranking: A 6 B 1,7,10,11,5,3,4 C 8,2,9,12

V75-3 2140m auto
1 Readyforwine är en segermaskin som har 13 segrar på sina 18 starter och bortsett från plumpen för två starter sedan i finalen av de norska Derbystoet då hon var sjuk. Så har det blivit sex raka segrar på kontot. Senast var Readyforwine tillbaka i vinnarspåret igen efter att lämnat konkurrenterna på behörigt avstånd över upploppet, sista 500m klockades till 08,5. Det var första gången Readyforwine tävlade barfota runt om och att det nu är anmält samma balans ses som ett plus. Från innerspåret bakom bilen är siktet inställt på ledningen, men skulle hon inte hålla upp spets är hon däremot garanterad ett bra lopp. Men från ledningen kommer Readyforwine inte bli lätt att ta sig förbi. Däremot känns hon som en sårbar favorit från rygg på ledaren då risken är att hon blir kvar där hela loppet.

12 Lara Boko är vår svenska stjärna i kullen. Förra året vann hon Oaks, och i år har det hittills blivit en andraplats i Stochampionatet och en seger i Derbystoet. Senast strulade hon förvisso till det för sig redan innan start i ett uttagningslopp till Europaderbyt. Men nu jagara hon revansch och kunnandet vet vi finns där. Utgångsläget är inte det bästa men trots det kan hon mycket väl bara vara bäst idag.

Min Vinnare: 1 Readyforwine
Spets efter 500m: 1 Readyforwine
Skrällen:
Ranking: A 1,12 B 10,4,8,9,6,5 C 3,11,7,2

V75-4 2140m auto
3 Bedazzled Sox var senast ute i Kriteriet senast men galopperade dessvärre för första gången då, upphätmnignen var dock mersmakande och han kunde tillslut gå imål som fyra. Det var första gången han missade en topp två placering och att ha hela nio segrar på 13 starter säger en hel del om hästens kapacitet och kunnande.
Bedazzled Sox är kvick iväg från start och från bricka tre ligger vägen öppen för ledningen från start. Väl i den positionen har det blivit sju segrar på åtta försök. På förhand är detta hästen att slå och det givna förstavalet.

Vill ändå tidigt lyfta fram 4 Jikken som galopperade bort en topplats senast när han skulle sätta in attacken med 200m kvar. Det var troligtvis en seger som rök den gången och formen pekar rakt uppåt inför dagens start. Jikken har tidigare visat fint kunnande och är både stark och snabb. Från ett passande utgångsläge kommer han idag kunna få ett bra lopp och ska således räknas tidigt bakom favoriten.

1 Thereisnolimit har nu gjort tre starter på svensk mark och har presterat bra varje gång. Han kan öppna bra från start och från sitt innerspår är han garanterad ett passande lopp och ska ses som en tidig skräll vid gardering.

Min Vinnare: 3 Bedazzled Sox
Spets efter 500m: 3 Bedazzled Sox
Skrällen: 1 Thereisnolimit
Ranking: A 3 B 4,1,11,2,7,8,6 C 5,9,12,10

V75-5 2140m auto
7 Senorita Tokio var tvåa i Derbystoet näst senast och vann enkelt från ledningen i gången efter. Att Senorita Tokio visat bra kunnande och kapacitet råder det inget tvivel om och att formen dessutom är på topp gör henne till en tidig segerkandidat här. Utgångsläget är inte det bästa men hon kan öppna bra och slipper hon bara bli hängandes i spåren en längre sträcka så är detta min vinnare av loppet.

Given är också 2 Glamorous Rain som visserligen inte var som bäst senast, men tränaren Daniel Redén menar att han nu har vässat upp henne i träningen och att Glamorous Rain bör vara vassare nu. Utgångsläget idag är perfekt och addera därtill barfota runt om samt amerikansk vagn så förstår ni själva att detta är en tidig segerkandidat i loppet.

Nämner även 11 Kashmir River och 9 Deborah S.H. som inte haft tur med spårlotten men som båda är kapabla ston när de presterar på topp. De båda lever på styrkan och tål att göra en hel del jobb längs vägen om det skulle krävas. Pass upp vid gardering.

Min Vinnare: 7 Senorita Tokio
Spets efter 500m:
Skrällen: 11 Kashmir River / 9 Deborah S.H.
Ranking: A 7,2 B 11,9,6,4,3,10,8 C 5,12,1

V75-6 2140m auto
Här hittar vi omgångens andra spik, 2 Queen Belina. Jörgen Westholms ssto kommer med starka prestationer bakom sig på slutet. Hon blev fast med allt sparat som trea i Oaks för två starter sedan och senast vann hon enkelt på mersmakande sätt. Från ett passande utgångsläge är hon min troliga ledare av loppet och väl i den positionen ska sen segerchansen vara hög. Med de främsta motbuden från sämre utgångsläge känns det givet att ta ställning för Queen Belina här.

Motbud
9 Global Delight visade senast upp sin fina inställning när hon från dödens på mersmakande sätt. Hon lever på sin styrka och kommer säkerligen köras offensivt. Men utgångsläget kunde varit bättre och även om man är tidig bakom min spik så väljer jag att stå över idag.

8 Bonnewille W.I. är Oaks vinnaren som då fick visa upp sitt fina kunnande. Senast var hon dock lite sämre och kanske är formtoppen påväg att ebba ut nu? När hon nu dessutom fått ett tufft utgångsläge så står jag över idag. Men kapaciteten är hög så kommer hon bara till i loppet ska Bonnewille W.I räknas tidigt.

Min Vinnare: 2 Queen Belina
Spets efter 500m: 2 Queen Belina
Skrällen: 9 Global Delight
Ranking: A 2 B 9,8,3,11,5,7,10 C 6,4,12,1

V75-7 2140m auto
11 Iznogoud Am var senast ute i Europaderbyt och slutade tvåa. Detta är en topphäst för klassen som trots sitt bakspår idag måste räknas tidigt. Ja är inne på att Björn Goop komme hitta ett vettigt slagläge med Iznogoud Am här och när väl sen upploppet närmar sig så är jag inte främmande för att han speedar ner samtliga tillslut, första häst.

Den troliga ledaren av loppet är 3 Indy Rock som kommer från två starka insatser på slutet. Det är två raka segrar och det norska huvudlaget har varit oryckt båda gångerna. I mitt badkar får Indy Rock ta över ledningen efter en bit och väl i den positionen är man sen obesegrad efter tre försök. Från spets är han ett givet streck på dagens kupong.

Nämner även 12 Sourire Frö som idag fått ett tufft utgångsläge. Men detta är en fyraåring med hög kapacitet för klassen och som senast vann efter en femstjärnig prestation. Han är behov av lite tempo på loppet för att komma in i matchen, men skulle det gå undan från start kommer Sourire Frö med sitt vassa slutvarv att tillgå inte helt nonchaleras trots allt.

Min Vinnare: 11 Iznogoud Am
Spets efter 500m: 3 Indy Rock
Skrällen:
Ranking: A 11,3 B 12,4,8,5,10,2,1 C 7,6,9

Lycka till
DrTrav